Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Βουλγαρία: Το δεύτερο άγαλμα από την Ηράκλεια Σιντική θα εκτεθεί στο κέντρο της Σόφιας


Το δεύτερο άγαλμα από την Ηράκλεια Σιντικά θα εκτεθεί στο κέντρο της Σόφιας

Το δεύτερο άγαλμα, που ανακαλύφθηκε κατά τις ανασκαφές στην αρχαία πόλη της Ηράκλειας Σιντικής, θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο κέντρο της Σόφιας. Αυτό δήλωσε η επιμελήτρια Κάτια Στογιάνοβα – επικεφαλής του έργου «Αποκατάσταση, διατήρηση και κοινωνικοποίηση της Ηράκλειας Σιντικής».

Γυναίκες δολοφόνοι στην Ελλάδα 2019


Σχόλιο από Faceof : Νομίζω πως ήρθε η ώρα που πρέπει να κρατάμε το σκορ εάν δεν θέλουμε να γίνουμε παρελθόν...

Είναι αξιοθαύμαστο το πως αγνοούμε επιδεικτικά ως κοινωνίες το γεγονός ότι υπάρχουν και πολλές γυναίκες δολοφόνοι. Αν και το 79% των θυμάτων δολοφονιών παγκοσμίως έχουν θύματα άντρες, οι φεμινίστριες συνέχεια αρέσκονται να υπενθυμίζουν πως η πλειοψηφία των δολοφόνων είναι άντρες. 

Καθηγητής πρότεινε να πυροβολούν τους άνδρες που δεν θα ψηφίζουν για γυναίκες προέδρους


Καθηγητης Πανεπιστημιου, εν ωρα διαλεξης, προπαγανδιζει τους φοιτητες οτι πρεπει να ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΜΕ (!!!) οσους ανδρες δεν ψηφιζουν γυναικα για Προεδρο χωρας! Κατα τα αλλα, η "πατριαρχια" εκπαιδευει την κοινωνια να μισει τις γυναικες...

Μπορούμε να ανταπεξέλθουμε της Τουρκίας;

του Κώστα Στούπα 

Αν πάτε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο στην ελληνική αγορά οι πιθανότητες να αγοράσετε κάποιο που έχει κατασκευαστεί στην Τουρκία είναι μεγάλες. Το ίδιο ισχύει και για κάποια ηλεκτρική κουζίνα ή ψυγείο. Η Τουρκία έχει διαθέτει πλέον δεκάδες εργοστάσια αυτοκινήτων και ηλεκτρικών συσκευών.

Νέο οδικό χάρτη στο Κυπριακό παρουσιάζει ο Γκουτέρες: Πληροφορίες και για τετραμερή με Έλληνες και Τούρκους


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Η αθόρυβη αλλαγή στάσης της Τουρκίας και ο ρόλος Φιντάν

Τι απαντούν οι Τ/κ σε έρευνα για το Κυπριακό – Πόσοι θέλουν λύση του προβλήματος


Το 59% των Τουρκοκυπρίων που απάντησε σε έρευνα που πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο το Κέντρο Μελετών για τη μετανάστευση, την ταυτότητα και τα δικαιώματα CMIRS στα κατεχόμενα, πως επιθυμεί διευθέτηση του Κυπριακού. Αντιστοίχως, οι τέσσερις στου 10 (δηλαδή το 40,9%) δεν επιθυμεί συμφωνία.

Τουρκικά ΜΜΕ: Νέο οδικό χάρτη για το Κυπριακό παρουσιάζει απόψε ο Γκουτέρες


Ένα νέο κεφάλαιο θα προσπαθήσει να ανοίξει απόψε στο Κυπριακό ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή της τουρκικής εφημερίδας «Ντουβάρ» στην Κύπρο, αναμένεται να παρουσιάσει στο δείπνο απόψε (02.00 ώρα Ελλάδας/Κύπρου) με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ έναν καινούριο "οδικό χάρτη".

Σήμερα η τριμερής συνάντηση για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη


Αλεξία Τασούλη

Σε βαρύ κλίμα το δείπνο Χριστοδουλίδη-Τατάρ παρουσία ΟΗΕ

Αιχμηρή απάντηση της Κομισιόν στον Τατάρ: «Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος»

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει την αποκαλούμενη "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" και δεσμεύεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟHE», τονίζει με «τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και σήμερα Πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι εξοπλισμοί της Εθνικής Φρουράς: Πραγματικότητες


Γράφει ο Δρ. Πέτρος Σαββίδης*

Με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Η Καθημερινή” με τίτλο «Γαλλικές πιέσεις για εξοπλιστικά της Εθνικής Φρουράς» θα πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένα σημαντικά ζητήματα.

Spike NLOS: Πότε παραλαμβάνει ο Στρατός Ξηράς τους «φονικούς» ισραηλινούς πυραύλους

*Του Κώστα Σαρικά

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2025 και πιθανότατα μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να παραλάβει ο Στρατός Ξηράς τους πανίσχυρους κατευθυνόμενους πυραύλους ισραηλινής κατασκευής Spike NLOS.

Orbiter 5, Viper Shield, C-130, παρουσιάσεις στο ΓΕΑ


Πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΑ, συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας «Aeronautics», κ. Adi Cohen (Manager) και κ. Eyal Assenhaym (VP Marketing) καθώς και του Ακολούθου Άμυνας του Ισραήλ, Colonel Tall Wallenberg, με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, των δυνατοτήτων του UAS ORBITER 5.

Πολεμική Αεροπορία: Η ισραηλινή Aeronautics προτείνει το τακτικό UAV πολλαπλού ρόλου Orbiter-5

Ευθύμιος Λάζος

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ) ότι στις 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση εκπροσώπων της ισραηλινής Aeronautics με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ. 

Στρατηγική συνεργασία στην Αμυντική Βιομηχανία με την Ουκρανία

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 12 Οκτωβρίου, ο υπουργός Αμύνης της Εσθονίας μίλησε για την προοπτική συνεργασίας με την Ουκρανία στον τομέα των εξοπλισμών, ώστε η χώρα του να προχωρήσει στην προμήθεια όπλων από το Κίεβο. Μια τέτοια συνεργασία, αφενός θα επέτρεπε στην Εσθονία να εξοπλιστεί με δοκιμασμένα στην μάχη οπλικά συστήματα, αφετέρου θα ενίσχυε οικονομικά την Ουκρανία, βοηθώντας τον αγώνα της.

Milliyet: Τα Eurofighter θα αντιμετωπίσουν τα ελληνικά Rafale


Eurofighter… Στο θέμα της επικείμενης επίσκεψης του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στην Τουρκία και τις διαβουλεύσεις που θα έχει με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ασχολείται σε άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Bloomberg Leonardo και Rheinmetall ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή τανκς στην Ευρώπη


Ηιταλική Leonardo και η γερμανική Rheinmetall συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία για την κατασκευή αρμάτων μάχης στην Ευρώπη, ενώνοντας τις παραγωγικές δυνάμεις τους καθώς οι αμυντικές δαπάνες αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη.

Δ. Παπαστεργίου: "Υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σμήνους δορυφόρων"


Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Διεθνές Αστροναυτικό Συνέδριο

«Υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σμήνους δορυφόρων για την παρατήρηση της γης, κάτι αντίστοιχο με την επένδυσή μας στην τηλεπικοινωνία μέσω δορυφόρων. 

Μπελέρης για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αλβανία: Δεν χωρούν εκπτώσεις και εθνικοί εγωισμοί

 
Σε αυτές τις υποχρεώσεις αποτυπώνονται οι αγώνες μας και οι αδικίες που τόσα χρόνια υπεστήκαμε τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας

Γεραπετρίτης: Η πρώτη δέσμη κεφαλαίων, η οποία ανοίγει σήμερα για την Αλβανία, πρέπει να περιλάβει τα δικαιώματα των μειονοτήτων


Η πρώτη δέσμη κεφαλαίων, η οποία ανοίγει σήμερα για την Αλβανία και αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα και το κράτος δικαίου πρέπει να περιλάβει τόσο τα δικαιώματα των μειονοτήτων, περιλαμβανομένης της ελληνικής εθνικής μειονότητας, ιδίως δε τα περιουσιακά τους δικαιώματα τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης προσερχόμενος στη διακυβερνητική διάσκεψη που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο. 

Ράμα: Για την Αλβανία δεν υπάρχει άλλο μέλλον εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση


Για την Αλβανία δεν υπάρχει άλλο μέλλον, δεν υπάρχει άλλο μέρος και δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από το μέλλον μας στην ΕΕ είπε ο Εντι Ράμα

Yunan Kubbesi: Έτσι λένε οι Τούρκοι το Greek Dome από το Ισραήλ

Οι Τούρκοι επικαλούνται ελληνικό ρεπορτάζ.

Διονύσης Αντωνέλλος

Τα «12 μίλια» ξαναφουντώνουν την ένταση στο Αιγαίο: Η Άγκυρα βλέπει κρίση πριν τη συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

«Στην Αθήνα εγείρονται φωνές σχετικά με το σχέδιο του θαλάσσιου πάρκου, το οποίο θα μπορούσε να εμποδίσει τη διαδικασία εξομάλυνσης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

«Ιστορική συμφωνία» μεταξύ των χωρών της Λεκάνης του Νείλου- απέχει η Αίγυπτος


Μια ιστορική συμφωνία μεταξύ ορισμένων χωρών της λεκάνης του Νείλου σχετικά με τη «δίκαιη και βιώσιμη» διαχείριση των υδάτων του ποταμού έχει τεθεί σε ισχύ παρά την αντίθεση της Αιγύπτου, σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές.

Τουρκία: Τέλος στη διπλωματία, ώρα για κυρώσεις κατά του Ισραήλ


«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει νομικά μέτρα, να μποϊκοτάρουμε το Ισραήλ σε κάθε τομέα», τόνισε ο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν στο πλαίσιο διάσκεψης για το «μέλλον της Παλαιστίνης» που διεξάγεται στην Άγκυρα. «Αλλιώς θα συνεχίσει τη γενοκτονία».

Γκάλαντ: Η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν «θα είναι ακριβής και θανατηφόρα»


Το Ισραήλ «θα απαντήσει σύντομα» στη μαζική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν πριν από δύο εβδομάδες, δήλωσε σε συνάντηση με μέλη του «Φόρουμ Ηρωισμού» των οικογενειών των ομήρων, ο υπουργός Άμυνας Ιωάβ Γκάλαντ.

Υπόγεια δαιδαλώδη σήραγγα – αρχηγείο της Χεζμπολάχ στο Λίβανο εντόπισε ο IDF: Βρέθηκαν πύραυλοι, βλήματα όλμων, μοτοσικλέτες, κρησφύγετα μακράς διαμονής [video]


Ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι στο βίντεο του ισραηλινού στρατού που δείχνει εικόνες από τος εσωτερικό της υπόγειας σήραγγας της Χεζμπολάχ. Screenshot via X@IDF

Μια υπόγεια δαιδαλώδη σήραγγα – αρχηγείο, μήκους 800 μέτρων που χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ ως κέντρο διοίκησης στο νότιο Λίβανο ανακάλυψε ο ισραηλινός στρατός.

Νεκρό υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ - Έστελνε drone για επιθέσεις στο Ισραήλ

Ισραηλινοί σε σημείο όπου έπεσε πύραυλος της Χεζμπολάχ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΟΥ) AP Photo/Ariel Schalit, File

Ο Ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε την Τρίτη (15/10) ότι εξουδετέρωσε υψηλόβαθμο διοικητή της αεροπορικής μονάδας της Χεζμπολάχτην ώρα που έφταναν στη χώρα μια πρώτη ομάδα στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ και ορισμένα τμήματα του προηγμένου συστήματος αεράμυνας, THAAD, που παρέχουν οι Αμερικανοί στο Τελ Αβίβ. 

Ώρα μηδέν στη Μέση Ανατολή: Ο Νετανιάχου άναψε «πράσινο φως» για σφοδρή απάντηση σε Ιράν και Χεζμπολάχ


Στο «κόκκινο» η αγωνία στη Μέση Ανατολή, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να εγκρίνει την επιχείρηση αντιποίνων του Ισραήλ στο Ιράν.

Η αχίλλειος πτέρνα της ισραηλινής αεράμυνας, γιατί ξεφεύγουν τα drones


Η καλύτερη αντιαεροπορική άμυνα του κόσμου τα βρίσκει σκούρα από φθηνά μη επανδρωμένα οχήματα που πετούν με χαμηλές ταχύτητες. Το δομικό πρόβλημα και οι επιλογές.

Υπαρχηγός Χεζμπολάχ: Η λύση είναι κατάπαυση του πυρός - Αλλά έχουμε το δικαίωμα να επιτεθούμε οπουδήποτε στο Ισραήλ


Ο Ναΐμ Κασέμ επισήμανε ότι η κατάπαυση του πυρός είναι μια λύση αλλά αν το Ισραήλ δεν το θέλει αυτό, θα συνεχίσουμε την αντιπαράθεση

Ο Λίβανος είναι έτοιμος να αυξήσει τον αριθμό των Λιβανέζων στρατιωτών στο νότιο τμήμα της χώρας


Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι δήλωσε σήμερα έτοιμος να αυξήσει τον αριθμό των μελών του στρατού του Λιβάνου στο νότιο τμήμα της χώρας σε περίπτωση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, τονίζοντας ότι ο ισραηλινός στρατός εξαπολύει σύντομης διάρκειας εισβολές σε αυτή τη συνοριακή περιοχή, προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Financial Times: Ξεμένει από πυραύλους αναχαίτισης το Ισραήλ - Ράλι για τον επανεξοπλισμό

Έτοιμο είναι το Ισραήλ για μια επίθεση του Ιράν AP Photo/Ariel Schalit

Αγώνα δρόμου για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε πυραύλους αναχαίτισης του αντιπυραυλικού του σύστηματος δίνει το Ισραήλ, καθώς  ενισχύει την άμυνα του απέναντι σε πιθανές επιθέσεις από το Ιράν και τους συμμάχους τoυ. 

«30 μέρες διορία»-Οι ΗΠΑ απειλούν το Ισραήλ με εμπάργκο όπλων για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα


Εσωτερικές πιέσεις και στην Ουάσινγκτον από το στρατόπεδο της Κάμαλα Χάρις – Το παρασκήνιο των τηλεφωνημάτων και εν τέλει της επιστολής που έφτασε στο Τελ Αβίβ

Σύντομα σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD στο Ισραήλ


Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι εξαρτήματα του προηγμένου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας THAAD άρχισαν να φτάνουν χθες στο Ισραήλ και ότι το σύστημα θα είναι σύντομα σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ρωσία: Δεκαοχτώ Βορειοκορεάτες στρατιώτες το έσκασαν από το Μπριάνσκ – Τους ψάχνει ο ρωσικός στρατός


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε ανοιχτά χθες, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024, την Βόρεια Κορέα για ανάμειξη στον πόλεμο, στέλντοντας στρατιωτικούς στη Ρωσία.

Ουκρανία: Ο δικτάτορας Κιμ στο πλευρό του Πούτιν


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί μηχανικοί, καθώς και μάχιμοι αξιωματικοί έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν τη Ρωσία να πλήξει την Ουκρανία με βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ ήδη επιχειρούν σε κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας (μερικοί έχουν ήδη σκοτωθεί), δήλωσαν χθες ανώτατοι αξιωματούχοι στο Κίεβο και στη Σεούλ.

Ρωσία: Η συνθήκη με τη Βόρεια Κορέα είναι "σαφής", προβλέπει "στρατηγική συνεργασία" σε όλους τους τομείς


Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η συνθήκη Ρωσίας-Βόρειας Κορέας που υπογράφτηκε τον Ιούνιο από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν είναι "σαφής" και προβλέπει "στρατηγική συνεργασία" σε όλους τους τομείς.

Βόρεια Κορέα: Δείτε τη στιγμή που ανατινάσσει τμήματα δρόμων που την συνδέουν με τη Νότια


Ο βορειοκορεατικός στρατός κατέστρεψε σήμερα με εκρηκτικά τμήματα δρόμων που χρησιμοποιούνταν άλλοτε για τις διασυνοριακές ανταλλαγές με τη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε η Σεούλ για ένα νέο επεισόδιο αύξησης των εντάσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Η Κίνα “βρυχάται” και φοβίζει την Ασία, ανησυχούν ΗΠΑ και Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν 153 πολεμικά αεροσκάφη, που επιχειρούσαν στην περίμετρο της Ταϊβάν κατά το τελευταίο 24ωρο


epa11658915 A handout photo made available by the Russian Defense Ministry press service shows Chinese Defense Minister Dong Jun (R) and Russian Defense Minister Andrei Belousov (L) attending a welcoming ceremony in Beijing, China, 14 October 2024. EPA, VADIM SAVITSKY, RUSSIAN DEFENSE MINISTRY HANDOUT

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι κατά το τελευταίο 24ωρο εντόπισε 153 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη να επιχειρούν περιμετρικά της νήσου, στην διάρκεια μιας περιόδου, κατά την οποία, το Πεκίνο πραγματοποιεί ένα νέο γύρο στρατιωτικών ασκήσεων.