Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

27 Απριλίου 1941: Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα

Η επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας κατά της Ελλάδας εκδηλώθηκε στις 5:15 είχε ξεκινήσει το πρωί της 6ης Απριλίου
Η επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας κατά της Ελλάδας εκδηλώθηκε στις 5:15 το πρωί της 6ης Απριλίου 1941 στα οχυρά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, 45 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη ώρα, σύμφωνα με τη γερμανική διακοίνωση που είχε επιδοθεί νωρίτερα στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή από τον γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα, πρίγκιπα Έρμπαχ. Επιδίδοντας το τελεσίγραφο, ο Έρμπαχ τόνισε στον Κορυζή ότι ο πόλεμος δεν στρεφόταν κατά της Ελλάδας, αλλά κατά της Αγγλίας, που είχε σπεύσει προς βοήθεια της χώρας μας με 62.000

Υποναύαρχος επί τιμή η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα με διαταγή Καμμένου

Ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να απονείμει στην αγωνίστρια του 1821, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, τον τίτλο του… Υποναυάρχου επί τιμή.

Ο Πάνος Καμμένος σύμφωνα με το eleftherostypos.gr, απένειμε τον τίτλο στη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα 193 χρόνια μετά το θάνατό της.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε τελέσει και μνημόσυνο για τους πεσόντες στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας μετά από 2.500 χρόνια!

Κυπριακό και τουρκικές προκλήσεις συζήτησαν ΥΠΕΞ - Λαβρόφ

H πιο αποτελεσματική διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχία και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου μπορεί να προέλθει από το ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.


Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε σήμερα στη Μόσχα με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Λαβρόφ είπε ότι το σύστημα των Εγγυήσεων είναι αναχρονιστικό και δεν συνάδει με τον σύγχρονο κόσμο, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του είπε ότι «η Κύπρος είναι σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Ευρώπη».

Ο Τσαβούσογλου απειλεί ευθέως με πόλεμο την Ελλάδα

«Η πτήση μεταξύ των δύο ακτών του Αιγαίου κρατάει μόνο μερικά λεπτά»
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα για προβοκάτσιες και την καλεί να συμπεριφερθεί ειρηνικά
Την επιθετική ρητορική της Άγκυρας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπολύοντας νέες απειλές πολέμου κατά της χώρας μας.
Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο ειδήσεων DHA o υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε πως «η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς για να δημιουργήσει τετελεσμένα, δεν θα αλλάξει ούτε τις θέσεις της Τουρκίας, ούτε θα αλλάξει την ύπαρξη των θεμάτων του Αιγαίου».

O Τουσκ μίλησε στα Σκόπια σε «άπταιστα μακεδονικά» (Βίντεο)

Στη… «μακεδονική» γλώσσα μίλησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, στα Σκόπια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πρωτοβουλία του κ. Τουσκ να μιλήσει... «μακεδονικά» αναδείχθηκε, μάλιστα, με ειδική επισήμανση στο επίσημο δελτίο Τύπου της συνάντησης, με έναν αστερίσκο χαμηλά στο κείμενο, να γράφει «delivered in Macedonian». Μία κίνηση ιδιαιτέρως προκλητική από την Ευρωπαϊκή Ένωση που έρχεται σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας και Σκοπίων, καθώς η γλώσσα και η ταυτότητα των κατοίκων του Σκοπίων αποτελούν «αγκάθια» για την επίλυση του ονοματολογικού.