Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, με εμβαδόν 480 τετραγωνικών μέτρων και βάρος 130 κιλά, κυματίζει από σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια της απελευθέρωσής της.
Τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, παραχώρησε στο Δήμο Διδυμοτείχου το ζεύγος Ζήση Χρυσοχόου και από την ακριτική πόλη μεταφέρθηκε, μέσω του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου με ειδικό γερανοφόρο έγινε η έπαρσή της.

Koenig: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό

Koenig: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό
Ο κ. Koenig μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε το πρωί με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος,  κατά την οποία συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό και τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κύπρο και το ΑΚΕΛ.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «είχα τη χαρά να συναντήσω σήμερα τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο, με τον οποίο είχα μια καλή συνεργασία όταν ήταν ξανά εδώ στο νησί μας πριν από 15 περίπου χρόνια».
Εξέφρασε, ταυτόχρονα, τη βεβαιότητα του ότι η συνεργασία τους θα είναι το ίδιο καλή και με τη σημερινή ιδιότητα του κ. Koenig, ως Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο.

Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ προχωρούν μόνοι τους Πάμε σε κυβέρνηση των δύο κομμάτων αν η ΔΗΜ.ΑΡ ψηφίσει ''παρών''.

Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ προχωρούν μόνοι τους
Αποφασισμένος να προχωρήσει στη διακυβέρνηση της χώρας, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, φέρεται ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε περίπτωση που η ΔΗΜ.ΑΡ ψηφίσει τελικά ''παρών'' στην κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα.
Ο κ. Σαμαράς καταλογίζει υστεροβουλία και κομματικούς μικροϋπολογισμούς στον κ. Κουβέλη ενώ τον θεωρεί υπεύθυνο για το κλίμα αβεβαιότητας που εξανεμίζει τις προσπάθειες που κατέβαλλε η κυβέρνηση τους τελευταίους τρεις μήνες για να δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα στην Ευρώπη.
Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι η ψηφοφορία για τα μέτρα έχει πράγματι το χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και επισημαίνουν με νόημα ότι ''το παρών συνιστά άρνηση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση''.

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ως το 2014 «βλέπει» η Citi

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ως το 2014 «βλέπει» η Citi σε νέα έκθεσή της για την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Citi, aν και εκτιμά ότι η χώρα θα πάρει την επόμενη δόση, επικαλούμενη τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου δανείου για την Ελλάδα.

Γιατί ο Ομπάμα χαρακτήρισε τον Ρόμνεϊ «σαχλαμάρα»

Η κοφτερή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα για τον διεκδικητή της προεδρίας των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ ανεβάζει τους τόνους της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τους αναλυτές θα του στοιχίσει ακριβά.
Η «δεξαμενή» των αναποφάσιστων ψηφοφόρων σίγουρα θα επηρεαστεί από το «άσχημο στόμα» του πλανητάρχη, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Guardian». Πιθανότατα, σχολιάζει η εφημερίδα, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη χάσει τις ψήφους των Αμερικανών που σκανδαλίστηκαν από τα κακά λόγια του.

Μην κατεβάσετε στρατό στις παρελάσεις, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Πληροφορίες περί παρουσίας περισσότερων από 1.000 στρατιωτών, «με αποστολή την ανάληψη άτυπων αστυνομικών καθηκόντων» στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, επικαλείται ο βουλευτής και τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, για να εκφράσει την ανησυχία του επί ενός τέτοιου σεναρίου.
Σε δήλωσή του, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει αδιανόητη και επικίνδυνη «ακόμα και μόνο τη σκέψη να ανατίθενται σε στρατιωτικούς καθήκοντα άτυπης αστυνόμευσης».

«Το καράβι δε θα βουλιάξει μέσα στο λιμάνι»

Αισιόδοξος πως θα βρεθεί λύση στη διαφορά που έχει προκύψει μεταξύ Ελλάδας και τρόικας, ακόμα και με υποχώρηση της Γερμανίας, εμφανίστηκε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του προς κοινοβουλευτικούς συντάκτες σήμερα στη Βουλή.

Κληθείς να εκτιμήσει εάν υποχωρήσει τελικά ο Φώτης Κουβέλης από τη στάση που κρατά έναντι των αξιώσεων της τρόικας για τα εργασιακά, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Και γιατί να μην υποχωρήσουν οι Γερμανοί;».

Πώς θα γίνουν οι απολύσεις στο Δημόσιο

Σε συμφωνία για τις απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων κατέληξε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα, η οποία αρχικά απαιτούσε την απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η «χρυσή» τομή για το θέμα φαίνεται ότι βρέθηκε τελικά μετά την υπαναχώρηση της τρόικας που πλέον ζητά την άμεση απόλυση 2.000 υπαλλήλων για φέτος και ακόμη 25.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013 με στόχο το 2015 το προσωπικό του Δημοσίου να έχει μειωθεί κατά 150.000 κατ’ επιταγήν του Μνημονίου.

Ο Γ. Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ

Κάποιοι προσπαθούν να καταστήσουν αντικείμενο μιας ανυπόστατης σεναριολογίας τις αυτονόητες δραστηριότητες ενός πρωθυπουργού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία εκδόθηκε με αφορμή την προσπάθεια εμπλοκής του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». «Η προσπάθεια αυτή στερείται κάθε σοβαρότητας» σημειώνεται.

 
Η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Όχι στα εργασιακά» και από το Ανώτατο Όργανο της ΔΗΜΑΡ

«Όχι στα εργασιακά», επιμένει να λέει η Δημοκρατική Αριστερά, αποφασισμένη να πάει έτσι μέχρι τέλους. Η σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ελήφθη ομόφωνα χθες στην έκτακτη συνεδρίασή της, με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να ζητά από την τρόικα την απόσυρση των ρυθμίσεων για τα εργασιακά από το συνολικό πακέτο μέτρων και από την κυβέρνηση να... υιοθετήσει τη στάση του. «Απευθυνόμαστε στους Ευρωπαίους εταίρους μας και τους καλούμε να αποσύρουν τις αξιώσεις της τρόικας που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων της πατρίδας μας», αναφερόταν στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα.

Στα 60 τρισ. κυβικά πόδια υπολογίζεται το φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ

Λευκωσία: Στα 60 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανέρχονται συνολικά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, εκτιμά ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης.

Μόνο στο τεμάχιο 12, τα κοιτάσματα πιθανόν να ανέρχονται στα 8 με 12 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Ο κ.Κασίνης, μιλώντας στο ΡΙΚ από το Ισραήλ, είπε ότι τα κοιτάσματα στο τεμάχιο 12, αρκούν για να εξυπηρετήσουν τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου για 250 με 300 χρόνια.

Σε άμεση συμφωνία Κύπρου - Τρόικας ελπίζει ο Γάλλος πρόεδρος

Παρίσι: Η Γαλλία υποστηρίζει την εξεύρεση λύσης μεταξύ της Κύπρου και της Τρόικας, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και ο τόπος να επανέλθει στην ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστόφια στο Παρίσι, ο κ. Ολάντ είπε ότι στο επόμενο Συμβούλιο, θα πρέπει να συμφωνηθεί δημοσιονομικό πλαίσιο για επάνοδο της ανάπτυξης και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψουν όλοι στο τραπέζι των συνομιλιών και να εξευρεθεί λύση.

Με απώλειες κινείται το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Απώλειες σημειώνει την Παρασκευή ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Στις 13:01 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 157,28 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 2,06%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε επίσης πτώση της τάξης του 1,92% και βρισκόταν στις 59,3 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 846.663,83 ευρώ.

Στάση αναμονής στο Χ.Α. με το "βλέμμα" στις πολιτικές εξελίξεις

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με εναλλαγές προσήμου και σε στενό εύρος η διακύμανση του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας την Παρασκευή.

Οι κινήσεις στο ταμπλό είναι επιλεκτικές, με το «βλέμμα» της αγοράς να εστιάζει στις πολιτικές εξελίξεις, στις εκκρεμότητες μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας αλλά και στις ενδοκυβερνητικές τριβές ενόψει της ψηφοφορίας της ερχόμενης εβδομάδας στη Βουλή για τα νέα μέτρα.

Οι εξελίξεις στο «Euronews Greece”

Με μια νέα, επί της ουσίας, πρόταση κατέθεσε στους επιτελείς της κυβέρνησης, ο επικεφαλής του Euronews  Μαικλ Πίτερς, στις συνατήσεις που είχε την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη. Μπορεί να μην είδε το Σιμο Κεδίκογλου, αλλά συναντήθηκε με όσα τα πρόσωπα που ήταν εντεταλμένα να ασκήσουν τον έλεγχο του  Euronews.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, το Euronews θα λειτουργήσει στην Ελλάδα, μεταδίδοντας το υφιστάμενο πρόγραμμα του, στην ελληνική γλώσσα, χωρίς, προς το παρόν επιπλέον παραγωγές ελληνικού περιεχομένου, δίχως την ανάμειξη στις πολιτικές διεργασίες, χωρίς  να διεκδικεί διαφήμιση στην ελληνική αγορά.