Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Η Lady Vicky μιλάει μόνο αγγλικά στη φυλακή!!!


Ηταν ένα μεσημέρι του Αυγούστου. Από το πρώτο κελί της γυναικείας πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού ακούγεται μια βραχνή φωνή που φωνάζει προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στα αγγλικά. Εκπληκτος ο σωφρονιστικός υπάλληλος προσπαθεί να καταλάβει τι είναι αυτό το «kitchen paper» που θέλει η επονομαζόμενη και «αυτοκράτειρα» των φυλακών για να ξεκινήσει το γεύμα της. Η μη γνώση της αγγλικής γλώσσας αποτελεί για την κυρία Βίκυ Σταμάτη μία ακόμη αφορμή για να καταθέσει αναφορά σε βάρος των δεσμοφυλάκων της. Το συνηθίζει άλλωστε. Στη διάρκεια της παραμονής της στις γυναικείες φυλακές έχει καταθέσει τουλάχιστον δέκα αναφορές σε βάρος του προσωπικού παραπονούμενη για το… service.

Παραιτείται ο Μεϊμαράκης; ...

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της παραίτησης του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS.
Σύμφωνα με τη Μαρία Σπυράκη, ο κύριος Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη και...

αύριο το πρωί, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, επισκέπτεται τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΕΔΩ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ

Η συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πάνω σε έναν κάδο απορριμμάτων, βρίσκεται κολλημένο ένα χαρτί που δείχνει την απόλυτη εξαθλίωση και απελπισία ορισμένων συνανθρώπων μας.

"Σκληρό ροκ" από Κύπρο σε τρόϊκα με προειδοποιήσεις εξόδου από την ευρωζώνη!


"Σκληρό ροκ" από την Κύπρο στο θέμα της αποδοχής των όρων εξαθλίωσης που θέλει να επιβάλλει η τρόϊκα και στο δεύτερο ελληνικό κράτος, με τον εκπρόσωπο του - πλήρως αστικοποιημένου, πλέον - κυβερνητικού κόμματος ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού να ρίχνει ... προειδοποιητική "βόμβα" στην τρόϊκα με ευθεία απειλή περί εξόδου του κράτους από την ευρωζώνη, αν επιμείνουν σε όρους εξαθλίωσης για να παράσχουν το δάνειο.
Και μπορεί μετά - άκρως αναμενόμενο - νε εκδόθηκε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που να αναφέρει ότι οι δηλώσεις Κυπριανού «διαστρεβλώθηκαν και ερμηνεύτηκαν λανθασμένα», αλλά η ουσία είναι ότι στην Κύπρο η τρόϊκα τα έχει βρει μπαστούνια:

De facto ένωση Ρωσίας-Λευκορωσίας: Η ρωσική Αεροπορία πάλι στα σύνορα του ΝΑΤΟ!

Πολύ σύντομα, όπως όλα δείχνουν η Ρωσία θα αποκτήσει και πάλι χερσαία σύνορα σε μεγάλη έκταση (πλην των τριών βαλτικών δημοκρατιών Εσθονίας, Λιθουανίας, Λεττονίας) με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όχι πλέον γιατί υπάρχει κίνδυνος το ΝΑΤΟ να εντάξει την Ουκρανία στους κόλπους του και θα επεκταθεί προς Ανατολάς, αλλά γιατί η Ρωσία είναι έτοιμη να επανενωθεί με την Λευκορωσία και συνεπώς να προχωρήσει αυτή προς δυσμάς!

Γεωστρατηγικό ματ: Παρακάμπτεται ο Βόσπορος με σύνδεση Αλεξ/πολης-Μπουργκάς!


Τελικά "και ο άγιος φοβέρα θέλει", όπως λέει ο σοφός λαός: Μετά τις αποκαλύψεις του defencenet.gr στις 03/09 που δημιούργησαν μείζον θέμα με ερωτήσεις στην Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τσαμπίκας Ιατρίδη, που προήλθε από το δημοσίευμα του defencenet.gr, απάντησε ότι εν τέλει βρέθηκαν τα κονδύλια για την σύνδεση του λιμένος του Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο!

ΤΩΡΑ: Επεισόδια μεταξύ μουσουλμάνων και ΜΑΤ στη Σταδίου

ΤΩΡΑ: Επεισόδια μεταξύ μουσουλμάνων και ΜΑΤ στη Σταδίου
Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στην περιοχή της Ομόνοιας, επί της οδού Σταδίου, καθώς ομάδα μουσουλμάνων που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά ταινίας που προβάλλεται στις ΗΠΑ και έχει ως θέμα τον προφήτη Μωάμεθ, προσπάθησε να πραγματοποιήσει πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία και ανακόπηκε από διμοιρία των ΜΑΤ.
Υπήρξε ρίψη δακρυγόνων και άλλων χημικών εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων ενώ με ρίψεις αντικειμένων απάντησαν και οι μουσουλμάνοι.

Στα δικαστήρια για τον ναό της Αφροδίτης(Βίντεο)

Στα δικαστήρια ετοιμάζεται να προσφύγει ο Σύλλογος Φίλων Πρασίνου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσβάλει νομικά την πολεοδομική άδεια που δόθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης για την επίχωση του ναού της Αφροδίτης στην πλατεία Αντιγονιδών.


Μέλη και φίλοι του συλλόγου συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά προχθες το πρωί στο σημείο, ζητώντας να μη γίνει καμία παρέμβαση στο μνημείο πριν ολοκληρωθούν εδαφολογικές και στατικές μελέτες. 

Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίσεις στα βυζαντινά τείχη

Στην κατεδάφιση κι άλλων εγκαταλειμμένων κτισμάτων που εφάπτονται στα βυζαντινά τείχη, και συγκεκριμένα επί της οδού Επταπυργίου, προχώρησαν χτες το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.


Ο δήμος προχωρά βήμα βήμα στην εκκαθάριση της περιοχής, με τελικό στόχο την υλοποίηση της μελέτης που οι υπηρεσίες του έχουν εκπονήσει για την αξιοποίηση και την ανάδειξή της.

Ετρουσκικές πυραμίδες ανακαλύφθηκαν στην Ιταλία

Ανασκάβοντας μέσα στην
πρώτη πυραμοειδή Ετρουσκική κατασκευή.
Ξεκίνησαν οι έρευνες σε μια σειρά από πυραμοειδείς θαλάμους λαξευμένους στο βράχο, κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα στην πόλη του Orvieto, στην Ιταλία.

Ο Δρ. David B. George του τμήματος Κλασικών Σπουδών του Saint Anselm και ο Δρ. Claudio Bizzarri του Parco dell Archeogico Ambientale Orvietano (PAAO) είναι οι επικεφαλείς της ανασκαφικής ομάδας φοιτητών από το Saint Anselm College.

Το εσωτερικό του υπόγειου χώρου είχε γεμίσει σχεδόν μέχρι την κορυφή με το ανώτερο τμήμα να χρησιμοποιείται πλέον ως σύγχρονο κελάρι. Ωστόσο, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα «χτύπησε» στο μάτι: μια σειρά από αρχαία σκαλοπάτια σκαλισμένα στον τοίχο, στοιχείο δομικού τύπου που συμβάδιζε με τα ετρουσκικά γνωρίσματα.

Εξαρθρώθηκε ισλαμική τρομοκρατική ομάδα στο Βέλγιο...«Είχε πολεμήσει στο πλευρό της Αλ Κάιντα στη Σομαλία»

Βρυξέλλες: Εξαρθρώθηκε ριζοσπαστική ισλαμική ομάδα από τις αρχές του Βελγίου που είχε δράσει στο πλευρό τρομοκρατών στη Σομαλία.

Τα μέλη της ομάδας αυτής είχαν πολεμήσει στο πλευρό της οργάνωσης «Άς Σαμπάατ», που συνδέεται με την ‘Αλ Κάιντα και ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και της νότιας Σομαλίας, όπως μετέδωσε το ‘ράδιο ελευθερία’, σημειώνει το πρακτορείο Κρος.

Οι επαφές των (πρώην) πρωτοκλασάτων του ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ

 Όπως έχουμε επισημάνει, μετά τις εκλογές δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία βλέποντας την εκλογική συρρίκνωση του κόμματός τους (συρρίκνωση που γίνεται ακόμα πιο δραματική, όπως δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις) αναζητούν διεξόδους πολιτικές. Άλλα απ' αυτά (Λοβέρδος, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδης, Μόσιαλος κ.α.) που προέρχονται απ' το εκσυγχρονιστικό μπλοκ ψάχνουν, διερευνούν τις δυνατότητες συγκρότησης κάποιου νέου πολιτικού σχηματισμού, ενώ οι σχέσεις τους με τον Β. Βενιζέλο είναι από τεταμένες έως και ανύπαρκτες.

Στουρνάρας σε Τόμσεν: Τελείωσε - Σηκωθείτε και φύγετε!

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμη για τη πορεία της χώρας και με πολλές εντάσεις...
Άγριος καβγάς Στουρνάρα-Τόμσεν σημάδεψε τις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.
Δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», φέρνει στο φως τους εκρηκτικούς διαλόγους μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του εκπροσώπου του ΔΝΤ στη δραματική σύσκεψη της Πέμπτης.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομικών έγινε έξαλλος από τη συμπεριφορά του Δανού αξιωματούχου, φτάνοντας στο σημείο να θέσει θέμα παραίτησής του και να ζητήσει από τους επικεφαλής της τρόικας να φύγουν από το γραφείο του.

Επώδυνο και για την κυβέρνηση το πακέτο των νέων μέτρων

Σε αχαρτογράφητα πολιτικά νερά εισέρχεται η κυβέρνηση, στην τελική ευθεία για τη λήψη των μέτρων ύψους 11,8 δισ. ευρώ, με τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν να δοκιμάζονται στο εσωτερικό τους, την αντιπολίτευση να οξύνει την κριτική της και, κυρίως, την κοινωνία να κλιμακώνει τις αντιδράσεις της.

Η δοσολογία του πακέτου των μέτρων, που απαιτεί η τρόικα είναι επώδυνη για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, με αποτέλεσμα οι πολιτικές δυνάμεις, που μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα να μην μπορούν να καταλήξουν ακόμα σε συμφωνία με τους δανειστές, ενώ έρχονται διαρκώς αντιμέτωπες με κοινωνικές αμφισβητήσεις και διαφοροποιήσεις βουλευτών τους.

Νέα «βόμβα» από το Spiegel «Μαύρη τρύπα» 20 δισ. ευρώ στον ελληνικό προϋπολογισμό!

«Μαύρη τρύπα» ύψους 20 δισ. ευρώ εμφανίζει η Ελλάδα στον προϋπολογισμό, προκειμένου να ανταπεξέλθει στους όρους για τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Τρόικα.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση ότι το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις και, κατά συνέπεια, η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επόμενη δόση βοήθειας από τους πιστωτές, μόνο όταν κλείσει το έλλειμμα.

Ο Πάγκαλος ανάβει και πάλι φωτιές

Με άρθρο του υπό τον τίτλο «Ένα σύγχρονο κίνημα τραμβούκων», που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής» ο Θεόδωρος Πάγκαλος έρχεται και πάλι να ταράξει τα νερά.

«Τα τελευταία τρία χρόνια συστηματικά διοργάνωσαν τραμπουκισμούς παλαιοκομμουνιστικά κομάντο του ΚΚΕ ή νεοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ με τη βοήθεια βέβαια σύσσωμου του αντιεξουσιαστικού χώρου και των αναρχικών, αλλά και με τη συμμετοχή νεοφασιστών της Χρυσής Αυγής ή ακροδεξιών οπαδών του Παναγιώτη Καμμένου» και προσθέτει:

Τα νέα όρια ηλικίας για τους ασφαλισμένους

Μεταβατικό διάστημα στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη από την 1/1/2013 εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση, ώστε να μη θιγούν όσοι έχουν ή θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του 2013 (πιθανώς και το 2014).

Αυτό προβλέπει το «σχέδιο για σύνταξη στα 67» που ήδη άρχισαν να επεξεργάζονται υπηρεσιακά στελέχη με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

«Ο Σαμαράς θα έπρεπε να είχε ζητήσει την παραίτηση Μεϊμαράκη»

Ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Α. Παυλόπουλο και Μ. Νιφλή χαρακτήρισε χλιαρή την αντίδραση του πρωθυπουργού που ζήτησε να σταλεί στον εισαγγελέα ο φάκελος με τους 32 πολιτικούς και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να πάρει, όπως χαρακτηριστικά, «τα όπλα».

«Η χλιαρή αντίδραση του πρωθυπουργού υπό το βάρος των εξελίξεων δεν ικανοποιεί κανέναν. Ο κ. Σαμαράς παραβιάζει ανοικτές πόρτες. Θα έπρεπε να είχε πάρει τα όπλα. Να κηρύξει ανένδοτο στη διαφθορά και στις υπόγειες διαδρομές του χρήματος. Θα έπρεπε να είχε κιόλας ζητήσει την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη», τόνισε.

Σάλος από τις αποκαλύψεις της Realnews

Από το real.gr

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews αυτής της Κυριακής με τίτλο «Κατάθεση-φωτιά για 3 υπουργούς!». Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας, Μεϊμαράκης, Λιάπης και Βουλγαράκης κατονομάζονται εγγράφως, ύστερα από κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, πρώην συνεργάτη του Ι. Καρούζου, για συμμετοχή σε υπόθεση που εξετάζει το ΣΔΟΕ και αφορά σε μεγάλο κύκλωμα που ξέπλυνε μαύρο χρήμα αγοράζοντας ακίνητα αξίας 10,2 δισ. ευρώ.