Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Οι Γάλλοι σφάζουν γυναικόπαιδα στο Άργος… 1833, οι “σύμμαχοι” σε δράση

Ένα από τα χειρότερα και σχετικά άγνωστα περιστατικά ξενικής επέμβασης στην Ελλάδα είναι αυτό που σημειώθηκε στο Άργος στις 4 Ιανουαρίου 1833 όταν Γάλλοι στρατιώτες σκότωσαν αδιακρίτως Έλληνες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Φυσικά και στην περίπτωση αυτή υπήρχε και ο αδελφοκτόνος δάκτυλος. Της δολοφονίας του Καποδίστρια προηγήθηκαν εναντίον εξεγέρσεις στην Ύδρα και στην Μάνη τις οποίες υποστήριζαν Βρετανία και Γαλλία. Ειδικά οι Γάλλοι επενέβησαν απροκάλυπτα υπέρ των Μανιατών στην Καλαμάτα εκδιώκοντας τις ελληνικές κυβερνητικές δυνάμεις.

Τουρκική NAVTEX πρόκληση απαγορεύει στην Κύπρο να κάνει οποιαδήποτε κίνηση μέσα στην ΑΟΖ της..

Η Τουρκία με μεθοδικό τρόπο και χρησιμοποιώντας τις NAVTEX επιχειρεί να δημιουργήσει διεθνώς την πεποίθηση ότι ελέγχει τα πάντα γύρω από την Κύπρο!

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε NAVTEX για γεωλογικές έρευνες, δεσμεύοντας περιοχή από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι και την 25η Μαρτίου.
Αμέσως η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με την οποία την ακυρώνει και επισημαίνει ότι η αναγγελία αφορά τουρκική θαλάσσια ζώνη και συνεπώς οποιαδήποτε δραστηριότητα σ΄ αυτή θα πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές.

Όλα αυτά προβληματίζουν, αλλά περισσότερο απ΄ όλα είναι ανησυχητικός ο εθισμός Λευκωσίας και Αθήνας.

Κλίμα εμφυλίου στην Τoυρκία - Στρατηγοί κατά Ερντογάν: ''Στέλνεις τους στρατιώτες μας στο θάνατο - Παγίδα η Ιντλίμπ''

Την πάσα αλήθεια δηλώνει Τούρκος εν αποστρατεία ανώτατος αξιωματικός του ναυτικού, για το “σφαγείο” της Συρίας,  το οποίο θα στείλει πίσω και άλλους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες, εξαγριώνοντας την ήδη οργισμένη τουρκική κοινή γνώμη που μετρά συνεχώς νεκρά σώματα.    

Η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη βορειοδυτική Συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, σημαίνει ότι στέλνουν Τούρκους στρατιώτες κατευθείαν στο θάνατό, καθώς η Τουρκία δεν έχει κανέναν έλεγχο στον εναέριο χώρο της Συρίας”, δήλωσε ο εν αποστρατεία ναύαρχος T.Ertürk.

Fitch: Σήμα κινδύνου για Τουρκία - Τι λέει για γεωτρήσεις

Τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση «ΒΒ-» της Τουρκίας σε ξένο νόμισμα, επιβεβαίωσε ο Fitch Ratings, διατηρώντας παράλληλα σταθερές τις προοπτικές της τουρκικής οικονομίας, ενώ αναμένει μια ανάκαμψη τύπου «V» για την τουρκική οικονομία.
 

Ταυτόχρονα, ο αμερικανικός οίκος προειδοποιεί για μια σειρά γεωπολιτικών κινδύνων που θα επιβαρύνουν την τουρκική οικονομία, όπως μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο των ΗΠΑ για επιβολή κυρώσεων, για το οποίο αναμένει πως θα περιλαμβάνει ελαφρά μέτρα, ενώ θεωρεί ως χαμηλότερους αντίκτυπους για την τουρκική οικονομία, μεταξύ άλλων, τις ενδεχόμενες κυρώσεις της ΕΕ για τις παράνομες εξορύξεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Λιβύη, αλλά με πιθανότητα, όπως τονίζει, να πλήξουν το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Τον Ιούνιο η ανάρτηση του τουρκο-λυβικού μνημονίου στον ΟΗΕ

Δεν αναμένεται νωρίτερα από τον Ιούνιο η ανάρτηση των συντεταγμένων του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ωκεάνιων Υποθέσεων και Δικαίου της Θάλασσας (DOALOS) του ΟΗΕ, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, η Τουρκία με την Κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) υπέγραψαν το μνημόνιο στις 27 Νοεμβρίου, ωστόσο, καθώς δεν είναι συμβεβλημένα μέρη της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) – η Τουρκία δεν το

Washington Post: «Η φύλαξη των γλυπτών του Παρθενώνα ανήκει σήμερα πια στην Ελλάδα» - «Η Ελλάδα τιμάται σήμερα ως λίκνο του δυτικού πολιτισμού» γράφει η εφημερίδα

Με άρθρο της με τίτλο «Επιστρέψτε στη θεά Ίριδα το σώμα της», η εφημερίδα Washington Post τάσσεται υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, στην Αθήνα, στην κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού, τώρα που οι συνθήκες έχουν αλλάξει για την πάλαι ποτέ αυτοκρατορία της Αγγλίας.

Αναφερόμενη στις διαφορετικές απόψεις Ελλήνων και Βρετανών για τα γλυπτά, η συντάκτρια του άρθρου, τονίζει ότι το αίτημα επιστροφής έχει αποκτήσει μεγαλύτερο βάρος τώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση.