Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Η ΙΔΙΟΦΥΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Μεγαλοφυής, αήττητος στρατηλάτης, ο Αλέξανδρος Γ’, της Δυναστείας των Αργεαδών, δίκαια του αποδόθηκε η προσωνυμία, ο Μέγας. Η ιστορία επιφύλαξε γι’ αυτόν μοίρα λαμπρή. Τον όρισε να μεταλαμπαδεύσει αυτός την Ελληνική σκέψη, τον Ελληνικό πολιτισμό έως τα βάθη της Ανατολής.
Ο Αλέξανδρος τον χειμώνα του 335, ασχολήθηκε με τη διοργάνωση του βασιλείου του, επειδή σκόπευε να απουσιάσει στην Ασία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρχικά είχε την πρόθεση να κατακτήσει την Περσία, εκθρονίζοντας το Δαρείο και να ανέβει ο ίδιος στο θρόνο, εκδικούμενος για την εκστρατεία του Ξέρξη στο παρελθόν, ο οποίος είχε επιχειρήσει την υποδούλωση όλων των Ελλήνων. Το δε αρχικό σχέδιο του Αλέξανδρου περιελάμβανε τα εξής τρία στάδια : Πρώτα την κατάκτηση της Μικράς Ασίας, ακολούθως την κατάληψη της Συρίας και της Αιγύπτου, τις οποίες θα χρησιμοποιούσε ως ορμητήριο για τις επιχειρήσεις της τρίτης φάσεως, που στόχευαν στην κατάλυση του βασιλείου της Περσίας.

Παγκόσμια πρωτιά για Eλληνική παραλία – Ποια είναι - (ΦΩΤΟ)

Μία ελληνική παραλία συγκαταλέγεται πρώτη στη λίστα του Travel + Leisure ανάμεσα σε εκείνες με τα πιο γαλάζια νερά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το Travel + Leisure δημοσίευσε τη λίστα με μέρη από όλο τον κόσμο, τροπικούς προορισμούς και όχι μόνο, όπου οι παραλίες έχουν τιρκουάζ νερά. Η παραλία Εγκρεμνοί που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Λευκάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση.
Τη λίστα συμπληρώνουν ακόμη 12 μέρη από ολόκληρο τον κόσμο με τοπία που κόβουν την ανάσα για τις αποχρώσεις των νερών τους.
Δείτε τα πιο γαλάζια νερά του κόσμου:

Δείτε τα πιο γαλάζια νερά του κόσμου:

Εντυπωσιακές πληροφορίες για τον πλανήτη Άρη (Εικόνες)

Υπάρχει λες κάτι μαγικό με τον Άρη, τον πλανήτη που μπήκε από νωρίς στο στόχαστρο της ανθρωπότητας, τόσο ως αστρονομική παρατήρηση όσο και ως επιστημονική φαντασία.

Οι άνθρωποι μαγεύτηκαν από νωρίς λοιπόν με τον «αιματοβαμμένο» πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, που μοιάζει σε πολλά με τη Γη, και βάλθηκαν να τον μελετήσουν και να τον μετατρέψουν φυσικά σε φανταστικό σπίτι των εξωγήινων γειτόνων μας, των Αρειανών!

Το υπόβαθρο της Συνθήκης Σεβρών

Το υπόβαθρο της Συνθήκης Σεβρών
Του Ν. Λυγερού


Το υπόβαθρο της Συνθήκης Σεβρών του 1920 είναι πολύ πιο βαθύ απ’ ότι πιστεύουν οι περισσότεροι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για μια συμφωνία σε διμερές επίπεδο.

Η Συνθήκη Σεβρών είναι μια διεθνής Συνθήκη και ανήκει στις λεγόμενες πέντε Συνθήκες των προαστίων του Παρισίου που υπέγραψαν οι Συμμαχικές Δυνάμεις με τους εχθρούς τους:

ΣΟΚ σε σχολείο στην Παραλία Πατρών–Μαθήτρια λιποθύμησε από την πείνα Μπροστά στη διευθύντρια – Δύσκολες ώρες για οικογένεια με τρία παιδιά

Σκηνή βγαλμένη από ταινία που πραγματεύεται την πείνα και τη δυστυχία την περίοδο της κατοχής στην  Πάτρα, εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί σε λύκειο της Αχαϊκής πρωτεύουσας , όταν μαθήτρια ηλικίας 17 ετών λιποθύμησε από την πείνα  μπροστά στα μάτια της διευθύντριας του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr η οικογένεια έχει άλλα δυο παιδιά ηλικίας 14 και 10 ετών και ζει τραγικές στιγμές καθώς η μητέρα είναι άνεργη και ο πατέρας εξαφανισμένος.

Οι Τούρκοι απελαύνουν και... Ολλανδικές αγελάδες

Ασύλληπτο, όμως πέρα για πέρα αληθινό… Η Ένωση Παραγωγών Κόκκινου Κρέατος της Τουρκίας αποφάσισε να στείλει πίσω στην Ολλανδία τουλάχιστον 40 αγελάδες, στο πλαίσιο της σύγκρουσης των δύο χωρών.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Ένωσης, Μπουλέντ Τουντς δήλωσε στο πρακτορείο Dogan ότι «οι ολλανδικές αγελάδες Holstein έχουν γίνει πολύ κοινές στην Τουρκία, ωστόσο, αυτό το είδος έχει αρχίσει και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα». Για να έρθει στη συνέχεια να βάλει στις δηλώσεις του και τον «πόλεμο της τουλίπας»: «Δεν θέλουμε ζωικά προϊόντα από την Ολλανδία. Το πρώτο φορτίο των αγελάδων έχει ήδη φορτωθεί και θα τις στείλουμε πίσω».

Γερμανικά ΜΜΕ για Ρ.Τ.Ερντογάν: «Είσαι ένας μικρός άνδρας του Βοσπόρου με τρέλα για εξουσία» - ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΕ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το  pronews
 
«Είσαι ανεπιθύμητος εγωμανής και μικρός άνδρας του Βοσπόρου, με τρέλα για την εξουσία» αναφέρει η εφημερίδα Bild, με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία, για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.
 
Η γερμανική εφημερίδα με αφορμή τα όσα έγιναν πρόσφατα στις διαμάχες Τουρκίας-Ολλανδίας γράφει χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Τουρκίας: «Δεν είστε δημοκράτης, προκαλείτε ζημιά στη χώρα σας! Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ! Στην τρέλα της εξουσίας, ο εγωμανής Ερντογάν στρέφει τους Τούρκους εναντίον της Ευρώπης».

Συναγερμός στη Γερμανία: Έστειλαν δέμα με εκρηκτικά στον Σόιμπλε

To δέμα ήταν σχεδιασμένο έτσι ώστε να προκαλέσει σοβαρά τραύματα μόλις ανοιγόταν, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.
Συναγερμός σήμανε στη Γερμανία καθώς βρέθηκε πακέτο έξω από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όπως μεταδίδει το Reuters περιείχε εκρηκτικά. Στο σημείο έσπευσαν ομάδες της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί.
Το πακέτο είχε φτάσει στο κέντρο διαλογής του ταχυδρομείου στην Potsdamer Platz και είχε ως παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.