Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικό το χαράτσι

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικό το χαράτσι
Αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκε από το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το πρώτο χαράτσι (το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών) το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Το όλο θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Το Δ΄ Τμήμα με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 κατά, τάχθηκε με την υπ΄ αριθμ΄293/2014 απόφασή του, υπέρ της αντισυνταγματικότητας του χαρατσιού και λόγω της διαφοράς μίας ψήφου παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.
Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το χαράτσι επιβάλλεται με βάση το κάθε ακίνητο (τετραγωνικά, κ.λπ.) και όχι σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου, ο οποίος έχει δεχθεί μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, αλλά και μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Φαρμακονήσι: Αποστολή τιμής του ΛΣ κλείνει τα στόματα των ανθελλήνων

Φαρμακονήσι: Αποστολή τιμής του ΛΣ κλείνει τα στόματα των ανθελλήνων
Ομάδα βατραχανθρώπων της ΜΥΑ/ΛΣ καταδύθηκε στο ναυάγιο και έφερε στην επιφάνεια όλα εκείνα τα στοιχεία που διαψεύδουν τους συκοφάντες της Ελλάδας και του ΛΣ/Ακτοφυλακής.
Με κίνδυνο της ζωής τους βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος αποφάσισαν να κλείσουν μια και καλή τα στόματα όσων τολμούν σε κάθε ευκαιρία να αμφισβητούν τον ανθρωπισμό και τον επαγγελματισμό των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας.
Τελευταίο κρούσμα των ανθελλήνων, που σε κάθε ευκαιρία περιμένουν στη γωνία για να στήσουν στον τοίχο την χώρα μας και τους πολίτες της, η πρόσφατη τραγωδία στο Φαρμακονήσι με τους δώδεκα νεκρούς λαθρομετανάστες. Δίχως κανένα στοιχείο και με γνώμονα το μίσος τους για την Ελλάδα, οι συνήθεις «ειδήμονες» έσπευσαν να κατηγορήσουν το Λιμενικό και τους γενναίους άνδρες του ότι ευθύνονται για την τραγωδία.

Αφόρητες πιέσεις των ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση για λύση στο Κυπριακό

Αφόρητες πιέσεις των ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση για λύση στο Κυπριακό
Ο Αμερικανός Υπουργός ΥΠΕΞ κ.Κέρι πέρασε σαφέστατα μηνύματα στον κ.Βενιζέλο -Τι ζητούν οι Αμερικανοί από την Ελλάδα για το Κυπριακό
Το πιο σημαντικό ζήτημα, που θα καθορίσει την μοίρα της Κύπρου και του Ελληνισμού, φαίνεται να μην απασχολεί, εντέχνως, την κοινή γνώμη.
Η διευθέτηση του Κυπριακού, σύμφωνα με τις εντολές της Ουάσιγκτον, ελάχιστα απασχολεί την ελληνική κοινή γνώμη, οι αντιδράσεις της οποίας για το Κυπριακό έχουν «λειανθεί» τα τελευταία 40 χρόνια.
Και όμως είναι το πιο σημαντικό ζήτημα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, αφού η πορεία του θα είναι καθοριστική για την πορεία και της Ελλάδας και της Κύπρου.

Μπαγκλαντές: Έπαιξε τη ζωή του «κορώνα-γραμμάτα» για να σώσει ένα ελαφάκι!

Ο 15χρονος Μπελάλ συγκλονίζει με την ανθρωπιά του.
Εκπληκτικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Μπαγκλαντές και δείχνουν ένα αγόρι να προσπαθεί να σώσει ένα μικρό ελαφάκι, λίγο πριν χαθεί από έναν ορμητικό χείμαρρο, διακινδυνεύοντας την ίδια του τη ζωή.

Ο νεαρός με το όνομα Μπελάλ είχε πάει εκδρομή με τους γονείς του στις όχθες του ποταμού Νοακχαλί και κάποια στιγμή είδε το ελαφάκι που είχε πέσει στο ποτάμι και πάλευε με τα νερά. Με εντυπωσιακό θάρρος ο Μπελάλ βούτηξε στο ποτάμι, ενώ οι συγγενείς του παρακολουθούσαν τη διάσωση, έτοιμοι να επέμβουν, αν ο μικρός δεν κατάφερνε να βγει από τα ορμητικά νερά.

Από την ΑΟΖ στον στρατηγικό σχεδιασμό

Του Ν. Λυγερού

Το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ επηρεάζει θετικά την ανάδειξη της θαλάσσιας περιοχής της Αδριατικής και του Ιονίου. Με την Ιταλία έχουμε συμφωνία υφαλοκρηπίδας από το 1977. Και το 2013, υπογράψαμε τη συμφωνία για την αρχή διαβουλεύσεων περί οριοθέτησης των ΑΟΖ. Το κλίμα είναι δυναμικό μεταξύ των δυο χωρών και υπάρχει ένα συνεργατικό πλαίσιο για να μετατραπεί η περιοχή σε οικονομικό άξονα για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ φαίνεται σε πρακτικό επίπεδο η εφαρμογή της θαλασσοστρατηγικής αλλά και η καινοτομία που αποτελεί η θαλάσσια ενέργεια.

Η δράση της ελληνικής ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Η δράση της ελληνικής ΑΟΖ μέσα στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο αρχίζει να γίνεται όλο και πιο προσιτή αφού σιγά σιγά χτίζονται τα θεμέλια της σε συντονισμό με την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο συνδετικός κρίκος που ενώνει την Ελλάδα με την Ιταλία λειτουργεί καταλυτικά και προετοιμάζει τις προδιαγραφές μιας συμφωνίας οριοθέτησης των ΑΟΖ μας σε μεσογειακό πλαίσιο. Και μέσω αυτής της διαδικασίας βλέπουμε αλλαγές και με τις άλλες μας σχέσεις αφού η νέα πραγματικότητα αλλάζει όλα τα θαλάσσια δεδομένα πάνω στα οποία μπορούμε να χτίσουμε τη θαλάσσια στρατηγική μας.

Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ ΤΟΝ 7ο ΚΑΙ 8ο ΑΙΩΝΑ μ.Χ.

Ἡ εἰσαγωγὴ τῆς Ἑλληνικῆς Ἰατρικῆς στὸ Θιβὲτ τὸν 7ο καὶ 8ο αἰῶνα μ.X.

” Ἡ παραίνεση τοῦ Ἕλληνα ΓΑΛΗΝΟΥ πρὸς τοὺς Θιβετάνους μαθητὲς του, νὰ μὴν κάνουν διακρίσεις στοὺς ἀσθενεῖς ὡς πρὸς τὴν θεραπεία, συνάδει μὲ τὶς βασικὲς ἀρχὲς τοῦ Ἑλληνικοῦ πολιτισμοῦ “
.
Τοῦ Christopher I. Beckwith καθηγητή KENTPIKΩN EYPAΣIATIKΩN ΣΠOYΔΩN
στὸ Indiana University Bloomington, Indiana..
«Παρά τὶς μέχρι σήμερα ἀντιλήψεις ὡς πρὸς τὴν προέλευση τῆς Θιβετάνικης Ἰατρικῆς, νέα στοιχεῖα μᾶς ὑποχρεώνουν ν’ ἀλλάξουμε γνώμη.
Στὴν διαμόρφωση τῆς Θιβετάνικης Ἰατρικῆς ἔπαιξε σημαντικότατο ρόλο καὶ ἡ Ἑλληνικὴ Ἰατρικὴ παράδοση, ἀλλὰ καὶ ἡ Ἑλληνικὴ Ἰατρικὴ σκέψη, ἡ ὁποῖα εἶναι καὶ ἡ κυρίαρχη.

ΒΙΝΤΕΟ: Η ΡΩΣΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗ Β.Νούλαντ για ρόλο ΕΕ σε Ουκρανία: "Ποιος την γ@μεί την Ευρωπαϊκή Ένωση";

H Ρωσία ξεφτίλισε την Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέθεσε τις ΗΠΑ σε ότι αφορά την στάση τους στην Ουκρανία, με έναν πολύ έξυπνο τρόπο: Πρώτα υπέκλεψε ένα άκρως προσβλητικό και απαξιωτικό σχόλιο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, της υφυπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Βικτώρια Νούλαντ σε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία και εν συνεχεία διέρρευσε την συνομιλία στα ρωσικά ΜΜΕ

Η... «σύμμαχος» της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρία Νούλαντ, ακούγοντας τον πρεσβευτή της χώρας της στην Ουκρανία να τις εξηγεί την κατάσταση στη χώρα και τις ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ρωσικές παρεμβάσεις, εξέφρασε ξεκάθαρα τις απόψεις των ΗΠΑ για την Ε.Ε λέγοντας, «ποιος τη γ.. την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαβάστε το σχέδιο εξόδου της Ολλανδίας από την ΕΕ

Από το protothema

Το λεγόμενο «NΕxit» παρουσίασε ο Ολλανδός ακροδεξιός Βίλντερς - Κατά 240 δισ.ευρώ θα αυξηθεί το ΑΕΠ της Ολλανδίας μέχρι το 2035 - Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης, η επιστροφή της Ολλανδίας σε εθνικό νόμισμα δεν θα πλήξει το τραπεζικό σύστημα, ούτε και θα επιφέρει μείωση μισθών και συντάξεων.
Ένα βήμα πιο μπροστά από όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την πιθανή έξοδο ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την «οικογένεια» της ΕΕ έκανε ο ακροδεξιός ευρωσκεπτιστικής πρόεδρος του ολλανδικού Κόμματος της Ελευθερίας, Γκέερτ Βίλντερς, ο οποίος, την Πέμπτη, παρουσίασε μελέτη για τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια κίνηση για την χώρα με τις τουλίπες.

Στα 2 η Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη Υποψήφιοι περιφερειάρχες οι Γιάννης Ιωαννίδης και Απόστολος Τζιτζικώστας

Υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, θα είναι ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης.

Σε δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε από το πολιτικό του γραφείο, ο κ. Ιωαννίδης σημειώνει:

«Είναι γνωστή η αγάπη που τρέφω για τον τόπο μου, καθώς και ο σεβασμός μου για τις θυσίες και τους αγώνες των Μακεδόνων στη μακραίωνη Ιστορία μας.

ΣΟΚ! Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον η κα. Β. Ανεμοδουρά


ΣΟΚ! Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον η κα. Β. Ανεμοδουρά

Ανησυχητική είναι η εξέλιξη της κατάστασης της υγείας της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κας. Βαρβάρας Ανεμοδουρά, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο μετά το θλιβερό επεισόδιο της λεκτικής διαμάχης με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκο, που είχε το βράδυ της Τετάρτης σε συγκέντρωση των γιατρών της ΝΔ, στα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφ. Συγγρού.

Η πρόεδρος του ΙΣΠ κα. Β. Ανεμοδουρά, όπως δήλωσε στο onmed.gr ο γεν. γραμματέας του ΙΣΠ κ. Π. Σαρώφ, δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, αν και όλες οι ζωτικές λειτουργίες είναι καλές, όπως δείχνουν και οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Η Σαουδική Αραβία ενδέχεται να αφήσει τους Ισλαμιστές της Συρίας στο έλεος του ...Αλλάχ.

Ριάντ.
Πρόσφατα, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας προέβησαν σε μια σειρά από δηλώσεις που κανείς δεν περίμενε από αυτές, γράφει η ρωσική εφημερίδα 'Ροσίγσκαγια Γκαζέτα’.

Ο σεΐχης της Σαουδικής Αραβίας απείλησε ότι θα τιμωρούνται αυστηρά όσοι «οικονομικά ή ηθικά υποστηρίζουν ριζοσπαστικές θρησκευτικές ομάδες».

Ένα τέτοιο βήμα μπορεί να αλλάξει δραματικά την κατάσταση στη Συρία. Οι συνέπειες θα είναι εξαιρετικά σημαντικές, αφού η πλειονότητα των ανταρτών που μάχονται τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: “ΤΑ ΙΜΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΡΝΤΑΚ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”!!! ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ;;;


Τελικά ένα είναι σίγουρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για να επανέλθει στο 4% όσο πιο γρήγορα μπορεί. Διότι με δηλώσεις όπως της κας Γαϊτάνη για τα Σκόπια και τον επεκτατισμό των “κακών” Ελλήνων που θέλουν να κατακτήσουν τα Βαλκάνια, με θέσεις που θα φέρουν στην Ελλάδα όλη την Ασία – Αφρική και με απόψεις όπως του κου Θεοδωρίδη ότι τα Ιμια λέγονται Καρντάκ, πως κανονικά ανήκουν στην Τουρκία διότι αυτό κατανοεί κανείς διαβάζοντας τα παρακάτω, το μόνο που θα πετύχει θα είναι το ξεφούσκωμά του.

Νορβηγοί εμπειρογνώμονες; “Τελικά, είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!”

Νορβηγοί εμπειρογνώμονες; “Τελικά, είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!” Πετρέλαιο και φυσικό αέριο για…100 χρόνια έχει η Ελλάδα!!! Αυτή την απίστευτη ρήση είπαν οι Νορβηγοί ολοκληρώνοντας την έρευνά τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες! Οχι μόνο δε χρωστάμε συνέλληνες, αλλά αν φύγουμε απ το γιούρο και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια όταν πέσει και η πρώτη γεωτρυπανιά, η Ελλάδα θα είναι η …νέα Σαουδική Αραβία του 21ου Αιώνα!

Τέσσερις περιοχές καταδεικνύουν μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου).

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ένα όνειρο των Ναζί που έγινε πραγματικότητα

Τους επιτρέψατε να σας εξαπατήσουν. Θέλατε τα χρυσά κουτάλια. Συνεχίστε μέσα στο μαντρί, να πιστεύετε ότι η ευρωπαϊκή ένωση επινοήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και όχι από πριν.
Λένε ότι η ευρωπαϊκή ενότητα χτίστηκε για να ξεπεράσει τον εθνικισμό και για να επιδιώξει την πρόληψη των πολέμων, ότι ο ναζισμός ήταν μια μοιραία εμπειρία για την Ευρώπη και ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι το αντίθετο του ναζισμού.
Θα συνεχίσουν να προσπαθούν να σας κάνουν να πιστέψετε ότι τα έθνη θα οδηγηθούν στον εθνικισμό, ο οποίος είναι κακός από μόνος του, διότι, με τη σειρά του, οδηγεί στον πόλεμο.

Τουρκία: Βαφτίσαν τούρκικα όλα τα Ελληνικά μνημεία! Απο που ως που είχατε εσείς πολιτισμό;

Τελικά οι «γείτονες» Τούρκοι, κυριολεκτικά δεν έχουν τον… Αλλάχ τους. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη νέα εκστρατεία του τουρκικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος, για να διαφημίσει την χώρα του, δεν δίστασε, ούτε λίγο, ούτε πολύ να καπηλευτεί οτιδήποτε το ελληνικό και όχι μόνο υπάρχει στην Τουρκία.
Του Παντελή Καρύκα
Έτσι οι νέες αφίσες του τουρκικού Οργανισμού Τουρισμού για την τουριστική περίοδο 2014, πληροφορούν τους υποψήφιους επισκέπτες ότι η Τουρκία είναι η «πατρίδα» του καφέ, του τσαγιού, του κουλουριού – αυτού του ταπεινού που πωλείται σε κάθε γωνιά κάθε ελληνικής πόλης – αλλά, ακόμα χειρότερα και όλων των αρχαίων ελληνικών μνημείων που υπάρχουν στη χώρα, θυμίζοντας τους Έλληνες που τα δημιούργησαν.

NA ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΑΝ!

Να γιατί πληρώνεις χαράτσι στο ακίνητο σου! Επιτέλους το εξήγησαν!Γελάει όλος ο πλανήτης με αυτούς τους αστοιχείωτους που μας κυβερνάνε..

Ο σύμβουλος του Στουρνάρα, καθηγητής Καραβίτης (που μας κάνει τεράστια εντύπωση το πως του επιτρέπουν ακόμη να τοποθετείται δημοσίως), δήλωσε ότι ο φόρος ακίνητης περιουσίας επιβάλλεται γιατί το ακίνητο το προστατεύει το κράτος μέσω του στρατού και της αστυνομίας, οπότε θα πρέπει να συνεισφέρει με την φορολογία του.

Η Ελ Παις Αποκαλύπτει Έγγραφο του ΔΝΤ για το πρώτο μνημόνιο στην Ελλάδα!! “ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ”


Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τα παρασκήνια του Μαΐου 2010. Γερμανοί, Γάλλοι και Ολλανδοί δεσμεύτηκαν ότι δεν θα πωλούν ελληνικά ομόλογα-κι έκαναν το αντίθετο.

Η ελληνική κυβέρνηση «απέκλεισε» κούρεμα του χρέους. Οι τότε αντιρρήσεις μελών του ΔΝΤ.
Άκρως εμπιστευτικό έγγραφο που συντάχθηκε το Μάιο του 2010 από τις υπηρεσίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα Elpays . Σύμφωνα με αυτό το εσωτερικό, υπηρεσιακό έγγραφο, οι κυβερνήσεις της Γερμανίας της Γαλλίας και της Ολλανδίας είχαν δηλώσει επισήμως ενώπιον του συμβουλίου του ΔΝΤ, ότι οι τράπεζες τους έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν την Ελλάδα και να μην προχωρήσουν σε πωλήσεις ελληνικών ομολόγων.

Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΟΛΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ – ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΣΛΑ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ Κ ΠΙΟ ΠΕΡΑ

Το μακρινό Παρελθόν
Περί το 1899, ο διαβόητος κ αινιγματικός Νίκολα Τέσλα κατέθεσε την πρώτη του ευρεσιτεχνία με τίτλο «Apparatus for Utilizing Effects Transmitted through Natural Media ». Οι ιδέες που περιέχονταν εκεί αποτέλεσαν αντικείμενο παρεξηγήσεων τουλάχιστον για έναν αιώνα εξ αιτίας του γεγονότος ότι η θεωρητική τους δικαιολόγηση κ κατανόηση από τη σύγχρονη ραδιο-ηλεκτρολογία κ την Η/Μ θεωρία ήρθαν δυστυχώς πολύ αργότερα, εν μέρει κ εξ αιτίας της μυστικοπάθειας του ίδιου του εφευρέτη τους.

Οι μυστηριώδεις "άνθρωποι της θάλασσας" - Νέα ευρήματα ρίχνουν φως στη καταγωγή τους

Σουηδοί αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ένα μακρύ, σχεδόν 60 μέτρων και καλά διατηρημένο κτίριο, που χρονολογείται από το 1100 π.Χ. στον αρχαίο οικισμό Tell Abu al-Kharaz, που βρίσκεται στην κοιλάδα του Ιορδάνη και περίπου 4 χλμ ανατολικά του Ιορδάνη ποταμού, στην Ιορδανία .

Η νέα έρευνα με επικεφαλής τον καθηγητή Peter M. Fischer του Πανεπιστημίου του Gothenburg υποστηρίζει τη θεωρία ότι οι ομάδες των λεγόμενων ανθρώπων της θάλασσας μετανάστευσαν στο Tell Abu al-Kharaz.

Αμερικανοί στρατιωτικοί ονειρεύονται το «ξίφος του φωτός» του Αρχιμήδη(Βίντεο)


Ο Έλληνας εφευρέτης Αρχιμήδης φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει ένα «όπλο κατευθυνόμενης ενέργειας», με τη μορφή ενός γιγαντιαίου καθρέφτη να επικεντρώνει τις ηλιακές ακτίνες πάνω στα ρωμαϊκά πλοία, να τα τυλίγει στις φλόγες για να προστατεύσει έτσι τις Συρακούσες το 210 π.Χ. από τον εχθρό.
Από τότε, το «ξίφος του φωτός» έχει παραμείνει ένα άπιαστο όνειρο για τους οπλουργούς. Περισσότερο από 2.000 χρόνια αργότερα, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί συνεχίζουν πάνω στις προσπάθειες του Αρχιμήδη για το απόλυτο όπλο της αιθέριας κομψότητας.
Όλα αυτά τα όπλα που χρησιμοποιούν κατευθυνόμενη ενέργεια, με τη μορφή μιας ακτίνας λέιζερ, για να απενεργοποιήσουν ή να σκοτώσουν έναν αντίπαλο.

Κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις ! Στις πολιτείες που δεν λιώνει το χιόνι 'κεντράρει' και το Haarp!(Βίντεο)


Αλλάζουν οι καιροί και ομολογώ ότι πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς απόψεις για αρκετά κατεστημένα και κακώς κείμενα , το να αλλάζουν όμως και οι φυσικές σταθερές που υπάρχουν σε αυτόν τον πλανήτη όμως πραγματικά με ξεπερνάει...

Εδώ και μία βδομάδα έχει κατακλυστεί πραγματικά το ίντερνετ ως γνωστόν με βίντεο για το θέμα της ΜΗ ΤΗΞΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ στις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής

Η σύμπτωση των σεισμών εν καιρώ μνημονίου...

Τι σχέση έχουν οι ενεργειακές έρευνες που γίνονται στην Ελλάδα με τους σεισμούς που τυγχάνει να γίνονται στις ίδιες (περίπου) περιοχές;
Πόσο σύμπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός της αύξησης της σεισμικής δραστηριότητας στην Ελλάδα (μέχρι και στην Κοζάνη) με την παράλληλη έναρξη των ενεργειακών ερευνών;

Ποιοί ελέγχουν και πως τις εταιρείες και τις μεθόδους που αυτές χρησιμοποιούν στις έρευνές τους;
Γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν έχει ενεργοποιήσει την αρμόδια Ελληνική επιτροπή για τον έλεγχο της μεθόδου (αλλά και του ακριβούς τόπου) των ερευνών;

Η κοιλάδα των φαλαινών στην περιοχή Φαγιούμ της Αιγύπτου

Υπάρχει και μια άλλη ακόμη πιο αρχαία Αίγυπτο, που είναι γνωστή σε πολύ λίγους ανθρώπους. Η περιοχή Φαγιούμ περιέχει μερικά από τα καλύτερα διατηρημένα παλαιοντολογικά μνημεία στον κόσμο ένα από τα οποία είναι Wadi Φαλαινών ή η κοιλάδα των φαλαινών. Αυτή είναι μια απομακρυσμένη κοιλάδα στη Δυτική Έρημο της Αιγύπτου. Στα 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καΐρου , η κοιλάδα βρίσκεται κοντά στην οροσειρά Al-Κατράνη, γνωστή στους αξιόλογους γεωλογικούς χώρους για τα σπάνια απολιθώματα σπονδυλωτών και μεγα-απολιθώματα.

Κάποτε η Σαχάρα δεν ήταν έρημος

“Φανταστείτε την περιοχή της Σαχάρας γεμάτη βλάστηση, ποταμούς και ζώα. Προσθέσετε και μια κοινωνία ανθρώπων να κατοικεί εκεί μόνιμα. Δεν είναι σενάριο ταινίας. Πριν από χιλιάδες χρόνια αυτή ήταν η εικόνα της Σαχάρα!”

Στα τέλη της τελευταίας εποχής των παγετώνων, η Έρημος Σαχάρα ήταν τόσο ξερή και αφιλόξενη όσο είναι και σήμερα. Όμως ανάμεσα σε δύο περιόδους υπερβολικής ξηρασίας, υπήρξαν μερικές βροχερές και γόνιμες χιλιετίες.

Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, προϊστορικοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τον κοσμοβριθή Νείλο και εγκαταστάθηκαν γύρω από λίμνες, πράσινες κοιλάδες και ποταμούς.

Πῶς ἀντιμετωπίζουμε τίς εἰσπρακτικές ἑταιρεῖες οὐσιαστικά καί μόνιμα;

Ἡ λύσις εἶναι ἁπλῆ, νόμιμος καὶ ἀποτελεσματική…
Κι ἐπίσης δοκιμασμένη!
Συμπολίτες μας ἔχουν ἐπὶ τέλους ἀρχίσει νὰ ἀντιδροῦν, χρησιμοποιῶντας ὅλα τὰ νόμιμα μέσα, κατὰ τῶν πλιατσικολόγων…
Αὐτὸ βέβαια δὲν σημαίνει πὼς μποροῦμε νὰ ἀποφύγουμε ὅλο τὸ ποσὸν ποὺ ἀξιώνουν ἀπὸ ἐμᾶς.
Ὅμως…
Ἐὰν συνυπολογίσουμε τὶς ἤδη κατατεθεῖσες μηνύσεις…
Τὶς ἤδη ἀθωωτικὲς ἀποφάσεις, ὑπὲρ καταναλωτῶν…

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

images7Του Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου

Την καταπληκτική αποκάλυψη ότι οι εκατοντάδας χιλιάδες λαθρομετανάστες προωθούνται από οργανωμένο κρατικό τουρκικό κύκλωμα στην Ελλάδα, αποκαλύπτει ένα φοβερό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας τουρκικής επιθεώρησης, Aksyon, (τεύχος Νο 1000, στις 3-9 Φεβρουαρίου 2014). Στο δημοσίευμα αυτό αποκαλύπτεται ότι μια από τις μεγαλύτερες τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, η Jitem, της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, είναι αυτή που μεταφέρει επί καθορισμένων διαδρομών τους λαθρομετανάστες προς την χώρα μας. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται στο ίδιο άρθρο, ακόμα και η τουρκική ακτοφυλακή δεν έχει κανένα δικαίωμα να επέμβει σε αυτές τις επιχειρήσεις μεταφοράς λαθρομεταναστών της Jitem.

Απίστευτη σκληρότητα στη Σαουδική Αραβία: Αφησαν φοιτήτρια να πεθάνει επειδή απαγορεύεται να την αγγίξουν άνδρες νοσοκόμοι

Ξεπέρασε κάθε όριο η σκληρότητα του θρησκευτικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας, καθώς οι αυστηροί νόμοι φυλετικών διαχωρισμών κόστισαν τη ζωή σε μια νεαρή φοιτήτρια η οποία πέθανε μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου.
Μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια έπαθε καρδιακή προσβολή μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, ωστόσο, κανένας δεν της προσέφερε βοήθεια, καθώς οι αρχές του Πανεπιστημίου απαγόρευσαν σε άνδρες τραυματιοφορείς να μπουν στο χώρο.
Το προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Βασιλιάς Σαούντ στο Ριάντ υποστήριξε ότι οι τραυματιοφορείς δεν μπορούσαν να μπουν στον χώρο διότι η φοιτήτρια δεν ήταν «καλυμμένη» και διότι δεν επιτρέπεται σε άνδρες να εισέρχονται στα κτίρια του ιδρύματος που προορίζεται για τις γυναίκες.

Πτωτικά κινείται το Κυπριακό Χρηματιστήριο


Λευκωσία: Μικρές απώλειες παρουσιάζει την Παρασκευή το κυπριακό Χρηματιστήριο. Στις 13:42, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε σε ποσοστό 0,30%, στις 104,49 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 καταγράφει την ίδια ώρα σημαντική πτώση σε ποσοστό 1,43%, υποχωρώντας στις 52,22 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €54.973.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη παρουσιάζει ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,42%. Αντίθετα, απώλειες σημειώνουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,44%, ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 1,95% και ο δείκτης των Επενδυτικών σε ποσοστό 2,32%. Αμετάβλητος παραμένει ο δείκτης των Ξενοδοχείων.

Με νευρικότητα η απόπειρα του Γενικού Δείκτη για τις 1.260 μονάδες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

"Καύσιμα" για συνέχιση της ανόδου αναζητά το Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου ο Γενικός Δείκτης διεκδικεί σήμερα εκ νέου τιμές άνω των 1.260 μονάδων.

Η ελληνική αγορά συμπλήρωσε χθες 6 διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, «ισοφαρίζοντας» σε διάρκεια το ανοδικό σερί με το οποίο ξεκίνησε το έτος, στη διάρκεια των οποίων τα αθροιστικά κέρδη διαμορφώνονται σε 10,98% για τον ΓΔ, 15,66% για τον δείκτη των τραπεζών και 10,25% για τον FTSE Large Cap.

Νέα σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της ΕΤΕ, που χθες έκλεισε με άνοδο 4,30%, ενώ σήμερα κινείται έως τα 3,80 ευρώ. Σε θετικό έδαφος ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των MIG, Τιτάν, FF Group, Intralot και ΟΤΕ.