Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912 (ΒΙΝΤΕΟ)


«Ταύτην την στιγμήν αγγέλλεται ότι η Θεσσαλονίκη παραδοθείσα κατελέφθη υπό του ελληνικού στρατού» (τηλεγράφημα του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων).
Το πρωτόκολλο παράδοσης της Θεσσαλονίκης στον ελληνικό στρατό υπογράφτηκε στο Διοικητήριο (κτίριο του πρώην υπουργείου Μακεδονίας Θράκης), μετά την τηλεγραφική εντολή του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον αρχιστράτηγο του στρατού διάδοχο του θρόνου Κωνσταντίνο «να αποδεχθήτε την προσφερομένην υμίν παράδοσιν της Θεσσαλονίκης και να εισέλθητε εις ταύτην ανευ χρονοτριβής».
Το ιστορικό πρωτόκολλο υπέγραψαν, τελικά, ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Χασάν Ταχσίν πασάς και από πλευράς των Ελλήνων οι πληρεξούσιοι αξιωματικοί του αρχιστρατήγου Κωνσταντίνου Β. Δούσμανης και Ι. Μεταξάς. Ήταν το τέλος ενός αγωνιώδους σύρε - έλα των διαπραγματευτών, ανάμεσα στο τουρκικό, τότε, Διοικητήριο και το ελληνικό επιτελείο του Κωνσταντίνου που είχε εγκατασταθεί στην ιστορική βίλα Μοδιάνο, στη Γέφυρα (το παλιό Τόψιν), που στεγάζει σήμερα το Μουσείο των Βαλκανικών Πολέμων.

Κύπρος:Συνάντηση ΠτΔ - Ακιντζί: Στις 12/11 ανοίγουν οδοφράγματα

Τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Λεύκας-Απλικίου και Δερύνειας στις 12 Νοεμβρίου, αποφάσισαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα παρευρεθούν και οι δύο στη διάνοιξη των οδοφραγμάτων, ανέφερε: «θα είστε μάρτυρες του τι θα επακολουθήσει. Δεν θα βρεθούμε όμως και οι δύο στη διάνοιξη των οδοφραγμάτων. Εάν όμως υπάρξει πρόοδος σε συγκεκριμένα θέματα, τότε ίσως και να συναντηθούμε στις 12 του Νοέμβρη».

Την Κυριακή πέφτει οριστικά το σήμα του Mega - Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ DIGEA

Το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου θα διακοπεί οριστικά η εκπομπή σήματος του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, όπως ανακοίνωσε η DIGEA.
Το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) απέστειλε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και τον ιδιωτικό πάροχο DIGEA, επιστολή με κοινοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για το MEGA.
Και σήμερα η DIGEA εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση αναφέροντας:

Τι άφησε πίσω του ο σεισμός στη Ζάκυνθο - Ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, δρόμους και λιμάνι - Δείτε τις εικόνες

Το μέγεθος των ζημιών που άφησε πίσω του το χτύπημα του «εγκέλαδου» στη Ζάκυνθο σε σπίτια, καταστήματα, στο οδικό δίκτυο αλλά και στο λιμάνι όπου έχει καταγραφεί μία μεγάλη ρωγμή, αποτυπώνεται στο φωτογραφικό φακό.
Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 2.00 π.μ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο νησί.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στη 01:54 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 44 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 280 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Εκτός ορίων το «δεξί χέρι» του Ερντογάν: «Έλληνες, θα σας καταστρέψουμε μέσα σε 3 - 4 ώρες»

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΓΙΤ ΜΠΟΥΛΟΥΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ - ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ «ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ»
Σε παραλήρημα βρέθηκε – για πολλοστή φορά – μέσα σε λίγες μόλις ημέρες ο σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΓιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος υποστήριξε την Παρασκευή (26/10/2018) πως σε ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη της χώρας του με την Ελλάδα, οι Έλληνες θα καταστραφούν σε τρεις έως τέσσερις ώρες.