Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Αναπαράσταση 3Δ :Ελληνικά κτήρια στον Ακράγαντα στην Μ.Ελλάδα(ΒΙΝΤΕΟ -ΦΩΤΟ)


Από το ellinondiktyo
Ακράγας : Κοιλάδα των Ναών – Ο Ναός του  Ολυμπίου Διός  ο μεγαλύτερος δωρικός ναός των Ελλήνων της Μεγάλης Ελλάδος, και ο τρίτος σε διαστάσεις, μετά τον Ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο και τον Ναό του Απόλλωνα στα Δίδυμα, σχεδόν ανακατασκευάστηκε σε ένα βίντεο που αναδεικνύει το μεγαλείο του. 
Η πρωτοβουλία ήταν του αρχιτέκτονα Federico Μονκάδα από τον Ακράγαντα. Ο Ναός χτίστηκε αφιέρωμα για την νίκη στη   Μάχη της Ιμέρας το 480 π.Χ.,

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα: Μαίνονται οι φωτιές σε Μέγαρα, Πάτρα, Κέρκυρα - Μετά τον 4ημερο καύσωνα...

Καταγραφή ζημιών και επιφυλακή για αναζωπυρώσεις στη Μάνη - Πάνω από 50 φωτιές σε ένα 12ωρο - Δείτε τον χάρτη επικινδυνότητας για την Τρίτη
Δεκάδες πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές διαδέχθηκαν τον τετραήμερο καύσωνα που έπληξε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Η απόλυτη ξηρασία που επικράτησε τα τελευταία 24ωρα, σε συνδυασμό με τους ανέμους, σε πολλές περιπτώσεις ισχυρούς, που ακολούθησαν, δημιούργησαν τις πλέον κατάλληλες συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών σε πολλές περιοχές, κυρίως της Νότιας και Κεντρικής Ελλάδας.

Περιπολικό του λιμενικού έριξε προειδοποιητικές βολές σε τουρκικό εμπορικό που τελικά ξέφυγε - Δεν μπόρεσε να το σταματήσει(Βίντεο)

Το επεισόδιο έγινε ανατολικά της Ρόδου- Το Λιμενικό είχε πληροφορίες ότι μετέφερε ναρκωτικά - Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ- Τι απαντά το Λιμενικό
Ελληνικό λιμενικό σκάφος άνοιξε πυρ εναντίον πλοίου με τουρκική σημαία στο Αιγαίο, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο Deniz News, ενώ το CNN Türk μεταδίδει ότι μίλησε με τον καπετάνιο του φορτηγού πλοίου M/V ACT, ονόματι Χαλούκ Σάμι Κάλκαβαν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν 16 τρύπες από σφαίρες στο πλοίο του.

Η εξέλιξη του Δείκτη Νοημοσύνης

Tου Ν. Λυγερού

Παλαιότερα θεωρούσαμε ότι ο Δείκτης Νοημοσύνης των μικρών ανθρώπων ήταν σταθερός. Οι μελέτες της τελευταίας δεκαετίας δηλαδή τώρα που έχουμε περισσότερα εργαλεία μέτρησης της νοημοσύνης και απεικόνισης του εγκεφάλου, δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο, ότι έως την ηλικία των 20 ετών τίποτα δεν είναι απόλυτα καθορισμένο κι ότι μπορούμε να έχουμε αλλαγές της τάξης των 20 μονάδων και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Αυτά τα νέα δεδομένα δείχνουν επίσης πόσο σημαντικές είναι οι ασκήσεις με τον εγκέφαλο και πόσο δεν επαρκεί μια κλασική και μαζική προσέγγιση.