Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η μόνη σχέση που έχουν με την ...''ολυμπιακή'' φλόγα

                                                                      ΑΠΟ ΤΟ griniarogatos

ΜΑΪΚΛ ΦΕΛΠΣ Πρότυπό του ο... Μέγας Αλέξανδρος

Λάτρης της αρχαίας Ελλάδας αποδεικνύεται ο Μάικλ Φέλπς και σύμφωνα με αυτά που ανεβάζει στο twitter τρέφει έναν ιδιαίτερο θαυμασμό για τον Μακεδόνα στρατηλάτη.
"Δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο για αυτόν που θα προσπαθήσει" έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter του.
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης συχνά πυκνά ανεβάζει αποφθέγματα μεγάλων ανδρών και μέχρι

Συρία: Υπέρ Τουρκίας και ισλαμιστών η κυβέρνηση - Απίστευτες θέσεις Αβραμόπουλου


Σαφή θέση υπέρ της Τουρκίας και κατά της Ρωσίας, αλλά βασικά υπέρ των ισλαμιστών και των πάσης φύσεως μισθοφόρων σφαγέων της Συρίας, έλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά στο θέμα της Συρίας, με τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου σε σχετική ερώτηση στη Βουλή του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.  
"Το καθεστώς του Ασαντ έχει κλείσει το βίο του και πρέπει να αποχωρήσει" (!) αναφέρεται στην απάντηση και μάλιστα υποστηρίζει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ότι α προστατευτούν οι Ελληνες και γενικότερα ο χριστιανικός πληθυσμός της περιοχής”, αλλά δεν διευκρινίζει με ποιο τρόπο.  

Στην Κύπρο εκτάκτως ο Β.Πούτιν - Η τρόϊκα θέλει να ελέγξει τα κοιτάσματα


Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, επισκέπτεται αιφνιδιαστικά την Κύπρο τις επόμενες εβδομάδες. Όπως ανακοινώθηκε ο πρόεδρος της Κύπρου Δ.Χριστόφιας απηύθυνε την πρόσκληση κατά τη διάρκεια ημίωρης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου συζητήθηκαν οι όροι της περαιτέρω οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Φρίκη! - Όταν οι "δημοκράτες" - κατά το ελληνικό ΥΠΕΞ - κρέμανε παιδιά...

Λίβυοι μισθοφόροι που διακρίνονται για την αγριότητά τους και ισλαμιστές αντάρτες κρέμασαν στην Δαμασκό ένα μικρό παιδί μιας οικογένειας Σιιτών αφού πρώτα σκότωσαν όλα τα μέλη της, αναφέρουν ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράκ, όπως δημοσιεύει το ιρακινό πρακτορείο FNA. Αυτοί οι δολοφόνοι μικρών παιδιών χθες σε επίσημη ανακοίνωσή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτηρίστηκαν "δημοκράτες"! Ζητούμε συγγνώμη για την κακή ποιότητα της φωτογραφίας της α' σελίδας, αλλά αυτό που μετράει είναι το ντοκουμέντο, πιστεύουμε...

Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα

Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα
«Κλειδώνουν» οι αποκρατικοποιήσεις – Κλείνουν τα ανοιχτά μέτωπα πριν τις επαφές Σαμαρά με τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Με κύριο «μενού» τις αποκρατικοποιήσεις συναντώνται και σήμερα οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι μετά την πρώτη συμφωνία για άμεση προώθηση τουλάχιστον δέκα αποκρατικοποιήσεων.
Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στις 18:00 το απόγευμα με τους κυρίους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη με θέμα την ανάπτυξη και την άμεση υλοποίηση του νομοθετικού έργου.

Πώς χάθηκε η χρυσή ευκαιρία για τα ελληνικά πετρέλαια Δύο δεκαετίες κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό

 Πώς χάθηκε η χρυσή ευκαιρία για τα ελληνικά πετρέλαια
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb


Στο σημερινό δεύτερο μέρος της αποκαλυπτικής έρευνας του newsbomb για το εθνικό έγκλημα που έγινε από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών στο θέμα του ορυκτού μας πλούτου, αποκαλύπτεται με στοιχεία, με ποιους τρόπους κυβερνητικοί παράγοντες «αιχμαλώτισαν» τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο στα χέρια ιδιωτών, διώχνοντας ουσιαστικά μεγάλες ξένες εταιρείες που ενδιαφερόντουσαν για τον ελληνικό ορυκτό πλούτο.
Ήταν 30 Μαΐου 2003 όταν οι υπουργοί Οικονομίας κ. Νίκος Χριστοδουλάκης και Ανάπτυξης κ. Άκης Τσοχατζόπουλος υπέγραψαν την τελική συμφωνία-μαμούθ μεταξύ ΕΛΠΕ και ομίλου Λάτση. Η αρμοδιότητα παραχωρήσεων για τις έρευνες πετρελαίων στην Ελλάδα παρέμεινε στα ιδιωτικοποιημένα ΕΛΠΕ.

Το ΔΝΤ πιέζει για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Νέα παρέμβαση επιχειρεί προς την Ευρώπη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, φέρεται να πιέζει τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να λάβουν μέτρα για την ελάφρυνση του βάρους της δανειακής σύμβασης που έχουν συνάψει με την Αθήνα.

Η WSJ, η οποία επικαλείται αξιωματούχους που πρόσκεινται στις συζητήσεις, αναφέρει ότι τα στελέχη του ΔΝΤ εμμένουν στην άποψή τους πως το χρέος της Ελλάδας πρέπει να μειωθεί σε «βιώσιμα» επίπεδα προτού αποδεσμευτούν πολλά επιπλέον δισ. ευρώ που θα διατηρήσουν ζωντανή τη ρευστότητα της Αθήνας.

Spiegel: Στους δέκα πιο «επικίνδυνους» πολιτικούς ο Τσίπρας

Στον κατάλογο με τους «δέκα πιο επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς», που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel, συμπεριλαμβάνεται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Τον βάφτισαν τον πιο επικίνδυνο άνδρα της Ευρώπης από τότε που τέθηκε επικεφαλής της άκρας Αριστεράς στην Ελλάδα και άρχισε να απορρίπτει οποιαδήποτε συμμετοχή στην κυβέρnηση» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Στο τραπέζι και πάλι οι απολύσεις;

Επανέρχεται ο μνημονιακός στόχος για 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο έως το 2015, καθώς η πίεση για δραστικές περικοπές δαπανών δεν φαίνεται να μπορεί να επιτευχθεί με άλλον τρόπο.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, επανεξετάζεται το μέτρο της απόλυσης μετά από ένα χρόνο εφεδρείας, κατά τον οποίο οι υπάλληλοι θα αμείβονται με το 60% του μισθού τους.

«Ελεύθερη» η συμμετοχή ιδιωτών στις ΔΕΚΟ

«Καθαρό» τοπίο για τις αποκρατικοποιήσεις θέλει ο Σαμαράς που ξηλώνει όλα τα νομοθετικά αντικίνητρα. Θερμό Φθινόπωρο με τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω αποκρατικοποιήσεων, περιμένει το Μαξίμου.

Έτοιμη για μία σκληρή σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει η κυβέρνηση που με διαδικασίες… fast track έπειτα από τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη ετοιμάζεται να καταθέσει ένα «γιγαντιαίο» νομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται 77 δράσεις για το ξήλωμα όλων των νομοθετικών αντικινήτρων.

ΠΑΤΡΑ: Μετωπική για το Αυτοκινητοδρόμιο - Άμεση κύρωση του έργου από την Βουλή ζητά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπό τον... φόβο της Δραπετσώνας

Μετωπική για το Αυτοκινητοδρόμιο. Υπό τον φόβο της Δραπετσώνας οι τοπικοί φορείς ξεκινούν αγώνα πίεσης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη ώστε να κυρωθεί άμεσα από την Βουλή το επενδυτικό σχέδιο του Αυτοκινητοδρομίου στη Χαλανδρίτσα. Πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έκανε δήλωση για το θέμα τονίζοντας ότι το Αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας είναι μακράν το ωριμότερο έργο αυτού του είδους στην Ελλάδας. Παράλληλα, θα ζητηθεί η έκφραση κυβερνητικής στήριξης στο έργο.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ/ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Τὸ Δ.Σ. τοῦ Σωματείου, κατόπιν τῆς ἀπὸ 5.7.2012 ἀποφάσεως τῆς Γενικῆς Συνελεύσεως τοῦ Σωματείου «οἱ Φίλοι τοῦ Τάματος τοῦ Ἔθνους» περὶ τοῦ θέματος τῆς ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ διὰ τὴν συγκρότησιν τῆς Εἰδικῆς Ἐπιτροπῆς (Ε.ΕΠ.) ἀποφασίζει τὰ κατωτέρω:

Σημαντικά κέρδη σημειώνει την Τρίτη το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη καταγράφει την Τρίτη το κυπριακό χρηματιστήριο, δίνοντας συνέχεια στο θετικό κλίμα που επικράτησε στην πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας.

Στις 13.13, ο Γενικός Δείκτης παρουσίαζε μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 3,25%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 110,95 μονάδες, ενώ κέρδη σε ποσοστό 3,01% κατέγραφε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 43,43 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στις 208.275 ευρώ.

Ανοδικές "ανάσες" στο Χ.Α. με φόντο τις αποκρατικοποιήσεις

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Στρέφοντας εκ νέου το ενδιαφέρον της στις αποκρατικοποιήσεις και στην προωθούμενη επιτάχυνση της διαδικασίας, η ελληνική αγορά κινείται σε θετικό έδαφος την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. να επιχειρεί να δώσει συνέχεια στην ανοδική του κίνηση, πάνω από τις 600 μονάδες.

Τα χαμηλά επίπεδα του συναλλακτικού όγκου και τζίρου εξακολουθούν να λειτουργούν ανασταλτικά για την «εμπέδωση» των τάσεων στο ταμπλό, κι έτσι ο ΓΔ θα πρέπει να «αποδείξει» ότι είναι σε θέση να διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο των 600 μονάδων, αντίσταση την οποία διέσπασε με δυσκολία και μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες.

Οι μετοχές της Ελλάκτωρ, MIG και ΕΛΠΕ βρίσκονται στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20, ενισχυμένες άνω του 4%, ενώ με κέρδη άνω του 3% ακολουθούν οι τίτλοι των ΚΑΕ, Alpha Bank, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και ΕΤΕ.