Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Ναυμαχία Σαλαμίνος! 2.500 χρόνια από την κοσμοϊστορική σύγκρουση(ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την επέτειο των 2500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η Α. Ε. Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Ν. Σακελαροπούλου και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το ΓΕΕΘΑ και το Ίδρυμα «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ», η πρόεδρος του οποίου κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη έχει οριστεί Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» από τον κ. Πρωθυπουργό.

Ο Μακρόν ''ξεγύμνωσε'' τον Ερντογάν: ''Έστειλες τζιχαντιστές από την Συρία στο Αζερμπαϊτζάν'

Κοινή δήλωση με την οποία καταδικάζουν την κλιμάκωση των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ (Άρτσεχ) και ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός, εξέδωσαν οι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Γαλλίας και της Ρωσίας.

Οι τρεις χώρες, οι οποίες συμπροεδρεύουν στην λεγόμενη «ομάδα Μινσκ», καλούν τους ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση την επανάληψη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, με καλή πίστη και χωρίς προϋποθέσεις.

Γιατί ο εκπρόσωπος Τύπου του αζέρικου ΥΠΑΜ δεν απαντά στις ερωτήσεις δημοσιογράφων; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο από το Baku tv κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο. Σε αυτές φαίνεται ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΑΜ Αζερμπαϊτζάν να δέχεται ερωτήσεις από δημοσιογράφους. 

Εκείνος όμως έρχεται σε εμφανή αμηχανία και δεν απαντά.

Και αναρωτιόμαστε, γιατί ο εκπρόσωπος Τύπου του αζέρικου ΥΠΑΜ δεν απαντά στις ερωτήσεις δημοσιογράφων;

Μήπως γι’αυτούς τους λόγους;

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Γιατί ο μηχανισμός “αποσυμπίεσης” στο ΝΑΤΟ για Ελλάδα -Τουρκία κρύβει παγίδα

Οι ελληνοτουρκικές «τεχνικού χαρακτήρα» συνομιλίες που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ τελικά οδήγησαν σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός μηχανισμού συνεννόησης για αποφυγή ατυχημάτων. Στην ανακοίνωσή του, το ΝΑΤΟ αναφέρει ότι στη δεκαετία του 1990, το ΝΑΤΟ είχε βοηθήσει στη δημιουργία παρόμοιου μηχανισμού στην περιοχή, ο οποίος ήταν αποτελεσματικός στη μείωση των εντάσεων και στην διευκόλυνση ευρύτερων διπλωματικών συνομιλιών.

Του Ζαχαρία Β. Μίχα
(Διευθυντής Μελετών στο ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)

Από το defence-point

Η συμφωνία θέσπισης του νέου μηχανισμού, όμως, δεν προσφέρεται για πανηγύρια από ελληνικής

«Υποχείρια» του Ερντογάν τα τούρκικα social media – Νέος νόμος για τον έλεγχό τους

Νόμος που ενισχύει σημαντικά τον έλεγχο των αρχών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τέθηκε σήμερα σε ισχύ στην Τουρκία, απειλώντας την παρουσία του Twitter και του Facebook στη χώρα αν δεν υπακούουν στα αιτήματα για την απόσυρση επίμαχου περιεχομένου.

Νόμος που ενισχύει σημαντικά τον έλεγχο των αρχών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τέθηκε σήμερα σε ισχύ στην Τουρκία, απειλώντας την παρουσία του Twitter και του Facebook στη χώρα αν δεν υπακούουν στα αιτήματα για την απόσυρση επίμαχου περιεχομένου.

ΠΜ. Τσαμάν : ¨Στην Τουρκία τα τεστ DNA απαγορεύονται¨…

Η έκδοση ιδιοκτησιακών πράξεων αμέσως μετά την κατάκτηση των εδαφών άλλων ανθρώπων και μετά από συστηματική λεηλασία ήταν μέρος της διαδικασίας αφομοίωσης. Πολλοί Χριστιανοί χρειάστηκε να περάσουν επίσημα στο Ισλάμ για να προστατεύσουν την υλική και φυσική τους ύπαρξη!

Η υπογράμμιση αυτών των γεγονότων, θεωρείται ως μέγιστη προδοσία και στις δύο τουρκόφωνες χώρες. Στην Τουρκία τα τεστ DNA απαγορεύονται. Ενώ η τουρκική κυβέρνηση δεν ανοίγει τα προγονικά οθωμανικά αρχεία για να διατηρήσει την εικόνα ενός ομοιογενούς έθνους.

Τα πολύ χρήσιμα και ενθαρρυντικά συμπεράσματα από τον Καύκασο για το μέτωπο των ελληνοτουρκικών

Η σύγκρουση στον Καύκασο ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν για την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, προσφέρει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα για όσους θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι χαμένη από χέρι σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης με την Τουρκία. Το αριθμητικό πλεονέκτημα του αμυνόμενου, αλλά και η δυνατότητα να επιφέρει μια χώρα πολύ σκληρά πλήγματα στον αντίπαλο που θα επηρεάσουν το ηθικό των αντιπάλων δυνάμεων, παίζει μεγάλο ρόλο.

Εξάλλου, δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να κατανοήσει κανείς ότι άλλη είναι η ψυχολογία αυτού

BBC Arabic: Πώς η Τουρκία μετέφερε τζιχαντιστές στο Αζερμπαϊτζάν – «Μας είπαν ψέμματα» λένε οι μισθοφόροι

Η αραβόφωνη υπηρεσία του βρετανικού BBC επιβεβαιώνει τη μεταφορά Τουρκμένων τζιχαντιστών από τη βόρεια Συρία στο Αζερμπαϊτζάν, για να πολεμήσουν ενάντια στους Αρμένιους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το BBC μεταδίδει ότι μίλησε με έναν από τους «εκατοντάδες» μισθοφόρους από τη Συρία που αναπτύχθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με αυτόν, στρατολογήθηκαν από τους οπλαρχηγούς της τουρκμενικής εθνοϊσλαμιστικής Ταξιαρχίας Αλ Χάμζα, συνιστώσα του φιλοτουρκικού Συριακού Εθνικού Στρατού (πρώην Ελεύθερου Συριακού Στρατού – FSA) με μηνιαία αμοιβή 2.000 δολάρια.