Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ελληνική ΑΟΖ και Ευρωπαϊκή Προεδρία

Του Ν.Λυγερού

Το Υπουργικό Συμβούλιο προετοιμάζεται ήδη να καθορίσει μερικές από τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρχίζει τον Ιανουάριο του 2014. Σε αυτό το πλαίσιο μεταξύ άλλων παρουσιάζεται και το θέμα της ΑΟΖ ως βασικός άξονας. Το περιβάλλον, οι θαλάσσιες ζώνες και οι ΑΟΖ στη Μεσόγειο, θα απασχολήσουν τους Υπουργούς και μ’ αυτό τον τρόπο θα συνεχιστεί σε εθνικό επίπεδο η στρατηγική του Ευρωπαϊκού Ψηφίσματος (Μάρτιος 2013) και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ιούνιος 2013) για να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πλαίσιο με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή την Ιταλία, τη Μάλτα, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Παρέμβαση Κουβέλη με 24 tweet

Αναρτώντας συνολικά 24 διαδοχικά tweet, μέσα σε διάστημα λιγότερο μίας ώρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τοποθετήθηκε επί μίας σειρά θεμάτων.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τις δημοσκοπήσεις, την κυβέρνηση, ενώ εμμέσως πλην σαφώς απορρίπτει πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού όπως λέει «η συμμαχία αυτή δεν θα παγιδεύεται στον λαϊκισμό, στη δημαγωγία και στην άρνηση των αλλαγών».

Το μαρτύριο του εκκαθαριστικού

Η αδυναμία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων να διασταυρώσει αμέσως τα εισοδήματα που δηλώνουν ηλεκτρονικά στις φετινές φορολογικές δηλώσεις οι φορολογούμενοι μπλοκάρει και την άμεση έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος, σε αντίθεση με τις περυσινές δηλώσεις, όπου ο φορολογούμενος είχε τη δυνατότητα να εκτυπώσει με την οριστική υποβολή της δήλωσης το εκκαθαριστικό του σημείωμα.

Σύμφωνα με το euro2day.gr  το πρόβλημα έχει προκληθεί λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην υποβολή των δηλώσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών από τους εργοδότες (έντυπο Ε7). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί με τη σειρά της και η ΓΓΠΣ να διασταυρώσει τα ποσά του φόρου που έχει αποδώσει στο Δημόσιο κάθε εργοδότης με αυτά που αναγράφουν μισθωτοί και συνταξιούχοι στις δηλώσεις τους.

Bild: Ο κόσμος λιμοκτονεί και οι πλούσιοι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους


«Η Μύκονος δεν είναι η Ελλάδα. Εδώ πολλοί έχουν χρήματα. Είναι σαν το Μονακό», λέει ο Αντ.Ρέμος στη γερμανική εφημερίδα - Για την κριτική του στον Σόιμπλε ο τραγουδιστής εξηγεί πως «είναι μια κριτική για την πολιτική της Γερμανίας σχετικά με την κρίση, όχι κριτική στον άνθρωπο Σόιμπλε»Απολαμβάνει τον ήλιο της Μυκόνου και επικρίνει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών χωρίς να παίρνει πίσω ούτε μια λέξη. Ο ρεπόρτερ της Bild Πάουλ Ροντσχάιμερ συνάντησε τον Αντώνη Ρέμο στο τζετ-σετ νησί της Μυκόνου όπου σε μια πρόσφατη συναυλία ο τραγουδιστής είπε «πως αν ο Σόιμπλε μπορούσε να δει πόση σαμπάνια καταναλώνεται εδώ θα μπορούσε να περπατήσει και πάλι».

Σταδιακή απελευθέρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Σταδιακή απελευθέρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
-Μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας των 200.000 ευρώ από 1/1/2014 -Δύο στα δέκα δάνεια δεν εξυπηρετούνται
Την σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας φαίνεται πως σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται να κατεβάσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 το όριο, κάτω από το οποίο απαγορεύεται σήμερα στις τράπεζες να βγάλουν στο σφυρί τα ακίνητα.

Δίκτυο τρομοκρατίας και κοινού εγκλήματος πίσω από το φουσκωτό στη Χίο

Δίκτυο τρομοκρατίας και κοινού εγκλήματος πίσω από το φουσκωτό στη Χίο
Διαστάσεις θρίλερ προσλαμβάνει η υπόθεση με τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο σκάφος – Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά τον εντοπισμό του φουσκωτού σκάφους ανοιχτά της Χίου.
Το ταχύπλοο μήκους 7 περίπου μέτρων εντοπίστηκε χθες το πρωί με τέσσερις επιβαίνοντες -δύο Έλληνες και δύο Τούρκους-, οι οποίοι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν 2 αντιαρματικούς όλμους, 4 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, 195 σφαίρες, καθώς και 2 εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Τουρκικό εύρημα το «χαράτσι» που πληρώνουμε

Τουρκικό εύρημα το «χαράτσι» που πληρώνουμε
Νόμο της Οθωμανικής Τουρκίας που χρησιμοποιήθηκε το 1942 για την εξόντωση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, εφαρμόζουν σήμερα τρόικα και ελληνικές κυβερνήσεις στα πλαίσια του μνημονίου.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Από το  newsbomb

Ο νόμος των Νεότουρκων τότε λεγόταν «βαρλίκι». Ο νόμος σήμερα τρόικας-Βενιζέλου-Στουρνάρα λέγεται χαράτσι ή φόρος ακίνητης περιουσίας.
Ακούγεται απίστευτο αλλά τρόικα και ελληνικές κυβερνήσεις ξέθαψαν νόμο των Τούρκων Οθωμανών για να μας επιβάλλουν τα χαράτσια που πληρώνουμε τουλάχιστον μέχρι το 2016.

«Πόνεσε» τα Σκόπια η απάντηση Αβραμόπουλου σε δημοσιογράφο

«Πόνεσε» τα Σκόπια η απάντηση Αβραμόπουλου σε δημοσιογράφο
-«Αν είσαι από τη Μακεδονία γιατί δεν μιλάς ελληνικά», είπε ο Έλληνας υπουργός αφήνοντας άφωνο τον προκλητικό Σκοπιανό.  -«Έλληνα Μα...κα» τον χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος.
Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ είναι ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος φρόντισε να βάλει στη θέση του έναν προκλητικό Σκοπιανό δημοσιογράφο.
Αν και η ελληνική πρεσβεία είχε κάνει γνωστό πως ο Έλληνας αξιωματούχος, θα αρκεστεί σε μια δήλωση προς τα ΜΜΕ, ο Σκοπιανός δημοσιογράφος επέμενε να ρωτήσει για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Μικρές ζημιές παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρές ζημιές παρουσιάζει το Χρηματιστήριο, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Στις 12:58, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίαζε πτώση σε ποσοστό 0,16% και βρισκόταν στις 93,22 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 33,98 μονάδες με πτώση σε ποσοστό 0,32%.

Ο όγκος των συναλλαγών αυτή την ώρα διαμορφωνόταν στα €54.543,75.

Άνοδος χωρίς... καύσιμα στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Υποτονικά εξελίσσεται και η τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με εναλλαγές προσήμου και οριακές διακυμάνσεις εκατέρωθεν των 870 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Ο τζίρος βρίσκεται στα γνωστά απογοητευτικά επίπεδα των τελευταίων ημερών, καθώς λίγα λεπτά μετά τις 14:00 δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ.

Μικτή είναι η εικόνα στη σύνθεση του FTSE25, όπου 14 μετοχές κινούνται ανοδικά έναντι 8 που υποχωρούν και 3 που διαπραγματεύονται χωρίς μεταβολή.

Ελλάδα - Ιταλία: Κοινή ενεργειακή πορεία

Του Ν. Λυγερού


Μέσω της συνάντησης των δυο πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Ιταλίας βλέπουμε ότι υλοποιείται ένα κοινό στρατηγικό σχήμα περί διαχείρισης και αξιοποίησης της ενέργειας στη Μεσόγειο. Είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχει το κοίτασμα Πύρρος (90km2) ακριβώς πάνω στη γραμμή οριοθέτησης των δυο χωρών, αλλά και το κοίτασμα Αχιλλέας (450km2) στην ελληνική ΑΟΖ προς αυτή τη γραμμή οριοθέτησης. Επιπλέον η γεωλογική δομή της Αδριατικής και του Ιονίου είναι περισσότερο για τους υδρογονάνθρακες και ειδικά για το πετρέλαιο. Έτσι με την συμφωνία των δύο χωρών μπορεί να λειτουργήσει μια ολόκληρη περιοχή (macro-region) σ'ένα κοινό ευρωπαϊκό και ενεργειακό πλαίσιο.

Το περιστατικό του Όθωνα στον Πειραιά «Kομίζω Γλαύκα εις Αθήνας»

Βρισκόμαστε στις 28 Αυγούστου 1834 όταν ο τότε Βασιλιάς της Ελλάδος Όθωνας αφήνει το Ναύπλιο και κάνει την επίσημη είσοδό του στη νέα πρωτεύουσα του κράτους την Αθήνα.
Το ίδιο πλοίο το οποίο είχε φέρει για πρώτη φορά τον Όθωνα στο Ναύπλιο στο τότε μικρό Ελληνικό βασίλειο, η αγγλική φρεγάτα Μαδαγασκάρη, χρησιμοποιείται και πάλι προκειμένου να φέρει τον Βασιλιά στον Πειραιά.
Επρόκειτο για ένα 46 κανονιών σκαρί κατασκευασμένο στην Βομβάη που μπήκε στην υπηρεσία του Αγγλικού Ναυτικού το 1822. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 1843 και μετά χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Άγγλους για την καταπολέμηση του δουλεμπορίου.

Η σοφία και μουσικότητα της ελληνικής γλώσσας

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις… είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (Bιβλίο Γκίνες) Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)
Η Ελληνική και η Κινέζικη… είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και... στον ίδιο τόπο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική. (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Γεωγραφική Αναπαράσταση Περιοχής Μεσογείου... από Άφιξη Σελήνης έως ~9.500π.χ.

Σε μια προσπάθεια του ιστολογίου να αφυπνίσει όσους περισσότερους Έλληνες, και όχι μόνον, όσον αφορά την πραγματική τους Ιστορία, αυτήν που το Παγκόσμιο Ακαδημαϊκό (Δρακονιανό) κατεστημένο ελέγχει ασφυκτικά και συστηματικά παραπληροφορεί με αναρίθμητες ασάφειες, αντικρουόμενες θεωρίες, παραπλανητικούς Ιστορικούς.... "δογματισμούς" και δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από την "επίσημη" Ιστορία, έρχεται το μνημειώδες Κείμενο ΙΑ-1988 της Ο.Ε.Α. ως οδηγός για την προσπάθεια ανασυγκρότησης των προϊστορικών γεγονότων μέσα από την δημιουργία μιας σειράς χαρτών τον πρώτο των οποίων παρουσιάζουμε στο παρόν άρθρο.

Φοβερή ανακάλυψη!!! Μοντέλο αεροπλάνου (1500 ετών) πετάει κανονικά!!!(Βίντεο)


Τα χαρακτηριστικά αυτών των αντικειμένων δείχνουν ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο επίπεδο της κατασκευής και της αεροδυναμικής. Τα αντικείμενα εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 1.500 ετών, περίπου 2 ίντσες και φτιαγμένα από χρυσό.

Το φοβερό στην όλη υπόθεση είναι ότι κατασκεύασαν ένα από τα αντικείμενα αυτά σε μεγαλύτερη κλίμακα, του πρόσθεσαν κι έναν κινητήρα και το αντικείμενο πετούσε κανονικά!!!

Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε

Ένα οδοιπορικό στα Ελευσίνια Μυστήρια!

«Κι έπειτα η Δήμητρα πήγε να βρει τους βασιλιάδες, που στον τόπο εκείνο προστάτευαν τους θεσμούς, για να δείξει πώς θα εκτελούν τις λειτουργίες και δίδαξε σε όλους τα Μυστήρια τα σεμνά, που δεν μπορεί κανείς να ερευνά, ούτε να παραβαίνει ούτε να κοινολογεί, γιατί ο μεγάλος προς τους Θεούς σεβασμός κρατάει το στόμα κλειστό.» - Oμηρικός Ύμνος Δήμητρος

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα
 "Η σημασία της Κρήτης στην ελληνική ΑΟΖ" 
στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών με θέμα 
"Οι Κρήτες στον Κόσμο... 1913 - 2013".
Πνευματικό Κέντρο Χανίων, Χανιά. 
Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013