Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Επιθετικό τυφέκιο Καλάσνικοφ βρέθηκε εντός της αεροπορικής βάσης της Τανάγρας

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Επιθετικό τυφέκιο Καλάσνικοφ βρέθηκε μέσα στον περιφραγμένο χώρο της αεροπορικής βάσης της Τανάγρας σε σημείο όπου στις 21 Ιουνίου 2011 είχαν εντοπιστεί από σκύλο φρουρό δύο ύποπτοι, οι οποίοι τελικά διέφυγαν από τα συρματοπλέγματα πυροβολώντας στον αέρα.
Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία μετά το περιστατικό είχε βρει ένα πιστόλι κρότου και γάντια, ενώ τα δακτυλικά αποτυπώματα στο τιμόνι κλεμμένου Ι.Χ. που είχε εγκαταλειφτεί και που μάλλον είχαν χρησιμοποιήσει οι εισβολείς, ανήκαν σε σεσημασμένο Αλβανό. Το Καλάσνικοφ που δεν είχε εντοπιστεί αρχικά λόγω της βλάστησης εξετάζεται από το Εγκληματολογικό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Goldman Sachs: Μειώνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1256081

Στην υποβάθμιση των εκτιμήσεων της για το ρυθμό ανάπτυξη των ΗΠΑ προχώρησε η  Goldman Sachs τονίζοντας πως υπάρχει 33% πιθανότητα επιστροφής της οικονομίας σε ύφεση.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η Goldman Sachs εκτιμά πως η ανεργία θα φτάσει το 9,25% στο τέλος του 2012 ωστόσο σημειώνει πως οι νέες εκτιμήσεις υπόκεινται σε σοβαρούς κινδύνους καθώς η ευρωπαϊκή κρίση μπορεί να επιδεινώσει το παγκόσμιο οικονομικό outlook.

Η GS προβλέπει πως ο ρυθμός ανάπτυξης έως και το 2012 θα διαμορφωθεί στο 2% ενώ προηγουμένως έκανε λόγο για 2,5%, ενώ για το 2011 αναμένει ανάπτυξη 1,7% έναντι 1,8% και για το 2012 ρυθμό 2,1% έναντι 3%.

Ο πληθωρισμός σύμφωνα με την τράπεζα από το 2% στο τέλος του 2011 θα υποχωρήσει στο 1,25% στο τέλος του 2012.

Υπενθυμίζεται πως σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και η JP Morgan η οποία εκτιμά πως ο ρυθμός ανάπτυξης το επόμενο τρίμηνο θα φτάσει το ανώτερο στο 1,5% αντί 2,5% που ανέφερε σε παλαιότερη έκθεσή της ενώ για το τέταρτο τρίμηνο αναμένει ανάπτυξη 2,5% αντί 3%.

Δείτε ποιοι είναι συνδεδεμένοι στο ασύρματο δίκτυο σας

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/18838

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να ασφαλίσουμε το ασύρματο δίκτυο μας είναι η κρυπτογράφηση, η οποία κωδικοποιεί τα δεδομένα που μεταφέρονται από τον υπολογιστή σας στο ασύρματο router και αντίστροφα. Η κρυπτογράφηση είναι απαραίτητη για να εμποδίσουμε άλλους χρήστες από τα μπαίνουν δωρεάν στο διαδίκτυο από το δικό μας router, αλλά δεν είναι ικανή να μας προστατέψει από hackers.
H εφαρμογή Wireless Network Watcher σαρώνει το <…>

O Όλι Ρεν στηρίζει Μπαρόζο

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/oikonomia/11427-o-oli-ren-sthrizei-mparozo

Στη φωτιά που άναψε η επιστολή του προέδρου της Κομισιόν Μπαρόζο με σκοπό να ξανανοίξει η συζήτηση για ενδεχόμενη νέα χρηματοδότηση του μηχανισμού στήριξης, ο επίτροπoς Όλι Ρεν τον στηρίζει.
 
Ο Επίτροπος Όλι Ρεν υπερασπίστηκε την επιστολή του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο λέγοντας «πρόκειται για μια πάγια θέση μας η ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης EFSF καθώς και η ενίσχυση των δραστηριοτήτων της». Ο κ.Ρεν συμπλήρωσε πως θα «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίζουμε κρίσεις και οι αγορές να μας σέβονται και να μας θεωρούν αξιόπιστους». Παραδέχθηκε πως υπάρχουν δυσκολίες να πείσουν τις αγορές ωστόσο τόνισε πως εργάζονται πυρετωδώς να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου. Εντωμεταξύ μίνι τηλεφωνική διάσκεψη κορυφής θα έχουν μέσα στην ημέρα οι πρόεδρος Σαρκοζί, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ και τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουί Θαπατέρο. Την ανακοίνωση έκανε χθες βράδυ το Μέγαρο των Ηλυσίων χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το λόγο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, τη στιγμή μάλιστα που οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας βρίσκονται σε διακοπές .
 

ΕΚΤ: Συμφωνία επί της αρχής για αγορά ιταλικών, ισπανικών ομολόγων

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1256080
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμφώνησε επί της αρχής να προβεί σε αγορές ιταλικών και ισπανικών ομολόγων εάν οι δύο χώρες προωθήσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Στον απόηχο του δημοσιεύματος το ευρώ εκτινάχτηκε σε υψηλά ημέρας, ενώ η Wall Street περιόρισε δραματικά τις απώλειές της.

Σύμφωνα λοιπόν με το Reuters η ΕΚΤ ζητά από τον Silvio Berlusconi να δεσμευτεί για fast track μεταρρυθμίσεις στον τομέα κοινωνικής πρόνοιας αλλά και να τροποποιήσει το ιταλικό Σύνταγμα ώστε να περιλαμβάνει διάταξη βάσεις της οποίας το ιταλικό δημόσιο θα έχει την υποχρέωση να καταρτίζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Η ΕΚΤ διευκρινίζει πως δεν έχει αγοράσει ακόμη ομόλογα της χώρας.

Τι κρύβει το μέλλον για τις διεθνείς αγορές

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Οι τρεις παράγοντες που θα κρίνουν τις εξελίξεις

Τρεις είναι οι παράγοντες που αναμένεται να κρίνουν τη «μοίρα» των διεθνών αγορών στο ερχόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον Μ. Εl Erian, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων στον κόσμο.

Αυτοί, σύμφωνα με τον Εl Erian, είναι οι εξής:

- Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η αμερικανική οικονομία εμφανίζει σημάδια σημαντικής επιβράδυνσης, κάτι το οποίο σημαίνει λιγότερα εταιρικά κέρδη, αλλά και μεγαλύτερες πιέσεις στα νοικοκυριά λόγω της αύξησης της ανεργίας και των υπερβολικών χρεών.

ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ενότητα μάς… άφησε νωρίς!

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210674&-V=articles

Με αφορμή τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και την ανακοίνωση των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν εκ νέου λεκτικά πυρά εναντίον της Κυβέρνησης.

Οι κατηγορίες τους στρέφονται γύρω από την πολιτική του Προέδρου Χριστόφια, η οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν πρόκειται να αλλάξει με τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στην Κυβέρνηση.

Συνέντευξη Τύπου Berlusconi, Tremonti

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1256067
Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν στις 20:00, ώρα Ελλάδος ο Ιταλός πρωθυπουργός, Silvio Berlusconi και υπουργός Οικονομικών της χώρας, Giulio Tremonti, σύμφωνα με το Reuters.

Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το αντικείμενο της συνέντευξης. Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται κύμα ρευστοποιήσεων στα ιταλικά κρατικά ομόλογα και μετοχές, ενώ εξαπλώνονται οι ανησυχίες πως η ευρωπαϊκή δημοσιονομική κρίση βρίσκεται "έξω από τις πύλες" της Ιταλίας.

Γιαούρτωσαν τον Πρετεντέρη στην Αντίπαρο

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/article/66797/giaourtosan-ton-pretedere-sten-adiparo

Τη βόλτα του στα σοκάκια της Αντιπάρου έκανε αμέριμνος τα ξημερώματα ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης. Σύμφωνα με

αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews.gr, στις 02:15 σήμερα μια νεαρή τουρίστρια – της οποίας το αίμα μάλλον «έβραζε» από αγανάκτηση – μόλις τον εντόπισε μέσα στο πλήθος, χωρίς να διστάσει, αφού προμηθεύτηκε γιαουρτάκι και αυγουλάκι… του τα πέταξε…

Ο κ. Πρετεντέρης, χωρίς να αντιδράσει, αφού άκουσε και τον σχετικό «εξάψαλμο» τα μάζεψε και έφυγε. Αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν ότι δεν έβγαλε ούτε «κιχ».

Επίθεση Σαλγάδο κατά Τρισέ

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/oikonomia/story/46275/epithesh-salgado-kata-trise


Ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια κατά του επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ εμφανίστηκε η ισπανίδα υπουργός Οικονομίας, Ελένα Σαλγάδο, που τον κατηγόρησε ότι με την τελευταία του συνέντευξη τύπου «προκάλεσε σύγχυση στις αγορές».
«Δεν ήταν μια από τις καλύτερες συνεντεύξεις τύπου που έχει δώσει ο κ. Τρισέ. Προκάλεσε σύγχυση στις αγορές» σχολίασε η κ. Σαλγάδο, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο RNE.

Λύγισε και πάλι η Ευρώπη... Υπό πίεση συνεχίζει η Wall

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Στο 1,415 το ευρώ. Nέo ρεκόρ στα spreads των 10ετών ομολόγων Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Βελγίου.
Συνεδρίαση για γερά νεύρα ήταν η σημερινή στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να ξεκινούν με απώλειες πάνω από 5%, να περιορίζουν αργότερα κάτω από το 2%, να περνούν σε θετικό έδαφος μία ώρα πριν τη λήξη και τελικά να κλείνουν την τελευταία μέρα της εβδομάδας με σημαντικές απώλειες.
Ο περιορισμός των μεγάλων απωλειών ήρθε μετά τις δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρεν ότι το Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει έκθεση υπερ του οφέλους του ευρωομολόγου, εξέλιξη η οποία στηρίχθηκε και από τα θετικά νέα για την αμερικανική αγορά εργασίας. Ωστόσο, η επίδραση των δηλώσεων περί μεγάλης αβεβαιότητας του επικεφαλής της ΕΚΤ την Πέμπτη ήταν μεγάλη, και αυτό διαφάνηκε και σήμερα.

Τρόμος από το μίνι κραχ στις διεθνείς αγορές – Εξαφανίστηκαν 2,5 τρις δολάρια - Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ Σαρκοζί Θαπατέρο

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90118&catid=13


- Γονάτισαν τα διεθνή χρηματιστήρια – Έφτασε μία ανάσα από τριψήφιο νούμερο το Χ.Α
- Εξετάζει τώρα τη λύση ευρωομόλογου η Κομισιόν
- Όλι Ρεν: Αδικαιολόγητες οι ανησυχίες για Ελλάδα – Το Σεπτέμβριο έτοιμο το ευρωπαικό σχέδιο
- Επίθεση της Ισπανίας στον Τρισέ: Προκάλεσε αδικαιολόγητα σύγχυση στις αγορές!

Γερμανικές αντιδράσεις στην επιστολή Μπαρόζο

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

Αρνητικές ήταν οι γερμανικές αντιδράσεις στην επιστολή του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με την οποία ξανανοίγει η συζήτηση για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
Η γερμανική κυβέρνηση κατακρίνει έντονα και χωρίς περιστροφές τις δηλώσεις Μπαρόζο.Ο υπουργός οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φίλιπ Ρέσλερ, τις χαρακτηρίζει “άκαιρες, καθώς δεν έχουν περάσει ούτε δύο βδομάδες που πάρθηκαν μακρόπνοες και καλές αποφάσεις”. Ενώ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών προειδοποίησε να μην ξεκινήσει εκ νέου μια συζήτηση, η οποία διεξαγόταν πριν από την σύσκεψη κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Θέλουν να φέρουν και άλλους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα οι του Μπαφόκ!

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/blog-post_4507.html


Κάνουν ό,τι μπορούν, για να γεμίσουν τη χώρα λαθρομετανάστες και να διαλύσουν έτσι τον εθνικό κορμό. Η κυβέρνηση εισήγαγε μια άθλια νομοθετική διάταξη στη Βουλή, η οποία μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο για την απόκτηση άδειας παραμονής από 12 σε δέκα χρόνια. Και φυσικά, μετατρέπουν την Ελλάδα σε γη της επαγγελίας για τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών...

Βίντεο από το R/T...Sharia Law: Battlefield London ...Σύντομα και στις γειτονιές της Αθήνας...

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/rtsharia-law-battlefield-london.html

Άρχισαν τα όργανα... To βίντεο είναι σημερινό..5/8/11..και δείχνει τις πρώτες αντιδράσεις των Άγγλων για τις περιοχές που έχουν τοιχοκολλήσει οι ισλαμιστές αυτοκόλλητα για το ότι η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στον νόμο της Σαρία....και τις δηλώσεις του φανατικού ισλαμιστή Anjem Choudary.

Ρεν: «Εποκοινωνιακό το πρόβλημα αναταραχής στις χρηματαγορές»

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=84605&catID=14
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: ΘΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Επικοινωνιακό χαρακτήρισε το πρόβλημα της αναταραχής στις χρηματαγορές και την αγορά ομολόγων ο επίτροπος Όλι Ρεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο κοινοτικός επίτροπος επέστρεψε από τις διακοπές του στην Ευρωπρωτεύουσα μετά από προσωπική εντολή του Ζοζε Μανουελ Μπαρόζο με στόχο να προλάβει τις εξελίξεις. Ο επίτροπος Ρεν επεσήμαινε «ότι οι αγορές βιάζονται, τα μέτρα χρειάζονται χρόνο για αν αποδώσουν, και αυτό που προέχει σήμερα είναι η επικύρωση των αποφάσεων της Συνόδου της 21 Απριλίου. Αυτό είναι το τίμημα της δημοκρατίας» επεσήμανε ο επίτροπος.

Μετριάζεται το σοκ από το κραχ των αγορών....το ευρωομόλογο και οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ θα αλλάξουν το κλίμα; - Το ΧΑ προς τις 1000 - 800 μονάδες - Πουλάνε τράπεζες Goldman Sachs, Citigroup, Deutsche bank...

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     (upd4)Οι οικονομίες είναι παγκοσμιοποιημένες….όπως και οι κρίσεις….
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο  ολόκληρος ο πλανήτης κλυδωνίζεται λόγω της κρίσης χρέους…ωστόσο οι αναφορές του επιτρόπου Ρέν ότι η ΕΕ θα εξετάσει την έκδοση ευρωομολόγου  μετριάζει το αρχικό σοκ των μεγάλων απωλειών ενώ ρόλο διαδραμάτισαν και οι παρεμβάσεις στις αγορές ομολόγων της Ιρλανδίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας. Η ΕΚΤ προχώρησε σε αγορές βραχυχρόνιων ομολόγων....

Αφορμή για την κατακρήμνιση αποτέλεσαν οι προειδοποιήσεις Μπαρόζο για την αστάθεια στην Ευρώπη καθώς και το ξεκάθαρο μήνυμα του Τρισέ της ΕΚΤ ότι η κατάσταση επιδεινώνεται…
Αιτίες όμως αποτελούν τα υπέρογκα χρέη των χωρών του πλανήτη. 

Ιράν: Έκτακτη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ αν συνεχιστεί η πτώση των τιμών

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Markets.asp?id=1255839
Οι υπουργοί Πετρελαίου του ΟΠΕΚ θα πρέπει να συναντηθούν αν συνεχιστεί η πτώση των τιμών του πετρελαίου, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόσωπος του Ιράν στον Οργανισμό, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ωστόσο ο Muhammad Ali Khatibi, πρόσθεσε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις των τιμών.

Σημειώνεται ότι το Ιράν έχει αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του ΟΠΕΚ.

Οι τιμές του αργού σημείωσαν βουτιά άνω του 5% στις χθεσινές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη καθώς εντείνονται οι ανησυχίες στις αγορές για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Η επόμενη τακτική συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο.



Πηγή:www.capital.gr

ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΡΙΚΗΣ» ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Επιμένουν για «μειονότητα» στη Ρόδο!!!

Της  Λιάνας Μυστακίδου από το elzoni

Ο τουρκικός Τύπος κατά διαστήματα αναθερμαίνει τους ισχυρισμούς της Άγκυρας σχετικά με την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στη Ρόδο.  

Φαίνεται ότι δεν δίνει σημασία στην απόφαση της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία απορρίπτονται ως αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της. 

Λιβύη: Διαψεύδεται ο θάνατος του γιου του Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/
Ένας εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης διέψευσε σήμερα την είδηση ότι ο Χάμις Καντάφι, ο μικρότερος γιος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ.

«Είναι ψευδείς ειδήσεις. Κατασκεύασαν την είδηση για τον Χάμις Καντάφι στη Ζλιτάν για να καλύψουν τις δολοφονίες τους», δήλωσε ο Μούσα Ιμπραχίμ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. «Είναι ένα βρώμικο κόλπο για να καλύψουν το έγκλημά τους στη Ζλιτάν και τη δολοφονία της οικογένειας αλ Μάραμπιτ».

Καταδικασμένο το ευρώ, σύμφωνα με τη Μαρίν Λε Πεν

Σχόλιο ιστολογίου μας : Θα συμφωνήσουμε με την λεγάμενη ...αλλά δυστυχώς υπάρχει ένα πολύ μικρό προβληματάκι......που βρίσκεται ο χρυσός των χρεωμένων χωρών???? Οέο!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/


Ζητά να επιβληθεί ξανά ο «χρυσός κανόνας» στην παγκόσμια οικονομία

Η αρχηγός του γαλλικού λαϊκιστικού ακροδεξιού κόμματος του Εθνικού Μετώπου (FN), Μαρίν Λε Πεν δήλωσε, σήμερα ότι η αναστάτωση στις αγορές δείχνει ότι το ευρώ είναι καταδικασμένο και ότι πρέπει να επιβληθεί ξανά ο «χρυσός κανόνας» στην παγκόσμια οικονομία.

«Το ευρώ δεν μπορεί να σωθεί και αυτή η κρίση στις χρηματαγορές σήμερα μας το λέει. Τα κράτη πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Αυτό έχει τεράστιο κόστος», δήλωσε η Λε Πεν, η οποία θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012, στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. Οι δημοσκοπήσεις μάλιστα της δίνουν ποσοστό κοντά στο 13%.

Τούρκος αξιωματικός κατηγορείται για «μαύρη» ανθελληνική προπαγάνδα

Τούρκος αξιωματικός κατηγορείται για «μαύρη» ανθελληνική προπαγάνδα 

Παρόλ’ αυτά τοποθετήθηκε στη διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δογμάτων

Ο πρώην αρχηγός της Δ΄ Στρατιάς (Στρατιά Αιγαίου) στρατηγός Νουσρέτ Τάσντελερ, ο οποίος είναι κατηγορούμενος σε μία υπόθεση που, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο «θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματική κρίση με την Ελλάδα», τοποθετήθηκε με απόφαση του τουρκικού συμβουλίου κρίσεων Διοικητής στη διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δογμάτων.

Ο αυτόματος διαπλανητικός σταθμός Juno θα πετάξει στον πλανήτη Δία

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/08/05/54227390.html


Σήμερα η ΝΑΣΑ θα εκτοξεύσει προς τον Δία τον αυτόματο διαπλανητικό σταθμό Juno.
 Ο Σταθμός αυτός καλείται να κοιτάξει μέσω του παχιού στρώματος σύννεφων γύρω από τον Δία και να μεταδώσει στη Γη πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να καταλάβουν καλύτερα τις διαδικασίες της διαμόρφωσης του μεγαλύτερου πλανήτη του Ηλιακού Συστήματος. Σε τροχιά του Δία ο Σταθμός θα μπει τον Ιούλιο του 2016, καλύπτοντας 2800 εκατομμύρια χιλιόμετρα.
Οι επιστήμονες ενδιαφέρονται για το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη, καθώς επίσης και για την επαλήθευση της εικασίας για την ύπαρξη στερεού πυρήνα του Δία. Εκτός απ’ αυτό ο Juno καλείται επίσης να ασχοληθεί με την μελέτη της ατμόσφαιρας του πλανήτη Δία που αποτελείται από αέρια.

Κ. Καζαμίας: Η Κύπρος δεν χρειάζεται προς το παρόν οικονομική στήριξη Πηγή:www.capital.gr

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1255828
Η Κύπρος δεν χρειάζεται οικονομική στήριξη για την ώρα, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κίκης Καζαμίας, καλώντας όλες τις πλευρές να αποφύγουν τέτοια εξέλιξη στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, ερωτηθείς αν η Κύπρος χρειάζεται να ενταχθει στο μηχανισμό στήριξης ο Καζαμίας είπε σε δημοσιογράφους: «Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα για την ώρα».

Ερωτηθείς αν κάτι τέτοιο θα χρειαστεί σε μερικούς μήνες, είπε: «Θα πρέπει να το αποφύγουμε».
Το νέο υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου ανακοινώθηκε σήμερα και ο κ. Καζαμίας ανέλαβε το δύσκολο έργο να απωθήσει τη χρεοκοπία.

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι από τη στιγμή που ο καθένας αναλαμβάνει το καθήκον του», είπε.

Προκλητική η ρύθμιση Βενιζέλου για πριμοδοτήσεις τραπεζών

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Σοβαρές διαστάσεις έχει προσλάβει το θέμα της αναδρομικής απαλλαγής από το 1997 όλων των υπουργών για τις πριμοδοτήσεις των τραπεζών από τα διαθέσιμα του Δημοσίου.
Η ρύθμιση που έφερε στο σχετικό νομοσχέδιο ο αρμόδιος υπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί την αιτία πολέμου με την «Ελευθεροτυπία», η οποία τον κατηγορεί τώρα για λασπολογία και συνειδητή παραποίηση των δημοσιευμάτων.

Όλι Ρεν: Αρχές Σεπτεμβρίου έτοιμο το ευρωπαϊκό σχέδιο «Ακατανόητες» οι επιθέσεις των αγορών σε Ιταλία και Ισπανία



Τις έντονες διεργασίες που λαμβάνουν χώρα εντός της ευρωζώνης προκειμένου να οριστικοποιηθούν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου οι τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου στο οποίο συμφώνησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες την 21η Ιουλίου, υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.
«Οι ειδικοί των κρατών-μελών, οι οποίοι έχουν την υποστήριξη των υπηρεσιών μου, καθώς και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εργάζονται ημέρα και νύχτα για να δώσουν "σάρκα και οστά" στη συμφωνία η οποία είχε επιτευχθεί την 21η Ιουλίου», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο επίτροπος της ΕΕ για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις.

Αυτό το γράφημα κάνει τον Τρισέ να τρέμει

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

Ένας τρόπος για να δει κανείς αν μία χρηματιστηριακή κρίση λαμβάνει διαστάσεις πανικού, είναι να μελετήσει το δείκτη που μετρά το ύψος των κεφαλαίων που οι τράπεζες αποσύρουν από το σύστημα και αποθηκεύουν στην ασφάλεια των Κεντρικών Τραπεζών. Αν οι τράπεζες πάψουν να εμπιστεύονται η μία την άλλη τόσο, ώστε να αρνούνται να αλληλοδανειστούν και να προτιμούν να 'παρκάρουν' τα κεφάλαια τους στις Κεντρικές Τράπεζες, τότε κάτι πηγαίνει πολύ άσχημα στο χρηματοοικονομικό σύστημα.
Ο συγκεκριμένος δείκτης στην Ευρώπη χτύπησε κόκκινο μετά την κατάρρευση της Lehman, το Σεπτέμβριο του 2008 και κατά τη διάρκεια της προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ, περίπου στα μέσα του 2010.

Ως πότε οι "αγορές θα νικάνε" τις Κεντρικές Τράπεζες και θα ταράζουν τα χρηματιστήρια!

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67648.html

           

του Γιάννη Τσαραγκλή - Οι λεγόμενες αγορές - ιδιωτικές τράπεζες, λόμπι, μεγαλοεπενδυτές, πετροδολάρια, ναρκοδολάρια και hedge funds - νικάνε προς το παρόν τις Κεντρικές Τράπεζες, το ΔΝΤ, τα κράτη, τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις (στην ΕΕ βρίσκουν πρόσφορο έδαφος επειδή δεν έχει κεντρική κυβέρνηση) και χτυπάνε στα ίσια τις οικονομίες ισχυρών κρατών (G20) της Ιταλίας και της Ισπανίας κ.λ.π, κάνοντας τα χρηματιστήρια να χάνουν τεράστια ποσά και να γυρνάνε χρόνια πίσω όπως φυσικά και το ΧΑ.  Ήρθε η δευτέρα παρουσία των χρηματιστηρίων λόγω μαζικής πτώχευσης ισχυρών μεγάλων και μικρών υπερχρεωμένων κρατών; Όχι κατά τη γνώμη μας!

Μόνο διαφήμιση δεν έχουν κάνει -ακόμη- με τη τάφρο στον Έβρο!Επικίνδυνοι!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7392


“Ξύπνησε” και το Der Spiegel,μετά την ξαφνική,ανεξήγητη και κατά πολλούς επικίνδυνη αφύπνιση και ελληνικών ΜΜΕ,σχετικά με την περίφημη τάφρο στον Έβρο! Οι συντάκτες του στρατιωτικού ρεπορτάζ, έχουν χειριστεί για ευνόητους ακόμη και σε μικρά παιδιά λόγους, το ζήτημα με εξαιρετική διακριτικότητα, αξιοποιώντας μόνο την επίσημη ενημέρωση του ΥΕΘΑ.