Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Διεκόπη το πτωτικό σερί με τη βοήθεια της Alcoa

Dow12.805,3989,46 0,70%  



  Nasdaq3.016,4625,24 0,84%  

Η Wall Street σήμερα
Θετική υποδοχή επεφύλαξε το αμερικανικό χρηματιστήριο στα μεγέθη της Alcoa, η οποία άνοιξε χθες το "χορό" των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου στις ΗΠΑ. Τα κέρδη-έκπληξη από την παραγωγό αλουμινίου σε συνδυασμό με τη μείωση της απόδοσης των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων βοήθησαν να διακοπεί το πτωτικό σερί.

"Τα αποτελέσματα της Alcoa βοήθησαν να διατηρηθεί η άνοδος. Σε γενικές γραμμές, ο τόνος των εταιρικών αποτελεσμάτων της περιόδου θα είναι θετικός", σχολιάζει ο Andrew Fitzpatrick, διευθυντής επενδύσεων της Hinsdale Associates.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 89,40 μονάδες (0,70%) κλείνοντας στις 12.805,30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 25,20 μονάδων (0,84%) και έκλεισε στις 3.016,40 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 10,10 μονάδων (0,74%) κλείνοντας στις 1.368,70 μονάδες. Στην πρώτη γραμμή της ανόδου ο χρηματοπιστωτικός κλάδος.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 24 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Alcoa κλείνοντας στα 9,90 δολάρια με άνοδο 6,22%. Ακολούθησαν η Bank of America Corp κλείνοντας στα $8,86 με άνοδο 0,32 δολλάρια ή σε ποσοστό 3,75% και η JP Morgan Chase με κέρδη 2,44% και κλείσιμο στα $44,01.

Ελλάδα, μάγισσα

 
Ελλάδα, μάγισσα
Tου Ν.Λυγερού

Ανοίγει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Σαντορίνης για το κοινό

Ανοίγει σήμερα, Τετάρτη, 11 Απριλίου, ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Σαντορίνης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής προς χρήση του έργου “Ανάδειξη, Διαμόρφωση και Αντικατάσταση Στεγάστρου Αρχαιολογικού Χώρου Ακρωτηρίου Θήρας”.
Η παραλαβή έγινε από τον εργοδότη που είναι η “Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρία”, ενώ το έργο παρέλαβε για χρήση ο φορέας λειτουργίας η  ΚΑ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. ” Το Ακρωτήρι είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Τον θέλουμε ανοιχτό, προσβάσιμο, εξωστρεφή αλλά και ασφαλή. Η εμπειρία της επίσκεψης στο Ακρωτήρι είναι μοναδική.”, δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος.

Τι θέλει ο ελέφαντας στον... Άρη!!!

Εντυπωσιάζει η φωτογραφία της NASA που δείχνει ένα καλοσχηματισμένο νεαρό ελέφαντας στον..Αρη. Μόνο που η μορφή του ελέφαντα σχηματίστηκε από την λάβα που ρέει στην επιφάνεια του Άρη και συγκεκριμένα στην περιοχή που οι επιστήμονες της ΝΑSA ονομάζουν "Ηλύσια Πεδία".
"Πρόκειται για ψευδαίσθηση" τονίζει ο γεωλόγος Alfred McEwen από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα επικεφαλής του προγράμματος HiRise που εξετάζει τις φωτογραφίες από τον Αρη. Γνωρίζοντας πόσο εύκολα κάνουν το γύρο του κόσμου διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, εξωγήϊνης ζωής κ.α , νοιώθει την ανάγκη να το ξεκαθαρίσει, "είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ψευδαίσθησης".

Τα ηφαίστεια του Άρη είναι τα μεγαλύτερα στο ηλιακό σύστημα.

Χαμός στο eBay για μια ψήφο στις ελληνικές εκλογές!

“Item 320884600740 is no longer available”.

Με το γνωστό – για τους επαΐοντες - τρόπο η διαχειρίστρια ομάδα του ιστότοπου δημοπρασιών eBay, «κατέβασε» τελικά την περιβόητη ανάρτηση αγανακτισμένου Έλληνα ψηφοφόρου που πουλούσε στον μεγαλύτερο πλειοδότη την ψήφο του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές!

Ο ιστότοπος είχε προειδοποιήσει τον … ευφάνταστο συμπολίτη μας για το ενδεχόμενο να «μπλοκάρει» και τελικώς να αποσύρει την αγγελία του, προφανώς κατά τον ίδιο τρόπο και στην ίδια λογική που προ μηνών είχε «κατεβάσει» ανάλογη αγγελία Έλληνα χρήστη που πουλούσε – τότε – την ίδια την Ελλάδα (!).

Χάνει 3 μονάδες κάθε 10 ημέρες!!!

Το έχουμε ξαναπεί. Οσο πλησιάζουν οι ημέρες των εκλογών οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα πλησιάζουν στα αληθινά νούμερα καθώς το βράδυ των εκλογών θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα! Σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΪ που θα δοθεί στη δημοσιότητα από το κανάλι του Φαλήρου σήμερα το βράδυ δείχνει...
να αποδυναμώνονται εκ νέου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά να χάνει 3 μονάδες κάθε 10 ημέρες!


Αναλυτικά τα αποτελέσματα (Όλα με αναγωγή):

Κάλπες στις 6 Μαϊου

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος ζήτησε την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 6 Μαΐου.

Οι κκ. Παπούλιας και Παπαδήμος δεν θέλησαν να έχουν τον καθιερωμένο τυπικό διάλογο ενώπιον των δημοσιογράφων, καθώς ο πρωθυπουργός περιορίστηκε να ενημερώσει τους εκπροσώπους του Τύπου ότι πρόκειται να τοποθετηθεί με το μήνυμα που θα απευθύνει στον ελληνικό λαό το βράδυ.

Η στιγμή του σεισμού των 8,7 Ρίχτερ – Οι πρώτες εικόνες – 7 χώρες εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι

Ένας από τους ισχυρότερους σεισμούς που έχουν καταγραφεί στην ιστορία σημειώθηκε το μεσημέρι στην Ινδονησία. Λίγες ώρες αργότερας άλλος ένας ισχυρός σεισμός ταράζει την περιοχή.
Σεισμός έγινε το μεσημέρι στις 14:38 τοπική ώρα στην Ινδονησία.

Το μέγεθος του σεισμού είναι 8,7 Ρίχτερ αλλά και το επίκεντρο σε θαλάσσιο χώρο του Ινδικού Ωκεανού, σήμανε συναγερμό για τη δημιουργία τσουνάμι. Αρχικά ο σεισμός είχε ανακοινωθεί ότι έφτασε τα 8,9 Ρίχτερ όμως αργότερα είπαν πως ήταν 8,7.

Από το ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ.

Υποψήφια στην Βοιωτία με την ΝΔ θα είναι η δημοσιογράφος Άρια Αγάτσα. Η ανεξάρτητη βουλευτής η οποία παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά και αποφασίστηκε η ένταξη της στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

ΠΗΓΗ real.gr

Μάχη μέχρι με τα μεσάνυχτα στην Αμυγδαλέζα

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα έλαβε τέλος η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στην Αμυγδαλέζα, οι οποίοι αντιτίθενται στην επικείμενη δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών στην περιοχή τους.Συγκεκριμένα, από τις 21:00, είχαν συγκεντρωθεί στην εν λόγω περιοχή, περίπου 300 άτομα, ενώ στο σημείο παρούσα ήταν αστυνομική δύναμη για λόγους ασφαλείας.
Μικροεπεισόδια δημιουργήθηκαν ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους αστυνομικούς, καθώς ορισμένοι από τους παραβρισκόμενους πέταξαν πέτρες εναντίον της αστυνομικής δύναμης, με αποτέλεσμα την προσαγωγή έξι διαμαρτυρόμενων.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Από την παντοδυναμία στη σύλληψη(Βίντεο)

Άκης Τσοχατζόπουλος: Από την παντοδυναμία στη σύλληψη
Από τους λίγους πολιτικούς που αναφέρεται κανείς χρησιμοποιώντας το μικρό του όνομα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο προφυλάκισής του.
Πολύ στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, πανίσχυρος υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από το 1985 μέχρι το 2004, υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εν δυνάμει πρωθυπουργός, κανείς στο παρελθόν δεν θα περίμενε ότι ο «ωραίος Μπρούμελ» -όπως ήταν το παρατσούκλι του για τη γοητεία του ασκούσε στο ωραίο φύλο- θα έβλεπε στην πόρτα του άνδρες των αστυνομικών αρχών να εκτελούν ένταλμα σύλληψης εις βάρος του στις 11 Απριλίου του 2012.

Καταρρέει η Ισπανία – εκτινάσσονται οι αποδόσεις των ομολόγων Τρόμος στην Ευρώπη από την «ισπανική υποχώρηση»

Κλιμακώνεται ώρα με την ώρα η πίεση προς την Ισπανία και πλέον είναι ηλίου φαεινότερο πως η κρίση χρέους δεν περιορίστηκε στην Ελλάδα και πια απειλεί ευθέως την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και μαζί της την ίδια την σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Οι κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά των ισπανικών ομολόγων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, ήδη η Μαδρίτη δανείζεται με επιτόκια που ξεπέρασαν το 6%, οι εκδόσεις της δεν καλύπτονται 100% και τα spreads καταγράφουν κατακόρυφη άνοδο. Οι ευρωαγορές – καίτοι σήμερα αντιδρούν στη λογική του πιεσμένου ελατηρίου – καταγράφουν τις πιέσεις από την κορύφωση του δράματος στην Ισπανία, ενώ ενδεικτικό της ανησυχίας των επενδυτών είναι και το πρωτοφανές γεγονός της χαμηλής ζήτησης στη σημερινή δημοπρασία 10ετών ομολόγων της Γερμανίας.

Independent: «Η Ευρώπη χρωστάει μια συγγνώμη στην Ελλάδα για...» «Το πιο ηλίθιο οικονομικό πείραμα στη σύγχρονη ιστορία»

Η Ευρώπη χρωστά μια «συγγνώμη» στην Ελλάδα, που πληρώνει το τίμημα για «το πιο ηλίθιο οικονομικό πείραμα στη σύγχρονη ιστορία», αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα The Independent.

Με σαφώς επικριτική διάθεση έναντι των Ευρωπαίων ταγών της Ελλάδας, η βρετανική εφημερίδα παρατηρεί και εντοπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τα μέτρα της άγριας λιτότητας.

«Το μαρτύριο είναι ορατό παντού. Δεν μπορείς να φας το μεσημεριανό σου σε ένα καφέ, χωρίς οι ζητιάνοι να συρρέουν γύρω σου, οι άστεγοι να μαζεύονται σχεδόν σε κάθε γωνία του δρόμου...» παρατηρεί ο αρθογράφος, μην ξεχνώντας να κάνει αναφορά και στην αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου Δημήτρη Χριστούλα.

Σημαντικές ζημιές για το ΧΑΚ

Λευκωσία: Σημαντικές ζημιές καταγράφει την Μ.Τετάρτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, το οποίο δέχεται έντονες πιέσεις από τους τίτλους των Τραπεζών.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, στις 13:00, τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 258,13 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλες απώλειες της τάξης του 5,64%.

Σημαντική πτώση σε ποσοστό 5,25% παρουσιάζει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 92,54 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 490.321,04 ευρώ.

ΧΑ: Πτωτικά ο ΓΔ, μεταβλητότητα στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με εναλλαγές προσήμου εκατέρωθεν των 730 μονάδων κινείται την Μ. Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Έντονη είναι η μεταβλητότητα στις τράπεζες, μετά τα χθεσινά υψηλά κέρδη, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί νωρίτερα έως και 6,04%, παρά τα κέρδη 4,25% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, ενώ οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank «οδηγούν» την άνοδο στον FTSE20.

«Παρά την αρχική εκτίμηση περί σταθεροποιητικών τάσεων στην εγχώρια αγορά για την τρέχουσα εβδομάδα, η φημολογία που αφορούσε τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ανέτρεψε τα αρχικά δεδομένα και επηρέασε θετικά την διάθεση ανάληψης ρίσκου, η οποία σχεδόν μονοδιάστατα εκδηλώθηκε σε τραπεζικές μετοχές» σχολιάζει σήμερα η Beta Securities.

Η μεγαλύτερη πτώση του 2012 για τον Dow Jones

Dow12.715,93-213,66 -1,65%  



  Nasdaq2.991,22-55,86 -1,83%  

Η Wall Street χθες
Πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε ο βιομηχανικός Dow Jones ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές της Τρίτης κοντά στα χαμηλά της ημέρας σε κλίμα νευρικότητας καθώς ξεκινά η νέα περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Ο Dow Jones με βουτιά 213 μονάδων κατέγραψε την χειρότερη επίδοση του για το 2012, ενώ ήταν μόλις η δεύτερη φορά που βρέθηκε φέτος να χάνει πάνω από 200 μονάδες σε μια ημέρα. Ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε ταυτόχρονα στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Η νέα άνοδος του κόστους δανεισμού στην Ευρώπη και οι μεγάλες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα στη Νέα Υόρκη εντείνοντας τη νευρικότητα ενόψει της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Η Alcoa είναι η πρώτη εταιρεία του Dow Jones Industrial Average που ανακοινώνει τα αποτελέσματα της μετά το κλείσιμο των συναλλαγών σήμερα. Ξεχωρίζουν παράλληλα μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της Google Inc. και από τον τραπεζικό κλάδο των JP Morgan Chase & Co.  και Wells Fargo & Co. την Παρασκευή.