Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

«Πολιτεία» του Πλάτωνα -Το βιβλίο που προτιμούν τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Η «Πολιτεία» του Πλάτωνα είναι το βιβλίο που έχει μελετηθεί περισσότερο στα οκτώ καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και- σύμφωνα με τις διεθνείς αξιολογήσεις- κορυφαία του κόσμου.

Σημαντικά έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, όπως η Ιλιάδα και η Οδύσσεια βρίσκονται επίσης στον κατάλογο με τα πιο διαβασμένα συγράμματα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ. Η «Πολιτεία» είναι το πιο δημοφιλές βιβλίο για τα 8 καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και ταυτόχρονα το δεύτερο πιο διαβασμένο βιβλίο στο σύνολο των αμερικανικών πανεπιστημίων, όπως προκύπτει από έρευνα της εκπαιδευτικής ιστοσελίδας Open Syllabus Explorer.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ – ΔΕΙΤΕ ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ: Φάλαινα προτιμάει να αυτοκτονήσει προκειμένου να αποφύγει τους Ιάπωνες ψαράδες! (Φωτο-Βίντεο)


falaina

Κάθε χρόνο στην Ιαπωνία, ο… όρμος του Ταιζί, βάφεται κόκκινος από το αίμαι εκατοντάδων δολοφονημένων δελφινιών και φαλαινών, από τους ψαράδες.

Το εξοργιστικό είναι πως η σφαγή γίνεται κυρίως για το κέρδος (αν και το κρέας της φάλαινας το πωλούν ακριβά), αλλά και για την ευχαρίστηση και την τήρηση της… παράδοσης.

Όταν ξεκινήσει η «κυνηγετική περίοδος» οι ψαράδες καταφέρνουν να εγκλωβίσουν στον πανέμορφο όρμο, χιλιάδες θηλαστικά (φάλαινες και δελφίνια) από τα οποία σχεδόν κανένα τους δεν γλυτώνει.

 Η σφαγή ξεκινάει το πρωί και μπορεί να κρατήσει μέχρι και αργά το βράδυ.

Κρήτη, EuroAsia Interconnector και Odin Finder - Ενετικά Τείχη και Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Κρήτη, EuroAsia Interconnector και Odin Finder
Του Ν. Λυγερού

Με την πάροδο του χρόνου, η διασύνδεση της Κρήτης γίνεται μία πραγματικότητα και μάλιστα με μια εμβέλεια σε διεθνές επίπεδο, αφού με το EuroAsia Interconnector ως διασυνοριακή διασύνδεση που ενώνει την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ κι αποτελεί πλέον πρόγραμμα φάρος για την τριμερή, μετατρέπεται σε στρατηγικό έργο. Σε αυτό το πλαίσιο το πλοίο Odin Finder, το οποίο κάνει τη βυθομετρική μελέτη από την ιταλική εταιρεία GAS, αφού ξεκίνησε την πορεία του από την Κύπρο κι έφτασε στον Πειραιά, τώρα κατευθύνεται προς την Κρήτη.

Ο Ερντογάν υπόσχεται ανοιχτά σύνορα αλλά συνεχίζει τις σφαγές Κούρδων

Ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών καταγγέλλει την κυβέρνηση για "σφαγή" αμάχων στην κουρδική πόλη Τσιζρέ
Adtech Ad
Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας Σελαχατίν Ντεμιρτάς κατηγόρησε σήμερα τις δυνάμεις της τάξης ότι διέπραξαν "σφαγή" κατά των αμάχων σε μια κουρδική πόλη στη διάρκεια επιχείρησης εναντίον των ανταρτών του PKK, κάτι που η κυβέρνηση διαψεύδει.
AdTech Ad
"Διέπραξαν μαζική σφαγή στην Τσιζρέ και δεν θέλουν να την ανακοινώσουν", δήλωσε ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), τρίτης πολιτικής δύναμης στο τουρκικό κοινοβούλιο, σε ομιλία ενώπιον βουλευτών του κόμματός του.

ΝΑΤΟ και Κομισιόν θέλουν ελέγχους για το προσφυγικό στο Αιγαίο

 
Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα μελετήσουν "πολύ σοβαρά" το αίτημα για βοήθεια που διατυπώθηκε από την Τουρκία και τη Γερμανία για να αντιμετωπισθεί η μεταναστευτική κρίση, δήλωσε ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Τσίπρας σε Μέρκελ: "Οποιαδήποτε εμπλοκή θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα"
Adtech Ad
Η πρόταση Γερμανίας και Τουρκίας για ανάμειξη του ΝΑΤΟ στις προσπάθειες για μείωση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο έρχεται επί τάπητος την Τετάρτη στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας.

Τα τρακτέρ στην Αθήνα - Το σχέδιο της κυβέρνησης πριν τη μετωπική με τους αγρότες - Αντιδρούν οι αστυνομικοί στο ενδεχόμενο να τεθούν αντιμέτωποι με τους γεωργούς

Ετοιμάζει αλλαγές στις εισφορές τους και νέα πρόσκληση σε διάλογο, αλλά καταρτίζει και επιχειρησιακό πλάνο, για να μην κατέβουν στην πρωτεύουσα την Παρασκευή
«Ραντεβού» στην Αθήνα, την ερχόμενη Παρασκευή, έχουν δώσει οι αγρότες από πολλά μπλόκα της χώρας, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να κορυφώσουν τις αντιδράσεις τους για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό τους.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φαίνεται πως σχεδιάζει την άμυνά της, τόσο σε πολιτικό-επικοινωνιακό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό, καθώς εκπονεί επιχειρησιακό σχέδιο, προκειμένου να εμποδίσει την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.

Ομοσπονδία με τουρκικές εγγυήσεις θέλει η Άγκυρα, λέει ο Μποζκίρ

Άγκυρα: Επιθυμούμε την επίτευξη μιας λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας βασισμένη στην πολιτική ισότητα και τη συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η μεγαλύτερη επιθυμία της Τουρκίας είναι να βρεθεί μια λύση στο Κυπριακό όπως την θέλουν οι Τ/κ και που πάντα στήριζε η Τουρκία. "Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους δύο ηγέτες στη λύση αυτού του προβλήματος", ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι πάντα δίπλα στους Τ/κ.

Ρέντσι: "Χωρίς αλλαγή στρατηγικής η Ευρώπη έχει τελειώσει"

Η Ιταλία και προσωπικά ο Ματέο Ρέντσι ανεβάζουν τους τόνους και αναλαμβάνουν σαφείς πρωτοβουλίες για την αλλαγή πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιδιώκοντας την επανεκκίνηση της Ένωσης, πάνω στις αρχές που δημιουργήθηκε. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Bloomberg ο Ιταλός πρωθυπουργός «αν η Ευρώπη δεν αλλάξει οπτική και στρατηγική, έχει τελειώσει».

Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση απέστειλε πρόσκληση στα υπόλοιπα πέντε ιδρυτικά μέλη της Ένωσης (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο και Κάτω Χώρες-Ολλανδία), προκειμένου να θέσουν επί τάπητος την πορεία της ΕΕ, προτείνοντας την άμεση επανεκκίνηση και υλοποίηση του σχεδίου το αργότερο σε έναν χρόνο, του ευρωπαϊκού σχεδίου, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση.

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας άνοιξε την πύλη της Αβύσσου

Του Νίκου Χρυσικόπουλου
Από το capital.gr


Αντιμέτωπο με το σκοτάδι της Αβύσσου βρίσκεται πλέον το ελληνικό χρηματιστήριο, έχοντας υποχωρήσει σε επίπεδα τιμών χαμηλότερα και αυτών του εφιαλτικού 2012, όταν το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη εμφανιζόταν ορθάνοιχτο. Σε διάστημα πέντε, μόλις, εβδομάδων το 2016, η αγορά έχασε 12 δισ. κεφαλαιοποίησης, έχοντας καταγράψει απώλειες (-26,5%), μεγαλύτερες από το σύνολο του 2015 (-24%). Αν και με διαφορετική σύνθεση, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως ο Γενικός Δείκτης έχει γυρίσει σε επίπεδο μονάδων 27 χρόνια πίσω, στα επίπεδα του 1989.

Φόβοι για σκάσιμο της «φούσκας» της Deutsche Bank

Σε διάψευση των φημών που κυκλοφορούν ότι δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει ομόλογο της προχώρησε η Deutsche Bank AG καθώς η μετοχή της απ' την αρχή της χρονιάς καταγράφει απώλειες 37%.
Με ανακοίνωση της η τράπεζα αναφέρει πως έχει παραπάνω από επαρκή Κεφάλαια ώστε να αποπληρώσει τα κουπόνια στα πιο ρισκαδόρικα ομόλογα της τόσο για φέτος όσο και για το 2017. Επίσης δημοσιοποίησε ένα εσωτερικό σημείωμα προς τους εργαζομένους απ' τον οικονομικό διευθυντή του ομίλου Marcus Schenck που υπογραμμίζει ότι «η θέση της τράπεζας τόσο σε επίπεδο Κεφαλαίων όσο και διαχείρισης ρίσκου παραμένει ισχυρή».