Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Οι ανεμογεννήτριες πυροδοτούν κεραυνούς – Ερευνητικό Bίντεο


Οι περιστρεφόμενες έλικες των ανεμογεννητριών δεν παράγουν μόνο “καθαρή” αιολική ενέργεια. Όπως απέδειξε το video που τράβηξαν -χρησιμοποιώντας κάμερες υψηλής ταχύτητας και ένα σύστημα τρισδιάστατης απεικόνισης κεραυνών- ο Joan Montanyà του Πολυτεχνείου της Καταλωνίας στη Βαρκελώνη και οι συνάδελφοί του, οιανεμογεννήτριες πυροδοτούν την πρόκληση αστραπών.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πολλά για αυτούς τους “στιγμιαίους κεραυνούς” καθώς η μαγνητοσκόπηση μιας ανεμογεννήτριας εν μέσω καταιγίδας δεν είναι εύκολα υπόθεση.

Η ΔΕΗ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟ DNA ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ

Εάν υποφέρετε από κάποια συμπτώματα υγείας από τη στιγμή που ένας έξυπνος μετρητής έχει συνδεθεί με το σπίτι σας και οι γκοίμ και οι άσχετοι από το περιβάλλον σας λένε ότι όλα αυτά που σκέφτεστε είναι απλά στη φαντασία σας: υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι οι κίνδυνοι του έξυπνου μετρητή είναι πραγματικοί.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
26 Φεβρουαρίου 2014

Με καθυστέρηση σχεδόν μιας 5ετίας, τίθεται σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης 160.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος, με προθεσμία ολοκλήρωσης εντός του 2015. Την εφαρμογή του προγράμματος έχει αναλάβει ο Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε χθες από το ΥΠΕΚΑ, θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στον σχετικό διαγωνισμό. Η αντικατάσταση των σημερινών μετρητών με «έξυπνους»προωθήθηκε φυσικά από την Ε.Ε.

ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ!!! Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ!!!


ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ –ΤΟΤΕ- ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΝΟΙΑΖΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ!

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό πρωτ. 1003585 που έχει λάβει από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ο Μιχάλης Βέσσης, για «Θερμικούς στροβιλοαντιδραστήρες χωρίς καύσιμο για ανοικτό και κλειστό κύκλωμα»! Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έγραψε στα παλαιά του υποδήματα την εκπληκτική εφεύρεση που αν αξιοποιείτο θα έδινε τεράστια ώθηση στην ελληνική οικονομία! Ο Τσοχατζόπουλος, όπως φαίνεται, τότε ενδιαφερόταν πώς θα μαζέψει περισσότερες μίζες από τα εξοπλιστικά!

Δεύτερη μέρα συνεχόμενων αεροψεκασμών στην Πάτρα! 27-2-2014

Δεύτερη ημέρα συνεχόμενων αεροψεκασμών στην Πάτρα.  
 
Από νωρίς το πρωί παρατηρούνται υπεράριθμες πτήσεις, πέραν την κανονικής συχνότητας πτήσεων, όπου μετέβαλαν τον ουρανό στην εικόνες που βλέπετε...

Έχουμε και συνέχεια... Εδώ θα είμαστε!

Σπάρτακος ανήρ Θραξ του γένους ελληνικώτερος


Σπάρτακος ανήρ Θραξ του γένους ελληνικώτερος,
ο διασημότερος ‘’αγανακτισμένος’’ της ιστορίας

Του Δημήτριου Τσιρόγλου
Συγγραφέα
Από το 24grammata

 Ο Σπάρτακος καταγόταν από το θρακικό φύλο των Μαίδων (ή Μαιδών), το οποίο κατοικούσε στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της κοιλάδας του ποταμού Στρυμόνα, δηλαδή ανατολικά και νοτιοανατολικά της λίμνης Κερκίνης. Το ανυπότακτο αυτό φύλο δεν επιθυμούσε την ένωση με τα υπόλοιπα ελληνικά φύλα και επαναστάτησε στην πανελλήνια ένωση, που είχε επιβάλει ο Φίλιππος Β’. Η επανάστασή του κατεστάλη το 340 π. Χ. από τον Αλέξανδρο τον Μέγα, ο οποίος τότε ήταν μόλις 16 ετών.

Πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τανάγρα

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σήμερα το πρωί τραγωδία στην Τανάγρα, όταν ο χειριστής αεροσκάφους Μιράζ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διαπίστωσε βλάβη στο μαχητικό με το οποίο πετούσε.


Χάρη στη ψυχραιμία που επέδειξε ο πιλότος του αεροσκάφους Βασίλης Τσούμπας και στην άρτια εκπαίδευση που έχει κατάφερε και έλεγξε όσο καλύτερα μπορούσε το μαχητικό και το προσγείωσε επιτυχώς στην Τανάγρα.

Σε ποιο γιατρό να απευθυνθείς για να μην πληρώσεις

Με τις αλλαγές στον χώρο της Υγείας, πολλοί ασφαλισμένοι διαμαρτύρονται ότι δυσκολεύονται να βρουν γιατρό που δεν έχει συμπληρώσει το πλαφόν των 400 επισκέψεων το μήνα, ή περιμένουν στις ουρές στο ΕΣΥ ακόμη και για απλή συνταγογράφηση φαρμάκων.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο οι λίστες με τα ονόματα όλων των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θα εξυπηρετούν τους ασθενείς όταν θα ανοίξουν εκ νέου τα πολυιατρεία, έχουν αναρτηθεί στα δημαρχεία, αλλά και στον ιστότοπο του ΕΟΠΥΥ. 

 ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΔΩ

Κύπρος:Φρούριο η Βουλή - Διαδηλωτές, κροτίδες και συνθήματα

Ανταπόκριση: Νέαρχος Κυπριανού
Γράφει: Παναγιώτα Χαραλάμπους

Φωτογραφίες: Γιάννης Νησιώτης / Στέφανος Κουρατζής 
Από το philenews

Λευκωσία: Σε κλοιό μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας βρίσκεται η Βουλή ενόψει της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις Ημικρατικών Οργανισμών, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η Αστυνομία, η οποία έχει οχυρώσει το κτήριο προς αποφυγή επεισοδίων.

Το philenews βρίσκεται εκεί και σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις.

Σταθεροποιητικές τάσεις για τα futures της Wall μετά τα μάκρο και πριν την Yellen

Dow16.198,4118,75 0,12%  



  Nasdaq4.292,064,47 0,10%  

Η Wall Street χθες
Σταθεροποιητικές τάσεις κυριαρχούν στο αμερικανικό ταμπλό πριν την εκκίνηση των κανονικών συναλλαγών, μετά τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών που έδειξαν πτώση -αλλά με επιβραδυνόμενο ρυθμό- τον Ιανουάριο και εν αναμονή της κατάθεσης της προέδρου της Federal Reserve, Janet Yellen.

Τα futures του Dow Jones και του S&P 500 σημειώνουν πτώση 0,1%, ενώ τα futures του Nasdaq καταγράφουν άνοδο 0,1%.

Αναλυτικά στα μάκρο, συνεχίστηκε, με επιβραδυνόμενο ωστόσο ρυθμό, τον Ιανουάριο η υποχώρηση των παραγγελιών διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών υποχώρησαν 1% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση τον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική πτώση μετά την βουτιά των παραγγελιών κατά 5,3% τον Δεκέμβριο.

Στην αγορά εργασίας, απροσδόκητη άνοδο σημείωσε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν την προηγούμενη εβδομάδα νέα αίτηση επιδόματος ανεργίας.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν κατά 14.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 348.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. 

Ρευστοποιήσεις κερδών για 2η συνεχόμενη ημέρα στο ΧΑΚ


Λευκωσία: Νέες σημαντικές απώλειες, για δεύτερη συνεχή ημέρα, καταγράφει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δίνοντας συνέχεια στις ρευστοποιήσεις κερδών που ξεκίνησαν την Τετάρτη, μετά την ανοδική πορεία που παρουσίασε η αγορά από τις 14 Φεβρουαρίου.

Στις 13.21, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 142,71 μονάδες, καταγράφοντας σημαντική πτώση της τάξης του 3,55%. Πτώση σε ποσοστό 2,13% σημειώνει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 66,22 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώνεται στα 202.771.

Προς τις 1.280 μονάδες "διορθώνει" ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε αρνητικό έδαφος κινείται την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά από διήμερη άνοδο 6,9% που οδήγησε σε νέο υψηλό 32 μηνών.

Ο δείκτης διατηρεί «επαφή» με τις 1.300 μονάδες, παρά τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι οποίες εκδηλώνονται κυρίως σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Για την σημερινή συνεδρίαση η Beta Securities αναμένει ως βασικό χαρακτηριστικό τις κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών, σημειώνοντας ότι ενδεχόμενα νέα υψηλά είναι πιθανό να αυξήσουν την προσφορά, όσο οι επενδυτές αναμένουν και την δημοσιοποίηση της έκθεσης της Blackrock για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

Ὤ! Πόλη! Ποίημα του Κωστή Παλαμά

Ὤ! Πόλη! Ἐσὺ τοῦ πράσινου διθάλασσο ὅραμα,
Πατρίδα τῆς Πατρίδας μου, οἱ Σουλτάνοι
Σὲ ντρόπιασαν, ἐμάρανέ σε ὁ Ξεπεσμός.
Ὅμως ὁ Ἀθάνατος Ἀϊτὸς δὲ σὲ ξεχνάει.

Ἀπὸ Βοριᾶ, ἀπὸ Δύση κι ἀπ᾿ Ἀνατολή,
Ἀράδα κράδα δοξαστὴς ρηγάδων τροπαιοφόρων,
Γυρνάει τὶς νύχτες πρὸς ἐσὲ νὰ στάξει δάκρυα πύρινα.
Ἀπάνου ἀπ᾿ τοὺς τάφους τῶν Αὐτοκρατόρων.

Κωστής Παλαμάς 1859 – 1943

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης «Νέας Αθηναϊκής Σχολής», η οποία συσπείρωνε νέους ποιητές που αντιδρούσαν στις υπερβολές του αθηναϊκού ρομαντισμού και ενδιαφέρονταν για την καθιέρωση της δημοτικής στον ποιητικό λόγο. Στο ποιητικό του έργο, που ξεπερνά τις είκοσι συλλογές, κυριαρχεί η Ελλάδα ως ιδανικό και αντικείμενο αγάπης, η πορεία του ελληνικού έθνους μέσα στους αιώνες, η προσπάθεια δημιουργικής αφομοίωσης του αρχαιοελληνικού πνεύματος και της λαϊκής παράδοσης και το πνεύμα της οικουμενικότητας του ελληνικού πολιτισμού.

ΣΩΘΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ... ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ...(ΒΙΝΤΕΟ)

Την τελευταία στιγμή σώθηκε από την διάλυση το βαγόνι που μετέφερε τα οστά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από την Αθήνα στην Τρίπολη το 1930. Το ιστορικό μνημείο που βρίσκεται στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό των Μύλων, επρόκειτο να καταστραφεί την Πέμπτη 27/2/2014 αφού είχε δοθεί η άδεια να διαλυθεί.

Χάρη στην παρέμβαση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Λυγουριού κου Θανάση Γαλάνη, ο υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος έδωσε εντολή να προφυλαχθεί η φορτάμαξα από την καταστροφή.

Ο Γιανουκόβιτς στη Ρωσία; -Ο Πούτιν του δίνει άσυλο

Εμφανίστηκε ο αποπεμφθείς Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ζήτησε από τη Ρωσία να εγγυηθεί την ασφάλειά του, αίτημα που η Μόσχα έκανε δεκτό. Την ώρα που η κατάσταση στην Ουκρανία -και κυρίως στην Κριμαία- παραμένει έκρυθμη, με τη Ρωσία να ετοιμάζει απόβαση, ο έκπτωτος πρόεδρος Γιανουκόβιτς «εμφανίστηκε» με δήλωσή του που μεταδόθηκε από ρωσικά ΜΜΕ.

«Ποτάμι»οι αντιδράσεις στα media για το κόμμα Θεοδωράκη

«Ποτάμι»οι αντιδράσεις στα media για το κόμμα Θεοδωράκη
Προτάσεις για τον ύμνο του κινήματος, φωτογραφίες από το «συνέδριο», συνθήματα, προτάσεις για συμμετοχές αλλά και πολιτικά «καρφιά» επεφύλαξαν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Προ εκπλήξεως έφερε χθες ακόμα και τους πιο στενούς του συνεργάτες ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος αποφάσισε να αφήσει τη δημοσιογραφία και να κατέλθει στο στίβο της πολιτικής με το κόμμα «Ποτάμι», με το οποίο κατεβαίνει στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Θεοδωράκης επί του παρόντος βρίσκεται σε συζητήσεις με πρόσωπα που έχουν πλούσια κοινωνική δράση για να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη.

Χάος και ταλαιπωρία με την τηλεφωνική γραμμή του ΕΟΠΥΥ(Βίντεο)


Χάος και ταλαιπωρία με την τηλεφωνική γραμμή του ΕΟΠΥΥ
Από προχειρότητα χαρακτηρίστηκε η κίνηση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, να θέσει σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή για να ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι για τους συμβεβλημένους γιατρούς με τον Οργανισμό.

Αντί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να έχει προβλέψει από την αρχή τη λειτουργία μιας τέτοιας γραμμής, «πιάστηκε» απροετοίμαστη μπροστά στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι και ενώ τα πολυιατρεία είναι ήδη δέκα μέρες κλειστά.
Για να μπορούν, λοιπόν, οι ασφαλισμένοι να ενημερώνονται για τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στην περιοχή τους, μέχρι να επαναλειτουργήσουν τα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε τη λειτουργία της γραμμής 210-3803470.

Νέα μέτρα 700 εκατ. ευρώ ζητά η τρόικα

Νέα μέτρα 700 εκατ. ευρώ ζητά η τρόικα
-«Δεν κλείνει η συμφωνία μέχρι το κρίσιμο Eurogroupτης 10ης Μαρτίου», λένε οι Βρυξέλλες. -Ανησυχία στο Μαξίμου – Αδειάζουν τα ταμεία
Σκληρή στάση επιμένει να κρατά η τρόικα σε όλα τα θέματα, λαμβάνοντας εντολές από Βερολίνο και Βρυξέλλες.
Το οικονομικό επιτελείο δεν κρύβει τη δυσφορία του για την αδιάλλακτη στάση των δανειστών που μέχρι στιγμής έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Στη γενικότερη εμπλοκή που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εκτός από τα δημοσιονομικά, προστέθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που πρότεινε ο ΟΟΣΑ και οι οποίες θα πρέπει μέχρι τις αρχές Μαρτίου να έχουν πάρει τη μορφή νομοσχεδίου.

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στην Κριμαία - Σε ετοιμότητα η Ρωσία(Βίντεο)


Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στην Κριμαία - Σε ετοιμότητα η Ρωσία
Κλιμακώνεται η ένταση στην Κριμαία, όπου ένοπλοι κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κτίριο του κοινοβουλίου - Ο Γιανουκόβιτς θεωρεί ακόμα πρόεδρο της χώρας τον εαυτό του.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε κατάσταση μάχης τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα του Δυτικού και Κεντρικού Τομέα έχουν ξεκινήσει τις εκτεταμένες μετακινήσεις τους, που προβλέπουν τα σχέδια των ασκήσεων, στις οποίες συμμετέχουν έως και 150.000 Ρώσοι στρατιωτικοί, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου 'Αμυνας.