Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ;

Όσοι νομίζουν ότι το πρόβλημά μας είναι μόνον το Μνημόνιο, προφανώς δεν έχουν χρόνο να παρακολουθήσουν τι συμβαίνει στη χώρα μας και στη Θράκη


Πώς μπορούν οι πολιτικοί να πείσουν τους εχέφρονες πολίτες ότι ενδιαφέρονται για το κοινό καλό και όχι αποκλειστικά για το δικό τους συμφέρον, όταν αδιαφορούν για την παράδοση -ουσιαστικά- της Θράκης στο τουρκικό Προξενείο; 


Τα όσα γίνονται στη Θράκη...

και κατ' αυτήν την προεκλογική περίοδο, είναι ανήκουστα για χώρα η οποία θέλει να λέγεται σοβαρή!

Bόμβα από ΣΥΡΙΖΑ: Υπονοεί απόπειρα νοθείας - Ζητεί στοιχεία για την Singular

Mε μια επιστολή-βόμβα προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ευθέως ζήτημα γνησιότητας του εκλογικού αποτελέσματος και διαδικασιών διεξαγωγής των εκλογών!
Μετά την Ρωσία που στέλνει παρατηρήτές, μετά τον ΟΑΣΕ του οποίου κλιμάκιο αφίχθηκε εσπευσμένα στην Ελλάδα και είχε συναντήσεις με στελέχη των μικρών κομμάτων, τώρα έρχεται επίσημα ένα κόμμα το οποίο μάλιστα οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν πολύ υψηλά και ζητεί εγγυήσεις και διευκρινίσεις προκειμένου το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής να είναι ανόθευτο.
Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που ένα κόμμα θέτει εμμέσως πλην σαφώς σε προεκλογικό περίοδο θέμα πιθανής νοθείας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο των εκλογών. Το 2000 η Νέα Δημοκρατάι είχε καταγγείλει νοθεία, αλλά ... μετά τις εκλογές και την έκδοση του εκλογικού αποτελέσματος.

"Περικυκλωμένο" το Ιράν από τους Αμερικανούς!Δείτε το χάρτη

"Στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ εξακολουθούν να περικυκλώνουν το Ιράν, παρόλο που η αμερικανική απόσυρση στρατευμάτων από το Ιράκ στο τέλος του 2011 άλλαξε την περιφερειακή ισορροπία προς όφελος του Ιράν.

Ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν μειώσει τα στρατεύματα τους σε πολλά μέρη του πλανήτη λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό τους η διεθνή παρουσία τους παραμένει μεγάλη.

Πάτρα: Τους υπόσχονται "πάγωμα", αλλά λαμβάνουν ειδοποιητήρια κατάσχεσης για τα δάνεια της Αχαϊκής

Μπορεί οι πολιτικοί αρχηγοί που επισκέπτονται την Πάτρα τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο του προεκλογικού τους αγώνα, να συναντώνται με τους τοπικούς φορείς και με τους συλλόγους δανειοληπτών και μεριδιούχων της Αχαϊκής, για να δεσμευθούν οτι θα παγώσει η διαδικασία της τακτοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ωστόσο στην πράξη αυτό μάλλον αναιρείται.
Πατρινοί επιχειρηματίες φαίνεται οτι εξακολουθούν να λαμβάνουν ειδοποιητήρια με τα οποία καλούνται εντός δέκα ημερών να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση που έκανε αναγνώστης του thebest.gr, ο οποίος επισημαίνει το γεγονός:
"Από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν περάσει πολλοί πολιτικοί αρχηγοί από την Πάτρα και όλοι δεσμεύτηκαν ότι θα παγώσουν τα κλεισίματα λογαριασμών των δανειοληπτών της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Στην Αθήνα και στο Αγρίνιο 'Αλλοι δύο αυτόχειρες σήμερα

Δύο νέες αυτοκτονίες έρχονται σήμερα να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των Ελλήνων που βάζουν τέλος στη ζωή τους κυρίως για οικονομικούς λόγους.

Στην κεντρική πλατεία στου Γκύζη και συγκεκριμένα επί της οδού Παπαστράτου βρήκε κρεμασμένο στο σπίτι του ο ίδιος του ο γιος σήμερα το ξημέρωμα έναν 40χρονο άντρα.

Ο άνδρας κρεμάστηκε στο σπίτι του πλησίον της κεντρικής πλατείας του Γκύζη τις στις 5 τα ξημερώματα και ο γιος του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό, ύστερα από το ισχυρό σοκ που υπέστη.

Στον πυρετό των… γκάλοπ!

Η άρνηση των πολιτών να απαντήσουν στις εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι το κύριο χαρακτηριστικό των ερευνών της τελευταίας περιόδου. "Κάνουμε από 5 έως 10 κλήσεις για να έχουμε μία ωφέλιμη επικοινωνία" επισημαίνει στο "protothema.gr" ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας μετρήσεων. "Ακόμη κι όταν μας απαντάνε, όμως, πρέπει να δούμε ποιοι μας κάνουν πλάκα και ποιοι απαντούν στα σοβαρά" προσθέτει ο συνομιλητής μας.

Ο κίνδυνος, λοιπόν, οι ψηφοφόροι να έχουν δώσει λάθος δεδομένα στα επιτελεία έχει αγχώσει τα κόμματα. Για αυτό, όλες οι εταιρείες αποφάσισαν να "βομβαρδίσουν" το τελευταίο διήμερο τους πολίτες με τηλεφωνήματα. Στόχος τους είναι να μαζέψουν έναν ικανό όγκο απαντήσεων με στόχο να διασώσουν την αξιοπιστία τους, αλλά και να μην εκτεθούν στους πελάτες τους.

Σε νέο χαμηλό για το 2012 το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Νέο χαμηλό έτους καταγράφει την Πέμπτη το κυπριακό χρηματιστήριο, υπό τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται η μετοχή της Λαϊκής Τράπεζας.

Στις 12.57, ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε σημαντική πτώση της τάξης του 2,29%, υποχωρώντας στις 223,53 μονάδες, που αποτελεί τη χαμηλότερη τιμή της αγοράς εντός του 2012.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20, τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 81,26 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,11%. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 289.892 ευρώ.

Συναλλακτική ατονία στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Αποκλειστικά στις πολιτικές εξελίξεις κρατά στραμμένο το ενδιαφέρον της η ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα να διατηρείται το υποτονικό κλίμα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Ο Γενικός Δείκτης εναλλάσσει πρόσημο κάτω από τις 700 μονάδες και σε στενό εύρος διακύμανσης, ενώ αντίστοιχη είναι η κίνηση και του τραπεζικού δείκτη, από τη σύνθεση του οποίου ξεχωρίζουν ανοδικά οι μετοχές των Eurobank και Alpha Bank.

Στον FTSE20 τα υψηλότερα κέρδη σημειώνει η MIG, ενισχυμένη άνω του 6%, ενώ ανοδικά ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι Τρ. Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΕΤΕ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Σε αρνητικό έδαφος οι μεγαλύτερες πιέσεις εντοπίζονται στις μετοχές των ΚΑΕ, Marfin Popular Bank και Ελλάκτωρ, που υποχωρούν άνω του 2%.

Wall Street: Παρέμεινε μέχρι τέλους η ανησυχία για την απασχόληση

Dow13.268,57-10,75 -0,08%  



  Nasdaq3.059,859,41 0,31%  

Η Wall Street χθες
Σε πτωτική τροχιά εγκλωβίστηκαν οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 μετά τα στοιχεία της ADP για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς αυτά ενέτειναν το κλίμα ανησυχίας που πυροδότησαν νωρίτερα τα σημάδια επιδείνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Πρωταγωνιστές στις απώλειες ο κλάδος ενέργειας και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, που είναι πιο ευάλωτοι στις ενδείξεις βελτίωσης ή επιδείνωσης της οικονομίας.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 10,70 μονάδες (-0,08%) κλείνοντας στις 13.268,50 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 9,40 μονάδων (0,31%) και έκλεισε στις 3.059,80 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 3,50 μονάδων (-0,25%) κλείνοντας στις 1.402,30 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 14 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Intel κλείνοντας στα 29,18 δολάρια με άνοδο 0,23 δολ. ή σε ποσοστό 0,79%. Ακολούθησαν η Home Depot με κέρδη 0,75% και κλείσιμο στα 52,71 δολάρια και η Procter and Gamble, η οποία έκλεισε στα 63,98 δολάρια με άνοδο 0,64%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Bank of America Corp (-1,81%), η JP Morgan Chase (-1,35%) και η Chevron Corp (-1,15%).