Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

Κατατέθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της UNESCO ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου για την ένταξή του στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, έπειτα από τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους υποβλήθηκε ο προκαταρκτικός φάκελος υποψηφιότητας, ο οποίος αξιολογήθηκε από την Επιτροπή της UNESCO. Τα δύο υπουργεία και ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) συνεργάστηκαν το τελευταίο τρίμηνο και αφού έλαβαν υπόψιν όλες τις παρατηρήσεις της Επιτροπής, ολοκλήρωσαν το τελικό περιεχόμενο του φακέλου.

Στάθης Τσιτλακίδης: Ο πιλότος από τον Πόντο, που στα 31 του χρόνια έμεινε για πάντα στους ουρανούς

Σε βαρύ πένθος βύθισε ολόκληρη την Ελλάδα η επιβεβαίωση του θανάτου του πιλότου του μοιραίου Phantom

Ο Στάθης Τσιτλακίδης ανήκει πλέον στον ελληνικό ουρανό που τόσο αγαπούσε και υπηρέτησε μέχρι τα 31 του χρόνια. Σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, με καταγωγή από τα χωριά της Νάουσας, από τον Πόντο και τη Μακεδονία, και μεγαλωμένος στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.

Γιος του τ. δασάρχη Νευροκοπίου και μιας καθηγήτριας γαλλικών, εξελίχθηκε σε έναν έμπειρο πιλότο με εκατοντάδες ώρες πτήσης σε μαχητικά αεροσκάφη, ο οποίος εντυπωσίασε το κοινό με τις πτητικές του ικανότητες στη μεγαλύτερη αεροπορική έκθεση.

Συμφωνία των Πρεσπων: Τέσσαρα χρόνια μετά

Του Κωνσταντίνου Χολέβα

Στις 25 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. 153 Έλληνες βουλευτές ψήφισαν υπέρ μιας Συμφωνίας, η οποία υποτίθεται ότι θα έλυνε το πρόβλημα των σχέσεών μας με το κράτος των Σκοπίων. Τελικά δεν το έλυσε. Καταγράφω τέσσερις αποτυχίες της Συμφωνίας.

Πρώτη αποτυχία: Η Συμφωνία δεν έγινε ποτέ αποδεκτή στο εσωτερικό των δύο χωρών. Στην Ελλάδα επί 4 χρόνια όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι διαφωνούντες είναι περισσότεροι από τους συμφωνούντες. Στα Σκόπια η μείζων αντιπολίτευση (VMRO-DPMNE) παραμένει αντίθετη και υπόσχεται ότι θα καταγγείλει τη Συμφωνία. Οι σχέσεις μεταξύ των λαών δεν βελτιώθηκαν. Αντιθέτως φορτίζονται  από γεγονότα όπως οι πανηγυρισμοί των Σκοπιανών επισήμων για την ίδρυση “Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας” στη Φλώρινα. Θυμίζω ότι υπάρχει σχετική ανακοπή από την Εισαγγελία της Φλώρινας.

Ο έλεγχος της Κύπρου από Τουρκία περνά μέσα από νέα μορφή: Τι να σκέφτονται άραγε οι ατάραχοι της Λευκωσίας;

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Εάν η Τουρκία προσαρτήσει τα κατεχόμενα, τότε αναθεωρεί την μορφή ελέγχου της Κύπρου, που επιδιώκει. Ενσωματώνει το έδαφος, το οποίο έχει κατακτήσει διά της βίας με την εισβολή του 1974 και αναθεωρεί την μέχρι τώρα πολιτική ελέγχου ολόκληρου του νησιού μέσα από μια συμφωνία στη βάση των όσων συζητούνται εδώ και χρόνια, που «χωράνε» κάτω από την ταμπέλα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Η αλήθεια είναι πως με την προσάρτηση, πάλιν θα υπάρχει έλεγχος του νησιού. Αυτός ο στόχος είναι αμετάθετος. Θα δημιουργηθεί, όπως λέγεται, ένα «σκληρό σύνορο» της Τουρκίας με την Κυπριακή Δημοκρατία και διά της ισχύος θα επιβάλλει τις πολιτικές της. Η κατοχική δύναμη έχει διαχρονικό στρατηγικό στόχο να ελέγξει πλήρως την Κύπρο, είτε με συμφωνία είτε χωρίς λύση, επιβάλλοντας διά

Σουηδία: «Η θρησκεία δεν ήταν όρος στη συμφωνία με την Τουρκία για να ενταχθούμε στο NATO»

Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Τομπίας Μπίλστρομ δήλωσε ότι η Σουηδία εφαρμόζει το μνημόνιο που υπέγραψε με την Τουρκία ώστε η Άγκυρα να δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά ότι οι συμβιβασμοί για την ελευθερία της έκφρασης δεν είναι μέρος του μνημονίου.

Η Άγκυρα υπέγραψε με τη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι μνημόνιο στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον περασμένο Ιούνιο για να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία.

Σε διπλωματική καραντίνα εξωθεί την Τουρκία το ισλαμιστικό παραλήρημα Ερντογάν: Εκλεισαν και οι Γερμανοί το προξενείο τους στην Κωνσταντινούπολη

 ΦΩΤΟ:Turkish police secure the area in front of the Consulate General of Sweden during a protest in Istanbul, Turkey, 23 January 2023. After Swedish-Danish far-right politician Rasmus Paludan was permitted to hold a demonstration and burned a copy of the Koran in front of the Turkish embassy in Stockholm on 21 January, Turkish President Erdogan after a Cabinet meeting on 23 January in Ankara said, ‘those who caused such a disgrace in front of our embassy should not expect any benevolence from us regarding their NATO membership applications’. EPA, ERDEM SAHIN

Μακραίνει ο κατάλογος των δυτικών χωρών που κλείνουν τις διπλωματικές τους αρχές ή εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες για την Τουρκία υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης, τη στιγμή που ο Ερντογάν βυθίζεται σε ισλαμιστικό παραλήρημα εξάπτοντας τα πάθη και ενόψει των εκλογών.

Τα ΟΠΛΑ-ΘΥΜΑΤΑ των εκλογών μας; Spike NLOS, Spice, Rampage, RM-70 Vampir για τις ΕΔ

SPICE, Rampage, SPIKE NLOS και RM-70 Vampir τα κρίσιμα προγράμματα χαμηλού κόστους που θα αποδώσουν θετικό πρόσημο από την κοινωνία  στην εξοπλιστική προσπάθεια προ των εκλογών… Πρόκειται για κατά γενική ομολογία, με βάση τις εισηγήσεις των Επιτελείων , κρίσιμα εξοπλιστικά προγράμματα προμήθειας νέας γενιάς όπλων, χαμηλού κόστους και υψηλότατης επιχειρησιακής αξίας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα και χωρίς να υπάρχει κάποια σαφής και στοιχειοθετημένη εξήγηση, καθυστερούν. Μήπως η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να συνυπολογίσει, ότι παρά την τοξικότητα της περιόδου, εάν προχωρήσει ευθαρσώς στην υλοποίησή τους, αφού πρόκειται για ώριμα προγράμματα που θα έπρεπε προ πολλού να έχουν τελειώσει, από την πλειοψηφία της κοινωνίας θα κριθεί πως έχει ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο τον αρχικό κύκλο επανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων; Να μην πέσουν θύμα νέας καθυστέρησης συνεπεία των εκλογών.

Απόπειρα εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού με τους λιμενικούς να απαντούν με προειδοποιητικά πυρά (Βίντεο)

 Μείζον συμβάν σημειώθηκε μεταξύ ταχυπλόου σκάφους του Λιμενικού Σώματος και τουρκικής ακταιωρού της ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. 

Η ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής αποπειράθηκε να εμβολίσει το σκάφος του ΛΣ από το πρυμναίο τμήμα του ελληνικού ταχυπλόου. Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται από την εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». 

Τα στελέχη του ΛΣ ρίχνουν προειδοποιητικά πυρά

To παρασκήνιο της επίσκεψης Δένδια στο Τελ Αβίβ και τι πιστεύει το Ισραήλ για την Τουρκία

 Αλεξία Τασούλη 

Η Αλεξία Τασούλη γράφει στο Newsbomb.gr και το «Διπλωματικό Διαβατήριο», για την παρουσία του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στο Ισραήλ, και τις σχέσεις του Τελ Αβίβ με την Άγκυρα.

Η ξεκάθαρη αναφορά του υπουργού εξωτερικών του Ισραήλ ότι στηρίζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας ικανοποίησε πλήρως την Αθήνα καθώς έρχεται σε μια συγκυρία που ο Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει να αποκαταστήσει πλήρως τις διμερείς του σχέσεις με το Τελ Αβιβ. Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ, μάλιστα, είναι τακτικός συνομιλητής με τον Τούρκο πρόεδρο σε μηνιαία βάση και τάσσεται υπέρ της επαναπροσέγγισης Αθήνας - Άγκυρας. Μάλιστα ο Χέρτσγοκ έχει προσκαλέσει τον τούρκο ομόλογό του να επισκεφτεί την Ιερουσαλήμ

Ανοιξιάτικη επίθεση ετοιμάζει ο Πούτιν

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Δυτικές, ουκρανικές και ρωσικές πηγές συνεχίζουν να επισημαίνουν ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μία εκ νέου επίθεση στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας την εκτίμηση ότι μια τέτοια επίθεση μέσα τους επόμενους μήνες είναι η πιο πιθανή ενέργεια.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε προχθές από τη Σεούλ ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η Ρωσία ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί για ειρήνη και πως όλοι οι δείκτες δείχνουν το αντίθετο, που σημαίνει ότι βαίνουμε προς μακροχρόνιες πολεμικές συγκρούσεις. Ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία μπορεί να κινητοποιήσει πάνω από 200.000 άτομα προσωπικό ενώ συνεχίζει να λαμβάνει όπλα και πυρομαχικά μέσω της αυξημένης εγχώριας παραγωγής αλλά και των συνεργασιών με αυταρχικά κράτη όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα. Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι ο Πούτιν διατηρεί τους μαξιμαλιστικούς του στόχους στην Ουκρανία.

Προκλητικός ξανά ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει Συνθήκες με εξοπλισμό των νησιών

 Προκλητικός για ακόμη μία φορά εμφανίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγορώντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις Συνθήκες με τον εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου και κάνοντας λόγο ότι η Άγκυρα δεν πρέπει να κατηγορείται για αναθεωρητισμό και νέο – οθωμανισμό καθώς πρόκειται για… προκαταλήψεις που δεν ισχύουν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών που ήταν ομιλητής σε πάνελ στο πλαίσιο του Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας και του Ουγγρικού Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου στην Βουδαπέστη, τόνισε ότι «λόγω των προβλημάτων με την Ελλάδα, η Άγκυρα κατηγορείται για αναθεωρητισμό και νέο-οθωμανισμό. Είναι… προκαταλήψεις που δεν ισχύουν!».

Στην Τρίπολη το πρωί ο Μητσοτάκης για την κηδεία του υποσμηναγού του Phantom

Στην κηδεία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που θα γίνει την Πέμπτη (2/2) στην Τρίπολη, θα παραβρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα μεταβεί στην Τρίπολη για να παραστεί στην κηδεία του Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Χαρδαλιάς: Να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο το γαλάζιο της Σημαίας, του ουρανού και του Αιγαίου μας

Να υπερασπιστούμε, όποτε χρειαστεί και με κάθε μέσο, το γαλάζιο της Σημαίας μας, του ουρανού μας και του Αιγαίου μας. Η θυσία των τριών ηρώων πεσόντων εν ώρα καθήκοντος στα Ίμια, του Αντιναυάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση ΠΝ, του Αντιναυάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου ΠΝ και του Αντιπλοιάρχου Έκτορα Γιαλοψού ΠΝ, που με «το αίμα τους, καθαγίασαν για μια ακόμα φορά την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, και μας άφησαν ιερή παρακαταθήκη». Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του στο CNN Greece ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στα διδάγματα από την κρίση των Ιμίων

«Η κρίση των Ιμίων αποτέλεσε μια από τις πλέον επικίνδυνες καμπές στην ιστορία των σύγχρονων ελληνοτουρκικών σχέσεων» εξήγησε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Ερντογάν Σε αντιπολίτευση : Παραιτείστε από τα δικαιώματα στο Αιγαίο

Νέο μήνυμα προ τη Σουηδία ότι δεν βλέπει θετικά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, εν αντιθέσει με την Φινλανδία, έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος λέγοντας «Σουηδία, μην προσπαθείτε μάταια».

Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός στην Εθνοσυνέλευση ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με τη διαδικασία διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και διαμήνυσε στην Σουηδία «να μην μπει στο κόπο» να επιδιώξει την είσοδό της στη Συμμαχία.

«Όσο επιτρέπετε το κάψιμο του Κορανίου, δεν θα πούμε ναι στην είσοδό σας στο ΝΑΤΟ», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «η άποψή μας για τη Φινλανδία είναι θετική, αλλά όχι για τη Σουηδία. Να το ξέρετε αυτό».

Στον αέρα η συμμετοχή του Ισραήλ στον «Ηνίοχο 2023»

ΦΩΤΟ:Στον φετινό «Ηνίοχο» αναμένεται να συμμετάσχουν, αεροσκάφη από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, τα οποία θα απονηώνονται από τα αεροπλανοφόρα αυτών των χωρών που βρίσκονται στην περιοχή για σειρά αποστολών. [INTIME NEWS]

 Βασίλης Νέδος 

Αεροσκάφη από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία θα συμμετάσχουν στην αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2023», αλλά προς το παρόν οι Ισραηλινοί δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αν και η Αθήνα διαμηνύει ότι η πρόσκληση παραμένει ανοιχτή 

Ερωτήματα δημιουργούνται σχετικά με τη διοργάνωση της φετινής αεροπορικής άσκησης της Πολεμικής Αεροπορίας μας (Π.Α.) «Ηνίοχος 2023», καθώς ενώ ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός της το Ισραήλ δεν έχει ακόμη εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει με αεροσκάφη.

ΗΠΑ: Λευκός Οίκος και Γερουσία λένε όχι για F-16 στην Τουρκία πριν την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

 "Λευκός Οίκος και Γερουσία συμφωνούν ότι τα F-16 δεν πρέπει να δοθούν στην Τουρκία πριν την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ" δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστήε Κρις Βαν Χόλεν.

Στο στόχαστρο του γερουσιαστή Κρις Βαν Χόλεν βρέθηκε η Τουρκία, την οποία παρουσίασε ως έναν "άπιστο σύμμαχο" που δεν αξίζει να ανταμειφθεί με την αναβάθμιση και την πώληση νέων F-16.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο "National Press Club" στην Ουάσιγκτον, ο Δημοκρατικός

Βέλγιο: Προειδοποιεί για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Τουρκία

Tην αποφυγή συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων στην Τουρκία συστήνει το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου σε επισήμανση του στον ιστότοπό του: "Ταξιδεύοντας στην Τουρκία: 

Ταξιδιωτικές οδηγίες" και με την υποσημείωση "Ασφάλεια".

Ειδικότερα, αναφέρει: "Αποφύγετε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις και να είστε σε εγρήγορση λόγω του κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης

Τούρκος αναλυτής για το «ύπουλο» σχέδιο των ΗΠΑ υπέρ της Ελλάδας

Η υψηλή ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας οδεύει προς διαφορετική τροπή με αμοιβαίες δηλώσεις τον τελευταίο καιρό...

Η ελληνική πλευρά είπε «έχουμε την αεροπορική υπεροχή», στο μήνυμα της Άγκυρας «Αν δεν συμμορφωθείτε θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα»… «θα τσακιστείτε» ήρθε η απάντηση από την Ελλάδα.

   Ενώ η Άγκυρα έχει αναπτύξει την εγχώρια/εθνική αμυντική βιομηχανία με δικά της μέσα και έχει ξεπεράσει τα κρίσιμα όρια, η Αθήνα ακολουθεί μια πορεία που αυξάνεται σε οπλισμό τα τελευταία χρόνια και προσθέτει εξαιρετικά προηγμένα συστήματα στο απόθεμά της.

 Η Ελλάδα ξόδεψε 530 εκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς το 2020. Το 2021, ο αριθμός αυτός ξεπέρασε ξαφνικά τα 2,52 δισ. ευρώ.  Επιπλέον τα χρήματα που δαπανήθηκαν πέρυσι ήταν 3,37 δισ. ευρώ.

Επεξηγώντας την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία - Γ. Κολοκασίδης

 


Επεξηγώντας την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία - Γ. Κολοκασίδης

Στέργος Θεοφανίδης: Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις - Το τίμημα να έχεις κορυφαία Πολεμική Αεροπορία

 

Στέργος Θεοφανίδης: Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις - Το τίμημα να έχεις κορυφαία Πολεμική Αεροπορία

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στους Μ. Πούλλαδο & Χρ. Μιχάλαρο, Ράδιο Πρώτο, 01/02/2023

 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στους Μ. Πούλλαδο & Χρ. Μιχάλαρο, Ράδιο Πρώτο, 01/02/2023

Κωνσταντίνος Φίλης: Κορυφαίο- Πληροφορίες από πρώτο χέρι για τα σχέδια της τουρκικής αντιπολίτευσης-

 

Κωνσταντίνος Φίλης: Κορυφαίο- Πληροφορίες από πρώτο χέρι για τα σχέδια της τουρκικής αντιπολίτευσης-

Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, αποτυχημένη η στρατηγική Ερντογάν. Σύμμαχοί του το ΙΡΑΝ και η μισή Λιβύη

 
Είναι γεγονός ότι η Δύση, ειδικά Οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και η Ευρώπη δειλά δειλά υψώνουν τείχος έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού σημειώνει ο Πανεπιστημιακός και διεθνολόγος Κύριος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος

Ο Δ. Καιρίδης στην εκπομπή "Εκείνη και εγώ" των Θ. Φουσκίδη & Σ. Γκαντώνα (Παραπολιτικά 90.1, 31.01)

 

Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι τακτικός καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στον  ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ  Β1 ΑΘΗΝΩΝ.

Σάββας Καλεντερίδης: Θαύμα! Ο Τζέιμς Σταυρίδης "είδε το φως το αληθινόν" για την Τουρκία (31-1-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Θαύμα! Ο Τζέιμς Σταυρίδης "είδε το φως το αληθινόν" για την Τουρκία

Πτώση Phantom: Νεκρός και ο κυβερνήτης Ευστάθιος Τσιτλακίδης | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων | OPEN TV

 
1. Η Άγκυρα θέλει ξεχωριστή ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
2. Εκβιασμός Ερντογάν για την ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
3. Γερμανικά ΜΜΕ: Ο ακροδεξιός είχε σχέση με ανθρώπους της Μόσχας
4.  Πτώση Phantom: Νεκρός και ο κυβερνήτης Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Τελευταία εξέλιξη: Νέες απειλές Τσαβούσογλου | Αταίριαστοι | 01/02/2023

 

1. Πάρκο μνήμης στο Μάτι με δωρεά της Κύπρου
2. Τελευταία εξέλιξη: Νέες απειλές Τσαβούσογλου
3. "Σουηδία, μην προσπαθείς άδικα!" - Επιμένει στο βέτο για διεύρυνση του ΝΑΤΟ ο Ερντογάν
4. Στεφανής για Τουρκία: Υπάρχουν ισχυρότερα πράγματα από τη Σουηδία που ενοχλούν τις ΗΠΑ
5. Τι είπαν οι Ιάπωνες επενδυτές στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Καλίν: "Δεν δεχόμαστε να δοθούν F-35 στην Ελλάδα" | Σήμερα | 01/02/2023

1. Πατέρας υποσμηναγού Τουρούτσικα: Όταν ακούσαμε ότι έπεσε αεροπλάνο ήξερα ότι είναι ο γιός μου
2. Πτώση Phantom F-4: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δεύτερο χειριστή
3. Ο Ερντογάν τραγουδάει ερωτικό τραγούδι στην προεκλογική του συγκέντρωση
4. Καλίν: "Δεν δεχόμαστε να δοθούν F-35 στην Ελλάδα"
5. Τούρκοι αναλυτές: "Με τους πυραύλους Atmaca κλείνουμε όλο το αιγαίο"
6. Τούρκικη αντιπολίτευση: "Το παλάτι του Ερντογάν και οι κατοικίες του θα παραχωρηθούν στον λαό"
7. Τελευταία εξέλιξη: Ταξιδιωτική οδηγία και από τον Καναδά για την Τουρκία

Κωνσταντίνος Τουρούτσικας: «Είμαι ένας απλός πολεμιστής» έλεγε το παιδί μου | Ώρα Ελλάδος 01/02/2023

 

1. Κωνσταντίνος Τουρούτσικας: «Είμαι ένας απλός πολεμιστής» έλεγε το παιδί μου
2. Θρήνος για τη νέα τραγωδία στην πολεμική αεροπορία
3. Αίσχος από τουρκικό κανάλι: Σοκ στον Επιτελάρχη που απειλεί την Τουρκία – Έπεσε Ελληνικό αεροσκάφος
4. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δείχνει ήθος – Οι Τούρκοι χλευάζουν και εκβιάζουν
5. Στ. Καλεντερίδης και Χ. Χριστοδούλου για την πτώση του Phantom και την στάση της Τουρκίας
6. Ο Χρήστος Χριστοδούλου για τις απώλειες της πολεμικής αεροπορίας
7. Μετωπική σύγκρουση με τη Δύση για τον Ερντογάν
8. Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ρωσία πίσω από την καύση του κορανίου

Εκτός ελέγχου και ο Καλίν: Επίθεση σε ΗΠΑ μέσω F-16, Ελλάδας, Σουηδίας | Βραδινό Δελτίο | 31/01/2023

 


1. Το σχόλιο του Παύλου Τσίμα - Η επίθεση της Άγκυρας και η αντίδραση της Δύσης
2. Εκτός ελέγχου και ο Καλίν: Επίθεση σε ΗΠΑ μέσω F-16, Ελλάδας, Σουηδίας
3. Γερμανικά δημοσιεύματα κατά Ερντογάν - Εκμεταλλεύεται το εμπάργκο στην Ρωσία