Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Οι Τούρκοι σε κατάθλιψη!- Γεμάτη αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς η Μικρά Ασία – Ανακαλύφθηκαν εντυπωσιακά Μωσαϊκά 2000 ετών στη Σανλιούρφα!

Αμέτρητοι είναι οι ελληνικοί θησαυροί που βρίσκονται στην Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα, ο τουρκικός Τύπος ανέφερε ότι ανακαλύφθηκα πέντε ψηφιδωτά δάπεδα που πιστεύεται ότι χρονολογούνται εδώ και 2.000 χρόνια, στη νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα.
Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση από το δήμου του Ντιγιαρμπακιρ, ανακαλύφθηκαν αρκετοί τάφοι γύρω από το κάστρο Urfa πριν 10 μήνες. Νέες όμως αρχαιολογικές ανασκαφές ξεκίνησαν στη συνέχεια στο χώρο και σχεδόν 80 νέοι τάφοι ανακαλύφθηκαν, ενώ οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως σπάνια ψηφιδωτά κατά τη διάρκεια έργων τους στους τάφους .

Περί F-16 και ελληνικής οικονομίας - Αμερικανικά δεδομένα και εθνική στρατηγική

Αμερικανικά δεδομένα και εθνική στρατηγική
Του Ν. Λυγερού

Μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ και την επιλογή του νέου Προέδρου, πολλοί αναλυτές μιλούν για ριζικές αλλαγές, ξεχνώντας πόσο σταθερή είναι η αμερικανική εξωτερική πολιτική. Βέβαια, αυτές οι αναλύσεις προσπαθούν να δικαιολογήσουν μια νέα κατάσταση που δεν είχαν προβλέψει, ενώ το αποτέλεσμα ήταν στρατηγικά αναμενόμενο όσο και να χτυπιούνται μερικοί. Αυτό σημαίνει ότι τα νέα αμερικανικά δεδομένα πρέπει να ενσωματωθούν και στη δική μας εθνική στρατηγική για να αξιοποιηθούν στην περιοχή μας, αλλά βέβαια και στην ευρύτερη

F22 ενάντια στη Daesh

Του Ν. Λυγερού

Για όσους αναρωτιούνται ποιες είναι οι επιλογές που γίνονται από τους ίδιους τους Αμερικανούς για αερομαχίες στο Ιράκ και στη Συρία για να αφοπλίσουν οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να παρενοχλήσει τους συμμάχους, η απάντηση είναι απλή και ονομάζεται F22 Raptor. Δεν πρόκειται για κάποιο άλλο νούμερο που ακούμε συνεχώς στην Ελλάδα αυτή την περίοδο. Έτσι σ’ ένα πόλεμο κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης για κάθε ενδεχόμενο έχουν μαζί τους τα Raptors για να είναι ξεκάθαρο στον καθένα, που θα ήθελε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, με τι θα έχει να κάνει και είναι αυτό που αντιλήφθηκαν ξένοι πιλότοι.

Ο Ομπάμα, ο Αρχιστράτηγος Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και το μήνυμα στην Τουρκία

Γράφει ο Δρ Σπύρος Κατσούλας*
Από το onalert

 
 Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε στο ελληνικό κοινό ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την αντιφώνησή του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα, προς το τέλος του λόγου του ο Ομπάμα αναφέρθηκε σε έναν Έλληνα πατριώτη που απέστειλε μια επιστολή προς την αμερικανική κυβέρνηση κατά την Ελληνική Επανάσταση, στην οποία έλεγε, όπως αποδόθηκε στα ελληνικά, ότι «αν και μας χωρίζει μια πλατιά θάλασσα, οι αρετές των Αμερικανών είναι ίδιες με τις δικές μας,» προσθέτοντας ότι «σας θεωρούμε φίλους, συμπατριώτες και αδελφούς.»

Στο Αγαθονήσι ζουν 153 κάτοικοι, αλλά το κράτος επιμένει να μάθει πόσες άδειες οίκων ανοχής έχουν δοθεί - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία που προσπαθούσε να αντλήσει από το Αγαθονήσι ένα υπουργείο και μάλιστα με επίμονο τρόπο.
Τι κι αν εκεί ζουν μόλις 153 κάτοικοι, η απορία του κράτους ήταν πόσες άδειες έχουν δοθεί για οίκους ανοχής!
Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Αγαθονησίου, Βαγγέλης Κόττορος, στο ετήσιο συνέδριο της ΠΕΔ που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, διηγούμενος την απίθανη ιστορία που έκανε τους παρευρισκόμενους να ξεσπάσουν σε γέλια.

Η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί όλους τους επαγγελματίες: «Μην ανοίξετε ΠΟΤΕ αυτό το e-mail»

Για κίνδυνο να εξαπατηθούν μέσω της παραβίασης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προειδοποιεί τους επαγγελματίες, η Αστυνομία.
Οι απάτες -κυρίως αυτές μέσω του διαδικτύου- αλλάζουν συνεχώς μορφή, προειδοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον τελευταίο καιρό, μια από αυτές, έχει τη μορφή e-mail.
Επιτήδειοι με χρήση της μεθόδου «man in the middle», παρεμβαίνουν σε τμήματα της επικοινωνίας μεταξύ συναλλασσόμενων επαγγελματιών και εμπόρων με επιχειρήσεις του εξωτερικού και τους πείθουν να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, διαφορετικούς από αυτούς που είχαν αρχικά συμφωνηθεί.

Θάνος Πλεύρης: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Τι λένε οι γιατροί

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει για τρίτη μέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο πρώην βουλευτής.
Ο 39χρονος δικηγόρος και πατέρας δύο παιδιών, βρίσκεται διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη, έπειτα από σηψαιμία που υπέστη στο πόδι.
Οι γιατροί που βασίζουν πολλά στο νεαρό της ηλικίας του, υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση της υγείας του παραμένει μεν κρίσιμη όμως η σταθερότητα που εμφανίζει φέρεται να είναι ένα θετικό σημάδι.

«Ζήτω η Ελλάς»: Ετσι έκλεισε την ομιλία του για τη Δημοκρατία ο Ομπάμα - Το κοινό τον αποθέωσε(Βίντεο)

Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και έχει δρόμο να κάνει - Κρίσιμη η ελάφρυνση του χρέους - Κάλεσε τους νέους να μείνουν στη χώρα - Μίλησε και για τον... Γιάννη Αντετοκούνμπο
Με μια ομιλία τύπου Ζολώτα, διανθισμένη δηλαδή με αρκετές ελληνικές λέξεις όπως αυτή που εκφωνήθηκε το 1957 στην Ουάσινγκτον, ξεκίνησε ο Μπαράκ Ομπάμα την ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχου.

Αφού αποθεώθηκε με το που ανέβηκε στο βήμα του ομιλητή, ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενους στους παριστάμενους είπε «γειά σας» και «καλησπέρα» ευχαριστώντας την κυβέρνηση, τον Αλέξη Τσίπρα και τον λαό της Ελλάδας για τη θερμή υποδοχή.

Τι είδε στην Ακρόπολη ο Μπαράκ Ομπάμα - Δείτε Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου

Η προϊστάμενη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Ελένη Μπάνου ανέλαβε χρέη ξεναγού  στον ιερό βράχο - Από τον Δημήτρη Παντερμαλή η ξενάγηση στο μουσείο της Ακρόπολης
Με ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης από το διευθυντή του Δημήτρη Παντερμαλή ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που βρίσκεται από χθες στη χώρα μας, στην Ακρόπολη.

Τον Αμερικανό πρόεδρο και την ξενάγησή του απαθανάτισε ο δημοσιογράφος του Associated Press που καλύπτει το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου Τζος Λέντερμαν.