Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Οι "θαυματουργές" ασπίδες των Αρχαίων Ελλήνων

Όπως έχει αναφερθεί μυστήριο καλύπτει το θέμα του τί ήταν τα περίφημα ιερά όπλα πού υπήρχαν μέσα στο άδυτο του ναού του Απόλλωνος, και τα οποία με θαυμαστό τρόπο βρέθηκαν μπροστά από τον ναό όταν έφθαναν στο τέμενος του θεού οι βάρβαροι Πέρσες για να το συλήσουν. 
Μια ιδέα για το τί μπορεί να ήταν κάποιο από τα ιερά αυτά όπλα μας δίνει ό θρύλος του Άβαντος, πού αναφέρεται στην θαυματουργή ασπίδα του «Άβαντεία ασπίς» οι περιπέτειες της οποίας έχουν ως έξης:

Ηλεία: Συγκλονιστικές εικόνες απο την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

Από το ilialive

Δείτε εικόνες από τις ολονύχτιες μάχες με τις φλόγες των πυροσβεστών στα μέτωπα της πυρκαγιάς στη Σκιλλουντία.

Η φωτιά δεν έχει κοπάσει και συνεχίζει να κινείται απειλητικά.

Κομισιόν: Ερχονται ταυτότητες με δακτυλικό αποτύπωμα και βιομετρικά στοιχεία για όλες τις χώρες-μέλη - ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΕ

Η Κομισιόν σχεδιάζει για όλες τις χώρες-μέλη νέες ταυτότητες με υποχρεωτικό ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες της Die Welt.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και αναδημοσιεύει η Deutsche Welle η Κομισιόν επιθυμεί οι ταυτότητες σε όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ να περιέχουν υποχρεωτικά ένα ψηφιοποιημένο δακτυλικό αποτύπωμα, καθώς και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία των κατόχων. Στη Γερμανία οι ταυτότητες περιλαμβάνουν ήδη ψηφιοποιημένα δακτυλικά αποτυπώματα, ωστόσο μόνο όταν οι πολίτες το επιθυμούν.

Κουβέλης: Βρισκόμαστε σε έναν ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο

Το υπουργείο Άμυνας γνωρίζει τις πληροφορίες για δημοσιεύματα σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ για το «κατέβασμα» ελληνικής σημαίας από βραχονησίδα στο Αιγαίο δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Βρισκόμαστε σε έναν ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο» είπε ο κ. Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι αναχαιτίσεις των τουρκικών μαχητικών γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καταπονούνται οι Έλληνες πιλότοι.

Πρόκληση Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα(Βίντεο)

Σε μία απίστευτη δήλωση προέβη σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος ανέφερε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από τουρκική βραχονησίδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Σε ομιλία του σήμερα, ο Γιλντιρίμ αναφέρθηκε στην Ελλάδα και μάλιστα στις ενέργειες να προκληθεί ένταση: «Είμαστε ενήμεροι για κάποιες ενέργειες του γείτονά μας της Ελλάδας, η οποία προκαλεί την αύξηση της έντασης, από καιρού εις καιρόν στο Αιγαίο. Αυξήσεις σε αυτές τις εντάσεις πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα ειδικά στα θέματα ιδιοκτησίας.