Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Καραολής και Δημητρίου: Οι διάλογοι προτού την αγχόνη


Ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου υπήρξαν οι πρώτοι αγωνιστές του Κυπριακού Αγώνα που καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν, σαν σήμερα, στις 10 Μαϊου 1956,  από τους άγγλους δυνάστες με απαγχονισμό, στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας.

Γενοκτονία: Ένα ατιμώρητο έγκλημα – Οι γυναίκες πρώτιστος στόχος των γενοκτόνων στον Πόντο


Λεπτομέρεια από πίνακα του Σωτήρη Λιούκρα που περιλαμβάνεται στη συλλογή του του Κ. Φωτιάδη «Πόντος: Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη»

Μιλούν στο pontosnews.gr οι Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Νικόλαος Ζάικος και Θεοδόσης Κυριακίδης, στο πλαίσιο του 42ου Πανελλήνιου Ιστορικού Συνεδρίου. Ρεπορτάζ: Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Βιβλιοπαρουσίαση: WOKE – Η καθολική αποδόμηση (16/5/23)


Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις παρουσίαζουν την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 το βιβλίο:

Η τριπλή ευρωπαϊκή όψη της Ελλάδας


Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, σύμβουλος επιχειρήσεων – συγγραφέας

Ο Μάιος διαθέτει διπλό Ευρωπαϊκό συμβολισμό για την Ελλάδα. Πέρα από τον εορτασμό της σχετικής Ημέρας την 9η του μήνα, πάντα θα μας θυμίζει την ιστορική υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την είσοδο της χώρας στην τότε ΕΟΚ, προς τα τέλη του ίδιου μήνα.

Αποκάλυψη Nordic Monitor: Ο αρχηγός της ΜΙΤ και εκατοντάδες φίλοι του Ερντογάν ετοιμάζονται να την κοπανήσουν – Κατάρ, Πορτογαλία και Ελλάδα οι βασικοί προορισμοί


File Photo Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) meeting with head of Turkey’s intelligence service, Hakan Fidan (R) in Ankara, T EPA, TURKISH PRESIDENTAL PRESS OFFICE

Οι φίλοι του Ερντογάν έθεσαν σε κίνηση σχέδια για να φύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση εκλογικής ήττας. Μαζεύουν τα κλεμμένα τους δισ. και χρυσά διαβατήρια. Φοβάται αποκαλύψεις ο Ερντογάν.

DEFEA 2023: Διακρατικές επαφές υψηλού επιπέδου τη δεύτερη μέρα της διεθνούς έκθεσης [pics,vid]

Mε διακρατικές επαφές υψηλού επιπέδου συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η Διεθνής Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2023.

Υπογραφή συμφωνίας KMW – EODH για τα Leopard 2A7 NOR της Νορβηγίας


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στην υπογραφή νέας συμφωνίας προχώρησαν την Τρίτη 9 Μαΐου, πρώτη ημέρα της DEFEA 2023, η γερμανική KMW με την ελληνική εταιρεία EODH. Παρόντος του ΥΕΘΑ Νικολάου Παναγιωτόπουλου, την συμφωνία υπέγραψαν ο αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της γερμανικής εταιρείας Heinz Oestervoß και ο πρόεδρος της EODH Ανδρέας Μιτσής.

«Φάκελος Κορβέτες»: Γάλλοι και Ιταλοί ετοιμάζουν τις τελικές προτάσεις για τη «Ναυμαχία» – «Κλειδί» η εμπλοκή των Ελληνικών ναυπηγείων


Οι δύο «μνηστήρες» που διεκδικούν το πρόγραμμα, η Γαλλική Naval Group με την Gowind και η Ιταλική Fincantieri με την Doha έχουν ήδη αρχίζουν να λαμβάνουν «διάταξη μάχης»

Κώστας Σαρικάς

Tα UAV είναι ανίκητα; Διεθνή συμπεράσματα, Ελλάδα-Τουρκία


Πριν λίγες ημέρες ένα drone έπεφτε πάνω στο Κρεμλίνο, σε ένα περιστατικό από το οποίο αποστασιοποιούνται και τα δύο εμπόλεμα μέρη, Ρωσία και Ουκρανία. Στη τρέχουσα προεκλογική περίοδο στη γειτονική Τουρκία τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (ΜΕΑ-UAV) της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας (που ανασυγκροτήθηκε υπό τον γαμπρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) έχουν περίπου παρουσιαστεί ως πανάκεια για όλες τις ανάγκες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ).

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΝΕΔΟΥ
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η νέα φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «ΚΙΜΩΝ» αποκαλύπτεται μαζί με το νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου…


Οι φρεγάτες κλάσης ΚΙΜΩΝ εν τέλει θα διαθέτουν ένα προηγμένο σύστημα ECM το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένο σχεδιαστικό στάδιο. ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ: Naval Group

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

Η νέα ψηφιακή φρεγάτα κλάσης ΚΙΜΩΝ αποκαλύπτεται μέσω των επίσημων εικόνων που αποδεσμεύει η κατασκευάστρια εταιρεία. Η πρόοδος των εργασιών θεωρείται εντυπωσιακή και γίνεται ακόμη περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι οι Γάλλοι υπολογίζουν πως ο ΚΙΜΩΝ θα πέσει στο νερό περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Iσραήλ: Oι Ισραηλινοί αγόρασαν την ελληνική Intracom Defense και ξεκινούν την παραγωγή οπλισμένων drone και UAV;

 

Iσραήλ: Oι Ισραηλινοί αγόρασαν την ελληνική Intracom Defense και ίσως ξεκινούν την παραγωγή drone και UAV, με την είδηση να βγαίνει από τα… ψηλά γράμματα στις δηλώσεις της ισραηλινής IAI.

«DEFEA 2023»: Η ισραηλινή IAI αγόρασε την INTRACOM DEFENSE

 

Γιάννης Νικήτας

H ισραηλινή ΙΑΙ (Israel Aerospace Industries) ανακοίνωσε χθες ότι υπέγραψε συμφωνία αγοράς της ελληνικής INTRACOM DEFENSE (IDE), μια από τις κορυφαίες αμυντικές εταιρίες της χώρας.

ΕΒΕΑ: Η προώθηση του ελληνικού επιχειρείν στο επίκεντρο της επίσκεψης της Προέδρου στο Ντουμπάι


Στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Γυναικών Ηγετών και Επιχειρηματιών (Global Summit of Women), που πραγματοποιήθηκε 4 έως 6 Μαΐου στο Ντουμπάι, συμμετείχε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και του ΕΕΔΕΓΕ, κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Το «GREGY» σε Ημερίδα για την Ευρώπη και την Αίγυπτο στο Κάιρο


Το έργο «GREGY» και η στρατηγική του σημασία παρουσιάστηκε στην εκδήλωση «Ενεργειακή διασυνδεσιμότητα Ευρώπης-Αιγύπτου», στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Μήνυμα Καραμανλή στην Τουρκία: Καμιά διαπραγμάτευση για την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα


Σκληρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον τρόπο λειτουργίας της σήμερα, άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του απόψε στο Ζάππειο, στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης.

Βαρβιτσιώτης: Δεν πρόκειται να συζητήσουμε με την Τουρκία θέματα κυριαρχίας


Οκ. Τσίπρας δίνει μία σειρά από υποσχέσεις, χωρίς «να μας λέει από πού θα πάρει τα λεφτά και όλοι φοβόμαστε ότι δυστυχώς θα ξανακάνει τη γνωστή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ που είναι η επιβολή φόρων σε όλους», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμί «Real FM 97.8».

Οι «Δήμητρες», τα τοπικά νομίσματα και… το μπουκάλι στα μπουζούκια


Γιάννης Τσαπρούνης

Είναι δεδομένο πως υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν ή να βελτιωθούν στη χώρα μας. Πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να μειωθεί και άλλο η φορολογία, να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, να γκρεμιστούν παθογένειες που οφείλονται στο βαθύ κράτος.

Goldman Sachs: Η Ελλάδα έτοιμη να κάνει το τελικό βήμα για την επενδυτική βαθμίδα


Η ελληνική οικονομία ξεπερνά σε ρυθμούς ανάπτυξης και σημειώνει χαμηλότερο πληθωρισμό από την Ευρωζώνη, ωστόσο η χώρα προετοιμάζεται για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, εξηγεί ο αμερικανικός οίκος της Goldman Sachs.

Capital Economics: Τι θα γίνει αν χάσει ο Ερντογάν τις εκλογές;

Την αισιοδοξία που υπάρχει στις αγορές για νίκη του Κιλιτσντάρογλου στις τουρκικές προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στις 14 Μαΐου και επιστροφή της Τουρκίας σε ορθόδοξες οικονομικές πολιτικές, επισημαίνει σε έκθεσή της η Capital Economics.

Μια σαπουνόπερα απειλεί τον Ερντογάν- Η τραγική ιστορία της Νουρσεμά και η οργή των γυναικών με τη μαντίλα

 

Το ερώτημα ποιον θα ψήφιζε η ηρωίδα της δημοφιλούς σαπουνόπερας στις τουρκικές εκλογές, επηρεάζει μια σημαντική μερίδα ψηφοφόρων, που παραδοσιακά στήριζαν τον Ερντογάν.

Τουρκία: Αναβάλλει για το 2024 πληρωμές φυσικού αερίου στη Ρωσία


«Επισήμως μετατίθεται μια πρώτη δόση 600 εκατ. δολαρίων», ενώ η ρύθμιση μπορεί να φτάσει έως 4 δισ. δολ. Ανάσα στην τουρκική οικονομία, μετά τη σύναψη συμφωνίας για εμβάθυνση των δεσμών Άγκυρας-Μόσχας.

Οδικό χάρτη εξομάλυνσης των τουρκοσυριακών σχέσεων προτείνει η Μόσχα


ΗΡωσία πρότεινε σήμερα να εκπονηθεί ένας οδικός χάρτης για την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στη Δαμασκό και την Άγκυρα, οι οποίες έχουν διακοπεί μετά το ξέσπασμα του εμφύλιου πολέμου, το 2011, στη Συρία.

Οργή Πριγκόζιν για Μακρόν: Μπορούμε να του βγάλουμε τα δόντια – Οποιουδήποτε πετάει λάσπη για τη Wagner


Αφορμή γαλλικό ψήφισμα κατά της μισθοφορικής οργάνωσης

Η στρατιωτική παρέλαση του Πούτιν με ένα τανκ ήταν ντροπιαστική για τη Ρωσία, λένε οι αναλυτές


Η υποτονική στρατιωτική παρέλαση της Ρωσίας την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου ανέδειξε όχι μόνο την ανασφάλεια της Μόσχας για πιθανές επιθέσεις στην Ουκρανία, αλλά και την έλλειψη των στρατιωτικών πόρων της χώρας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, υποστήριξαν πολιτικοί αναλυτές σύμφωνα με το CNBC.

Ουκρανία: Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει πως οι ουκρανοί κατέρριψαν ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο με Patriot


Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ένα ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal χρησιμοποιώντας το αμερικανικής κατασκευής σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, επιβεβαίωσε χθες, Τρίτη, ο επικεφαλής των εκπροσώπων του Πενταγώνου.

Το γαλλικό κοινοβούλιο αναγνώρισε τη μισθοφορική ομάδα ‘Βάγκνερ’ ως τρομοκρατική οργάνωση


Φωτό από την  βιντεοσκοπημένη ομιλία του Ζελένσκι στο γαλλικό κοινοβούλιο

Μάιος 10, 2023. Ελλάδα.

Στις 9 Μαΐου, το γαλλικό κοινοβούλιο αναγνώρισε τη  ρωσική μισθοφορική ομάδα «Wagner» ως τρομοκρατική οργάνωση.

«Εχθρική ενέργεια» η αλλαγή του ονόματος του Καλίνιγκραντ λέει η Μόσχα

Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Την οργή της Ρωσίας προκάλεσε η απόφαση της Πολωνίας να προχωρήσει στην μετονομασία του ρωσικού θύλακα του Καλίνινγκραντ στα επίσημα έγγραφα.

Φωτίου: Ο κόσμος ψηφίζει Τσίπρα με ένα επιπεδο αγάπης και λατρείας προς το πρόσωπό του

 
Κυρίως λατρεία.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά FM, 08/05/2023


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά FM, 08/05/2023

Θανάσης Δρούγος, Η Ζαπορίζια στο στόχαστρο των Ουκρανικών δυνάμεων. Ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια...


Κινήσεις στην περιοχή της Ζαπορίζια έχουμε τόσο από Ρωσικής όσο και Ουκρανική πλευράς με την "αντεπίθεση" των Ουκρανικών δυνάμεων να βρίσκεται στην τελική φάση. Μια αντεπίθεση που δεν είναι σαφές τι αποτέλεσμα θα έχει αλλά σίγουρα η Ζαπορίζια είναι ένα από τα μέτωπα που θα επιλεγούν από την Ουκρανική στρατιωτική διοίκηση σημειώνει ο Διεθνολόγος και Γεωστρατηγικός αναλυτής, Κύριος Θανάσης Δρούγος.

Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου: Η επόμενη μέρα της Τουρκίας - Καταγγελία της αντιπολίτευσης για νοθεία


Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου: Η επόμενη μέρα της Τουρκίας - Καταγγελία της αντιπολίτευσης για νοθεία

Η Ελλάδα σε ολισθηρό μονοπάτι που την οδηγεί στον πάτο | Zoom powered by XAK (9-5-2023)

Σάββας Καλεντερίδης: Σε ολισθηρό μονοπάτι που την οδηγεί στον πάτο η Ελλάδα

Δ. Καιρίδης: Η Ελλάδα «ξαναμπήκε» στο ευρώ με την Κυβέρνηση της ΝΔ

1. Γ. Μουζάλας για τα τρία πρώτα μέτρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
2. Δ. Καιρίδης: Η Ελλάδα «ξαναμπήκε» στο ευρώ με την Κυβέρνηση της ΝΔ
3. Δ. Καιρίδης: Η ΝΔ έφερε την ανάπτυξη και στάθηκε στους Μικρομεσαίους σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ
4. Γ. Μουζάλας: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετικό, θα φέρει αλλαγή, αλλά και απόλυτα εφαρμόσιμο

Στο στόχαστρο του Ερντογάν η αντιπολίτευση και οι ΗΠΑ | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 10/5/23| OPEN TV


1. Στο στόχαστρο του Ερντογάν η αντιπολίτευση και οι ΗΠΑ
2. Επίθεση με πέτρες στο όχημα του Κιλιτσντάρογλου
3. Τζεμ Εζντεμίρ: Εάν νικήσει ο Ερντογάν θα έχουμε νέο κύμα μετανάστευσης στη Γερμανία
4. Εκλογές 2023: Στήριξη σε Μητσοτάκη από Καραμανλή - Σαμαρά
5. Επιχείρηση διάσωσης 17 μεταναστών στον Έβρο
6. Γ. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για όλα τα προεκλογικά μέτρα

Στρατηγικές βιώσιμων υφασμάτων για τον ελληνικό στρατό | 10/05/2023 | ΕΡΤ

Στρατηγικές βιώσιμων υφασμάτων για τον ελληνικό στρατό | 10/05/2023 | ΕΡΤ

Στρατιωτικά ελικόπτερα, άρματα μάχης και μοντέλα στην έκθεση οπλικών συστημάτων DEFEA | Αταίριαστοι

 
Στρατιωτικά ελικόπτερα, άρματα μάχης και μοντέλα στην έκθεση οπλικών συστημάτων DEFEA | Αταίριαστοι

Ο Ερντογάν υπόσχεται νέα άλωση | Σήμερα | 10/05/2023


1. Το τραγούδι του Ερντογάν συγκλονίζει τους οπαδούς του
2. Ο Ιμάμογλου ξεσηκώνει τα πλήθη - Η επίθεση εναντίον συσπειρώνει τους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης
3. Ο Ερντογάν υπόσχεται νέα άλωση
4. Κιλιτσντάρολγου: "Στην εξωτερική πολιτική μας θα κάνουμε στροφή 180 μοιρών"
5. Το τούρκικο μαχητικό KAAN θα απογειωθεί τον Δεκέμβριο του 2023
6. Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στην Τουρκία

Όταν διαβάζω το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ νιώθω ότι ακούω τον Άγιο Βασίλη

Διάβαζα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το τι είναι να δοθεί και είχα την αίσθηση ότι άκουγα τον Άγιο Βασίλη.