Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Όταν οι "αλήτες", διδάσκουν ιστορία. Ανασκόπηση της πορείας Ελευθερίας - μνήμης Ισαάκ Σολωμού. Βερολίνο Λευκωσία 2016. Απλά επικό(Βίντεο - Φωτο))

Από το opaidagogos

Τη στιγμή που νεο"Έλληνες" (σε Ελλάδα και Κύπρο) 

  • απολαμβάνουν καφέδες και μπάνια στις παραλίες, 
  • μη έχοντας με τι να ασχοληθούν κυνηγούν pokemon στους δρόμους, 
  • ταΐζουν λαθροεποίκους για να αισθανθούν φιλάνθρωποι, 
  • μοιρολατρικά ασχολούνται μόνον με το πόσο θα περικοπεί η σύνταξη τους και πόσος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ φέτος, 
  • ξαπλωμένοι στον καναπέ τους διαβάζουν προφητείες, 

κάποιοι μηχανόβιοι, κάποιοι "αλήτες", έγραψαν και γράφουν ΙΣΤΟΡΙΑ. 
Αφιέρωσαν ήδη 10 ημέρες για να μεταφέρουν με τις μοτοσικλέτες τους από το Βερολίνο μέχρι την Αθήνα (και σε λίγο και στην Κύπρο μέχρι το οδόφραγμα στην κατεχόμενη Λευκωσία) την μνήμη της θυσίας των εθνομαρτύρων μας Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

26 Ιουλίου 1822: Η μάχη στα Δερβενάκια και η στρατηγική ιδιοφυία του Κολοκοτρώνη

Μία από τις σημαντικότερες μάχες του αγώνα της Ανεξαρτησίας, στην οποία διαφάνηκε η στρατηγική ιδιοφυΐα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Στις αρχές Ιουλίου του 1822, ένας νέος κίνδυνος ανεφάνη για την Επανάσταση, με την κάθοδο στην Πελοπόννησο ισχυρής τουρκικής δύναμης υπό τον ικανότατο Μαχμούτ Πασά, γνωστότερο ως Δράμαλη. Ο Σουλτάνος, σε πλεονεκτική θέση μετά την εξολόθρευση του Αλή Πασά, είχε στρέψει την προσοχή του στους επαναστατημένους Έλληνες. Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, ο Δράμαλης με 25.000 άνδρες προέλασε ταχύτατα και στις 6 Ιουλίου στρατοπέδευσε στην Κόρινθο. Βασικός του στόχος ήταν η ανακατάληψη της Τριπολιτσάς και η κατάπνιξη της Επανάστασης στον Μοριά με τη βοήθεια του στόλου, που θα κατέπλεε στον Αργολικό Κόλπο.

O ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΗΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Από το triklopodia
 
O Ερντογάν ο καλύτερος διαφημιστής των ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ που ήδη πραγματοποιούνται στις μέρες του.
Ακριβώς μέσα σε ενάμιση μήνα που πέρασε από την θεατρική παράσταση με τα χάρτινα τείχη για να εορτάσει την άλωση της ΠΟΛΗΣ και ο σουλτάνος βρέθηκε κυνηγημένος μέσα σε αυτήν από πραξικοπηματίες .
Από την 29 ΜΑΙΟΥ 2016 ο Σουλτάνος διαφημίζει την πτώση και την απώλεια του με οφθαλμοφανή επαλήθευση του Χρησμού του Λέοντα του Σοφού δίχως να το καταλάβει.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας υπέγραψε συμβόλαιο με 5χρονο αγόρι που δίνει μάχη με τον καρκίνο - ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥΣ

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η ομάδα της Πορτογαλίας σύναψε συμβόλαιο με 5χρονο αγόρι που δίνει μάχη με τον καρκίνο.


Μάλιστα, η Σπόρτινγκ εγγυήθηκε στην οικογένεια του μικρού παιδιού, πως θα καλύψουν όλα τα έξοδα για τις επεμβάσεις που θα χρειαστεί να κάνει ο Φρανσίσκο, με την ελπίδα πως θα γίνει καλά.

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στη Σουηδία - Ένας τραυματίας - Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του δράστη

Μάλμε: Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης στην πόλη Μάλμε στη Σουηδία όταν άγνωστος άνοιξε πυρ μέσα σε μεγάλο εμπορικό κέντρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο τραυματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και κατά τις πρώτες πληροφορίες χτυπήθηκε στο πόδι από τις σφαίρες του ένοπλου δράστη.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο δεν επέτρεπαν αρχικά σε κανέναν να μπει ή να βγει από το εμπορικό κέντρο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης κατάφερε να ξεφύγει και ότι οι Αρχές πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Κύπρος: Κύριε πρόεδρε, έχασα όλη μου την οικογένεια στο δυστύχημα της «Ήλιος» και μου πήρατε και τα λεφτά - Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή προς τον Κύπριο πρόεδρο

Έκκληση αγωνίας του Αντρέα Ευριπίδου στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη - Έχασε στο αεροπορικό δυστύχημα τους γονείς του και τις δύο αδελφές του και το «κούρεμα» του στέρησε όλες τις αποζημιώσεις - Θετική ανταπόκριση από την κυπριακή κυβέρνηση
Το κούρεμα καταθέσεων στη Κύπρο, δεν εξαίρεσε κανέναν… ή σχεδόν κανένα, αφού κάποιοι είχαν προλάβει να απομακρύνουν τις καταθέσεις τους σε ασφαλείς προορισμούς στο εξωτερικό. Μεταξύ αυτών και οι συμπέθεροι του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, κάτι που δημιούργησε τεράστιες αντιδράσεις με εύλογες υποψίες για εκ των προτέρων ενημέρωση τους.  Ωστόσο θύματα του κουρέματος υπήρξαν και άνθρωποι που όλη τους η ζωή ήταν ένας τραπεζικό λογαριασμός, όπως ο Αντρέας Ευριπίδου που έχασε στο αεροπορικό δυστύχημα της «Ήλιος» τους γονείς του και τις δύο αδελφές του.

Φρίκη: Ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει και τον αποκεφάλισαν - Σοκ σε όλη την Ευρώπη από τη νέα σφαγή στη Γαλλία

Καλόγρια αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του 86χρονου πάστορα - Οι τζιαχαντιστές κατέγραφαν σε βίντεο τις κινήσεις τους - Έκαναν τελετουργικό στα αραβικά γύρω από το ιερό της εκκλησίας - Γάλλος 19χρονος ο ένας από τους δύο δράστες - Ολάντ: Η απειλή παραμένει υψηλή σε όλη τη χώρα
Ο τρόμος επέστρεψε ξανά στη Γαλλία. Δύο τζιχαντιστές εισέβαλαν σε εκκλησία σε πόλη της Νορμανδίας, γονάτισαν και έσφαξαν με μαχαίρι τον 86χρονο ιερέα Ζακ Αμέλ και τραυμάτισαν άλλα τέσσερα άτομα, με το ένα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Μία από τις καλόγριες που ήταν στον ναό εκείνη την ώρα, μίλησε για τις στιγμές φρίκης και τρόμου, που έζησε κατά την επίθεση των τζιχαντιστών.