Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Το καθήκον μας, η προστασία των αθώων

Του Ν. Λυγερού
Μετάφραση από τα αγγλικά Βασιλική Τσατσαμπά

Η αμερικάνικη επίθεση στη Συρία ενάντια σε δομές πολέμου είναι μία απάντηση στη βαρβαρότητα. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: μην χρησιμοποιείτε απαγορευμένα όπλα. Δεν ακολουθούμε καμία ρώσικη προοπτική σε αυτό το πεδίο. Και ακόμα κι αν μερικοί πιστεύουν ότι οι αμερικάνικες πυραυλικές επιθέσεις δεν πρέπει να επαναληφθούν, θα πρέπει να παραδεχθούν ότι είχαν ενημερωθεί. Έτσι το πρόβλημα είναι τώρα πιο σαφές. Τα παιχνίδια πολέμου δεν είναι πόλεμος. Ακόμα κι ο πόλεμος έχει ηθική. Σε αυτή την παράδοξη δεοντολογία πολλοί από εμάς μπερδεύονται, αλλά η πραγματικότητα έχει ξεκαθαριστεί από το διεθνές δίκαιο.

Εξωπλανήτη που μπορεί να φιλοξενήσει ζωή ανακάλυψαν οι αστρονόμοι - Σε απόσταση 40 ετών φωτός(Βίντεο)

Είναι βραχώδης και λίγο μεγαλύτερος από τη Γη- Θεωρείται «το καλύτερο μέρος για να ψάξει κανείς για ίχνη ζωής πέρα από το ηλιακό μας σύστημα» Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν ακόμη εξωπλανήτη που έχει ομοιότητες με το δικό μας πλανήτη και ο οποίος θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή.
Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι μέχρι σήμερα ίσως ο καλύτερος υποψήφιος πλανήτης για την ανίχνευση έμβιων όντων.

Ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) αναφέρει ότι ο νέος εξωπλανήτης είναι πιθανώς ο νέος κάτοχος του τίτλου «το καλύτερο μέρος να ψάξει κανείς για ίχνη ζωής πέρα από το ηλιακό μας σύστημα».

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Αγία Αικατερίνη του Σινά - Ένας αστυνομικός νεκρός και 4 τραυματίες

Για πρώτη φορά επίθεση σε χριστιανικό μοναστήρι - Ασφαλείς οι ελληνορθόδοξοι μοναχοίΤουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν σε «ένοπλο επεισόδιο» που σημειώθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου.

Έως τώρα, οι πληροφορίες είναι ασαφείς για τον τρόπο με τον οποίο έγινε το επεισόδιο, ενώ νωρίτερα υπήρξαν αναφορές και για δεύτερο νεκρό, που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν.