Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η αλλαγή φάσης του ζεόλιθου

Του Ν. Λυγερού

Αυτήν την περίοδο χωρίς να το συνειδητοποιούν οι περισσότεροι διανύουμε ένα μεταβατικό στάδιο όσον αφορά στο θέμα του ζεόλιθου. Σιγά-σιγά οι επίσημοι φορείς αρχίζουν να κάνουν αναφορές σ’ αυτόν τον στρατηγικό ορυκτό πλούτο, ακόμα και για το πεδίο της πιστοποίησης. Δεν είναι πια ενημερωμένοι μόνο στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια και στο ΥΠΕΚΑ, και ειδικά ο αρμόδιος Υφυπουργός. Το θέμα έχει εξελιχθεί και τώρα πια αγγίζει και το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αλλά και το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.

Αποκάλυψη: Η τρόικα διεκδικεί εκκλησίες, βραχονησίδες, δάση και νοσοκομεία


Απόρρητη έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης (ESM) - Οι δανειστές επιδιώκουν διεύρυνση αρμοδιοτήτων για το νέο «ΤΑΙΠΕΔ εξωτερικού» - Στόχος και η πώληση κρατικής γης και περιουσίας
Νέα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η πώληση της περιουσίας του Δημοσίου δεν αφορά μόνο στα γνωστά φιλέτα του ΤΑΙΠΕΔ και στα κρατικά ακίνητα που αρχικά είχαν συμφωνηθεί αλλά επεκτείνεται σε περιουσία που μέχρι σήμερα οι δανειστές δεν είχαν δημοσίως απαιτήσει να πουληθεί, όπως εκκλησίες, νοσοκομεία, φυλακές, χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις, αναξιοποίητη κρατική γη (μεταξύ των οποίων βραχονησίδες και ξερονήσια στο Αιγαίο), παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ».

Χρηματοδοτικό κενό ύψους 4,5 δισ. «βλέπει» στην Ελλάδα ο Σόιμπλε


Αποκλείει ρητά οποιαδήποτε αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση ελληνικών τραπεζών από το μόνιμο ταμείο στήριξης της Ευρωζώνης
Στα 4 με 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας,
ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος, μιλώντας στο  γερμανικό κοινοβούλιο, απέρριψε για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος.

Τι είπαν στο ντιμπέιτ για την Ελλάδα οι δύο υποψήφιοι-Μέρκελ: Πιθανό το τρίτο πακέτο - Στάινμπρουκ: Νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα


Η καγκελάριος έριξε την ευθύνη στον Σρέντερ για την ένταξη της Ελλάδος στο ευρώ και είπε οτι θα συνεχίζει να πιέζει για μεταρρυθμίσεις - «Οχι» σε θανατηφόρα λιτότητα, είπε ο ΣτάινμπρουκΆρωμα Ελλάδας είχε το τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του υποψήφιου των σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ.

Το διάρκειας 90 λεπτών ντιμπέιτ ξεκίνησε στις 21:30, ώρα Ελλάδας, ενώ οι δύο υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις τεσσάρων δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο...«Υπέροχος κερατάς» ο Ολάντ για τη στάση του στο θέμα της Συρίας


Τα γαλλικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι ο πρόεδρος εγκλωβίστηκε, μετά την αμερικανική υποχώρηση...«Παγιδευμένο» τον ανεβάζουν, «υπέροχο κερατά» τον ανεβάζουν... Με αφορμή τη στάση του στο θέμα της Συρίας και την απλόχερη στήριξη που προσέφερε στις ΗΠΑ, ο Φρανσουά Ολάντ «στοχοποιείται» από το γαλλικό Τύπο, ο οποίος τον επικρίνει για τη «σπουδή» που επέδειξε να σταθεί στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου.

"Όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται παγιδευμένος σε μία δίνη ανεξέλεγκτων γεγονότων" γράφει ο Πιερ Ρουσλέν στην εφημερίδα Le Figaro.

Η Βρετανία εξήγαγε χημικά στη Συρία

Εξηγήσεις καλείται να δώσει η κυβέρνηση Κάμερον, καθώς αποκαλύπτεται ότι τον Ιανουάριο του 2012 και ενώ η συριακή σύγκρουση βρισκόταν ήδη μήνες σε εξέλιξη, έδωσε άδεια σε βρετανική εταιρεία να εξαγάγει δύο χημικά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή χημικών όπλων, όπως του αερίου σαρίν.
Ο υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας, Βινς Κέιμπλ, θα κληθεί να απαντήσει στη σχετική επιστολή που απέστειλαν βουλευτές των Εργατικών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τον Ιανουάριο του 2012 δόθηκε άδεια εξαγωγής δύο χημικών ουσιών, φθοριούχου νατρίου και φθοριούχου καλίου, προς τη Συρία. Η άδεια βρισκόταν σε ισχύ για περίπου 6 μήνες, μέχρι να επιβληθούν οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Δαμασκού. Οι βουλευτές ζητούν επίσης να μάθουν ποιες άλλες άδειες πώλησης επικίνδυνων υλικών προς τη Συρία έχουν εκδοθεί το διάστημα αυτό και σε ποιες εταιρείες.
Μία επιπλέον πτυχή της υπόθεσης που έχει ενδιαφέρον είναι ποιοι επρόκειτο να παραλάβουν τις αυτές τις χημικές ουσίες.

Απορρίφθηκε η έφεση Μιχαηλίδη - Εκδίδεται στην Ελλάδα

Της Κούλας Κουντούρη 
Από το  philenews 

Λευκωσία: Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του σχετικά με την έφεση Ντίνου Μιχαηλίδη στην υπόθεση έκδοσής του στην Ελλάδα, μετά από αίτημα των Ελληνικών Αρχών για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Το Ανώτατο αποφάσισε να απορρίψει την έφεση, ανοίγοντας το δρόμο στην έκδοση του πρώην υπουργού στην Ελλάδα.

Οριακή άνοδος στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Με οριακή άνοδο κινείται αυτή τη στιγμή το κυπριακό Χρηματιστήριο, καθώς στις 12:46 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν 94,21 μονάδες, αυξημένος κατά 0,15%. Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε μικρή πτώση, της τάξης του 0,08%, και βρισκόταν στις 35,84 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 15.306,62 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,2% και ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 0,2%.

Διακυμάνσεις με άξονα τις 900 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Πιέσεις κάτω από τις 900 μονάδες δέχεται τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία συνεδρίαση κατά την οποία η συναλλακτική δραστηριότητα αναμένεται περιορισμένη, με «φόντο» και την αργία στη Wall Street.

Μικτή εικόνα διαμορφώνεται στη σύνθεση του FTSE Large Cap, όπου ξεχωρίζουν τα κέρδη άνω του 4% των ΕΥΔΑΠ  και Motor Oil. Άνω του 3% διαμορφώνονται τα κέρδη της Coca-Cola HBC, ενώ με κέρδη 2,01% στα 10,16 ευρώ ακολουθεί ο τίτλος της ΜΕΤΚΑ.