Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ανησυχία στις ΗΠΑ για την Ελλάδα

Ανησυχία στις ΗΠΑ για την Ελλάδα
''Ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια δεν είχαν φτάσει σε τόσο χαμηλό σημείο οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις''. Η φράση αυτή ανήκει σε έμπειρο πολιτικό με πλήρη γνώση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.
Η Ελλάδα δείχνει να απομακρύνεται από το ατλαντικό της παρελθόν και τη στενή σχέση που διατηρούσε, διαχρονικά, με την υπερδύναμη.
Σημείο καμπής υπήρξε η διακυβέρνηση Σημίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ελλάδα προσδέθηκε στο άρμα της Γερμανίας. Ακολούθησε το πενταετές διάλειμμα της κυβέρνησης Καραμανλή που επέλεξε την τακτική ίσων αποστάσεων και ταυτόχρονα άνοιγμα προς τη Ρωσία.

«Συνδυασμός μέτρων για την Ελλάδα»

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές προόδους. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση και να πούμε στους πολίτες ότι οι προσπάθειές τους δεν είναι μάταιες», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το πρωί στην Δυτικογερμανική Ραδιοφωνία (SWR).

«Πρέπει ωστόσο να ξεκαθαρίσει μια σειρά σημείων. Η παράταση του χρόνου μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 αντί του 2020 ήταν δεδομένη εκ των προτέρων. Ελπίζουμε ότι τα ανοιχτά σημεία θα απαντηθούν στις επόμενες μέρες έτσι ώστε να ενημερωθεί το κοινοβούλιο στο Βερολίνο και να δώσει την συγκατάθεσή του.

Αλ. Τσίπρας: Ζητάμε μια διεθνή διάσκεψη για το χρέος

«Σε σχέση με το χρέος, πρέπει να οδηγηθούμε τάχιστα σε μια ευρωπαϊκή συνολική λύση. Το χρέος δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας. Είναι όλων των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Γι αυτό εμείς ζητάμε μια διεθνή διάσκεψη για το χρέος», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο του CNN, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Πρότεινε μάλιστα: «μια συνολική ευρωπαϊκή λύση, μια ρύθμιση με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους όλων των χωρών που έχουν δημόσιο χρέος αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα υψηλό».

Στις Βρυξέλλες το μισό υπουργικό συμβούλιο

Συγκεκριμένες απαντήσεις αναμένεται να ζητήσει ο Πρωθυπουργός τόσο από τους ομολόγους του όσο και από τους Μπαρόζο και Ρομπάι. Ο Αντώνης Σαμαράς θα τονίσει πως «η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και ήρθε η ώρα της Ευρώπης να κάνει την δική της κίνηση». Παράλληλα θα περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία σημειώνοντας το πόσο απαραίτητη είναι η άμεση εκταμίευση των 31 δισ. ευρώ για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

Το χάσμα ΔΝΤ-ΕΕ καθυστερεί τη δόση-Νέο Εurogroup στις 20 Νοεμβρίου

Χάσμα απόψεων εξακολουθεί και χωρίζει το ΔΝΤ και τους 17 εταίρους στην ΕΕ για το πως θα γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο.
Πάρα την πολύωρη συζήτηση χθες στο Eurogroup δεν έχει επιτευχθεί καμία ουσιαστική πρόοδος παρεκτός της κοινής πια εκτίμησης ότι το χρέος θα είναι 144% του ΑΕΠ το 2020 αν δεν γίνει κάτι.
Τα δύο μέρη ξεκίνησαν τη συζήτησή τους με μια απόκλιση 8 μονάδων στις εκτιμήσεις τους.

Ο «συνωστισμός των αδιάβαστων» Νέα πρόκληση της Ρεπούση

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στο κοινοβούλιο η άποψη της Μαρίας Ρεπούση για «συνωστισμό» στο λιμάνι της Σμύρνης την περίοδο του διωγμού του ελληνικού πληθυσμού.

Με σχόλιο της στο twitter η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ απάντησε στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο που χαρακτήρισε «λανθασμένη, κακή και τσαπατσούλικη ιστορία» όσα υποστήριξε η Μαρία Ρεπούση.

Bild: Σε μια δόση 44 δισ. για την Ελλάδα

Την καταβολή προς την Ελλάδα 44 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια δόση, σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Bild", η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Πρόκειται, σύμφωνα με προδημοσίευση αυριανού ρεπορτάζ της "Bild", για εκταμίευση της δόσης του δευτέρου τριμήνου του 2012 -ύψους 31,3 δισ. ευρώ, για 5 δισ. από το τρίτο τρίμηνο και για 8,3 δισ. από το τέταρτο.

«Η Σερβία χρειάζεται μία νέα συμφωνία με το ΔΝΤ»

Την εκτίμηση ότι η Σερβία χρειάζεται μία νέα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διατύπωσε ο υπουργός Εμπορίου της χώρας Ρασίμ Λιάγιτς.

Αυτό θα πρέπει να γίνει στη βάση της βελτίωσης της διεθνούς οικονομικής αξιοπιστίας της χώρας, εξήγησε ο Σέρβος υπουργός, μιλώντας στα χθεσινά εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Επίπλων, Εξοπλισμού και Εσωτερικής Διακόσμησης, που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Κ. Αχαία: Μουσουλμάνοι έκαψαν εικόνες και 2 σταυρούς (Βίντεο και Φωτό)


Αναστατωμένοι οι κάτοικοι - Εκλήθη η αστυνομία και έγιναν προσαγωγές Επεισόδιο σήμερα το πρωί στην Κ. Αχαϊα όταν μετανάστες που διέμεναν σε σεισμόπληκτο υπό κατεδάφιση σπίτι έκαψαν χριστιανικές εικόνες, δύο σταυρούς και κάποια μικροέπιπλα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θανάση Ραυτακόπουλο το γεγονός καταγγλέθηκε άμεσα, στο σημείο έσπευσαν κάποιοι κάτοικοι αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Οι εικόνες και οι σταυροί είχαν ήδη καεί. Το σπίτι βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και σύμφωνα με τους κατοίκους οι μουσουλμάνοι μετανάστες πήραν τις εικόνες από γειτονικό παρεκκλήσι.
 Όταν στο σημείο έφθασε ο κ. Ραυτακόπουλος οι μουσουλμάνοι του φώναζαν Αλλάχ. Εκλήθη η αστυνομία και έγιναν προσαγωγές...

ΔΕΙΤΕ την εγκύκλιο για τη διαθεσιμότητα και την αργία δημοσίων υπαλλήλων

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», και στάλθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους το νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, που αφορά σε θέματα διαθεσιμότητας, αργίας και κατάργησης θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.
Σε σχετικό, πρόσφατο σημείωμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διευκρινιζόταν ότι δεν θα απολυθούν υπάλληλοι, αλλά, θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου: «Η ένταξη των υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους, στο Πρόγραμμα Κινητικότητας έχει σκοπό τη μετακίνησή τους, προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών, και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό».

Αλβανός Υπουργός: Χωρίς... μερίδιο για την Αλβανία έρευνες για πετρέλαιο στο βόρειο Ιόνιο δεν θα γίνουν!!!

Επίθεση και απειλές κατά της Ελλάδας είχαμε από το υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμόν Παναρίτι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στα Τίρανα, με τον ομόλογό του από το Κόσοβο Ενβέρ Χοτζάι. λαμβάνοντας θέση 100% υπερ των εξτρεμιστών της Αλβανίας και το κυριότερο έθεσε επίσημα θέμα δικαιωμάτων της Ελλάδας να κάνει έρευνες πετρελαίου στο Βόρειο Ιόνιο χωρίς την άδεια της ... Αλβανίας!
Χρησιμοποιώντας την απόλυτα ανώδυνη φράση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, για «έξαρση του σοβινισμού στην ευρύτερη περιοχή μας, με άτακτες ομάδες, οι οποίες εξακολουθούν να επηρεάζουν τα εσωτερικά πολιτικά πράγματα των γειτονικών χωρών» ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών (αυτόν που ο Δ.Αβραμόπουλος αγκάλιαζε κατά την επίσκεψή του σην Ελλάδα, είπε:

Αίτημα της Λευκωσίας για οικονομική βοήθεια ως το τέλος της εβδομάδας

Λευκωσία: Το ενδεχόμενο η Κύπρος να υποβάλει επίσημα αίτημα για οικονομική βοήθεια έως το τέλος της εβδομάδας όταν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Τρόικας, άφησε ανοικτό σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Όπως γνωρίζετε, το κλιμάκιο της Τρόικας βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Κύπρο, βρίσκεται εκεί μια-δυο μέρες τώρα. Σημειώνουμε σημαντική πρόοδο, και πιστεύω και αναμένω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα προς το τέλος αυτής της εβδομάδας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Υπό πίεση παραμένουν οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Πιέσεις συνεχίζουν να δέχονται την Τρίτη οι τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά τη χθεσινή «βουτιά» και στον απόηχο της ανακοίνωσης των όρων ανακεφαλαιοποίησης.

Για την κίνηση του Γενικού Δείκτη, ο οποίος εναλλάσσει πρόσημο σε μία «ζώνη» τιμών μεταξύ των 760 και 780 μονάδων, υποστηρικτικά λειτουργεί το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σε δεικτοβαρείς τίτλους του FTSE20.

Πτωτικά κινείται ο δείκτης στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Νέες σημαντικές απώλειες σημειώνει την Τρίτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη στις 12.58 να υποχωρεί στις 1115,72 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 1,97%.

Ο Δείκτης FTSE/CySe 20 βρισκόταν στις 44,7 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 1,97%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται σε €553.000.

Πτωτικά κινούνται τρεις επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, ενώ αμετάβλητοι παραμένουν οι δείκτες της Παράλληλης Αγοράς, των Ξενοδοχείων και των Επενδυτικών.

Αν ήσουν Τούρκος πως θα εισέβαλλες στην Ελλάδα;


Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Ποιος άραγε απέμεινε να πιάσει το Σπαθί;
                 ….ποιός τάχ’ Αμύντωρ έμεινε,
     αυτές τις Πολεμίστρες να υπερασπιστεί;

Κάποτε, κάποιοι έδιναν τον παρακάτω όρκο. Όποιος δεν τον έδινε, δεν νοούνταν Ελεύθερος Πολίτης των Αθηνών. Άρα, δεν είχε και πολιτικά δικαιώματα:

«…ρκος θηναίων φήβων….

 Ο καταισχυν τ πλα, οδ᾿ γκαταλείψω τν προστάτην  ν στοίχ,μυν δκα πρ ερν κα σίων,...κα μόνος κα μετ πολλν, κα τν πατρίδα οκ λάττω παραδώσω, πλείω δ κα ρεί σης ν παραδέξωμαι. Κα συνήσω τν ε κρινόντων, κα τος θεσμος τος δρυμένοις...»

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή
 ΝΕΑ ΣΤΙΣ 7
Νέα Τηλεόραση Κρήτη 8/11/2012

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Dow12.815,08-0,31 -0,00%  



  Nasdaq2.904,26-0,61 -0,02%  

Η Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον για την αντιμετώπιση της απειλής του δημοσιονομικού γκρεμού και στις Βρυξέλλες για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η μεταβλητότητα αναμένεται να διατηρηθεί τις επόμενες εβδομάδες με την κατάσταση στην Ευρωζώνη να παραμένει ρευστή και ενώ επιστρέφει η αβεβαιότητα για το αν οι πολιτικοί στην Ουάσινγκτον θα καταλήξουν σε συμφωνία για να αποφευχθεί ο δημοσιονομικός γκρεμός των 600 δισ. δολ. σε αυτόματες περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων από τον Ιανουάριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Παρασκευή επέμεινε στην αύξηση της φορολόγησης των πλουσιότερων Αμερικάνων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην ομιλία του απηύθυνε πρόσκληση στους επικεφαλής των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο για έναρξη των διαπραγματεύσεων την επόμενη εβδομάδα για την αποφυγή των αυτόματων περικοπών στις δαπάνες και των αυξήσεων των φόρων, δηλώνοντας πως είναι ανοιχτός σε συμβιβασμούς ωστόσο τόνισε πως οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει την αύξηση της φορολόγησης των ανώτερων εισοδηματικών στρωμάτων. Από τη μεριά του ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner, εξέφρασε την αντίθεσή του στην αύξηση των ανώτερων φορολογικών συντελεστών καθώς θα προκαλέσουν την επιβράδυνση της οικονομίας.