Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Κώστας Ηλιάκης ο ήρωας που ακόμα πετάει – Αθάνατος(Βίντεο)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 23 ΜΑΪΟΥ 2006…
 
Αερομαχία στο Αιγαίο. Ένα τουρκικό κι ένα ελληνικό F-16 συγκρούονται κατά τη διάρκεια εμπλοκής πάνω από την Κάρπαθο, με αποτέλεσμα να καταπέσουν αμφότερα στη θάλασσα. Σώος ανασύρεται ο τούρκος πιλότος, νεκρός ο σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης.

Τί πραγματικώς συνέβη νοτίως τής νήσου Καρπάθου τήν 23 Μαϊου 2006
Πώς κατερρίφθη καί εφονεύθη ο ηρωϊκός πιλότος , σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης .

Γενναίος Κολοκοτρώνης 1805 – 1868

Αγωνιστής του '21 και πολιτικός. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας από τις 26 Μαΐου έως τις 10 Οκτωβρίου του 1862.
Ο Ιωάννης Κολοκοτρώνης γεννήθηκε το 1805 στη Ζάκυνθο και ήταν δευτερότοκος γιος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της Κατερίνας Καρούσου. Το προσωνύμιο «Γενναίος», με το οποίο είναι γνωστός, του δόθηκε από τους συναγωνιστές του, λόγω της γενναιότητας που επεδείκνυε στα πεδία των μαχών κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.
Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στη Ζάκυνθο, όπου είχε καταφύγει η οικογένειά του από την Πελοπόννησο. Γράμματα δεν έμαθε και από τα πρώτα εφηβικά του χρόνια εργάστηκε «ως μούτζος εις τα πλοία», όπως αναφέρει στα «Απομνημονεύματά του». Μόλις ξέσπασε η Επανάσταση πήγε στην Πελοπόννησο και τέθηκε υπό τις διαταγές του πατέρα του.

ΥΠ.ΕΘ.Α: «Χειρότεροι από τους πιο βάρβαρους στρατούς»- Π.Καμμένος κατά των Τούρκων που δεν σεβάστηκαν το μνημόσυνο του Κ.Ηλιάκη

Για βάρβαρους μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος από την Κάρπαθο, αναφερόμενος στις τουρκικές παραβιάσεις, την ώρα που γινόταν το μνημόσυνο του Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου:
«Παρακολουθήσατε όλοι σας την απόδοση τιμών στον ήρωα Κώστα Ηλιάκη, εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας της Καρπάθου, της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας και των θρησκευτικών αρχών. Είναι σημαντικό να πούμε ότι την ώρα που η Ελλάδα τιμούσε έναν ήρωα,

Απεβίωσε ο Ρότζερ Μουρ στα 89 του - Ταύτισε την καριέρα του με ρόλους κατασκόπων και πρακτόρων(Βίντεο - Φωτο)

Έπειτα από «σύντομη, αλλά γενναία μάχη με τον καρκίνο», όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του - Ακόμα και σήμερα, ο φλεγματικός Βρετανός με το «κοφτερό» χιούμορ είναι ο μακροβιότερος Μποντ, με επτά ταινίες στο ενεργητικό του - Άφησε εποχή και στην τηλεόραση ως «Ο Άγιος»
Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 89 ετών, ο σερ Ρότζερ Μουρ, που νοσηλευόταν στην Ελβετία. Την ανακοίνωση του θανάτου του δημοφιλούς ηθοποιού έκανε η οικογένειά του μέσω Twitter, με τους οικείους του να δηλώνουν «συντετριμμένοι».

«Με βαριά καρδιά πρέπει να ανακοινώσουμε ότι ο αγαπητός μας πατέρας, σερ Ρότζερ Μουρ, πέθανε σήμερα στην Ελβετία, έπειτα από σύντομη, αλλά γενναία μάχη με τον καρκίνο» ανέφερε η σχετική σύντομη ανακοίνωση των μελών της οικογένειάς του.

Ναυάγιο στο Eurogroup: Ούτε δόση, ούτε έκτακτη συνεδρίαση, ούτε χρέος -Κλείδωσε μόνο η λιτότητα διαρκείας - Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ


Γιώργος Παππούς
Από το iefimerida

Τη χειρότερη δυνατή κατάληξη είχε το χθεσινό Eurogroup, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν είναι διατεθειμένο να κάνει στην παρούσα φάση άλλες παραχωρήσεις στο θέμα του χρέους.

Κων/πολη: Έσπασαν το πρόσωπο του Μακάριου σε μνημείο

Ζημιές προκλήθηκαν στο μνημείο το οποίο ανεγέρθη στη μνήμη του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς σε πάρκο της περιοχής Μπεϊλικντουζού στην Κωνσταντινούπολη και απεικονίζει το στιγμιότυπο από την υπογραφή των συμφωνιών της Ζυρίχης για την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά τις έντονες αποδοκιμασίες στα εγκαίνια, την περασμένη Παρασκευή, λόγω της περίληψης στο μνημείο δίπλα από το όρθιο άγαλμα του Ντενκτάς, του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου να κάθεται μαζί με τον Φαζίλ Κιουτσιούκ, τον Ραούφ Ντενκτάς και τον τότε ΓΓ του ΟΗΕ, σήμερα ανακαλύφθηκε ότι άγνωστοι έσπασαν τα πρόσωπα του Αρχιεπισκόπου και του Κιουτσιούκ.

«Μπλε Φάλαινα»: Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το φονικό παιχνίδι

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε το παιχνίδι αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα» που διεισδυσε και στη χώρα μας και έχει οδηγήσει σε αυτοκτονία δεκάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Δημητρίου με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) έδωσε εντολή στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και στους εισαγγελείς Ανηλίκων της χώρας να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.

Μάντσεστερ: Η σφαγή των παιδιών - Πόλη βυθισμένη στο πένθος και την αγωνία(Βίντεο - Φωτο)

Σύμφωνα με πληροφορίες, 12 παιδιά κάτω των 16 ετών βρίσκονται μεταξύ των 59 τραυματιών - Προχωρά το μακάβριο έργο της αναγνώρισης των σορών - «Σβήνουν» οι ελπίδες για τους αγνοούμενους
Βυθισμένο στο πένθος και στην αγωνία για την τύχη αγνοούμενων και τραυματιών από τη βομβιστική επίθεση σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε είναι το Μάντσεστερ, την ώρα που η πόλη προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της.

Toυλάχιστον 22 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν και 59 ακόμη τραυματίστηκαν, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, την ώρα που χιλιάδες οπαδοί αποχωρούσαν από συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο «Μάντσεστερ Αρένα».