Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Σαν Σήμερα το 480πΧ ο Ελληνικός Στολος θριαμβεύει στη Σαλαμίνα (γράφει ο Π.Καρύκας)

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας υπήρξε μιας κοσμοϊστορικής σημασίας σύγκρουση. Αν και γνωρίζουμε με ακρίβεια το έτος διεξαγωγής της ναυμαχίας, δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της, η οποία τοποθετείται στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ. με πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής την 22η, 28η ή 29η Σεπτεμβρίου.

ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Μια συναρπαστική εκλαϊκευμένη αφήγηση

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΥΚΑ

Ο Ξέρξης, μετά τις Θερμοπύλες, συγκέντρωσε το στρατό του και κινήθηκε νότια. Ένα άλλο τμήμα του στρατού του κινήθηκε προς τη Φωκίδα, με σκοπό να λεηλατήσει τη χώρα των Φωκέων. Στο μεταξύ το περσικό τμήμα που εισέβαλε στη Φωκίδα άρχισε να σκορπά τον τρόμο και το θάνατο. Οι κάτοικοι πόλεων και χωριών εγκατέλειπαν βιαστικά τα σπίτια τους και κατέφευγαν στα βουνά. Οι Φωκείς, ανίκανοι να αντιπαραταχτούν στις περσικές μάζες, εξαπέλυσαν έναν άγριο ανταρτοπόλεμο κατά των εισβολέων. Παρόλα αυτά 13 πόλεις καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας 480 Π.Χ.(Βίντεο και Kείμενο)


                               ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΣΚΑΛΗ

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας 480 Π.Χ.
Από το pathfinder


Σημαντικότατο σταθμό στην Αρχαία Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία αποτελούν οι αγώνες των Ελλήνων εναντίον των Περσών για την προάσπιση της ελευθερίας τους. Οι λαμπρές νίκες κατά των εκάστοτε εισβολέων επέτρεψαν στο Ελληνικό έθνος να περάσει από την εφηβική ηλικία στην ωριμότητα, ν' αποκτήσει συνείδηση της δύναμης του και να δημιουργήσει τον κλασικό πολιτισμό του οποίου οι αρχές και τα ιδεώδη αποτέλεσαν τα θεμέλια του σημερινού ευρωπαϊκού πολιτισμού, επειδή ακριβώς οι αρχαίοι Έλληνες έζησαν και δημιούργησαν σε μια ελεύθερη κοινωνία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΕΝ ΜΙΛΛΕΡ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Από το nikosxeiladakis
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΕΝ ΜΙΛΛΕΡ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

Ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλευ Στέφεν Μίλλερ, με μνημειώδη επιστολή του, προς το επίσημο Περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaeology Magazine», ξεσκεπάζει τους σφετεριστές της Ιστορικής Αλήθειας και με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά επιχειρήματα, καταρρίπτει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, περί του δήθεν δικαιώματός τους να αποκαλούνται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»!

Ειδικότερα, ο διάσημος Καθηγητής, με αφορμή προκλητικό άρθρο του Δημοσιογράφου Matthew Brunwasser για τα Σκόπια, υπό τον τίτλο «Letter From Macedonia: Owning Alexander»,

Ακιντζί: Έκλεισε ο κύκλος των παλιών διαπραγματεύσεων

Ο κύκλος των παλιών διαπραγματεύσεων έχει πλέον κλείσει, πρέπει να στοχεύσουμε σε μια στρατηγική συμφωνία πακέτο που θα επικεντρώνεται στο αποτέλεσμα, με χρονοδιάγραμμα, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε διάσκεψη Τύπου που έδωσε στα γραφεία της αντιπροσωπείας του ψευδοκράτους στην Νέα Υόρκη μετά την συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΟΗΕ στο κτίριο των ΗΕ και η οποία διήρκησε 25 περίπου λεπτά.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι η έκθεση της κ. Λουτ δεν είναι ακόμη έτοιμη αλλά θα δοθεί στον κ. Γκουτέρες τις επόμενες ημέρες και υπό το φως αυτής της έκθεσης ο ΓΓ τους ενημέρωσε ότι θα περάσει και πάλι σε διάλογο με τις πλευρές. Ξεκαθάρισε δε ότι δεν τίθεται θέμα αναζήτησης λύσης εκτός των παραμέτρων του ΟΗΕ.

Δημοψήφισμα στα Σκόπια την Κυριακή -Χωρίς ενθουσιασμό οι πολίτες, πιέζει η Δύση - ΖΑΕΦ: «ΝΑΙ ΣΤΗΝ “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”»

Με την αυλαία της εκστρατείας των πολιτικών κομμάτων ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής να πέφτει, τα Σκόπια εισήλθαν στην τελική ευθεία και το λόγο θα έχουν πλέον οι περίπου 1,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι.
Αυτοί θα αποφασίσουν αν θα πάνε να ψηφίσουν και αν θα επικυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών με τη συμμετοχή να αποτελεί,.όπως συμφωνούν πολιτικοί αναλυτές, το κλειδί της διαδικασίας, αφού θα πρέπει να ξεπεράσει το 50% για να θεωρεί έγκυρη η έκβασή της.
Στην τελευταία του ομιλία ενώπιον υποστηρικτών του «ΝΑΙ» ο Ζόραν Ζάεφ απηύθυνε νέα έκκληση σ’ όλους τους ψηφοφόρους να σηκωθούν από τους καναπέδες και να πάνε να ψηφίσουν υπέρ της «Ευρωπαϊκής Μακεδονίας».

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας στρατός και αστυνομία στη Σερβία - Τεταμένη η κατάσταση στο Κόσσοβο

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς έθεσε σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Η απόφαση αυτή αποτελεί αντίδραση για την κατάληψη από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσσόβου της λίμνης Γκάζιβοντε η οποία μέχρι σήμερα βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Σέρβων.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, σήμερα το πρωί εξήντα άνδρες της μονάδας ταχείας επέμβασης - ROSU της αστυνομίας του Κοσσόβου κατέλαβαν το υδροηλεκτρικό σταθμό και όλες τις εγκαταστάσεις στην τεχνητή λίμνη Γκάζιβοντε.