Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ξυπνώντας τον Έλληνα πολεμιστή μετά από 3.500 χρόνια

Από την Ηρώ Παππά
Από το news247
 
 Ο Τζακ Ντέιβις, επικεφαλής αρχαιολόγος της διεθνούς επιστημονικής ομάδας που έφερε στο φως τον ασύλητο τάφο του "γρύπα - πολεμιστή" στην Πύλο, εξηγεί στο WE γιατί η σπουδαία αυτή ανακάλυψη είναι το "κλειδί" για τη σύνδεση του Μυκηναϊκού με τον Μινωικό πολιτισμό.
Ένας πολεμιστής, θαμμένος κάτω από το χώμα για 3.500 χρόνια, ήρθε στο φως από τη σκαπάνη των μεγάλων Αμερικανών αρχαιολόγων Jack L. Davis και της συζύγου του Sharon R. Stocker. Η ομάδα του Πανεπιστημίου του Cincinnati

Αυτό είναι το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο 2.500 χρόνια

Σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση… Ο ναός, σύμφωνα με την κυρία Τιμοθέου, κοντράρει επιτυχώς τη θεωρία της σύγχρονης πολιτικής μηχανικής, διότι χωρίς να έχει καν θεμέλια, είναι τριπλά μονωμένος σεισμικά!

Αυτή η τριπλή μόνωση, όπως μας εξήγησε, εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του οικοδομήματος.

Νέος υπερ-φόρος "χτυπά" ακίνητα στο εξωτερικό, καταθέσεις, θυρίδες και κοσμήματα

Σε ένα απίστευτο φοροκυνηγητό θα βρεθούν όλοι οι Έλληνες τους επόμενους μήνες, καθώς προωθείται φόρος περιουσίας ο οποίος θα "χτυπά" όλα τα ακίνητα εσωτερικού και εξωτερικού, τιμαλφή που βρίσκονται στα σπίτια ή σε θυρίδες, αδήλωτα χρήματα, κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί σε επενδυτικά προϊόντα εντός και εκτός Ελλάδας. Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Ολοκληρωμένο σχέδιο που προβλέπει την εφαρμογή ενός γενικευμένου φόρου περιουσίας, στον οποίον θα υπαχθούν όλα τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ακόμη και όσα κινητά αντικείμενα μεγάλης αξίας έχουν στα σπίτια τους ή σε τραπεζικές θυρίδες, καθώς επίσης και όλα τα κεφάλαια που έχουν τοποθετήσει σε επενδύσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με εξαίρεση μόνο τις καταθέσεις στο εσωτερικό, προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ… ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ, (4 Βίντεο)

Ειλικρινά το κατάντημα των παπικών και προτεσταντών και η απαξίωση του χριστιανισμού στην Δύση δεν έχει όπως φαίνεται όρια.
Ιεροί ναοί όπου κάποτε κηρύττονταν ο λόγος του Θεού, μετατρέπονται σε μουσουλμανικά τεμένη και σε πολυτελείς κατοικίες, μεζονέτες λουξ, καθώς πλέον οι πιστοί έχουν εκλείψει και ο χριστιανισμός γι’ αυτούς έχει καταντήσει ένα αναχρονιστικό κατάλοιπο.

«Εξαγόρασε ψήφους ο Μπεκενμπάουερ για το Μουντιάλ του 2006»

Μια σοβαρότατη καταγγελία για τον Φραντς Μπεκενμπάουερ και τις μεθόδους που ακολούθησε για να αναλάβει η Γερμανία τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2006 φιλοξενεί η Daily Mail στο κυριακάτικο φύλλο της. Όπως αναφέρει, ο «Κάιζερ», που τότε ήταν πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και της Μπάγερν, εξαγόρασε το 2000 την ψήφο της Μάλτας «κλείνοντας» έναντι 250.000 δολαρίων φιλικό μεταξύ των Βαυαρών και της εθνικής ομάδας της χώρας.

Νέα πρόταση για ασφάλεια στο Κυπριακό - Το περίγραμμα αποφασίστηκε σε δείπνο στο Προεδρικό

Του  Κώστα Βενιζέλου
Από το philenews

Λευκωσία: Πλήρη, λεπτομερώς επεξεργασμένη θέση στο θέμα της ασφάλειας ετοιμάζουν Αθήνα και Λευκωσία, με στόχο να είναι οι δυο κυβερνήσεις έτοιμες να την παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Κέρι στις δύο πρωτεύουσες.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ως γνωστό θα επισκεφθεί διαδοχικά την Αθήνα στις 13 Νοεμβρίου, τη Λευκωσία στις 14 και την επομένη θα μεταβεί στην Τουρκία συνοδεύοντας τον Πρόεδρο Ομπάμα.

Έτοιμος να «απασφαλίσει» ξανά τη βόμβα του Grexit ο Σόιμπλε

ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΜΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΧΩΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ – ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ «ΕΞΠΡΕΣ» ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ

Σε ασκήσεις επί χάρτου φαίνεται ότι επιδίδεται το τελευταίο διάστημα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος περιμένει κυριολεκτικά στη γωνία την ελληνική κυβέρνηση, εκφράζοντας αμφιβολίες για την υλοποίηση των δεσμεύσεων επί του νέου Μνημονίου και επαναφέροντας, επί της ουσίας, στην ευρωπαϊκή ατζέντα τα σενάρια για Grexit.

«Αλαλούμ» με τα τέλη κυκλοφορίας

ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ – ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΟΤΟΥ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ «ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ»

Το απόλυτο χάος δημιουργούν οι αλλεπάλληλες διφορούμενες και ασαφείς δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναφορικά με τις αυξήσεις που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες σε ό,τι αφορά στα τέλη κυκλοφορίας.

Ρωσικές αρχές: Το μοιραίο Airbus «διαλύθηκε στον αέρα» - Ξεκίνησε η ανάλυση των μαύρων κουτιών του μοιραίου Airbus

Η έρευνα μπορεί να διαρκέσει μήνες, λέει ο Αιγύπτιος πρόεδρος - Ο πιλότος δεν είχε αναφέρει τεχνική βλάβη, αλλά η σύζυγος του συγκυβερνήτη κάνει λόγο για κακή τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους - Ρωσία και Αίγυπτος διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του ISIS - Είχαν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις όλα τα μέλη του πληρώματος
Νέα στοιχεία για την τραγωδία με το μοιραίο A321 είδαν το «φως» της δημοσιότητας το μεσημέρι της Κυριακής.