Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ(ΒΙΝΤΕΟ)

Πόντος:Πολιτισμός και γενοκτονία

1. Εισαγωγή

    Η ιστορία του Ελληνισμού του Εύξεινου Πόντου, ξεκινά από το μύθο, από τότε που ο Φρίξος και η Έλλη ταξίδεψαν πάνω στο Χρυσόμαλλο Δέρας για να αποφύγουν τη θυσία τους από τους θεούς του Ολύμπου. Ακολούθησε ο θάνατος της Έλλης και ο Φρίξος με την άφιξή του στην Κολχίδα ανέθεσε τη φύλαξη του πολύτιμου Δέρατος στο βασιλιά Αιήτη. Η Αργοναυτική εκστρατεία, με τον Ιάσονα και πλήρωμα απ' όλες τις ελληνικές πόλεις, αποτέλεσε την προσπάθεια για την κτήση του Χρυσόμαλλου Δέρατος και την απόπειρα για εποικισμό της περιοχής, που αρχίζει αμέσως μετά τον Τρωικό πόλεμο, το 1100 π.Χ.

Η Διεθνής Αναγνώριση της Γενοκτονίας είναι υποχρέωση απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα

Του Θεόφιλου Κωτσίδη
Από το epontos

Η Τουρκία αποδεδειγμένα πια θεωρείται ένοχη για το σχέδιο της εθνικής εκκαθάρισης, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για τη γενοκτονία εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Βασική πολιτική παράμετρος στην ιστορία της ύστερης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, των Νεότερης δλδ. Τουρκίας και του νεοσύστατου κεμαλικού κράτους ήταν η ιδεολογία της εξολόθρευσης, του αφανισμού και της καταπίεσης.

19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Του Κωνσταντίνου Φωτιάδη
Καθηγητή Ιστορίας
Από το epontos


Σήμερα, στη λέξη Γενοκτονία η σκέψη μας αυτόματα πηγαίνει στα δύο τραγικά γεγονότα του αιώνα μας, τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από τους Νεότουρκους και τη Γενοκτονία των Εβραίων και των σλαβικών λαών το 1940-1944 από τους Γερμανούς.
Στον αιώνα μας διαπράχθηκαν εγκλήματα Γενοκτονίας και σε άλλους λαούς, που συνειδητά η Νέα Τάξη πραγμάτων προσπάθησε και προσπαθεί να υποβαθμίσει.

Ντοκουμέντο: Σελίδες από το ημερολόγιο των ανταρτών της Σάντας!

Από το e-pontos
 
Το e-Pontos.gr δημοσιεύει σελίδες από το πρωτότυπο ημερολόγιο των ανταρτών της Σάντας, του καπετάν Ευκλείδη το οποίο είναι γραμμένο επιτόπου τις χρονιές 1917 έως και 1924 που πιάστηκαν και ήρθαν στην Ελλάδα! Το κρατούσε ο Κώστας Κουρτίδης, αδερφός και υπαρχηγός του καπετάν Ευκλείδη...

Οι συγκεκριμένες, είναι οι σελίδες που αναφέρονται στα γεγονότα της καταστροφής της Σάντας και του σφαγιασμού των παιδιών στο σπήλαιο της Μάγαρας τον Σεπτέμβριο του 1921...

Μοναδική φωτογραφία στη Δράμα - Μεσίστια η Ελληνική σημαία με τον Μονοκέφαλο Αετό



     Μοναδική φωτογραφία στη Δράμα - Μεσίστια η Ελληνική σημαία με τον Μονοκέφαλο Αετό
                                                            Φωτογραφία: Αντώνης Νικηφορίδης
                                                                        ΠΗΓΗ epontos

Γενοκτονία των Ποντίων: Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο

Η κόλαση στον Άγιο Γεώργιο Πάτλαμα 
– Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε;

Η γενοκτονία των Ποντίων ( 1916 - 1923 ) με 353.000 νεκρούς αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του αιώνα μας.

Το Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923.

ΗΠΑ: Κατασκευάστηκε μέταλλο που επιπλέει – Νέο υλικό για ελαφρά αυτοκίνητα και αβύθιστα πλοία

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα σύνθετο υλικό με μέταλλο, που είναι τόσο ελαφρύ, ώστε μπορεί να επιπλέει στο νερό. Έτσι, ένα σκάφος, κατασκευασμένο από αυτό το υλικό,
δεν θα βυθιζόταν, ακόμη κι αν είχε υποστεί σοβαρή ζημιά.

Οι μηχανικοί της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και της εταιρείας Deep Spring Technologies (DST), σε συνεργασία με ερευνητές του αμερικανικού στρατού, με επικεφαλής τον καθηγητή Νικχίλ Γκούπτα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών, δήλωσαν πως το πρωτοποριακό υλικό θα μπορούσε επίσης, χάρη στο μικρό βάρος του, να επιτρέψει την εξοικονόμηση καυσίμων τόσο σε σκάφη, όσο και σε οχήματα.

Πως η Νήσος Σάσων από ελληνικό νησί κατέληξε Αλβανική ναυτική βάση και τώρα τουριστική ατραξιόν

Η μυστηριώδης Νήσος Σάσων στα σύνορα Ελλάδος  και Αλβανίας , που στο παρελθόν ήταν μια σοβιετική στρατιωτική βάση και, ενδεχομένως και μια αποθήκη χημικών όπλων , αλλάζει όψη σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ . Το νησί θα μετατραπεί λίαν συντόμως σε μια τουριστική ατραξιόν  σύμφωνα με τον Τουριστικό Οργανισμό της Αλβανίας, ο οποίος  αποκάλυψε τα σχέδια  του για την μετατροπή της πρώην στρατιωτικής βάσης σε τουριστικό αξιοθέατο αυτό το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με ιστορικά δεδομένα από την ιστοσελίδα himara.gr, το Νησί Σάσων βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο στενό του Οτράντο στη νότια Αλβανία, όπου  συναντώνται η Αδριατική και το Ιόνιο . Το νησί αυτό στην ουσία το «χάρισε» η Ελλάδα στην Αλβανία.!!!!

Ζωντανό τσιμέντο επουλώνει τις ρωγμές του με βακτήρια(Βίντεο)

Ντελφτ, Ολλανδία:Είναι το δημοφιλέστερο δομικό υλικό από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, φαίνεται όμως ότι επιδέχεται ακόμα πολλές βελτιώσεις: ολλανδοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα «βιοτσιμέντο» που διορθώνει τις ρωγμές του στρατολογώντας ζωντανά βακτήρια.

Το ζωντανό μπετόν είναι τώρα υποψήφιο για ευρωπαϊκό βραβείο καινοτομίας, και τα πρώτα τρία προϊόντα έχουν ήδη φτάσει στην αγορά.

Η πρόκληση Σόιμπλε προς Βαρουφάκη: Πάρτε δρόμο από το ευρώ

Πρόταση-σοκ από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες στις 11 Μαΐου - «Φύγετε από την Ευρωζώνη και σας δίνουμε κλειδωμένη ισοτιμία ευρώ - δραχμής, κλειδωμένο χρέος και "οδοιπορικά"» - Η απάντηση Τσίπρα προς διαφωνούντες: Προτιμώ κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ αντί για καταστροφή στην Ελλάδα - Δείτε την απάντηση του υπουργού Οικονομικών και την ανταπάντηση του «Πρώτου ΘΕΜΑτος»
Το καταχθόνιο σχέδιο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη φαίνεται να δρομολογεί εκ νέου ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επαναφέρει παλαιότερες προτάσεις του για «φιλική» αποχώρηση από το κοινό νόμισμα με αντάλλαγμα χρηματοδοτική στήριξη από τους εταίρους και περιορισμούς στις τραπεζικές αναλήψεις μέχρι να ολοκληρωθεί η νομισματική αλλαγή.

Άνοιξαν οι αστροπύλες του ουρανού; Ή συμβαίνει κάτι άλλο; (Βίντεο)

Ένα όμορφο δειλινό στο Bartlet, στο Τενεσσί, στις 11/5/2015. Τι πιο ειδιλιακό από το να τραβήξει κανείς μία φωτογραφία από αυτό! Όταν, αργότερα, κοίταξε την φωτογραφία είδε κάτι τελείως διαφορετικό: ένα πρασινόχρωμο-γκρι συμμετρικό σχήμα, με τέσσερα συμμετρικά φώτα να το πλαισιώνουν.

Έμοιαζε με μάτι που κοιτούσε... Mufon case 65552. Ανάλογο φαινόμενο συνέβη και στην Φλόριντα στις 15/5/2015.

Όμως, για να είμαστε αντικειμενικοί, ας λάβουμε υπόψη μας και την περίπτωση που πρόκειται για κάποιος είδος αντανάκλασης στον φακό της κάμερας. Θα μπορούσε να είναι κάποιο είδος UFO;

Πως οι αεροψεκασμοί εγκλωβίζουν τη σκόνη χαμηλά στην ατμόσφαιρα(Φωτό-Βίντεο)

Στην… “πανδημία” υστερίας κατά της αιθαλομίχλης το 2012, είχαμε γράψει αναλυτικό άρθρο για το πως οι χημικοί αεροψεκασμοί δημιουργούν μια ‘ομπρέλα’ φυλακίζοντας από κάτω ότι κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα


Στο άρθρο μας (προηγούμενο ιστολόγιο) Η αιθαλομίχλη στις μεγαλουπόλεις μας και όλη η αλήθεια γι’ αυτήν  αναλύσαμε τι είναι το smog, γνωστή σε μας ως αιθαλομίχλη, και πως γίνεται συνειδητή προσπάθεια να φορτωθεί αυτή στην καύση των τζακιών, τη στιγμή που κάθε μέρα αμέτρητα αεροπλάνα περνούν στους ουρανούς και γεμίζουν την ατμόσφαιρα με αγνώστου είδους σωματίδια.

Η μαρτυρία της Kristen Meghan (πρώην επίλεκτο βαθμοφόρο μέλος της πολεμικής αεροπορίας) αποκαλύπτει... τους αεροψεκασμούς!(Βίντεο)

Πόσοι από σας έχετε ακούσει την λέξη chemtrails, πόσοι από σας έχετε ακούσει ότι πρόκειται για μια τρελή, ανισόρροπη συνομωσία; Κι όμως είναι αλήθεια!!!

Αυτά ισχυρίζεται η Kristen Meghan πρώην επίλεκτο βαθμοφόρο μέλος της πολεμικής αεροπορίας με 11 μετάλλια και
4 παράσημα είχε την ειδικότητα της Βιομηχανικού Περιβάλλοντος στην Πολεμική Αεροπορία της Αμερικής.

Η ειδικότητα αυτή της Αμερικάνικης Πολεμικής Αεροπορίας έχει σκοπό να προσέχει κάνοντας μελέτες και αναλύσεις, τις επιπτώσεις στην υγεία των πιλότων αλλά και του περιβάλλοντος .

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ PLOVDIV(ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ) ΣΠΑΝΙΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΕ ΣΚΑΛΙΣΤΟ ΤΟΝ ΤΡΩΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Ένα πολύ σπάνιο πολεμικό κράνος ενός αριστοκράτη της Θράκης, από την 1η -2 ος αιώνας μ.Χ.ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης ανασκαφής του αρχαίου Θρακικού τύμβου (τύμβο),γνωστό ως Παμούκ Μογκίλα στη Brestovitsa της Βουλγαρίας το 2013, έχει εκτεθεί στο κοινό για πρώτη φορά σε μια ειδική έκθεση στο Αρχαιολογικό μουσείο της Φιλιππούπολης .

Το μοναδικό κράνος πολέμου χαρακτηρίζετε από μοτίβα του Τρωικού πόλεμο είναι μόνο ένα από τα 80 διαφορετικά αντικείμενα στην έκθεση με τίτλο «Αρχαία Θησαυροί από Brestovitsa".

 Το εστιακό σημείο της έκθεσης είναι το ιππικό κράνος πολέμου του αρχαίου Θράκα αριστοκράτη που βρέθηκε στον τύμβο Παμούκ Μογκίλα το 2013, του οποίου η αξία ως αρχαιολογικό τεχνούργημα εκτιμάται σε 2.000.000 ευρώ.

Κυπριακό:Σειρά από ΜΟΕ θα καταθέσουν οι δύο πλευρές

Λευκωσία: Εισηγήσεις για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης χαμηλής πολιτικής, θα συζητήσουν αύριο οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών για το Κυπριακό, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.

Ήδη η κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς και εξετάζει σειρά μέτρων, τα οποία θα καταθέσει. Ανάλογες κινήσεις γίνονται και από τουρκοκυπριακής πλευράς.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων αναγνωρίζουν την προστιθέμενη αξία που προσδίδουν τα ΜΟΕ στις διαπραγματεύσεις και στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Εθνική Λοταρία για τη μείωση των ελλειμμάτων προτείνει ο Κόκκαλης - Κατέθεσε την εισήγησή του στον Γιάνη Βαρουφάκη

Ποσό 500-600 εκατ.ευρώ ετησίως μπορεί να εξασφαλίσει το Δημόσιο από τη Λοταρία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ιντραλότ
Το αμερικανικό αλλά και ευρωπαϊκό μοντέλο της μείωσης ελλειμμάτων μέσω της ίδρυσης εθνικής Λοταρίας πρότεινε στο δημόσιο ο πρόεδρος της Ιντραλότ Σωκράτης Κόκκαλης ο οποίος κατέθεσε την σχετική εισήγηση στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στις 15 Μαϊου.

Ο κ. Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη γενική συνέλευση της Ιντραλότ παρουσίασε τα βασικά σημεία της πρότασής του.

Η Αλβανία για πρώτη φορά αμφισβήτησε επίσημα την ελληνική κυριαρχία στη Νότιο Ήπειρο!

ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ "ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ" ΕΝΩ Ο Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ
 
Με έντονο διάβημα που επιδόθηκε στον Έλληνα πρεσβευτή στα Τίρανα, η Αλβανία προχώρησε για πρώτη φορά σε ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο χερσαίο χώρο της Νοτίου Ηπείρου.
 
Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησαν στο διάβημα στην Αθήνα ζητώντας να γίνει τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα, ενώ απαίτησαν και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών που διεξάγονται για υδρογονάνθρακες στη Νότιο Ήπειρο.

Ιστοσελίδα «κράζει» το κιτς στα Σκόπια: Πώς να χτίσετε μια ψεύτικη αρχαία πόλη σε 5 χρόνια - Το ταξιδιωτικό σάιτ www.atlasobscura.com


Ογκώδη αγάλματα, κτήρια νεοκλασικού στυλ, μπερδεμένα με την σταλινική αρχιτεκτονική, έτσι που δημιουργούν ένα αποκρουστικό αποτέλεσμα, είναι η εντύπωση του έγκυρου ταξιδιωτικού οδηγού για το μεγάλο πρότζεκτ των γειτόνων να δώσουν χαρακτήρα στην πρωτεύουσά τους
«Πώς να χτίσετε μια ψεύτικη αρχαία πόλη μέσα σε μόλις πέντε χρόνια» είναι ο τίτλος του θέματος της έγκυρης αμερικανικής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας atlasobscura.com, με θέμα τα Σκόπια και τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν στην πρωτεύουσα της FYROM τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου σχεδίου.