Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΙΔΡΥΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500 ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!

Μέχρι το τέλος του 2ου αιώνα π.Χ είχαν καταγραφεί από τους γεωγράφους της αρχαιότητας πάνω από 1500 Ελληνικές πόλεις και αποικίες στις περιοχές της Μεσογείου, Ελληνικής Χερσονήσου (Βαλκάνια), Ευξείνου Πόντου και Βόρειας Αφρικής!!!
Μάλιστα οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν φτάσει συνολικά τον 3ο αιώνα π.Χ κοντά στα 20.000.000! Η Αθήνα στο απόγειό της είχε πληθυσμό κοντά στις 500.000 κατοίκους ενώ μόνο η Σικελία έφτασε μέχρι και τους 1.000.000 Έλληνες! Γιάυτό άλλωστε και εκείνη η περιοχή ονομαζόταν »Μεγάλη Ελλάδα», επειδή έφτασε να έχει πληθυσμό Ελλήνων μεγαλύτερο από την κυρίως Ελλάδα!

Αρχαία Ελλάδα και Ελληνική μυθολογία έχουν ασκήσει επιρροή σε ομάδες σε όλα τα πλάτη της Γης



Ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος της Τσεχίας, η Σπάρτα Πράγας, έγινε 121 ετών. Είχατε συνδέσει ποτέ το όνομά της με την αρχαία Σπάρτη; Αν ναι, καλά κάνατε, αφού οι Βάκλαβ, Μπόχουμιλ και Ρούντολφ Ρουντλ, τα τρία αδέρφια που ίδρυσαν τη Σπάρτα, είχαν στο μυαλό τους την Ελληνική πόλη όταν δημιουργούσαν την τσεχική ομάδα.
Δεν είναι όμως αυτό το μοναδικό παράδειγμα, όπου η αρχαία Ελλάδα και η Ελληνική μυθολογία έχουν ασκήσει επιρροή σε ομάδες, ακόμα και ολόκληρες λίγκες, από τη μια άκρη της Γης στην άλλη. Υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις που πρόσωπα και τοποθεσίες της αρχαιότητας έχουν δανείσει το όνομά τους σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους, και μάλιστα πολύ διάσημους, όπως ο Άγιαξ, η Μαρσέιγ, η Αταλάντα.

«Οι Συστημένες». Πέτρες-βλήματα των Αρχαίων Ελλήνων σφεντονιστών.

Η σφεντόνα χρησιμοποιήθηκε ως σαν όπλο πολέμου και στην Αρχαία Ελλάδα. Το ενδιαφέρον είναι πως στα βλήματα πέτρες που έχουν βρεθεί σήμερα παρατηρούμε ότι υπάρχουν επιγραφές συνήθως ανάγλυφες και όχι χαραγμένες…. 
 Ο λόγος που κάτι καταγράφεται σε ένα τόσο μικρό και ίσως ασήμαντο στα μάτια μας αντικείμενο είναι για να μεταδώσει μία πληροφορία; Σε ποιον; Μα σε εκείνον για τον οποίο προορίζεται το ίδιο το βλήμα. 
 Οι αρχαιολόγοι με βάση το υλικό που έχουν στα χέρια τους έχουν καταχωρήσει αυτά τα μηνύματα / πληροφορίες σε πέντε κατηγορίες
 Η πρώτη κατηγορία εμπεριέχει επιγραφές εντολές ή επιφωνήματα με σκοπό είτε να δώσουν ένα πρόσταγμα στο βλήμα που πετούν ή να μεταφέρουν έναν μήνυμα σε εκείνον που θα δεχθεί το πλήγμα.

Υπολογισμοί στο τριπλό σημείο επαφής ΑΟΖ

Του  Ν. Λυγερού

Οι επιπτώσεις της τριμερούς του Καΐρου είναι και πρακτικές, διότι πρόκειται να κάνουμε ουσιαστικά τρεις συμφωνίες με βάση το τριπλό σημείο επαφής της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου. Η ύπαρξη αυτού του τριπλού σημείου επαφής οφείλεται στην ύπαρξη του συμπλέγματος Καστελλορίζου. Έτσι ακόμα κι αν η απόστασή του από το τριπλό σημείο επαφής είναι φαινομενικά μεγάλη, επί του πρακτέου και τοποστρατηγικά είναι η μόνη που έχει σημασία. Σε αυτή την περιοχή, σε μικρή απόσταση βρίσκεται το θαλάσσιο οικόπεδο 4 της Κύπρου, αλλά ακόμα πιο κοντά και το θαλάσσιο οικόπεδο 12 της Αιγύπτου. Με άλλα λόγια γνωρίζουμε ήδη ότι η περιοχή έχει ενδιαφέρον όχι μόνο γεωπολιτικό αλλά και γεωοικονομικό.

Ιδέες περί σκακιέρας SER

Του Ν. Λυγερού


Στο κέντρο υπάρχει μια τοπολογική τρύπα που μετατρέπει το κλασικό επίπεδο σε τορικό. Υπάρχουν συνολικά οχτώ γέφυρες Einstein Rosen δομημένες πάνω στην κίνηση του ίππου για ν’ αποτελέσουν ένα κύκλωμα βαθμού 8. Κάθε τετράγωνο εισόδου είναι και εξόδου. Από αυτά μπορούν να περάσουν μόνο τα κομμάτια τα αρχικά και βέβαια τα κομμάτια που προήλθαν από προαγωγή πιονιών. Τα πιόνια περνούν από αυτά τα τετράγωνα σαν να είναι κλασικά. Το στήσιμο των πιονιών είναι το κλασικό απλώς έχουμε 9 πιόνια. Το στήσιμο των κομματιών είναι το κλασικό εκτός από το γεγονός ότι υπάρχουν δύο βασίλισσες ή στρατηγοί. Οι κινήσεις όλων των κομματιών και των πιονιών είναι οι κλασσικές όσο δεν χρησιμοποιούν τις γέφυρες.

Δέκα από τα εκατοντάδες ψέμματα που μαθαίνουμε στο σχολείο (Βίντεο)

Υπάρχουν πράγματα που μαθαίνουμε στο σχολείο που δεν είναι αληθινά ή απολύτως διαπιστευμένα, είναι όμως γραμμένα στα βιβλία μας, αυτά που ακολουθούν είναι ένα δείγμα στην πραγματικότητα είναι πάρα πολλά για να καταμετρηθούν.

"Μόρφωση είναι αυτό που απομένει, όταν κάποιος ξεχάσει αυτά που έμαθε στο σχολείο", έλεγε ο Αϊνστάιν

“Τουρκική εισβολή” προϊόντων με την ονομασία “Θράκη”!


thraki-makeleio

Από το makeleio.gr


Το βαθύ τουρκικό κράτος έβαλε το πόδι του και οικονομικά στη Θράκη μας.Δείτε την καταγγελία αναγνώστη του makeleio.gr για την ”τουρκική εισβολή” προϊόντων με την ονομασία “Θράκη”:


“Καλησπερα,
αν βλεποντας αυτο το προϊον νιωσατε τα ιδια συναισθηματα, και αν εισαστε πραγματικος ΕΛΛΗΝΑΣ, δημοσιοποιειστε τις φωτογραφιες θετοντας ενα απλο ερωτημα στους Ελληνες πολιτικους:

“ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ”;”
Με εκτιμηση
Γ. Σ.

Εισαγωγή των αλβανικών στα σχολεία

Tην εισαγωγή της αλβανικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία για τα παιδιά των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα θα εξετάσουν τα υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Αλβανίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Ελληνα υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου στη γειτονική χώρα, στη συνέντευξη που έδωσε με την Αλβανίδα ομόλογό του Λιντίτα Νικόλα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι η εισαγωγή των αλβανικών ως δεύτερη γλώσσα «είναι θέμα της μεικτής επιτροπής διαλόγου, η οποία και θα το συζητήσει».

Ποδοσφαιρική ομάδα ίδρυσαν οι Ρωμιοί της Συρίας- Με την ονομασία Galaktikos

Το κόμμα της «Καθ΄ Ημάς Ανατολής» του Λιβάνου, που εκπροσωπεί τους Ρωμιούς (Ελληνορθόδοξους) της ευρύτερης περιοχής, απέκτησε και… ποδοσφαιρική ομάδα.

Μέλη και φίλοι του κόμματος από την Συρία, όπου οι εκεί Ρωμιοί βρίσκονται στη δίνη του καταστροφικού εμφυλίου και της μανίας των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους, προχώρησαν στην ίδρυση της ποδοσφαιρικής ομάδας Galaktikos, με έδρα την πόλη Mhardeh.

Αθανάσιος Κοσσέ: Αυτός είναι ο Έλληνας που σκοτώθηκε στην Ουκρανία πολεμώντας στο πλευρό των ρωσόφωνων!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αθανάσιος Κοσσέ είναι ο 49χρονος Έλληνας που έπεσε νεκρός από τα πυρά των Νεοναζί του Κιέβου κατά… τη διάρκεια μαχών κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Ντονιέτσκ, της Ουκρανίας. Είχε ταχθεί στο πλευρό των ρωσόφωνων και πολεμούσε μαζί τους για την ανεξαρτησία της νοτιοανατολικής περιοχής της Ουκρανίας.

Ο 49χρονος άνδρας, με ρίζες από την Ανατολική Ουκρανία, φέρεται να σκοτώθηκε στις 18 Νοεμβρίου απο “βροχή” πυρών ένοπλων ουκρανικών ομάδων, οι οποίες είχαν στήσει καρτέρι τα υπόγεια καταφύγια που υπάρχουν εκεί απο τη σοβιετική εποχή και εξαπέλυαν αιφνιδιαστικές επιθέσεις. Μία απο αυτές στάθηκε μοιραία για τον Έλληνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Σύγχρονη Ρωσία», ο Αθανάσιος Κοσσέ είναι γέννημα – θρέμμα της περιοχής από την Πολίχνη Ραζντόλνογι. Εφυγε από εκεί πριν από 20 χρόνια για την Ελλάδα, και ζούσε στην Καλλιθέα με τη σύζυγό του και τον γιο του Πέτρο. Τον περασμένο Μάιο, ο Θανάσης, όπως τον φώναζαν οι φίλοι, επέστρεψε στο Ντονιέτσκ, προκειμένουη να επισκεφθεί τη μητέρα του..

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: ΡΩΣΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ…(Βίντεο)


ΡΩΣΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ… ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ… «Smersh» ήταν το γραφείο των «εξωγήινων επαφών» στη αντικατασκοπεία του «Κόκκινου στρατού». Ιδρύθηκε στο τέλος του 1942 ή μπορεί και ακόμη νωρίτερα. Επίσημα ανακοινώθηκε η ίδρυσή του 14 Απριλίου του 1943…. Το όνομα «Smersh» υπεδείχθη από τον ίδιο τον Στάλιν.

Στις 13 Ιανουαρίου του 1947, εδόθη σε όλους τους πράκτορες της «Smersh» ένα μικρό βιβλίο που περιείχε περιγραφή των εξωγήινων. Στο βιβλίο περιγράφονταν 8 είδη εξωγήινων και περιείχε σχέδια, αντί για φωτογραφίες, των όντων και των UFOs. Με την πάροδο των ετών το βιβλίο ενημερωνόταν προσθέτοντας φωτογραφίες από UFOs καθώς και φωτογραφίες μαρτύρων και απαχθέντων [ειδικά των παιδιών], αλλά και στατιστικές και πολλά άλλα.

Εάν δεν μιλάτε Αγγλικά, διαβάστε το κάτωθι …Αγγλικό κείμενο!

Αφιερωμένο, εξαιρετικά στους ξενομανείς.
Αφιερωμένο, εξαιρετικά στους ξενομανείς.
Αφιερωμένο, εξαιρετικά στους ξενομανείς.
Ξέρεις ελληνικά; Τότε μάλλον κατά κάποιο τρόπο… ξέρεις και αγγλικά! Το παρακάτω άρθρο είχε δημοσιευτεί πριν από καιρό σε βρετανικό περιοδικό τέχνης (;) Αξίζει το κόπο να το διαβάσεις…!


“The genesis of classical drama was not symptomatic. Aneuphoria of charismatic and talented protagonists showed fantastic scenes of historic episodes. The prologue, the theme and the epilogue, comprised the trilogy of drama while synthesis, analysis and synopsis characterized the phraseology of the text. The syntax and phraseology used by scholars, academicians and philosophers in their rhetoric, had many grammatical idioms and idiosyncrasies.

Οι Οξυρρύγχειοι Πάπυροι αποκαλύπτουν - Ποιές οι διαφορές των αρχαίων Ελλήνων με τους Νεοέλληνες

Τα παρακάτω είναι αποσπάσματα αλληλογραφίας του Ρωμαίου συγκλητικού Μενένιου Άπιου , στον φίλο του Ατίλιο Νάβιο , ο οποίος τον διαδέχεται στην διακυβέρνηση της Αχαίας και τον συμβουλεύει για το πώς μπορεί να χειριστεί τους Έλληνες.

Οι πάπυροι βρέθηκαν στην τοποθεσία Οξύρρυγχος , εξ ου και το όνομα του τίτλου.
Τα παρακάτω αποσπάσματα αποτελούν κείμενα προς μελέτη και περισυλλογή μιας και σε πολλά έχουνε δίκιο .Αξίζει να τα διαβάσουμε όλα και να συκρίνουμε τους Έλληνες του τότε με τους Έλληνες του σήμερα αλλά και πως οι εχθροί μας μας "διαβάζανε" για να μπορούν να μας διοικούν .
Μελέτη  που θα μας βοηθήσουν να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την διαχείριση και της πολιτικής κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί.    

Τέξας:Σκύλος ακολούθησε ασθενοφόρο για 30 χιλιόμετρα επειδή ήταν μέσα το αφεντικό του!

Οι τραυματιοφορείς, όταν έμαθαν για το μπιγκλ που τους «καταδίωκε», σταμάτησαν και έβαλαν τον Μπάντι δίπλα στο αφεντικό του μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο.
Όλα εκτυλίχθηκαν στο Μέισον του Τέξας, όταν ένα βράδυ, ο Τζ. Ρ. Νίκολσον ένιωσε να ζαλίζεται έντονα. Ο φίλος του Μπράιαν Ράιτ ειδοποίησε το ασθενοφόρο το οποίο τον παρέλαβε και έμεινε πίσω για να κλειδώσει τα πάντα, πριν μεταβεί κι αυτός στο νοσοκομείο. Τότε παρατήρησε πως ο Μπάντι, το 4χρονο μπιγκλ του Νίκολσον, έλειπε.

Το Curiosity κατέγραψε αντικείμενο που αιωρείται πάνω από την επιφάνεια του Άρη(Βίντεο)



Τη φαντασία των απανταχού οπαδών των συνωμοσιολόγων έρχεται διεγείρει ένα νέο εύρημα του Curiosity της Nasa, καθώς η ειδική κάμερα του οχήματος κατέγραψε κάτι που μοιάζει με ένα αντικείμενο που αιωρείται.
Η φωτογραφία δείχνει ένα μυστηριώδες αντικείμενο, πολύ ιδιαίτερο, που φαίνεται να αιωρείται πάνω από την επιφάνεια του Άρη, και διακρίνετε ακόμα και η σκιά που αφήνει στο έδαφος.

Ένα από τα δημοφιλέστερα σενάρια συνωμοσίας: Υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη; (Βίντεο)

Ένα από τα δημοφιλέστερα σενάρια συνομωσίας αφορά τον πλανήτη Άρη και τις διάφορες ενδείξεις για το ότι υπάρχει εκεί ζωή.
Πολλές εικόνες και βίντεο έχουν κάνει κατά καιρούς την εμφάνισή τους, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι οι κυβερνήσεις και η NASA μας κρύβουν την αλήθεια...

Η Carole Wozny, μια χρήστης του YouTube, ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, στο οποίο συγκέντρωσε γνωστές αλλά και άγνωστες φωτογραφίες, απ' όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη ζωή στον Άρη.

Πολιτικός «σεισμός» στην Πορτογαλία: Συνελήφθη ο Σόκρατες

Για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά - Αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστή, σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο
Στη σύλληψη του σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά προχώρησαν χθες οι αρχές της χώρας, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία.


Εκτός από τον Σόκρατες τις τελευταίες ημέρες συνελήφθησαν ακόμη τρεις άνθρωποι, οι οποίοι παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του δικαστή.

«ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΤΟΠΙΑ» ΕΒΑΛΕ Ο ΓΑΠ!

«Φωτιά στα τόπια» έβαλε ο ΓΑΠ!
Απειλεί και με καταψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων
Για τους παροικούντες την πασοκική Ιερουσαλήμ, μόνο έκπληξη δεν ήταν η επιστολή-βόμβα του Γ. Παπανδρέου με την οποία ζητά απ' τον Βενιζέλο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και εκλογή προέδρου απ' τη βάση.
Ήδη το Newsbomb.gr σας είχε ενημερώσει τόσο για τις προτάσεις που έχει δεχτεί για να προχωρήσει σε οριστική ρήξη με τον Βενιζέλο, όσο και για τη μεγάλη ψυχρότητα που επικράτησε στη συνάντησή τους, παρά την επιχείρηση Βενιζέλου μέσω δημοσιογραφικών παπαγαλακίων να περάσει ένα διαφορετικό, πιο «εύκρατο κλίμα».

Μακελειό σε μπαρ στον Πειραιά με 15 τραυματίες- Εννέα νοσηλεύονται αυτή την ώρα - Στο χειρουργείο τέσσερις σε Ερυθρό Σταυρό και Ευαγγελισμό

Αλλοδαπός σε κατάσταση αμόκ πυροβόλησε με καλάσνικοφ και «γάζωσε» τους θαμώνες - Σε Αττικόν, Ευαγγελισμό και Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύονται οι τραυματίες - «Βάραγε αδιακρίτως, γυναίκες, άντρες...» δηλώνει περίοικος - «Ένας τρελός γάζωσε το μαγαζί» λέει η σύζυγος του ιδιοκτήτη
Πραγματικό μακελειό σε μπαρ του Πειραιά τα ξημερώματα του Σαββάτου! Λίγο μετά τις 4 το πρωί, αλλοδαπός σε κατάσταση σοκ πυροβόλησε με ένα καλάσνικοφ και τραυμάτισε δεκαπέντε θαμώνες μπαρ στην ακτή Δηλαβέρη στον Πειραιά.

ΑΜΦΙΠΟΛΗ - «ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΙΣΤΥΛΙΑ»

Αμφίπολη - «Βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια»
Για ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια που είχαν βρεθεί πίσω από τις Καρυάτιδες, έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτισμού, από το μουσείο της Αμφίπολης
 
Σημαντικές αποκαλύψεις για την πορεία των αρχαιολογικών ερευνών στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη, κάνει αυτή την ώρα ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, στη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί στους δημοσιογράφους.
Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι στα επιστύλια που είχαν βρεθεί πίσω από τις Καρυάτιδες, εντοπίστηκαν ανθρώπινες παραστάσεις, Μάλιστα, επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή έχει γίνει ο πρώτος καθαρισμός των επιστυλίων και θα ακολουθήσει και επεξεργασία τους με λέιζερ.