Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΑΙΩΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!

ΑΝΑΨΕ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΣΟΤΣΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟ 2014 – OI ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ....

Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες 2014

Στις 12 το μεσημέρι σήμερα άναψε στην αρχαία Ολυμπία η φλόγα των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων 2014 που θα διεξαχθούν στο θέρετρο Σότσι της Ρωσίας. Η δάδα θα διανύσει 65.000 χλμ. προκειμένου να φτάσει στην τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στο Σότσι. Η φλόγα παραδόθηκε στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον δεκαοκτάχρονο αλπικό σκιέρ Ιωάννη Αντωνίου.

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ: ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΩΣΕΙΣ(ΦΩΤΟ)

Είναι εικόνες που διαδραματίζονται σχεδόν καθημερινά στην Ισπανία. Ολόκληρες οικογένειες αναγκάζονται να φύγουν από το σπίτι τους ύστερα από την εντολή αναγκαστικής έξωσης. Αυτό συνέβη και στην οικογένεια της 45χρονης Μαρία Ισαμπέλ Ροντρίγκες Ρομέρο.
Στην εξαμελή της οικογένεια όλοι είναι άνεργοι, έχει μία κόρη οκτώ ετών και η μητέρα της πάσχει από διπολική διαταραχή.

ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ Συνελήφθησαν Τούρκοι σε απαγορευμένη περιοχή - Το "έπαιζαν" τουρίστες

Για πρώτη φορά είχαμε παράνομη εισχώρηση Τούρκων (όχι ανήκοντες σε άλλες εθνότητες) υπηκόοων σε απαγορευμένη παρέμβρια περιοχή, με πιθανό στόχο την κατασκοπεία
Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν δύο Τούρκους σε απαγορευμένη παρέμβρια περιοχή. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι είναι τουρίστες και ότι χάθηκαν.
Οι δυο αλλοδαποί ηλικίας 36 και 26 χρόνων εντοπίστηκαν βαθιά μέσα στη Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως στην οποία κινούνταν χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια και συνελήφθησαν αμέσως από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους παρέπεμψαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Η Ολυμπία Οδός κινδυνεύει να χάσει το Πάτρα – Πύργος

Αλλαγή πλεύσης για το θέμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρας – Πύργου. Το υπουργείο Υποδομών φαίνεται να προσανατολίζεται στη δημοπράτηση του τμήματος ως δημοσίου έργου, «αφαιρώντας» το... από τις κατασκευαστικές υποχρεώσεις της Ολυμπίας Οδού. Μένει να φανεί με ποιο τρόπο θα γίνει η «χειρουργική επέμβαση». Το τμήμα Πάτρας – Πύργου έχει μήκος 76 χλμ. και κατασκευάζεται σε νέα χάραξη. Σε ποια φάση βρίσκεται; Οσον αφορά την προετοιμασία:

"Όχι" της Τουρκίας σε λειτουργία εκκλησίας

Εδώ και μέρες είχε δημοσιοποιηθεί ότι στο Αιβαλί και στην ανακαινισμένη εκκλησία του Ταξιάρχη θα λειτουργούσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και μάλιστα θα χειροτονούσε και τον Μητροπολίτη Κυδωνιών στο Αιβαλί.
Το θέμα πήρε διαστάσεις  και οργανώθηκαν εκδρομές με πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα, αφ΄ ενός να δει από κοντά την ανακαινισμένη εκκλησία και αφ΄ ετέρου να παραβρεθεί στην λειτουργία και στη χειροτονία.
Όπως αναφέρει το radiolesvosnews.gr,  όλα αυτά έγιναν χωρίς να έχει εξασφαλιστεί άδεια από τις τουρκικές αρχές. Την Κυριακή όμως έγινε γνωστό ότι δεν μπορεί να δοθεί άδεια από τις τουρκικές αρχές  γιατί ο Ναός του Ταξιάρχη ανακαινίστηκε και λειτουργεί ως Χριστιανικό Μουσείο.

Σύγκρουση Μιχελάκη - Σγουρού

Στη κόντρα Μιχελάκη – Σγουρού παρενέβη σήμερα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνει λόγο για δικαίωση της από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος σπάζοντας την ομερτά όπως αναφέρει, προχώρησε στην αυτονόητη διερεύνηση των καταγγελιών που έφτασαν στο γραφείο του.

Η αντιπαράθεση  Μιχελάκη –Σγουρού ξεκίνησε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε όλη τη χώρα Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες
 Σημαντική μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί από απόψε με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

1. Για σήμερα Δευτέρα 30-09-2013

Αργά το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά που μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά.

Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου στους πρυτάνεις


Ζητά να του δοθεί η λίστα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα - Αλλιώς θα θεωρηθεί παράβαση καθήκοντος - Ανακαλούν οι πρυτάνεις την εθνική προσπάθεια, λένε στο υπ. Παιδείας
Επιστολή προς τους πρυτάνεις να  αποστείλουν τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα έστειλε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του προεδρείου της Συνόδου των πρυτάνεων που κάνουν λόγο για ανάκληση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη διαθεσιμότητα, στέλνει τη σχετική επιστολή, που στην ουσία αναφέρεται σε παράβαση καθήκοντος αν πράξουν διαφορετικά. 

Κένυα: Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 39 ανθρώπων μετά την επίθεση

Κένυα: Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 39 ανθρώπων μετά την επίθεση
  Ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 39 ανθρώπων μετά την επίθεση που σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα και πλέον στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι, αναθεωρώντας προς τα κάτω τον προηγούμενο απολογισμό του για 61 αγνοούμενους.
Η επίθεση, η οποία έγινε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου από μια ομάδα ισλαμιστών ενόπλων, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 67 ανθρώπων. Ο τερματισμός της ανακοινώθηκε επισήμως την περασμένη Τρίτη από τον πρόεδρο της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ. (ΑΦΟΥ ΟΙ “ΤΑΓΟΙ” ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ).

«Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέπτη και θα συνειδητοποιώ πόσο ανόητος και αιθεροβάμων ήμουν. Θα έχω πετάξει στα αζήτητα όλη μου τη ζωή»

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Στεφανου Γ. Μίλλερ, Ομότιμου Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, Ομότιμου Διευθυντή Ανασκαφών Νεμέας

Άρχισα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νεμέα τον Ιούνιο του 1973.

Απειλεί τα κέρδη του τριμήνου ο φόβος για το shutdown στις ΗΠΑ

Dow15.166,22-92,02 -0,60%  



  Nasdaq3.781,59-5,84 -0,15%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Απώλειες περίπου 1% που ψαλιδίζουν τα κέρδη του τριμήνου καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street λίγες ώρες πριν τη λήξη του δημοσιονομικού έτους στις ΗΠΑ η οποία θα σημάνει την παράλυση του ομοσπονδιακών υπηρεσιών καθώς συνεχίζεται το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό.

Η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα πρέπει να συμφωνήσουν έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όταν και λήγει το δημοσιονομικό έτος (2014) για τις δαπάνες του προϋπολογισμού. Σε διαφορετική περίπτωση οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα αναστείλουν πολλές λειτουργίες τους, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα οδηγηθούν σε αναγκαστική, άνευ αποδοχών, άδεια.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων, John Boehner κάλεσε τους Δημοκρατικούς να εγκρίνουν στην Γερουσία την οποία και ελέγχουν, την πρόταση νόμου που ενέκριναν οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Μια συμφωνία ωστόσο δεν θεωρείται πιθανή, καθώς η πρόταση των Ρεπουμπλικανών προβλέπει την αναβολή για ένα έτος της εφαρμογής της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας που έχει προωθήσει ο πρόεδρος Barack Obama καθώς και την ακύρωση ενός φόρου στον ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος αποσκοπούσε στο να βοηθήσει τη μεταρρύθμιση. 

Χωρίς μεταβολή έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ

Λευκωσία: Χωρίς μεταβολή έκλεισε τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, ο οποίος παρέμεινε στις 92,61 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 σημείωσε ζημιές, της τάξης του 1,38% και έκλεισε στις 34,32 μονάδες.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ζημίες κατέγραψε ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 2,25%, ενώ ο δείκτης της Επενδυτικής Αγοράς κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 0,07%. Οι υπόλοιποι δείκτες παρέμειναν αμετάβλητοι.

Διεκόπη το ανοδικό σερί - Συνολικά κέρδη 12,7% τον Σεπτέμβριο

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με απώλειες ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Κινούμενος πτωτικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων, κατάφερε ωστόσο στη συνέχεια να περιορίσει αισθητά τις απώλειες και να ανακτήσει το εν λόγω επίπεδο.

Αν και το πενθήμερο ανοδικό σερί του ΓΔ διεκόπη, η σημερινή συνεδρίαση ήταν μόλις η πέμπτη πτωτική εντός του Σεπτεμβρίου, ο οποίος έκλεισε με συνολικά κέρδη 12,68% για τον Γενικό Δείκτη, 5,07% για τον δείκτη των τραπεζών και 11,60% για τον FTSE Large Cap. Στο σύνολο του εννεαμήνου, που «έκλεισε» σήμερα, τα κέρδη του ΓΔ διαμορφώθηκαν σε 11,69%.