Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια

Ο Ιωάννης Καποδίστριας γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 11 Φεβρουαρίου 1776 την περίοδο της Ενετοκρατίας. Ο πατέρας του Αντώνιος - Μαρία καταγόταν από οικογένεια ευγενών, καθώς ένας από τους πρόγονούς του είχε λάβει τον τίτλο του Κόμη από τον Δούκα της Σαβοΐας Κάρολο Εμμανουήλ τον Β'.
Ο τίτλος εισήχθη στη «Χρυσή Βίβλο» (Libro d' Oro) των ευγενών της Κέρκυρας το 1679 και έλκει την καταγωγή του από το ακρωτήριο Ίστρια της Αδριατικής, το σημερινό Κόπερ της Σλοβενίας. Η οικογένεια της μητέρας του Διαμαντίνας (Αδαμαντίας) Γονέμη, ήταν επίσης εγγεγραμμένη στη «Χρυσή Βίβλο» από το 1606.

Παράταση για την ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΗ - ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ για ένα μήνα και βελτίωση των όρων, αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνεται, τη συνεχιζόμενη προσέλευση των καταναλωτών για ένταξη στη ρύθμιση.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται ως τις 31 Οκτωβρίου.
Επιπλέον:
-Δίνεται η ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση και σε όσους έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν κάνει αυθαίρετη επανασύνδεση, με επέμβαση στον μετρητή.

Το ισοπεδωμένο Χαλέπι σε ένα Βίντεο από drone Τεράστιες οι καταστροφές στη συριακή πόλη

Την τεράστια καταστροφή που έχει υποστεί το Χαλέπι καταγράφει ένα βίντεο που τραβήχτηκε από drone και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.
 Η πόλη πλήττεται από βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της να έχει ισοπεδωθεί…

ΞΥΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Επεσε ξύλο στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης - Ακυρώθηκε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας σε πολίτη ΑΜΕΑ (Βίντεο)

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», φώναζαν το απόγευμα της Τετάρτης, πολίτες, στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης όταν ήρθαν στα χέρια με ΜΑΤ και έπεσε ξύλο μέσα στην αίθουσα.
Εκπρόσωποι από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης προσπάθησαν και τελικά κατόρθωσαν να κριθεί άγονος ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας του πολίτη ο οποίος είναι ΑμΕΑ.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ Λακκοτρύπης: Στόχος να κάνουμε την Α. Μεσόγειο απαραίτητη για την ΕΕ

Αθήνα: Ο αγωγός φυσικού αερίου East Med που σχεδιάζεται να μεταφέρει αέριο από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας, η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας μέσω Κρήτης και ο νέος σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων στην συνάντηση που είχαν απόψε στην Αθήνα οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, Yuval Steinitz και ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Θρησκευτικά με Ριάννα, Πορτοκάλογλου και Νικόλα Άσιμο θέλει ο Φίλης! - Το αποκαλύπτει σε επιστολή του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος(Βίντεο)

Από το «ρε μπαγάσα» στα «99 ονόματα του Αλλάχ» στην ύλη της Γ΄Δημοτικού, το «umbrella» της Rihanna και τον Χριστό ως κατατρεγμένο μετανάστη-δάσκαλο
Θρησκειολογικό “αχταρμά” χαρακτηρίζουν όσοι γνωρίζουν καλά τα θέματα θρησκείας το εκπαιδευτικό υλικό για το νέο μάθημα των θρησκευτικών που προωθεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. “Τα 99 Ωραιότατα Ονόματα για τον Αλλάχ των μουσουλμάνων» , τα χαρακτηριστικά του Ιησού: που « Ήρθε στον κόσμο σαν ξένος», « Ο Μεσσίας που όλοι προσδοκούσαν», « Ένας δάσκαλος που όλοι θαύμαζαν» « Κοντά σε όλους χωρίς διάκριση»,