Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Μανουήλ Παλαιολόγος: Αγώνας μέχρι τέλους για την σωτηρία του Βυζαντίου

Ο Μανουήλ Παλαιολόγος γεννήθηκε το 1350, όταν ήδη η αυτοκρατορία βρισκόταν υπό κατάρρευση. Οι δύο εμφύλιοι πόλεμοι που προηγήθηκαν μεταξύ Ανδρόνικου Β΄ και Ανδρόνικου Γ΄, ακόμα χειρότερα, μεταξύ του πατέρα του Ιωάννη Παλαιολόγου και του Ιωάννη Καντακουζηνού, είχαν αφαιρέσει και την τελευταία ικμάδα ζωής από τη θνήσκουσα αυτοκρατορία.

Αλέξανδρος Κορυζής (1885 – 1941)

Τραπεζίτης και πολιτικός, διορισμένος πρωθυπουργός, που είπε το δεύτερο ΟΧΙ.
Γεννήθηκε το 1885 στον Πόρο και καταγόταν από αρβανίτικη οικογένεια πολιτικών. Τα εγκύκλια μαθήματα τα διδάχθηκε στον Πόρο και την Αθήνα. Το 1903 διορίσθηκε στην Εθνική Τράπεζα, ενώ παράλληλα σπούδαζε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους ως έφεδρος ανθυπολοχαγός και τιμήθηκε για τη δράση του.
Μετά την αφυπηρέτησή του ανήλθε ταχέως τα κλιμάκια της Εθνικής Τράπεζας και το 1921 έφθασε στο βαθμό του οργανωτικού διευθυντή. Με την ιδιότητά του αυτή διατέλεσε οικονομικός σύμβουλος του Ύπατου Αρμοστή στη Σμύρνη Αριστείδη Στεργιάδη και οργάνωσε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη μικρασιατική πόλη.

Χάθηκαν 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα στην κρίση

ΓΣΕΒΕΕ: Χάθηκαν 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα στην κρίση

Πιο ανθεκτικές οι μικρές επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν εντός της κρίσης, από τις προϋπάρχουσες. Χωρίς επαρκή ρευστότητα τέσσερις στις 10 ΜμΕ. Ο ρόλος των μεγάλων επιχειρήσεων και η επιχειρηματικότητα ανάγκης. Τι προκύπτει από την 1η ετήσια έκθεση του ΙΜΕ

Σε τριπλό... κλοιό βρέθηκαν εν μέσω κρίσης οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα με την 1η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΙΜΕ - ΓΣΕΒΕΕ) που παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση.

Η Κύπρος θύμα σοβαρής επίθεσης από νέους χάκερ

Μια νέα, πρωτόγνωρη και εκλεπτυσμένη ομάδα χάκερ κατασκοπεύει δεκάδες κυβερνητικούς στόχους, επηρεάζοντας τους διαδικτυακούς τομείς και της Κύπρου.
 
Οι ερευνητές του τμήματος ασφαλείας της ομάδας «Cisco’s Talos» αποκάλυψαν ότι μια ομάδα χάκερ που ονομάζεται «Sea Turtle» (=θαλάσσια χελώνα), πραγματοποίησε μια ευρεία καμπάνια κατασκοπείας μέσω πειρατείας στα DNS χωρών, χτυπώντας 40 διαφορετικούς οργανισμούς.
 
Μάλιστα, έθεσαν σε κίνδυνο ακόμα και κώδικες χωρών, όπως επίσης και τηλεπικοινωνίες, παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου κ.α.

Κόλαφος για χιλιάδες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο η απόφαση του Αρείου Πάγου

Δυσμενέστατη για χιλιάδες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο είναι η απόφαση που εξέδωσε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία απέρριψε με σημαντική πλειοψηφία το αίτημα δανειολήπτριας από τη Θεσσαλονίκη να κριθεί ως καταχρηστικός ο όρος που προέβλεπε την αποπληρωμή των δανείων της, βάση της τρέχουσας συναλλαγματικής ισοτιμίας με το ευρώ.
Το Ανώτατο Δικαστήριο με την υπ. αρ. 4/2019 απόφασή του απέρριψε την αίτηση χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, με την αιτιολογία ότι ο επίμαχος όρος είναι δηλωτικός και δεν υπόκειται σε έλεγχο καταχρηστικότητας.

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ - Σκληρές αερομαχίες ακόμα και όταν το Σινούκ είχε προσγειωθεί στη Ρω(Βίντεο)

Νέα πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο καθώς αυτή τη φορά τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.
Πολύ κοντά από το στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς πέρασαν δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 τα οποία είχαν παραβιάσει νωρίτερα τον εθνικό εναέριο στα Δωδεκάνησα.
Το σοβαρό περιστατικό παρενόχλησης ενός ελικοπτέρου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ στη νήσο Ρω, δημιουργεί προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.