Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Νέα οχυρωματικά τείχη ανακαλύφθηκαν στην αρχαία πόλη της Περγάμου(Φωτο)

Τείχη 2.500 ετών βρέθηκαν στην αρχαία πόλη της Περγάμου, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2014.

Οι ανασκαφές που πραγματοποιούνται στην αρχαία πόλη της Περγάμου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 26 χιλιομέτρων από τη σημερινή ακτογραμμή του Αιγαίου και βορειοδυτικά της σύγχρονης περιοχής Bergama της Σμύρνης, αποκάλυψαν νέα οχυρωματικά τείχη.

Οι λίθινοι τοίχοι βρέθηκαν στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης, καθαρισμού και έρευνας που πραγματοποιήθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Κρατικών Υδραυλικών Έργων (DSI) στον Σελινούντα ποταμό που περιβάλλει την αρχαία Πέργαμο.

Πέντε φορές χαμηλότερα πληρώνουν οἱ Γερμανοί τό ρωσσικό ἀέριο

Τί ἀπεκάλυψε ὁ Πούτιν στήν συνέντευξη Τύπου μέ τόν Σόλτς – Τό πλεονέκτημα τοῦ Nord Stream – Ἡ εὐκαιρία πού ἔχασε ἡ Ἑλλάς τό 2009

Η ΠΟΛΥΩΡΟΣ συνάντησις τοῦ νέου Καγκελλαρίου τῆς Γερμανίας Ὄλαφ Σόλτς μέ τόν Πούτιν στήν Μόσχα ἔγινε μέν μεσούσης τῆς κρίσεως στήν Οὐκρανία, ὅμως αὐτό πού κυριάρχησε ἦταν ἡ συνέχισις τῆς παροχῆς φυσικοῦ ἀερίου στούς Γερμανούς καταναλωτές σέ χαμηλές τιμές. Ὁ Ρῶσσος Πρόεδρος οὔτε λίγο οὔτε πολύ εἶπε στόν Καγκελλάριο καί κατ’ ἐπέκτασιν στά ἑκατομμύρια τῶν Γερμανῶν, νά μήν φωνάζουν καί νά μήν διαμαρτύρονται γιά ὅ,τι συμβαίνει στήν ἀνατολική Οὐκρανία, γιά τόν ἁπλούστατο λόγο, ὅτι δέν ἔχουν ὑποστεῖ καμμία συνέπεια ἀπό τό ξέφρενο ράλλυ τιμῶν στό χρηματιστήριο τοῦ φυσικοῦ ἀερίου.

Ξεπλένοντας ευθύνες για το 1974, για ολοκλήρωση του εγκλήματος

Κώστας Βενιζέλος

Όσο πλησιάζουμε στη συμπλήρωση πενήντα χρόνων (1974-2024) από το πραξικόπημα της χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄ και της τουρκικής εισβολής, της μεγάλης προδοσίας και τραγωδίας της Κύπρου, παρακολουθούμε να αναπτύσσονται διάφορες θεωρίες για το τι έχει συμβεί τότε. Αναζητούνται ευθύνες, αλλά και συγκαλύπτονται ευθύνες. Ξεπλένονται ευθύνες. Είναι ένα παιχνίδι, το οποίο συνδέεται από κάποιους νεωτεριστές της ιστορικής αλήθειας με την ανάπτυξη ενός βολικού αφηγήματος. Ένα αφήγημα που στηρίζεται στη λογική πως η προδοσία στην Κύπρο, το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου ήταν μια… αναλαμπή τρέλας του Ιωαννίδη, ο οποίος θύμωσε με τον Κύπριο Πρόεδρο και αποφάσισε να τον ανατρέψει. Λέγεται, επίσης, πως ο Μακάριος «ανεξήγητα» απέστειλε επιστολή στον Γκιζίκη ζητώντας

Σφάξε με πασά μου ν’αγιάσω

Ανακοίνωση Άρδην: Το, «δεν διεκδικώ τίποτα», σημαίνει «σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω!»

Ανακοίνωση του Άρδην

Οξύνει και πάλι τις απειλές της η Τουρκία, με τις δηλώσεις της για την αποστρατιωτικοποίηση και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών, το «θερμό διπλωματικό επεισόδιο» μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Τούρκου πρέσβη στη Νορβηγία, τις καθημερινές εμπρηστικές δηλώσεις διά στόματος του Ερντογάν, του Τσαβούσογλου και άλλων Τούρκων αξιωματούχων, τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου με συνεχείς υπερπτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ελληνική επικράτεια.  

Το εμβατήριο των Γενίτσαρων

Δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Αρθρογράφος
Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου - Οθωμανολόγος

Οι Έλληνες αλιείς, λιμενικοί και το Πολεμικό Ναυτικό που έρχεται σε καθημερινή επαφή με αντίστοιχους Τούρκους 

(θερμά επεισόδια ή it dalaşı) και κυρίως το καλοκαίρι του 2020, συνήθως άκουγαν και ακούν από τα ηχεία των Τουρκικών πλοίων το παρακάτω εμβατήριο των γενιτσάρων:

Ενόχλησε «εγχώριους» ο Δένδιας επειδή την (ξανά) είπε στους Τούρκους; Πάτε καλά;

Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Υπάρχουν ορισμένοι «κύκλοι» στην Ελλάδα, παριστάνουν τους «αριστερούς», τους «ειρηνιστές» και τους «λογικούς», αλλά στην πραγματικότητα είναι «εκσυγχρονιστές» -ή τέλος πάντων σε αυτή τη γραμμή-, οι οποίοι δυσαρεστούνται και μάλιστα έντονα όποτε Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απαντά στους Τούρκους στη γλώσσα που καταλαβαίνουν.

Αυτοί οι «κύκλοι» παλαιότερα είχαν στο στόχαστρο τον Κοτζιά. Τώρα έχουν τον Δένδια.

Αμφότεροι ως υπουργοί Εξωτερικών -πέρα των άλλων- τα έχουν «χώσει» δημόσια στους Τούρκους.

¨Ακραία σκληρές δηλώσεις Δένδια¨….(Βίντεο)

Στο παρακάτω βίντεο ακούμε τον Τάκι Μπερμπεράκι -ανταποκριτή του τουρκικού καναλιού HABERTURK να λέει τα εξής για το επεισόδια  Δένδια :

(Χρονικό σημείο 0:24)
Μπορούμε να πούμε πως και πάλι υπήρξε ένα επεισόδιο Δένδια
Γιατί ; Διότι ας θυμηθούμε πως πέρσι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δένδιας κατά την επίσκεψη του στην Άγκυρα, με τις ακραία σκληρές δηλώσεις που έκανε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου, βιώσαμε και εκεί μια μεγάλη κρίση και μια λεκτική μονομαχία.

Η Τουρκία αφήνει ένα και μόνο μέτωπό της ανοικτό

Θανάσης Μαυρίδης 

Η Τουρκία προσπαθεί να κλείσει όλες τις υποθέσεις της, ακολουθώντας μία επιθετική πολιτική φιλίας. Από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι το Ισραήλ. Με όλους; Όχι! Η Τουρκία συνεχίζει την απαράδεκτη πολιτική των προκλήσεων με την Ελλάδα και με την Κύπρο. Και σε σχέση με το παρελθόν υπάρχει η ουσιαστική διαφορά ότι έχει μετακυλήσει την πίεσή της στο Αιγαίο. Είναι πολύ ξεκάθαρο τι ακριβώς θέλει: Μερικά νησιά, αν όχι όλο το Αιγαίο!

Βρισκόμαστε ήδη σε πόλεμο με την Τουρκία. Μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας βομβαρδίζουν

Συνεκμετάλλευση σε Αν. Μεσόγειο, Αιγαίο θέλει ο Ακάρ

Μανώλης Κωστίδης 

Tη συνεκμετάλλευση του πλούτου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο προτείνει στην Ελλάδα ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Tη συνεκμετάλλευση του πλούτου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο προτείνει στην Ελλάδα ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. Eκφράζοντας όμως τις πάγιες θέσεις της Αγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, εξαπολύει κατηγορίες εναντίον της Αθήνας, μιλάει για «προβοκατόρικες ενέργειες» και ζητεί την επίλυση των διαφορών δίχως την εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Τουρκάλα «πράκτορας» εντός του State Department πίσω απο την ακύρωση του EastMed!

Επιστολή – βόμβα των Ελληνοαμερικανών βουλευτών στην τουρκικής καταγωγής Durakoglu!

Μία γυναίκα τουρκικής καταγωγής, η οποία μάλιστα διατηρεί εξαιρετικά στενές σχέσεις με την γενέτειρα της, κρύβεται πίσω από την ενέργεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να ακυρώσει τον East Med. Επιβεβαιώνοντας μάλιστα τους τουρκικούς πανηγυρισμούς έπειτα από αυτή την  «ανεξήγητη» απόφαση, που ισοδυναμεί με πισώπλατη μαχαίρια κατά της Ελλάδας, λίγους μήνες μετά την υπογραφή της «λεόντειου» αμυντικής συμφωνίας.

Γιατί η πρόταση Ιωακειμίδη για την αντιγραφή ΗΠΑ, Νίξον-Κίσιντζερ με την Κίνα (’70) στα ελληνοτουρκικά είναι ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Η ελληνική ανησυχία για την παρόξυνση του τουρκικού αναθεωρητισμού είναι εύλογη. Το θέμα βρίσκεται καθημερινά στη δημόσια συζήτηση, καθώς, παρά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η Τουρκία φροντίζει να το συντηρεί με επιθετικές δηλώσεις. Οι Δυτικοί ασχολούνται με τις τουρκικές ακρότητες μόνο παρεμπιπτόντως και με τη δέουσα… χαλαρότητα, παρότι οι συζητήσεις για αποβάσεις σε ελληνικά νησιά διεξάγονται πλέον ανοιχτά στη δημόσια τουρκική τηλεόραση! Κατά τα άλλα, οι πάντες ασχολούνται με τον Πούτιν και την Ουκρανία. Η ελληνική πλευρά δεν φροντίζει να αξιοποιήσει δεόντως τη συγκυρία για να αναδείξει τις ομοιότητες με το ελληνοτουρκικό μέτωπο και να καταγγείλει διεθνώς τον ισλαμοφασισμό που εκπροσωπεί η Τουρκία του Ερντογάν. Στόχος της είναι η τρομοκράτηση του πληθυσμού μιας χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ η Ουκρανία, για την οποία χύνονται τόσα δάκρυα, δεν ανήκει πουθενά.

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)


Οι αναλογίες μεταξύ ελληνοτουρκικών και Ουκρανικού δεν εξαντλούνται μόνο στο ζήτημα της

Θα επιβεβαιωθούν οι Αμερικανοί για τη ρωσική εισβολή; Ή θα διαψευστούν όπως συνέβη με τα χημικά του Ιράκ; Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου(Βίντεο)

Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι βρισκόμαστε στη φάση εκτέλεσης του σεναρίου για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Εννοούν του σεναρίου της προβοκάτσιας. Αυτό υποστήριξε και ο υπουργός Εξωτερικών, ο Άντονι Μπλίνκεν.

Σε λίγο, στις 9.30 ώρα Ελλάδος, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ενημερώσει ξένους ηγέτες για τις τελευταίες εξελίξεις και πληροφορίες, ιδιαίτερα για το σενάριο της προβοκάτσιας.

Θα μιλήσει με τους ηγέτες του Καναδά, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, και της Βρετανίας. Θα λάβουν επίσης μέρος η πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Γιώργος Φίλης, Υπάρχουν κέντρα και στις δύο πλευρές που δεν θέλουν την ειρήνη στην Ουκρανία(Βίντεο)

Υπάρχουν κέντρα και στις δύο πλευρές που δεν θέλουν την ειρήνη στην Ουκρανία διερωτάται ο Καθηγητής γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης 

Ο καθηγητής τονίζει ότι πόλεμος με ραντεβού δεν γίνεται και ότι έπεσαν έξω οι προβλέψεις των Δυτικών δεν συνεπάγεται ότι αποκλιμακώθηκε η κατάσταση 

Το ερώτημα που πρέπει να απαντάμε πριν από ένα τέτοιο συμπέρασμα είναι "Γιατί να κάνει πίσω ή Ρωσία. Τι κέρδισε;"αναφέρει ο καθηγητής 

«Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν ανησυχούν για την κυριαρχία της Ελλάδας που απειλεί η Τουρκία»; Χ.Καπούτσης(Βίντεο)

«Οι φίλοι μας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, λένε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Ουκρανίας, κατηγορώντας τη Ρωσία για κινήσεις στρατευμάτων της εντός της επικράτειας της! Δεν βλέπουμε να έχουν τις ίδιες ευαισθησίες για την Ελλάδα και την κυριαρχία της ,που απειλείτε από στρατιωτικές κινήσεις της Τουρκίας εκτός των συνόρων της»!

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Χρήστος Καπούτσης τα λέει όλα με λίγες λέξεις για τα όσα διαδραματίζονται στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας και τις επιπτώσεις που αυτή έχει και για την Ελλάδα.

Στέφανος Καραβίδας στο pagenews.gr: Τουρκικά UAVs – Η αλήθεια για τις δυνατότητες και η αντιμετώπιση(Bίντεο)

Ο Στέφανος Καραβίδας στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero του Λάμπρου Καλαρρύτη, αποκαλύπτει πολλά και σημαντικά για τα τουρκικά UAVs, την αμυντική μας πολιτική. Από τις καθημερινές προκλήσεις και αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο, ως το σημείο μηδέν της δολοφονίας του Σμηναγού Ηλιάκη.

Ο Στέφανος Καραβίδας στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero του Λάμπρου Καλαρρύτη. O Επισμηναγός Ιπτάμενος εν αποστρατεία και Υποψήφιος Διδάκτωρ Γεωπολιτυικής, αποκαλύπτει πολλά και σημαντικά για τα τουρκικά UAVs. Η αλήθεια για τις δυνατότητες και τους τρόπους αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας. Τι λέει για το σημείο μηδέν στην άμυνά μας: Τη δολοφονία του Σμηναγού Ηλιάκη το 2006 και τα λάθη που ακολούθησαν, από ελληνικής πλευράς.