Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Η Μάχη της Κρήτης

Από το zarpanews

20 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 1941: Η μάχη της Κρήτης μέσα από το φωτογραφικό υλικό κυρίως των Γερμανών, μετά την κατάληψη του νησιού από τα στρατεύματα τους…
Το χρονικό της Μάχης της Κρήτης 
Νοέμβριος 1940: Η άμυνα της Κρήτης αναλαμβάνεται από τους Βρετανούς. Η 5η Μεραρχία Κρητών μεταφέρεται στην Αθήνα.
15 Απριλίου 1941: Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις, αποφασίζεται η κατάληψη της Κρήτης από τους Γερμανούς. Στο β’ 15ήμερο του Απριλίου σχεδιάζεται η μεταφορά Ελληνικών και Βρετανικών δυνάμεων από την ηπειρωτική Ελλάδα στην Κρήτη.

Μύρτις: Η αρχαία Αθηναία συστρατεύεται στον αγώνα κατά του κορωνοϊού(Βίντεο)

Μία συνεργασία του Καθ. Μανώλη Ι. Παπαγρηγοράκη με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών

Το 430 π.Χ., η εντεκάχρονη  αρχαία Αθηναία Μύρτις, ένα θύμα και αυτή, όπως και ο Περικλής, του μεγάλου λοιμού των Αθηνών, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μετά από σχεδόν 2.500 χρόνια, θα συμμετείχε στην παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Γιατί η Μύρτιδα, με τη σοφία των 2.500 χρόνων, νιώθει τον κίνδυνο που βιώνει όλος ο πλανήτης από μία απειλητική αλλά όχι ανίκητη πανδημία.

Εθνική αεροναυτική άσκηση νοτίως της Κρήτης εν αναμονή «Καταιγίδας» (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε σήμερα η εκπαιδευτική αεροναυτική μικρής κλίμακας εθνική άσκηση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου και νότιου Κρητικού πελάγους, με τη συμμετοχή Αεροσκάφους Ναυτικών Επιχειρήσεων P-8A του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ
Η άσκηση ξεκίνησε τη Δευτέρα και περιλάμβανε σενάρια επιχειρησιακής εκπαίδευσης στον αντιαεροπορικό και ανθυποβρυχιακό πόλεμο καθώς και σενάρια συνεργασίας και διοικητικής έρευνας. Όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΝ, στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά 4 φρεγάτες, ένα υποβρύχιο και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης, ενώ από αέρος συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας

Διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: Πακέτο 24 δισ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας -ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ(Βίντεο)

Η στήριξη της εργασίας, η μείωση φόρων και η τόνωση επιχειρηματικότητας μέσω της ενίσχυσης της ρευστότητας και της μείωσης της φορολογίας, είναι οι τρεις πυλώνες του σχεδίου ύψους 24 δισ. ευρώ, για την επανεκκίνηση της οικονομίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο κ. Μητσοτάκης περιγράφοντάς το, έκανε λόγο για ένα σχέδιο γέφυρα που θα περάσει από το στάδιο της προστασίας της υγείας με στήριξη της οικονομίας, σε αυτό της τόνωσης της οικονομίας με διαρκή επιφυλακή στην υγεία, και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας ότι θα ακολουθήσει το φθινοπωρινό σχέδιο για το πώς θα επανέλθουμε στο δρόμο της ισχυρής ανάπτυξης «έτσι ώστε το 2021, ένα έτος εμβληματικό για την πατρίδα μας, η χώρα να βαδίσει σταθερά προς το αισιόδοξο μέλλον της».

Τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αγαθονήσι και Ανθρωποφάγους - Άλλη μια μέρα που η γειτονική χώρα προκαλεί

Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν σήμερα πάνω από το Αγαθονήσι και τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων.

Το ζεύγος των τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από το Αγαθονήσι στα 14.500 πόδια, στις 13:59.

Τρία λεπτά αργότερα το ίδιο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω από τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων στα 14.000 πόδια.