Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ο τορπιλισμός του «Φετίχ Μπουλέντ»

Με την έναρξη του Α' Βαλκανικού Πολέμου, ο υποπλοίαρχος Νικόλαος Βότσης διατάχθηκε να επιτηρεί την παραλιακή ζώνη της Κατερίνης με το τορπιλλοβόλλο «Τ- 11», προκειμένου να μην επιχειρηθεί εκφόρτωση πολεμικών εφοδίων από τουρκικά πλοία στα μαχόμενα Οθωμανικά στρατεύματά τους στη Μακεδονία. Όμως, ο 35χρονος υδραίος αξιωματικός, γόνος ναυμάχων του '21, διψούσε για πολεμική δράση και έβαλε ως στόχο ένα παλαιό θωρηκτό του οθωμανικού στόλου, το «Φετίχ Μπουλέντ», που ναυλοχούσε στο λιμάνι της τουρκοκρατούμενης τότε Θεσσαλονίκης. Έμαθε ότι από το πλοίο είχαν αφαιρεθεί τα μεγάλα κανόνια του, τα οποία είχαν τοποθετηθεί στην ξηρά για την καλύτερη υπεράσπιση της περιοχής. Ζήτησε από το επιτελείο να δράσει και έλαβε θετική απάντηση.

Τα εκπληκτικά γεωτρύπανα της αρχαίας Ελλάδας


Αποδεικνύεται ότι από την αρχαία Ελλάδα, ήδη, χρησιμοποιούνταν τρυπάνια για γεωτρήσεις.

Το αμερικανικό επιστημονικό Ινστιτούτο «Clearwater Revival Science Digest» δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με μια ασυνήθιστη ανακάλυψη, την οποία έκανε μια διεθνής ομάδα αρχαιολόγων στην ανατολική ακτή της Σικελίας, κοντά στην πόλη των Συρακουσών.

Η περιοχή αυτή ήταν μέρος των πρώτων ελληνικών αποικιών στις Συρακούσες. Με την ευκαιρία: οι Συρακούσες ήταν η πατρίδα του Αρχιμήδη.

Στα περίχωρα της πόλης, μεταξύ των αρχαίων αντικειμένων στην έπαυλη ενός ευγενούς πολίτη, βρέθηκε ένα αντικείμενο το οποίο προκάλεσε έκπληξη στους επιστήμονες:

Αίγυπτος: Εντοπίστηκε ναός του Φαραώ Ραμσή Β΄ κοντά στο Κάιρο

Αρχαίο ναό, ο οποίος ανήκε στον Φαραώ Ραμσή Β΄ και πιστεύεται πως χτίστηκε μεταξύ 1213 και 1279 π.Χ., έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη κοντά στο Κάιρο.

Η αρχαιολογική υπηρεσία της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως οι αρχαιολόγοι της ανακάλυψαν τα ερείπια του ναού νοτιοδυτικά του Καΐρου, γεγονός που αναμένεται να ρίξει φως στη ζωή του Φαραώ της 19ης δυναστείας της Αιγύπτου, πριν από 3.200 χρόνια.

Ο Mustafa Waziri, επικεφαλής της αρχαιολογικής υπηρεσίας, δήλωσε στο Associated Press, πως η ανακάλυψη έγινε από αιγυπτιακή και τσεχική αποστολή στο χωριό Abusir, κοντά στην κλιμακωτή πυραμίδα του Φαραώ Ζοζέρ στη Σακκάρα.

Οι λευκές γραμμές στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και η εξήγηση ενός ειδικού «Έχει δημιουργηθεί μια παραφιλολογία, γύρω από διάφορα τέτοια φαινόμενα»

Μεγάλη συζήτηση άνοιξε εκ νέου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή άσπρες γραμμές που εμφανίστηκαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και είναι εντονότερες το τελευταίο διήμερο. Άλλοι με χιούμορ και άλλοι με προβληματισμό, μοιράζονται εικόνες από τον ουρανό και αναρωτιούνται πού μπορεί να οφείλεται το συγκεκριμένο φαινόμενο.
Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, που έχουν μοιραστεί στα social media οι χρήστες, πρόκειται για γραμμές, που μοιάζουν με ιδιόμορφα σύννεφα. Πολλοί είναι εκείνοι που συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως «μας ψεκάζουν». «Ευτυχώς δεν θα έχουμε κουνούπια και μπαμπούρια με τόσους αεροψεκασμούς...», γράφει χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

Τώρα μπορείτε να έχετε ένα αιωρούμενο σύννεφο στο σαλόνι σας Μαγνητικό, ατμοσφαιρικό και φουτουριστικό gadget(Βίντεο)

«Floating Cloud» το λένε και δεν είναι παρά ένα ατμοσφαιρικό πορτατίφ με ολίγη από καινοτόμα τεχνολογία εντός του.
Χρειάστηκαν μάλιστα δύο εταιρίες για να το κατασκευάσουν, η Crealev, που ειδικεύεται στις τεχνολογίες αιώρησης, και το Richard Clarkson Studio, που ασχολείται με μαγνητικά αντικείμενα design.
Ενσωματωμένα τόσο στη βάση όσο και το σύννεφο είναι ειδικά μαγνητικά εξαρτήματα που επιτρέπουν στο σύννεφο να αιωρείται στα 70 χιλιοστά από τη βάση, η οποία δουλεύει με επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου.