Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Τα Ορλοφικά: Η ελληνική επανάσταση του 1770 - Το "ξανθό γένος" και η Ελλάδα

Από τον Μέγα Πέτρο στη Μεγάλη Αικατερίνη – Ο Γεώργιος Παπάζωλης και οι προετοιμασίες της Επανάστασης – Οι αδελφοί: Ορλόφ – Η εξέγερση στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας – Το άδοξο τέλος της Επανάστασης και οι συνέπειες.
Με την άνοδο στον θρόνο της Ρωσίας το 1689 του Πέτρου Α' (Μεγάλου Πέτρου), είχαν αρχίσει να δημιουργούνται στους Έλληνες προσδοκίες για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της οθωμανικής αυτοκρατορίας και κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.

Μοναδικής τεχνικής οι αρχαίοι Έλληνες μεταλλουργοί (Φωτό)

Με ευρηματικές τεχνικές που δεν είχαμε φανταστεί και με αυστηρές προδιαγραφές, χαραγμένες σε «οδηγίες χρήσης», δούλευαν τα μέταλλα οι πρόγονοί μας.
Βλέπεις σε Αρχαιολογικό Μουσείο όπως αυτό του Πειραιά το τεράστιο απομεινάρι από το έμβολο ενός αρχαίου πλοίου και το προσπερνάς μάλλον γρήγορα, γιατί προτιμάς ίσως να θαυμάσεις τα αγάλματα με τις υπέροχες σωματικές λεπτομέρειες που βρίσκονται εκτεθειμένα στον ίδιο χώρο.

Eνώπιον 100.000 ανθρώπων o Πούτιν υπόσχεται ένα λαμπρό μέλλον για τη χώρα του!

Ένα λαμπρό μέλλον και πολλές νίκες για τη χώρα του υποσχέθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια προεκλογική συγκέντρωση, παρουσία δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών του στο στάδιο Λουζνίκι, στη Μόσχα.
«Θέλουμε η χώρα μας να λάμψει και να στρέψει το βλέμμα προς το μέλλον, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας (…) θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι ευτυχισμένοι» είπε απευθυνόμενος σε ένα πλήθος περίπου 100.000 ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί στο στάδιο.
«Κανείς δεν θα το κάνει αυτό στη θέση μας. Και αν το καταφέρουμε, η επόμενη δεκαετία και όλος ο 21ος αιώνα θα σημαδευτούν από τις λαμπρές νίκες μας», συνέχισε.

Με Μπερλουσκόνι και Κίνημα 5 Αστέρων μπροστά οι αυριανές εκλογές στην Ιταλία «Χρήσιμη ψήφο» κατά της ακροδεξιάς ζητεί ο Ματέο Ρέντσι

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο Οι Ιταλοί, έπειτα από δύο μήνες προεκλογικής εκστρατείας, στην οποία κυριάρχησαν θέματα σχετικά με τη μετανάστευση, την ασφάλεια και την οικονομική ανάκαμψη.
Οι βουλευτικές εκλογές ενδέχεται να οδηγήσουν στην άνοδο των λαϊκιστικών και ακροδεξιών κομμάτων και σε κοινοβούλιο χωρίς πλειοψηφία για κανένα κόμμα.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο κεντροδεξιός συνασπισμός του οποίου προηγείται στις δημοσκοπήσεις, χωρίς όμως να εξασφαλίζει πλειοψηφία, επέλεξε να κάνει την τελευταία προεκλογική εμφάνισή του στη Νάπολη. Και αυτό γιατί στη νότια Ιταλία το αποτέλεσμα εμφανίζεται πιο αμφίρροπο από ποτέ.

Λεβέντης: Να γίνει παραγγελία 30 F-35 και πέντε φρεγατών -Μόνο έτσι θα κάνουν πίσω οι Τούρκοι - ΖΗΤΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Ο Βασίλης Λεβέντης εξέφρασε την ευχή να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα οι δύο στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους.
Επανέλαβε το αίτημα για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να γίνουν νέες παραγγελίες 30 F-35 και πέντε φρεγατών, εξήγησε. «Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα κάνουν πίσω οι Τούρκοι», συμπλήρωσε.
«Προσεύχομαι την Δευτέρα να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Τουρκία», είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων στον ΣΚΑΪ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει να πιέσει με αυτό το θέμα, για τους Τούρκους αξιωματικούς.

Αντεπίθεση με Navtex σε αυστηρό ύφος

Πέτρος Θεοχαρίδης 
Από το philenews

Νέα ένταση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα –ιδιαίτερα μετά τα συμβάντα στο τεμάχιο 3– στον πόλεμο των Navtex και αντι-Navtex, που δίνει η Κύπρος, έναντι της εξαιρετικά προκλητικής και επιθετικής τουρκικής τακτικής να προωθήσει γκρίζες ζώνες και αμφισβήτηση στην περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας για έκδοση όλων των μορφών Navtex (έρευνας – διάσωσης, ασφάλειας ναυσιπλοΐας και μετεωρολογικές), παράλληλα με την προσπάθεια αμφισβήτησης της κυπριακής ΑΟΖ.

Η νέα τεχνολογική πραγματικότητα και η θέση της Ελλάδας στο ψηφιακό σύμπαν

Το 2003, ο Επίτροπος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, Michael Copps, είχε προβλέψει αυτό που σήμερα όλος ο πλανήτης, γνωρίζει στην πράξη: Τα ευρυζωνικά δίκτυα είναι για τον 21ο αιώνα ό,τι ήταν για τον 19ο οι δρόμοι, τα κανάλια και οι σιδηροδρομικές γραμμές και για τον 20ό τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και τα ταχύτατα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Σήμερα, 15 χρόνια μετά, η ισότιμη πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, ενώ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο πλανήτης μαθαίνει τον όρο «digital inclusion», τη συμμετοχή, δηλαδή, ανθρώπων και οργανισμών στην ψηφιακή δραστηριότητα χωρίς διακρίσεις. Την ίδια στιγμή, μαζί με τον δείκτη νοημοσύνης (IQ) ο κόσμος μαθαίνει να μετρά το DQ, την ψηφιακή νοημοσύνη, αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία είναι ικανή να μετασχηματίσει τον κόσμο όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα.

Πρόκληση Ερντογάν για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ: Χωρίς την άδειά μας δεν γίνεται τίποτα! - Δηλώσεις εν πτήσει σε Τούρκους δημοσιογράφους

Ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε εμμέσως στον Νίκο Αναστασιάδη ότι θα πρέπει να διαπραγματευτεί με το «ψευδοκράτος» για το πώς να διεξαχθούν οι έρευνες - Ζητά από κοινού έρευνες και διαμοιρασμό των ορυκτών που θα βρεθούν
Στο επεισόδιο με το γεωτρύπανο της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, εν πτήσει, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Σενεγάλη και το Μάλι.