Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Άγνωστοι Έλληνες: Όταν οι Έλληνες πορεύονταν Εις Πανίαν(Βίντεο)

Ακολουθώντας το αέναο ταξίδι των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο φτάνουμε σιγά – σιγά στην Ισπανία, την χώρα των Πομπλαδόρες Γκριέκος και των Βάσκων.
Η Ισπανία ανέκαθεν υπήρξε αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων από τα αρχαία κιόλας χρόνια…
Ο Ηρακλής πρώτα πρώτα είχε εκστρατεύσει εκεί, γεγονός που πιστοποιείται από τον Φάρο του στην σημερινή Κορούνια, από το όνομα «Πυρηναϊκή», το οποίο απεδόθη στην χερσόνησο από τον ίδιο προς τιμήν της γυναίκας του Πυρήνας αλλά και από χιλιάδες ακόμη πόλεις που ιδρύθηκαν από εκείνον.
Ο γιος του Ηρακλή, επιπλέον, ονομαζόταν Ίβηρας και θεωρούνταν γενάρχης της Ιβηρίας!

Σύνθημα η Ελλάδα πάνω από όλα.

 Είτε το θέλουμε είτε όχι είμαστε όλοι υπεύθυνοι που επιτρέψαμε να ξεχαστεί η ένδοξη ιστορία του έθνους μας και η αξία της λέξης ‘’ελληνισμός’’.


Με το να μη μαθαίνουμε στα παιδιά μας την ιστορία αλλά τα αφήνουμε έρμαια στις ρεπουσιαδες και Δραγωνες που παίρνοντας ένας θεός ξέρει τι ανταλλάγματα έγραψαν τα βιβλία εκτρώματα για τα παιδιά μας

Θεραπευτές από τον Τρωικό Πόλεμο

Της ΝΙΝΕΤΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ - ΡΑΣΣΙΑ / enet.gr 
 
Κάψες από παπαρούνες φαίνεται να ξεφυτρώνουν από τα μαλλιά της πήλινης θεάς με τα υψωμένα χέρια που λάτρευαν οι Μινωίτες της Κρήτης.

«Απεικονίζεται έτσι γιατί παράγει και ελέγχει το φυτό, τις ιδιότητες του οποίου γνώριζε η ίδια, οι υπηρέτες της, ιερείς και ιέρειες, οι γιατροί του ανθρώπινου πόνου, καθώς το γάλα από την κάψα του φυτού είναι το όπιο, ισχυρό παυσίπονο και αναλγητικό». Το διάδημα έχει κάλυκες από παπαρούνες και η θεά έχει βλέμμα εκστασιασμένο Κάπως έτσι, παραστατικά και τεκμηριωμένα,...

Γιατί ένας γοητευτικός 25χρονος βρίσκεται στη λίστα με τους 15 πιο επικίνδυνους ανθρώπους του κόσμου (εικόνες)

Η αφοσίωσή του για τις πολιτικές ελευθερίες μαγνήτισε μια μεγάλη ομάδα οπαδών που τον ακολουθούν πιστά. Μιλάει για ελευθερία, ισότητα και για αλληλεγγύη των λαών. Τότε γιατί τα Αμερικανικά Μέσα έχουν κατατάξει τον 25χρονο Κόντι Γουίλσον ως έναν από τους 15 πιο επικίνδυνους ανθρώπους του κόσμου; Ισως γιατί κατάφερε και κατασκεύασε όπλο που ο καθένας μπορεί να κατεβάσει από τον υπολογιστή και να το «κατασκευάσει» σε 3D εκτυπωτή. Η βρετανική εφημερίδα Independent αφιερώνει το πρώτο της θέμα στον νεαρό τεξανό με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του στο Λονδίνο με ένα νέο σκοπό:
να αμφισβητήσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Συμπολίτης μας δὲν ἀναγνωρίζει χρέος στὸν ΟΑΕΕ.

Από το filonoi.gr

Ἔ μὰ πιά… Ἀπὸ κάπου ἔπρεπε νὰ ξεκινήσῃ αὐτό.
Συγχαρητήρια στὸν Ἀνδρέα Καραγιάννη.  Ἐξαιρετικὴ ἰδέα. 
Νομίζω πὼς ΟΛΟΙ ὅσοι φαίνονται νὰ χρωστοῦν ποσά, ποὺ ὅμως οὐσιαστικῶς δὲν ὑπάρχει καμμία μέριμνα γιὰ ἐπιστροφή τους, εἶτε μέσῳ συνταξιοδοτήσεως εἶτε ὤς ἐφ΄ ἅπαξ, πρέπει νὰ συνεργαστοῦν μὲ δικηγόρους καὶ μὲ νομομαθεῖς, πρὸ κειμένου νὰ πάψῃ τοὐλάχιστον ἡ ληστεία. 
Πρῶτα ἐγγύησις ἐπιστροφῆς τῶν χρημάτων καὶ μετὰ συμφωνίες καὶ διακανονισμοὶ καὶ πληρωμές. 
Πρῶτα διασφάλισις τῶν ἤδη ἐξοφλημένων, καὶ μετὰ διάλογος γιὰ τὸ ἐὰν θὰ ἤ δὲν θὰ πληρώσῃ ὁ κάθε ἐλεύθερος ἐπαγγελματίας. 
Φιλονόη.
Υ.Γ. Γιατί κάποιοι ἀξιώνουν ἀπό τούς ὀφειλέτες νά πληρώσουν, ἄν καί δέν ἔλαβαν, τό τμῆμα τῆς νοσοκομιακῆς παροχῆς; Ἔτσι κι ἀλλοιῶς ὅποιος δὲν ἦταν ἐν τάξει μὲ τὶς ὀφειλές του, νοσοκομειακὴ περίθαλψι δὲν εἶχε. Δέν πρέπει κι αὐτό νά ἐρευνηθῇ καταλλήλως; 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

Όταν ένας άνθρωπος γεννιέται βρίσκεται υπό τη φροντίδα των βιολογικών του γονιών ή κάποιου φορέα - κηδεμόνα για να του παρέχει τα αναγκαία για να επιβιώσει.

Εκείνη τη στιγμή ξεκινά η εκπαίδευση από το περιβάλλον του πως πρέπει να συμπεριφέρεται και τι πρέπει να πιστεύει.

Το περιβάλλον του όμως στη συντριπτική πλειοψηφία είναι χειραγωγημένο και υπνωτισμένο από το σύστημα.

Του έχει γίνει πλύση εγκεφάλου να ακολουθεί και να θεωρεί ως φυσικό κάθε τι αφύσικο.

Δελφίνι ευχαριστεί τους ανθρώπους που το έσωσαν!(Βίντεο)

Οι πλαστικές σακούλες και τα σκουπίδια που πετούν ορισμένοι στη θάλασσα, αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τα θαλάσσια θηλαστικά και τις θαλάσσιες χελώνες.

Τα άτυχα ζώα παγιδεύονται μέσα σε αυτά και χάνουν τη ζωή τους από μια ανθρώπινη ανοησία.
Στο παρακάτω video, ένα μικρό δελφίνι έχει παγιδευτεί μέσα σε μια σακούλα.

Ευτυχώς δύο κύριοι που κάνουν βόλτα με τη βάρκα το αντιλαμβάνονται, το τραβούν μέσα στο σκάφος και το σώζουν από βέβαιο θάνατο.

Όταν το πετούν ξανά στη θάλασσα, το δελφίνι κάνει ένα υπέροχο σάλτο ευχαριστώντας τους σωτήρες του, με το δικό του τρόπο.

Θεοχάρης: Τακτοποιήστε τις οφειλές σας εντός 15ημέρου, αλλιώς έρχονται κατασχέσεις

Την προειδοποιητική επιστολή από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων έχουν λάβει, ήδη, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι - Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη Σεπτεμβρίου 2.594.366 φυσικά πρόσωπα είχαν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 22,6 δισ. ευρώ.Επιστολές σε φορολογούμενους με τις οποίες τους ενημερώνει ότι θα πρέπει να τακτοποιήσουν εντός 15 ημέρων τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την Εφορία αλλιώς απειλούνται με κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων αποστέλλει ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Τα «γαλλικά» του Σαρκοζί στον Παπανδρέου αποκαλύπτει ο Θαπατέρο

Τα «γαλλικά» του Σαρκοζί στον Παπανδρέου αποκαλύπτει ο Θαπατέρο
«Είσαι ένας γα...νος ψυχοπαθής!», φέρεται να είπε πάνω σε μια καρέκλα ο Γάλλος πρόεδρος στον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, στη Σύνοδο Κορυφής το 2011.
«Γα...νο ψυχοπαθή!». Έτσι, φέρεται να αποκάλεσε ο Νικολά Σαρκοζί τον Γιώργο Παπανδρέου όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλυψε την πρόθεσή του να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ.

Σύμφωνα με το βιβλίο «To Δίλημμα» του πρώην Ισπανού πρωθυπουργού, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύει σήμερα το Reuters, πριν τη Σύνοδο του G20, στις Κάννες, το Νοέμβριο του 2011, ο Γάλλος πρόεδρος ήταν έξαλλος με τον Παπανδρέου και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του όταν αντίκρισε τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Βουλή: Πρόταση εξεταστικής για τα υποβρύχια κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Από το protothema

Ζητείται η διερεύνηση τυχόν ευθυνών του Ευάγγελου Βενιζέλου – Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2000 και βάζει στο «κάδρο» και άλλους υπουργούς - Διαβάστε το πλήρες κείμενο της πρότασης.
Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με την κατάθεση της πρότασης στη Βουλή για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνήσει την υπόθεση με τις συμβάσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά για τα υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού.

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας - Δείτε πού θα χιονίσει

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας - Δείτε πού θα χιονίσει
Ποιες περιοχές θα δουν τις πρώτες λευκές νιφάδες

Επιδείνωση, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες σήμερα και αύριο, όπως προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και, πρόσκαιρα, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, κυρίως στις δυτικές περιοχές.

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Σαμαρά-Καραμανλικών

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Σαμαρά-Καραμανλικών
Η αναφορά του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, και μάλιστα επί γερμανικού εδάφους, για τα 7 χρόνια ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια και οργή των Καραμανλικών
Θεωρούν ότι ο κ.Σαμαράς υιοθετεί με αυτό τον τρόπο τις θέσεις του κ.Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ και τοποθετεί την αρχή της κρίσης στο 2007 και όχι στο 2009.
Φυσικά τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρώην Πρωθυπουργό και αρχηγό της Ν.Δ δεν περίμεναν τη συγκεκριμένη αποστροφή της ομιλίας του κ.Σαμαρά για να απασφαλίσουν.
Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν τριβές και δημιουργείται ένα χάσμα που μέρα με την ημέρα βαθαίνει και είναι άγνωστο ποια θα είναι η τελική κατάληξη και ποιες συνέπειες θα υπάρχουν από αυτή την υποβόσκουσα σύγκρουση του κ.Σαμαρά με τον προκατοχό του και με ό,τι αντιπροσωπεύει το όνομα Καραμανλής για την παράταξη. Ιστορικά και πολιτικά.

Προς νέα υψηλά με μικρά κέρδη οι δείκτες της Wall Street

Dow16.094,2129,44 0,18%  



  Nasdaq3.991,6522,50 0,57%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρά κέρδη συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα σαρφαλώνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά καθώς η ιστορική συμφωνία για το πάγωμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν διαμορφώνει θετικό κλίμα στις παγκόσμιες αγορές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με άλλες πέντε παγκόσμιες δυνάμεις κατέληξαν σε αρχική συμφωνία με το Ιράν την Κυριακή για τη χαλάρωση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την ανάληψη βημάτων για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της χώρας.

Η συμφωνία – η οποία προβλέπει την άρση κυρώσεων ύψους 7 δισ. δολ. με αντάλλαγμα τον περιορισμό του εμπλουτισμού ουρανίου σε επίπεδα κάτω του 20% – συνεχίζει να αντιμετωπίζει ορισμένα εμπόδια, όπως για παράδειγμα τις αντιρρήσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο, πριν γίνει μόνιμη συμφωνία.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 30,00 μονάδες (0,19%) και βρίσκεται στις 16.094,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,70 μονάδων (0,04%) φτάνοντας τις 3.993,30 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,70 μονάδων (0,04%) και βρίσκεται στις 1.805,40 μονάδες.

Νωρίτερα, ο τεχνολογικός Nasdaq  ξεπέρασε το φράγμα των 4.000 μονάδων για πρώτη φορά σε 13 χρόνια.

Πτώση 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Αρνητική μεταβολή παρουσίασε τη Δευτέρα το κυπριακό Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει πτώση σε ποσοστό 1,51%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 117,03 μονάδες.

Επίσης, αρνητική μεταβολή παρουσίασε και ο Δείκτης FTSE/CySE σε ποσοστό 1,34%, στις 54,64 μονάδες. Την ίδια ώρα ο ημερήσιος τζίρος διαμορφωνόταν στα €303.150,35.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Παράλληλη Αγοράς σε ποσοστό 0,19% και των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 1,27%. Αντίθετα, πτώση σημείωσαν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,72% και της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 1,06%, ενώ αμέτάβλητος παρέμεινε ο δείκτης των Ξενοδοχείων.

Νέα άνοδος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας σε "ρυθμούς" MSCI

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε απόσταση μιάμισης μονάδας από τα φετινά του υψηλά βρέθηκε τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Κινούμενος ανοδικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, ο ΓΔ έφτασε να ενισχύεται έως τις 1.201,23 μονάδες (φετινό ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 1.202,77 μονάδες), στη συνέχεια ωστόσο περιόρισε τα κέρδη του.

Μικτή η τελική εικόνα στον FTSE Large Cap, όπου ξεχώρισαν ανοδικά μετοχές που από τη λήξη της αυριανής συνεδρίασης θα περιλαμβάνονται στη σύνθεση του MSCI Greece.