Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ο Βραζιλιάνος πανεπιστημιακός που διδάσκει ελληνικά και μεταφράζει Αριστοφάνη!

Μιλά στο newsbeast.gr για τα Αρχαία, την Αθήνα, που νιώθει σπίτι του, και αποκαλύπτει τι τον παίδεψε περισσότερο στη γλώσσα μας.

Στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Μαρανιάο, στη Βραζιλία, ο καθηγητής Édson Reis Meira ετοιμάζεται για το μάθημά του. Διδάσκει Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά. Το περασμένο εξάμηνο δίδασκε και Νέα Ελληνικά.
Συνέντευξη στη Μυρτώ Κόλια
Ο τοίχος πάνω από το γραφείο του, στο σπίτι του στο Σαο Λουίς- την «Αθήνα της Βραζιλίας», όπως αποκαλείται η πόλη!- θα μπορούσε να είναι γεμάτος με τα πτυχία του.

Με «Rover» που στηρίζεται στον υπολογιστή των Αντικυθήρων θα εξερευνήσει την Αφροδίτη η NASA - ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το  pronews
  Ταξίδι στο διάστημα με τεχνολογία προερχόμενη από τους αρχαίους Έλληνες και συγκεκριμένα από τον μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Μηχανικοί της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) έχουν σχεδιάσει ένα ρόβερ που θα εξερευνήσει τον πλανήτη Αφροδίτη βασιζόμενο στον μηχανισμό των Αντικυθήρων και τις εφευρέσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Η Αφροδίτη διαθέτει ένα από τα πιο εχθρικά περιβάλλοντα στο ηλιακό μας σύστημα με ακραίες συνθήκες στις οποίες δεν έχει αντέξει κανένα ανθρώπινο δημιούργημα

Το χρώμα στις ασπρόμαυρες Eλληνικές ταινίες(Βίντεο)

Ο Αντώνης Καρατζόπουλος μιλά για την ιστορία των έγχρωμων ταινιών στην Ελλάδα, αλλά και για την απόφαση της εταιρείας του να δώσει χρώμα σε ασπρόμαυρες παραγωγές της
Η ταινία «Της κακομοίρας», στην οποία πρωταγωνίστησε ο Κώστας Χατζηχρήστος στον ρόλο του Ζήκου, προκάλεσε πλήθος σχολίων για την έγχρωμη εκδοχή της. Ο επιχρωματισμός του «Μπακαλόγατου» έρχεται μετά τον επιχρωματισμό μιας άλλης μεγάλης ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής του 1965, της ταινίας του Γιώργου Τζαβέλλα «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα», η οποία επανακυκλοφόρησε έγχρωμη το 2016. Και οι δύο ταινίες επιχρωματίστηκαν στο αμερικανικό εργαστήριο West Wing Studio στο Χόλιγουντ και η διαδικασία κράτησε περισσότερο από έξι μήνες.

Edison, Exxon Mobil, Total στην Ελλάδα

Του Ν. Λυγερού

Έχει ενδιαφέρον να εξετάζουμε πώς πάνε τα πράγματα, ενώ μας έλεγαν ότι ποτέ δεν θα γίνει. Ακούσαμε τόσα πολλά για τα ελληνικά δεδομένα και ότι ποτέ δεν θα γίνουν κινήσεις ούτε καν διαπραγματεύσεις με πετρελαϊκές εταιρείες και ειδικά ξένες. Ότι ποτέ δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον συνεργασίας με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς, επειδή είναι Δυτικοί και θα πρέπει καλύτερα να κάνουμε επαφές με τους Ανατολικούς. Επίσης ότι πρέπει να μην περιμένουμε τίποτα το καλό από τη νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ. Κι ότι πρέπει να είμαστε ουδέτεροι με τα θέματα της Κύπρου. Τελικά τι βλέπουμε από όλα αυτά;

Επιτέλους η αρχή

Του Ν. Λυγερού

Μπορεί πολλοί να περίμεναν τόσα χρόνια την πρώτη υλοποίηση του οράματος της Ελληνικής ΑΟΖ αλλά τώρα δικαιώνεται για πρώτη φορά αυτός ο αγώνας για την αξιοποίησή της. Έτσι ενώ η έννοια της ΑΟΖ υπάρχει από το 1982 και ο Νόμος περί Υδρογονανθράκων από το 1995 μόνο το 2012 ζήσαμε μια αλλαγή φάσης όταν η ΑΟΖ μπήκε στην πολιτική για πρώτη φορά επί της ουσίας, πράγμα που οδήγησε το 2014 στην προκήρυξη του Μεγάλου Διαγωνισμού το 2014. Από τότε έπρεπε να υποστούμε το παράλογο, τον εκφοβισμό της ακύρωσης και στη συνέχεια της απαράδεκτης καθυστέρησης.

Πυροβόλησαν και σκότωσαν τον «Θεοδόση», την φώκια-μασκότ της Ίου - Βάρβαρη επίθεση

Βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στην παραλία της Αγίας Θεοδότης


Δεν μπορεί να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους πως κάποιος εγκληματίας έβαλε στο στόχαστρο μια φώκια, την πυροβόλησε και την σκότωσε. Αυτό συνέβη όμως στην Ίο, όπου χθες εντοπίστηκε νεκρός ο «Θεοδόσης», η φώκια - μασκότ του νησιού.

Ο Θεοδόσης ήταν μια αξιολάτρευτη αρσενική φώκια, η οποία τα τελευταία χρόνια είχε γίνει η μασκότ του νησιού με τις φωτογραφίες της στις παραλίες και το λιμάνι του νησιού να κάνουν συχνά το γύρο του διαδικτύου.

Αεροδρόμιο Λάρνακας: Εκκένωση εξαιτίας ύποπτου αντικειμένου

Ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα, στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί προληπτική εκκένωση του χώρου.

Στο χώρο βρίσκονται ήδη, αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πυροτεχνουργοί έσπευσαν στο αεροδρόμιο για να εξετάσουν το αντικείμενο και το κατά πόσο αυτό είναι επικίνδυνο.

Τρόμος στο Παρίσι: Γνωστός στις αρχές ο δράστης του Ορλί - Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης ισχύουν εδώ και 1,5 χρόνο στη Γαλλία

Ο 39χρονος άντρας είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στην φυλακή - Η γαλλική αστυνομία είχε ψάξει το σπίτι του μετά τις επιθέσεις του 2015 - Πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών, άρπαξε το αυτοκίνητο μιας γυναίκας και έφτασε στο αεροδρόμιο, όπου επιτέθηκε στους στρατιωτικούς
Ο τρόμος δεν εγκαταλείπει την Γαλλία που για μια ακόμα φορά βρέθηκε αντιμέτωπη με μια επίθεση, παρά τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που ισχύουν στην χώρα από τον Νοέμβριο του 2015.