Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας, λέει η κυρία Μπακογιάννη Άρση ασυλίας για την Ντόρα ζητά ο Άρειος Πάγος

Νέα δικαστική τροπή παίρνει η υπόθεση του Ισίδωρου Κούβελου και του ενός εκατ. δολαρίων, καθώς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε αίτημα από την Εισαγγελία Εφετών για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της  πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Το αίτημα έχει διαβιβαστεί ήδη στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κατσιρώδη.

Νέα παρέμβαση Λαγκάρντ ενόψει εκλογών

«Οι Έλληνες πολιτικοί και οι Έλληνες πολίτες φάνηκαν πολύ γενναίοι με τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν την κρίση. Η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο έκανε σημαντικά βήματα προόδου. Και είναι η συνέχιση της συνεργασίας πολιτικών και πολιτών που θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από το τέλμα».

Με τα λόγια αυτά η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην κατάσταση στην Ελλάδα, ενόψει μάλιστα και των κρίσιμων επερχόμενων εκλογών της 6ης Μαΐου.

Απίστευτη προτροπή Σαρκοζί προς το γαλλικό λαό «Ψηφίστε με για να μη γίνουμε Ελλάδα…»

«Οι πιέσεις στα ισπανικά ομόλογα δείχνουν γιατί οι Γάλλοι ψηφοφόροι δεν πρέπει να παραδώσουν την εξουσία σε έναν Σοσιαλιστή, όπως ο Φρανσουά Ολάντ».

Με αυτή την δήλωση ο  Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επιχειρεί να θέσει τους Γάλλους ψηφοφόρους προ του διλήμματος: ή τον ξαναψηφίζουν, ή οδηγούν τη χώρα τους στον οικονομικό μαρασμό και σε μια κρίση όπως αυτή που σαρώνει την Ισπανία. Και την Ελλάδα!

Όσο πλησιάζει η ημέρα  της κρίσιμης εκλογικής μάχης, την  ερχόμενη Κυριακή 22 Απριλίου, ο Γάλλος πρόεδρος κλιμακώνει την αντιπαράθεσή του με τον Σοσιαλιστή αντίπαλό του, τον οποίο τώρα κατηγορεί ότι  «δεν θα λάβει υπόψη του τις  αγορές»!

Ανεστάλη η απεργία των οδηγών των ΚΤΕΛ

Ανεστάλη η απεργία των οδηγών των ΚΤΕΛ
Προς εκτόνωση βρίσκεται η κατάσταση στα ΚΤΕΛ αφού λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι, οι 50 οδηγοί που είχαν κλείσει όλες τις εισόδους και εξόδους του σταθμού του Κηφισού, εμποδίζοντας την κίνηση των λεωφορείων.
Μάλιστα οι οδηγοί πριν αποχωρήσουν εξήγησαν πως το κάνουν επειδή αντιλαμβάνονται πως ο κόσμος θέλει τις Άγιες μέρες να ταξιδέψουν χωρίς προβλήματα. Ωστόσο άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.
Έτσι, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Φάτσιος, η κατάσταση ομαλοποιείται πλήρως, τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά και η διακίνηση των επιβατών γίνεται χωρίς προβλήματα.

Αυτόφωρο για καταλήψεις σε πανεπιστήμια και δημόσια κτίρια

Αυτόφωρο για καταλήψεις σε πανεπιστήμια και δημόσια κτίρια
Την άμεση παρέμβαση σε καταλήψεις πανεπιστημίων, υπουργείων και, γενικότερα, δημοσίων κτιρίων παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.
Με εγκύκλιό του καλεί τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα και να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία όταν οι καταληψίες αρνούνται να εγκαταλείψουν το χώρο, παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή έχουν προηγηθεί φθορές.

Ο κ. Τέντες υπογραμμίζει πως οι κατά τόπους εισαγγελείς πρέπει να αξιολογούν εάν οι πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων και οι υπεύθυνοι των δημοσίων κτιρίων επιδεικνύουν ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις και εάν, εξ' αυτού του λόγου, διαπράττουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Σημαντικές ζημιές καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Σημαντικές ζημιές καταγράφει τη Μεγάλη Πέμπτη το κυπριακό Χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, στις 13:40, τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 250,22 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 2,33%.

Σημαντική πτώση σε ποσοστό 2,18% παρουσιάζει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 89,78 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 247.818 ευρώ.

ΧΑ: Πιέσεις με "συγκρατημένο" τζίρο

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε υποτονικούς ρυθμούς οι συναλλαγές της Μ. Πέμπτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε αρνητικό έδαφος και με τον τζίρο να παραμένει «συγκρατημένος».

Στη σύνθεση του FTSE20, οριακά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των ΔΕΗ και Coca-Cola 3E, ενώ σε αρνητικό έδαφος οι τίτλοι των Eurobank, Alpha Bank, Τρ. Πειραιώς και ΤΤ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

«Η κατοχύρωση κερδών και η αποθέρμανση του ανοδικού σκηνικού της Μ. Τρίτης πιθανόν σήμερα να διαμορφώσουν ένα κλίμα μετριοπαθέστερων τάσεων, καθώς η διακοπή των δύο εργάσιμων ημερών ενδέχεται να περιορίσει την συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά» σχολιάζει σήμερα η Beta Securities.

Πιθανή θεωρεί η χρηματιστηριακή μία «κίνηση εξομάλυνσης των τοπικών υπερβολών που σημειώθηκαν χθες στον τραπεζικό κλάδο, διαμορφώνοντας ελαφρώς ανοδικές τάσεις σε μια κατά τα άλλα συνεδρίαση περιορισμένου εύρους».

Γκλέτσος: Έσπασα στο ξύλο εργολάβο που μου πρότεινε μίζες(Βίντεο)

"Ξύλο στη μίζα" και στη διαφθορά έδωσε ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, όταν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης Λαμιώτης εργολάβος πήγε στο γραφείο του και του πρότεινε να αναλάβει ο ίδιος δημόσια έργα... με το "αζημίωτο".
Ο εργολάβος μάλιστα του δήλωσε ότι: "Μην είσαι κορόιδο, θα σου μάθω εγώ τη δουλειά".
Το σίγουρο είναι βέβαια ότι δεν περίμενε ότι ο δήμαρχος θα αντιδράσει με οργή, αλλά και χειροδικίες.
"Του έσπασα τα μούτρα", δήλωσε ο κ. Γκλέτσος σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε μετά το περιστατικό ξυλοδαρμού στο δημοσιογράφο του lamiareport.gr, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.
Σε έξαλλη κατάσταση και σημειώνοντας ότι "Χαίρομαι που τα καλά νέα διαδίδονται γρήγορα", ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά:

Πριν από ένα μήνα ήταν "Βενιζελική"(Βίντεο)

Στις 3 Μαρτίου μπροστά στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ η βουλευτής Άρια Αγάτσα είχε ταχθεί με σαφήνεια υπέρ του σημερινού προέδρου του ΠΑΟΣΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Μάλιστα, είχε επιχειρηματολογήσει για τη θέση της αυτή στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό lamiastar.
Ένα μήνα μετά «συστρατεύθηκε» με τη  Νέα Δημοκρατία και φωτογραφήθηκε με τον πρόεδρό της, Αντώνη Σαμαρά.

Με «τρικ» των ιδιοκτητών ξανάρχισαν τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των υπεραστικών ΚΤΕΛ από τον σταθμό του Κηφισού, αφού προηγήθηκε όμως η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού για περίπου δύο ώρες.

Περί τις 10 το πρωί, σταμάτησαν να εκτελούνται δρομολόγια, καθώς οι οδηγοί των λεωφορείων, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, απέκλεισαν και τις δύο πύλες του σταθμού, παρεμποδίζοντας την αναχώρηση των λεωφορείων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ, για σήμερα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 400 δρομολόγια, περίπου 25 δρομολόγια ανά ώρα.

Η αγανάκτηση των επιβατών που επρόκειτο να ταξιδέψουν για Μεσσηνία, Λακωνία, Αχαΐα και Θήβα ήταν έντονη, όμως το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε τελικά από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι ζήτησαν από τον κόσμο να επιβιβάζεται στα λεωφορεία που βρίσκονταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ εκτός του σταθμού, τα οποία στη συνέχεια αναχωρούσαν κανονικά για τους διάφορους προορισμούς ανά την Ελάδα.

Εντός του σταθμού, ο οποίος παρέμενε αποκλεισμένος από τους οδηγούς, βρίσκονταν και τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, υπό το φόβο να προκληθεί ένταση.

Οι οδηγοί καταγγέλλουν τους ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ για συνεχόμενες απολύσεις και μονομερή καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2009.

Η Μεγάλη Πέμπτη είναι παραδοσιακά η μέρα με τη μεγαλύτερη κίνηση όλον το χρόνο, κατά τη διάρκεια της οποίας ταξιδεύουν περισσότεροι από 30.000 επιβάτες. Ενδεικτικό είναι ότι για σήμερα έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση 450 δρομολογίων μόνο από τον σταθμό ΚΤΕΛ του Κηφισού.

Σε κάθε περίπτωση οι ταξιδιώτες καλό είναι να επικοινωνούν πρώτα με τους κατά τόπους σταθμούς.


ΠΗΓΗ protothema

Οι 25 ημέρες που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί όχι απλώς για το μέλλον της πολιτικής τάξης, αλλά για την ίδια την τύχη της χώρας, βαδίζουμε προς τις κάλπες της 6ης Μαΐου - των πιο κρίσιμων και πιο ρευστών εκλογών της μεταπολίτευσης.

Το στοίχημα της αυτοδυναμίας στην παρούσα τουλάχιστον στιγμή φαντάζει ανέφικτο, ενώ πολύ δύσκολη, σύμφωνα με τις μετρήσεις, μοιάζει η δυνατότητα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ξεπεράσουν αθροιστικά το 51% ώστε να διαθέτουν την πολιτική νομιμοποίηση να σχηματίσουν κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.