Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Γραπτό 7.270 Ετών (!) Ανατρέπονται τα Ιστορικά Κατεστημένα

Του  Γιώργου Εχέδωρου


Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη – Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου του Δισπηλιού που ήρθε στο φως το 1994, λόγω του ότι η ξύλινη επιγραφή …καταστράφηκε.


Το περίεργο είναι πως 7. 258 χρόνια περίμενε η …επιγραφή για να τη δει ο κ. καθηγητής και μόλις την είδε …κονιορτοποιήθηκε.

Θα μας τρελάνουν οι Αμερικάνοι! Άσκηση για την αποκάλυψη των ζόμπι! (Βίντεο)

Αναστασιάδης:Να απαλλαγεί η Κύπρος από την τουρκική κατοχή

«Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες δεν μπορεί να μας αποπροσανατολίζουν από την επίλυση του Κυπριακού και την απαλλαγή της πατρίδας από την τουρκική κατοχή», τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.


Επίσης, διαβεβαίωσε ότι «παραμένει προτεραιότητα, έγνοια και όραμά του, η επανένωση του τόπου, του λαού, των θεσμών και του κράτους και η απαλλαγή από την κατοχή». Επανέλαβε, ότι παραμένει δεσμευμένος για λύση στη βάση των αρχών και των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, με κατοχύρωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μικρές απώλειες για τη Wall Street μετά τα διαδοχικά ρεκόρ

Dow15.335,28-19,12 -0,12%  



  Nasdaq3.496,43-2,54 -0,07%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές επέλεξαν να υιοθετήσουν πιο επιφυλακτική στάση μετά το ισχυρό ράλι και τα διαδοχικά ρεκόρ των προηγούμενων ημερών.

Οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών την περασμένη Παρασκευή. Ο S&P 500 κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 2,1% κλείνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό στις 1.667,47 μονάδες, ενώ σημείωσε το 16ο ρεκόρ του μέσα στο 2013. Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε 1,6% την περασμένη εβδομάδα τερματίζοντας σε νέο υψηλό στις 15.354,40 μονάδες και σημειώνοντας το 21ο ρεκόρ του για το έτος.

Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν με προσοχή τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Federal Reserve για ενδείξεις σχετικά με τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Richard Fisher, πρόεδρος της Dallas Federal Reserve Bank, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι η κεντρική τράπεζα είναι σε θέση μόνο να επιβραδύνει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποιεί καθώς ένας απότομος τερματισμός του προγράμματος θα ήταν "πολύ βίαιος" για τις αγορές. Ο Fisher δεν έχει δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed.

Το Environmental Defence Fund παραδέχεται τους ψεκασμούς(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ OTTONUS

Προσευχή στον Αλλάχ σε σχολείο του Αγ. Παντελεήμονα

Σημερινό δημοσίευμα φέρει καθηγητή να μαθαίνει μουσουλμανικές προσευχές στους μαθητές
Για την κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας έχουν γραφεί πάρα πολλά και ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι επικρατεί στα σχολεία.
Οι Έλληνες μαθητές αρχίζουν να αποτελούν μειονότητακαθώς οι περισσότερες οικογένειες είτε μετακομίζουν σε άλλες περιοχές, είτε στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία άλλων δήμων.
Αυτό όμως που δημοσιεύεται στο σημερινό Τύπο, ξεπερνά κάθε φαντασία.

Ιγνατίου: Γιατί ο Ομπάμα δεν δέχτηκε τον Αντώνη Σαμαρά -Τα λάθη των συμβούλων

Είναι δυσάρεστο και άκρως ενοχλητικό, τη στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν αναδεικνύεται, με την ανοχή του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, σε Σουλτάνο του Λευκού Οίκου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να μην εξασφαλίζει συνάντηση με τον Αμερικανό ηγέτη, γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου και εξηγεί γιατί ματαιώθηκε το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ.
Του Μιχάλη Ιγνατίου
Επειτα από προσπάθειες μηνών, και αφού κατά καιρούς διέρρεαν πληροφορίες ότι ορίστηκε η ημερομηνία της επίσκεψης στον Λευκό Οίκο, αρκούσε ένα τηλεφώνημα για να πληροφορηθεί κανείς ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα πραγματοποιήσει το ταξίδι στην Ουάσιγκτον.

Οι προοπτικές της ελληνικής ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Οι προοπτικές της ελληνικής ΑΟΖ δεν είναι πια ένα όραμα, αλλά μια πραγματικότητα που ετοιμάζεται. Γι' αυτό το λόγο, υπάρχει πλέον πλαίσιο συνεργασίας με το Υπουργείο ΠΕΚΑ, όχι μόνο για να μελετηθεί το γενικότερο θέμα της ΑΟΖ, αλλά και για την εφαρμογή της σε τακτικό επίπεδο στην πατρίδα μας. Κατά συνέπεια έχουμε μια αλλαγή φάσης που οφείλεται σε ανώτατη απόφαση όσον αφορά στην Ελλάδα, για να υπάρξει ένας αποτελεσματικός συντονισμός κινήσεων. Αυτή η νέα διαδικασία απαιτεί νέες προσπάθειες στο πρακτικό επίπεδο που αφορούν στα χαρακτηριστικά συμβολαίων με τις πετρελαϊκές εταιρείες, συμβάσεων με κοινοπραξίες, δομών επιλογής τεμαχίων, στρατηγικών συμπεριφορών, περί οργάνων που συμμετέχουν.

ΟΤΑΝ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ Γ. Μπουτάρης: Θέλει άγαλμα του Κεμάλ, αλλά παρέστη στην επέτειο γενοκτονίας των Ποντίων

Στις εκδηλώσεις μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας για τη συμπλήρωση των 94 χρόνων από τη σφαγή των Ποντίων από τους Τούρκους στις 19 Μαΐου του 1919 παρέστη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Η παρουσία του προκάλεσε έκπληξη για το θράσος και την υποκρισία του να… τιμά τη Γενοκτονία των Ποντίων από το Μουσταφά Κεμάλ και την ίδια στιγμή να θέλει να σηκώσει άγαλμα του στην πλατεία Αριστοτέλους.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ DEAL ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ! Ξένα funds δίνουν "ψίχουλα" για Eurobank ενώ η κυβέρνηση περιμένει τις υποδείξεις της τρόικας

Αμερικανικό Fund εξέφρασε ενδιαφέρον για την αγορά της Eurobank σε εξευτελιστική τιμή. Προσέφερε 4 δις ευρώ, όταν μόλις πριν μερικές ημέρες η τράπεζα ανακεφαλαιοποιήθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με το ποσό των 5,3 δις ευρώ. Το τίμημα που προσέφερε το Fund αποδεικνύει και τη στόχευση της διάλυσης του deal μεταξύ Εθνικής και Eurobank κατ’ απαίτηση της τρόικας. Θέλουν να την πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί και να βάλουν στο χέρι τις καταθέσεις και τις υποθήκες των Ελλήνων.
Από την πρώτη στιγμή το defencenet.gr είχε επικρίνει την απόφαση της κυβέρνησης να δεχθεί την αξίωση της τρόικας για τη διάλυση της συμφωνίας συγχώνευσης μεταξύ των τραπεζών Εθνικής και Eurobank, αφού επρόκειτο για ένα ακόμη σχέδιο των δανειστών να επιβάλλουν αποικιακούς κανόνες στην ελληνική οικονομία.

Εκκενώθηκε η παραλία Πολίτης βρήκε οβίδα στην πλαζ της Βουλιαγμένης

Αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 12 στην πλαζ Βουλιαγμένης όπου ένα πολίτης εντόπισε μέσα στη θάλασσα μια οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο άντρας έβγαλε μόνος του την οβίδα από το νερό, ωστόσο, αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί του στρατού προκειμένου να την εξουδετερώσουν.

H πλαζ εκκενώθηκε, ενώ έρευνες πραγματοποιεί το Λιμενικό σώμα.

ΠΗΓΗ protothema

Δίκη Άκη: Τι κατέθεσε ο μάρτυρας για τις offshore

Αιχμές για «σκιές » στην έρευνα της υπόθεσης για τις «χρυσές μίζες» και τους πραγματικούς κατόχους του δικτύου των off shore εταιριών μέσω των οποίων ξεπλύθηκε, κατά η δικαιοσύνη, μαύρο χρήμα, άφησε ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χ. Κατσιάνης, κατά τη σημερινή έβδομη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και 18 ακόμα πρόσωπα.

Κατά την εξέταση του μάρτυρα Ν. Μαϊτού προϊσταμένου του ΣΔΟΕ, ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση, ο πρόεδρος του δικαστηρίου αναφερόμενος εκείνη την ώρα στην εταιρία Nobilis και στα πρόσωπα που φέρονται ως ιδιοκτήτες της,  είπε απευθυνόμενος στο μάρτυρα: «Να ψάξετε να βρείτε ποιοι είναι αυτοί, γιατί αφήσατε κενά και σκιές. Ποιος είναι ο Κ. Αρβανίτης;» Μάρτυρας: «Το ψάξαμε κύριε πρόεδρε είχε πεθάνει».

ΝΔ: Γιατί ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε δημοσίως την αθλιότητα Ζίζεκ;

ΝΔ: Γιατί ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε δημοσίως την αθλιότητα Ζίζεκ;
Ανακοίνωση με αφορμή τις «αδιανόητες ρατσιστικές επιθέσεις των φίλων του κ. Τσίπρα κατά των Ελλήνων», εξέδωσε η ΝΔ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί η σημερινή αποκάλυψη του 9.84, ότι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αναψυχής του στην Κροατία, ο κ. Τσίπρας συζητούσε με γραφικές φυσιογνωμίες της παρακμιακής αριστεράς πως «όσοι δεν υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα Γκουλάγκ!».
Η περίφημη φράση εκστομίστηκε από τον προνομιακό συνομιλητή του κ. Τσίπρα, Σλαβόι Ζίζεκ, σε κοινή τους εμφάνιση στην Κροατία, με τον κ. Τσίπρα να χειροκροτά, τις αθλιότητες του κ. Ζίζεκ και τις απειλές του προς τους Έλληνες πολίτες.

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το μέλλον της χώρας Bloomberg: Η Ελλάδα δεν γυρίζει σελίδα

Ακόμα και αν η Ελλάδα «έχει μπει στην επενδυτική ατζέντα των Κινέζων», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ακόμα και αν κυριαρχεί η αισιοδοξία της ανάπτυξης και της βαθιάς ανάσας για την οικονομία, το οικονομικό δίκτυο Bloomberg κάνει δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της χώρας.

Σύμφωνα με την αρθρογράφο και επικεφαλής οικονομολόγο στη Maverick Intelligence, Μέγκαν Γκρίν, η Ελλάδα δεν έχει γυρίσει σελίδα και δεν πρόκειται σύντομα να το κάνει.

Ισορροπία τρόμου για Τσίπρα – Λαφαζάνη και συνιστώσες

Ισορροπία τρόμου για Τσίπρα – Λαφαζάνη και συνιστώσες
- Ο πρόεδρος πετά το γάντι δείχνοντας το δρόμο της αυτοδιάλυσης - Κρίσιμο για το μέλλον του κόμματος το συνέδριο του Ιουλίου
Σε μια περίοδο βαθιάς εσωκομματικής κρίσης φαίνεται πως έχει εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αντιπαράθεση στην Κεντρική Επιτροπή μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο δρόμος για το Ιδρυτικό Συνέδριο συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο δεν θα είναι εύκολος και κανείς στην Κουμουνδούρου δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα μετά τη ρήξη στις σχέσεις Τσίπρα – Συνιστωσών.

Αυτοί είναι οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς

Αυτοί είναι οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς
Οι αντεισαγγελείς Εφετών Παναγιώτης Αθανασίου (τακτικός) και Γαληνός Μπρής (αναπληρωτής) είναι από σήμερα οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς.
Ο ορισμός τους στη νευραλγική αυτή θέση έγινε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Οι δυο εισαγγελείς αντικαθιστούν τους Γρήγορη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, οι οποίοι είχαν ζητήσει να μην ανανεωθεί η θητεία τους επικαλούμενοι αλληλοεπικάλυψη των αρμοδιοτήτων τους από τον νέο εισαγγελέα Διαφθοράς που τοποθετήθηκε πρόσφατα.
Και οι δυο εισαγγελείς πάντως έχουν χειριστεί «καυτές» υποθέσεις που απασχόλησαν επί μακρόν την κοινή γνώμη.

Ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ για να «κρύψουν» το πόρισμα!

Ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ για να «κρύψουν» το πόρισμα!
Προτιμούν την ομερτά, για να αποφύγουν τον εισαγγελέα…
Ενώ πλησιάζουν οι μέρες υποβολής των πορισμάτων για τη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο του ΓΑΠ απ’ τις ελεγκτικές εταιρίες, πληθαίνουν εντός του κόμματος οι συζητήσεις και ζυμώσεις και πιέσεις προκειμένου αυτά τα «κρυφτούν»!
Είναι πλέον πολλά τα στελέχη και μάλιστα τόσο του κλίματος ΓΑΠ όσο και του επιτελείου του Βενιζέλου, τα οποία προτείνουν ανοιχτά και πιέζουν να μην δοθούν στη δημοσιότητα αυτά τα πορίσματα, αλλά να «κρυφτούν» και να συζητηθούν μόνο στα κομματικά όργανα, δηλαδή εντός του στενού κομματικού κύκλου.
Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι θιασώτες αυτής της απόκρυψης είναι απλό:

Πόρτα σε Σαμαρά από τις ΗΠΑ

Πόρτα σε Σαμαρά από τις ΗΠΑ
- Δεν θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρόεδρο Ομπάμα. - Ανησυχία από την αναβάθμιση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας.
Επιβεβαιώνεται περίτρανα η εκτίμηση ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τους από το 1974.
Η επίσημη εκδοχή από τις ΗΠΑ για το γεγονός ότι δεν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα με τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που είχε προγραμματιστεί, του τελευταίου στις ΗΠΑ, είναι ότι δεν βρέθηκε κενή ημερομηνία.

Κύπρος-ΔΝΤ: Κι άλλο κούρεμα μισθών στο Δημόσιο

 Της Θεανώ Θειοπούλου 
 Από το  philenews

Λευκωσία: Συναγερμός και εγρήγορση αναμένεται να σημάνουν αυτή την εβδομάδα με τις τεχνοκρατικές ομάδες της Τρόικας, του Υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας να τρέχουν να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα. Την Τρίτη έρχονται για τρεις μέρες στην Κύπρο τα τεχνοκρατικά επιτελεία των δανειστών και πιάνουν δουλειά πριν αρχίσει η αξιολόγηση της οικονομίας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Μικρές απώλειες παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Ο Γενικός Δείκτης (στις 13:16) τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 97,64 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,22%, ενώ σημαντικά μεγαλύτερη υποχώρηση παρουσίαζε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 39,39 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση, σε ποσοστό 2,04%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €14.545.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, τρεις παρουσίαζαν πτώση, ενώ τρεις δεν παρουσίαζαν μεταβολή. Βαριές απώλειες παρουσίαζαν οι Επενδυτικές εταιρείες με 5,29%, ενώ η Κύρια Αγορά κατέγραφε πτώση σε ποσοστό 0,24% και οι Τράπεζες 0,16%. Οι δείκτες των Ξενοδοχείων, της Παράλληλης Αγοράς και της Εναλλακτικής δεν παρουσίαζαν μεταβολή.

Διόρθωση στο Χ.Α.- Απώλειες άνω του 3% για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Διορθωτικά κινείται τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά το εντυπωσιακό ανοδικό σερί των προηγούμενων ημερών που έχει αποφέρει συνολικά κέρδη 18,33% από τις αρχές Μαΐου.

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης ανοδικά κινείται μόνο η μετοχή της MIG, ενισχυμένη νωρίτερα έως 8,59%.


Σε αρνητικό έδαφος τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η Eurobank υποχωρώντας 25,19% στα 0,49 ευρώ και ακολουθούν οι Τρ. Πειραιώς και ΕΤΕ με απώλειες 16,67% και 14,75% στα 0,545 ευρώ και 1,56 ευρώ αντίστοιχα.