Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Αξία όσο… 100 Επιτροπές 1821: “Ξαναχτύπησε” ο Εύρυτος

Με μια εικαστική παρέμβαση και ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης θέλησε να τιμήσει την εθνική επέτειο και ανέθεσε στον νεαρό καλλιτέχνη Εύρυτο να ντύσει με graffiti τους τοίχους του κολυμβητηρίου της πόλης. Ο καλλιτέχνης, σε μία μόλις εβδομάδα έφτιαξε τις προσωπογραφίες 12 ηρώων της Επανάστασης.

Πλέον, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γρηγόριος ο Ε’, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Γρηγόριος Δίκαιος Παπαφλέσσας, ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Νικηταράς, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο πρώτος κυβερνήτης του νεοελληνικού κράτους, Ιωάννης Καποδίστριας, αλλά και ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, κοσμούν την Αργυρούπολη.

Μισέλ: Με θετικό ρόλο η ΕΕ στην Πενταμερή

Η ΕΕ έχει μετάσχει στο παρελθόν στην πενταμερή για το κυπριακό και θα παραμείνει δεσμευμένη στη υπόθεση καθώς εκτιμά ότι πράγματι μπορεί να διαδραματίσει θετικό και, καρποφόρο ρόλο για μεγαλύτερη πρόοδο στην περιοχή, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά το πέρας της 2ης ημέρας τηλεδιάσκεψης των 27.

Συγκεκριμένα, κληθείς να εξηγήσει το πώς λαμβάνουν υπόψιν τις εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία στην όλη συζήτηση για την ασφάλεια και την άμυνα της ΕΕ και τι ρόλο θα πρέπει να διαδραματίσει η ΕΕ στην επικείμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε τα εξής:

Τα Σκόπια καταπατούν την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών - Ούτε λέξη από την Αθήνα

Συνεχίζουν να καπηλεύονται το όνομα της Μαεδονίας - Αδιαφορία από την κυβέρνηση

Με περηφάνεια, ιδιαίτερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζε ως μόνο οφέλη θα έχει η ντροπιαστική Συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφηκε. Η Νέα Δημοκρατία, "φώναζε" πως με την πρώτη ευκαιρία θα την ακυρώσει, ειδικά στην περίπτωση που δεν τηρείται από τα Σκόπια. 

Βέβαια, με κάθε καταπάτησή της από τους εθνικιστές γείτονες, που σφετερίζονται παρά τη ντροπιαστική μας υποχώρηση την "Μακεδονία", η Αθήνα φαίνεται να μην έχει διάθεση να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό.

Δένδιας: «Η Ελλάδα έχει την ατυχία να γειτνιάζει με ένα συστηματικά παραβατικό γείτονα»(Βίντεο)

Εκτενή αναφορά στο Τουρκικό Ζήτημα έκανε ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στο διαδικτυακό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων. Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών με ειλικρίνεια και παρρησία τοποθετήθηκε τονίζοντας τη διαχρονική ελληνική θέση ότι η μόνη λύση είναι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, στο διαδικτυακό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων περί «Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής» με μαγνητοσκοπημένη παρέμβαση.

Ερωτηματικά από το… φάλτσο του Καΐρου

Νίκος Μελέτης
Από το liberal

Σοβαρό προβληματισμό στην Αθήνα προκαλεί η αμφιλεγόμενη κίνηση του Καΐρου σε ότι αφορά την στάση του σχετικά με τις οριοθετήσεις θαλασσίων ζωνών ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, με αφορμή τον διεθνή διαγωνισμό για εκχώρηση αδειών ερευνών για υδρογονάνθρακες από την Αιγυπτιακή Κρατική Εταιρία Πετρελαίου EGAS, που δημιουργεί την εντύπωση, εφόσον επιμείνει σε αυτή, ότι κλείνει το μάτι και στην Άγκυρα.

Η δημόσια παρουσίαση των Οικοπέδων που θα προσφέρει για έρευνες η Αίγυπτος έγινε στις 18 Φεβρουαρίου και αφορά και χερσαίες και υπεράκτιες περιοχές στην Ανατολική Μεσόγειο που εφάπτονται της γραμμής οριοθέτησης που συμφώνησαν Ελλάδα και Αίγυπτος πέρυσι το καλοκαίρι .