Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου, Περαχώρα


Σε μικρή απόσταση από το Λουτράκι, διάσημο για τα ιαματικά και φυσικά μεταλλικά νερά, βρίσκεται το ακρωτήριο του Ηραίου της Περαχώρας. Εδώ έχουν αποκαλυφθεί τα πιο σημαντικά λείψανα του πρώιμου Κορινθιακού πολιτισμού των ιστορικών χρόνων με κέντρο το ιερό της θεάς Ήρας, που βρισκόταν στο βάθος του λιμανιού, κοντά στους βράχους πάνω στους οποίους είναι χτισμένος σήμερα ο Φάρος Μελαγκάβι.

Γενοκτονία Μικρασιατών (Α΄ περίοδος Ιωνία) – 12 Ιουνίου 1914: Οι σφαγές στην Φώκαια της Μικράς Ασίας


Του ιστορικού ερευνητή, Γιάννη Κιουλέκα, αναδημοσίευση από το Αρχείον Πολιτισμού

Αυτόνομη Ποντιακή Δημοκρατία: Στις Πανελλήνιες 2023 οι αγώνες για τη δημιουργία της, το διάστημα 1917-1922


Έναν από τους χάρτες της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Πόντου που τυπώθηκαν στις αρχές του περασμένου αιώνα σε καρτ ποστάλ, σε ασπρόμαυρη μορφή (φωτ.: pinterest.com)

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν δύο υποερωτήματα από το κεφάλαιο Δ της Ιστορίας Γ' Λυκείου Ανθρωπιστικών Σπουδών

Η Ιφιγένεια και η σωστή πλευρά της ιστορίας

Η Θυσία της Ιφιγένειας (1757 του Giovanni Battista Tiepolo)
COMMONS WIKIMEDIA

Προβληματισμοί και επισημάνσεις ενόψει του κυοφορούμενου ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Δρ. Χρήστος Ζιώγας, Αρθρογράφος

Διδάσκων Διεθνείς Σχέσεις στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Παν/μιου Αιγαίου και εντεταλμένος Λέκτορας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Ν. Χριστοδουλίδης: Παρουσιάζει στο Στρασβούργο πρόταση για ενεργότερη συμμετοχή της ΕΕ στο Κυπριακό


Στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ θα αναφερθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, δήλωσε τη Δευτέρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Α/ΓΕΣ: Περιοδεία σε μονάδες και σχηματισμούς της 95ης ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ» [pics]

Από 8 έως 10 Ιουνίου 2023, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ) «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ».

Αποκλειστικό newpost.gr – Ζ΄ΜΑΚ: Οι «σκιές του Αιγαίου» στις κορυφαίες Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων – Αξιολόγηση από το ΝΑΤΟ Special Operation HQ


Η ώρα της Ζ’ ΜΑΚ έφτασε προκειμένου να αξιολογηθεί και να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ ως μια από τις κορυφαίες Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων της Συμμαχίας.

Κώστας Σαρικάς

Γίναν 25 τα παραδοθέντα Marder 1A3 στον Ελληνικό Στρατό


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Από την Παρασκευή 9 Ιουνίου, βρίσκεται στην Ελλάδα ακόμη μία παρτίδα Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Marder 1A3 που κατέφθασε από την Γερμανία.

Μονόδρομος η αυτοδυναμία


Γιάννης Τσαπρούνης

Στην πρώτη προεκλογική περίοδο της απλής αναλογικής, υπήρξαν τρία διαφορετικά μηνύματα προς τους πολίτες.

Αϋφαντής: ''Συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με την τουρκική πρεσβεία'' καταγγέλλει ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος Τσίπρα


Μνήμες και εμπειρίες από τα όσα βίωσε ως Διπλωματικός Σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα ανακάλεσαν στον διπλωμάτη, Γιώργο Αϋφαντή οι καταγγελίες περί παρέμβασης του Τουρκικού Προξενείου στη Θράκη στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, αναφορικά με τη σταυροδοσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Φερχάτ Οζγκιούρ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Σεμπαηδίν Καραχότζα: Έλλην Πομάκος… πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη απ’το 2014


Για τον Έλληνα Πομάκο Σεμπαηδίν Καραχότζα, τα κανάλια δεν προέβαλαν αφιερώματα για την ζωή και το έργο του, καμία σημαία δεν κυμάτισε μεσίστια, η κηδεία δεν έγινε δημοσία δαπάνη και βέβαια δεν αποδόθηκαν οι οποιεσδήποτε τιμές. Έγραφε,αυτός ο ΑΞΙΟΣ Έλληνας: “Το κόμμα που θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα, δε θέλει Ελληνίδες στο ψηφοδέλτιο του – Όποιος δηλώνει Έλληνας είναι εθνικιστής και ακροδεξιός κατά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Δημοκράτης και προοδευτικός είναι μόνο εκείνος που συμφωνεί μαζί τους» λέει ο Πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαΐδήν Καραχότζα.

Εκλογές 2023 - Σε βέρτιγκο ο ΣΥΡΙΖΑ: βροχή οι αποκαλύψεις για τα «παιχνίδια» στη Θράκη


Μορφή καταιγίδας λαμβάνουν πλέον οι αποκαλύψεις για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε κατάσταση βέρτιγκο, φτάνοντας στο σημείο να επιχειρούν να εμπλέξουν και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για να καταγγείλουν τη Νέα Δημοκρατία και να μη δώσουν απαντήσεις σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ανδρέας Τσιφτσιάν: Ενέδρα κυνηγών με θήραμα την Ελλάδα. «Δεινοῖς κρυπτομένα λόχοις, χαλκόπους Ἐρινύς» (Σοφοκλή, «Ηλέκτρα»).

 Του Ανδρέα Τσιφτσιάν

Δεν αποτέλεσαν έκπληξη οι θέσεις  του Νίκου Φίλη σχετικά με την  «τουρκική μειονότητα». Τάχθηκε υπέρ της απογραφής των μειονοτήτων στην Ελλάδα (χρήση πληθυντικού), αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φερχάτ Οζγκιούρ (φερόμενο και ως μέλος  των Γκρίζων Λύκων του Ντεβλέτ Μπαχτσελί), να μιλάει ελεύθερα για «τουρκική μειονότητα»!

Η εσωτερική αντιπαράθεση και ο ρόλος του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής


Αλεξία Τασούλη

Το τελευταίο που χρειαζόταν τώρα η Ελλάδα με νωπή τη λαική εντολή στον Ταγίπ Ερντογάν, ήταν να ξεκινήσει μια πολιτική αντιπαράθεση για τη Θράκη.

Πρόεδρος Πομάκων: Πάντοτε υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παρεμβάσεις από το τουρκικό προξενείο


«Πάντοτε υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν» παρεμβάσεις από το τουρκικό προξενείο σε πολιτικό επίπεδο, δήλωσε ο Αχμέτ Ιμάμ, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων, ερωτηθείς εάν υπήρξαν παρεμβάσεις στις εκλογές της 21ης Μαΐου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Τα παιχνίδια της Τουρκίας στην Θράκη και η πολιτική αφέλεια στην Ελλάδα


Στη Θράκη υπάρχει μια αδήριτη πραγματικότητα. Η Τουρκία, παραδοσιακά, με το πρόσχημα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, την εργαλειοποιεί και προσπαθεί να την ελέγξει μέσω του τουρκικου προξενείου.

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης από Λειψούς: «Αποδείξαμε ότι η πατρίδα μας έχει σύνορα και στη θάλασσα και στον αέρα και στη στεριά»


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης από Λειψούς: «Σήμερα η Ελλάδα είναι μία χώρα πολύ πιο ισχυρή, με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από ό,τι το 2019».

Υπόγειες απειλές Ερντογάν κατά Ελλάδας για τους εξοπλισμούς, προκλήσεις περί «κυριαρχικής ισότητας» και υποσχέσεις για «έργα» στα κατεχόμενα


Ο Ταγιπ Ερντογάν με τον κατοχικό ηγέτη Τατάρ στα κατεχόμενα. Photo: Turkish Presidency

Σε υπόγειες πλην σαφείς απειλές κατά της Ελλάδας επανήλθε σήμερα ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας που πραγματοποεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Ερντογάν από Κατεχόμενα: Θέλουμε ειρήνη στο Αιγαίο -Αν κάποιοι το εμποδίσουν, θα υλοποιήσουμε άλλες πολιτικές


Στα Κατεχόμενα έφτασε, το πρωί της Δευτέρας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του στην τουρκική προεδρία.

25 χώρες, 250 αεροσκάφη και 10.000 στρατιώτες: Ξεκινά στη Γερμανία η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην ιστορία του ΝΑΤΟ


Οι ΗΠΑ στέλνουν στη Γερμανία 100 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων το "αόρατο" F-35, αλλά και F-15, F-16, F-18, EA-18, Α-10, C-13 και C-17, ενώ η Ελλάδα και η Τουρκία θα συμμετάσχουν με μαχητικά F-16.

Η Σουηδία απελαύνει υποστηρικτή του PKK στην Τουρκία


Η απόφαση έρχεται αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο άναψε το «πράσινο φως» για τον επαναπατρισμό του 35χρονου Τούρκου πολίτη στην Τουρκία.

Νέες ενισχύσεις αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία


Ιούνιος 12, 2023. Ελλάδα.

Ο αμερικανικός στρατός έστειλε νέα στρατιωτική και υλικοτεχνική συνοδεία ενίσχυσης αποτελούμενη από σχεδόν 40 οχήματα, τα οποία εισήλθαν στη Συρία, από το Ιράκ στις βάσεις και τα στρατιωτικά σημεία στην επαρχία Χασάκα, η οποία βρίσκεται στην κατοχή της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG στη Συρία, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Ο ρόλος των ρωσικών πρεσβειών στην παραπληροφόρηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Λίγες μέρες αφότου η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης λόγω της διάδοσης προπαγάνδας, η ρωσική πρεσβεία στη Βουλγαρία ξεκίνησε μια νέα μορφή στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της.

Ρωσία: Απωθήσαμε ουκρανικές επιθέσεις στις περιοχές του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι απώθησε απόπειρες επίθεσης από τις ουκρανικές δυνάμεις στις περιοχές του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια και ότι χτύπησε στόχους με πυραυλικά πλήγματα υψηλής ακρίβειας, που εξαπολύθηκαν από τη θάλασσα.

Γιατί η Ουκρανία προσπαθεί να διασπάσει το νότιο ρωσικό μέτωπο


Γιάννης Χαραμίδης

Η ουκρανική αντεπίθεση έχει θέσει ξεκάθαρα ως στόχο τα ρωσικά στρατεύματα στο Νότο.

Η ομάδα Αχμάτ των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας υπέγραψε συμφωνία με το ρωσικό υπ. Άμυνας, την οποία είχε αρνηθεί η Wagner


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα Αχμάτ των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας, μια ημέρα μετά την άρνηση του πανίσχυρου μισθοφόρου Γεβγκένι Πριγκόζιν να το πράξει.

Ο Κιμ Γιονκ Ουν προσφέρει την «απόλυτη υποστήριξή του» στον Πούτιν


«Η δικαιοσύνη είναι σίγουρο πως θα νικήσει»

Φίλης: Απολύτως σωστό που κατεβάζουμε τους δύο υποψήφιους στη Θράκη, έχοντάς τους πλήρη εμπιστοσύνη

Ο Φίλης συνεχίζει
Φίλης: Απολύτως σωστό που κατεβάζουμε τους δύο υποψήφιους στη Θράκη, έχοντάς τους πλήρη εμπιστοσύνη

Α.Δρίβας: Φαίνεται ότι πάμε σε ένα πόλεμο φθοράς για πολλά χρόνια

1. Πόλεμος Ουκρανία: Αντικρουόμενες οι εκδοχές Κιέβου και Μόσχας
2. Air Defender 2023: Ξεκινά σήμερα η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην ιστορία του Νατο
3. Πώς σχολιάζει η Κύπρος την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα
4. Α.Δρίβας: Φαίνεται ότι πάμε σε ένα πόλεμο φθοράς για πολλά χρόνια

Το μυστικό του Συμβουλίου Εθνικής Αφάλειας της Τουρκίας (11-6-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Για πρώτη φορά δεν υπάρχει αναφορά σε Κύπρο και Ελλάδα στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας

Συναγερμός! Έκοψαν τα φτερά του δόγματος – Όλο το παρασκήνιο


Συναγερμός! Έκοψαν τα φτερά του δόγματος – Όλο το παρασκήνιο

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Διάλογος μόνο για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα με γνώμονα το διεθνές δίκαιο | Ειδήσεις Μεσημβρινό Δελτίο | 12/06/2023


1. Σκέρτσος: Απρέπεια Τσίπρα να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό στην προεκλογική αντιπαράθεση
2. Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Διάλογος μόνο για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα με γνώμονα το διεθνές δίκαιο
3. ΠτΔ για τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης: Οι συνθήκες που καθορίζουν τα σύνορα δεν λήγουν
4. Υπουργ. Συμβούλιο:Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει στον προεκλογικό αγώνα, είπε ο Σαρμάς
5. Έρευνα της ΕΥΠ για δολιοφθορές στον ΟΣΕ

Ιερά Σύνοδος: Συζητήθηκε η χρησιμοποίηση της εκκλησίας από τα κόμματα | Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων 12/06/2023 | OPEN TV


1. Ιερά Σύνοδος: Συζητήθηκε η χρησιμοποίηση της εκκλησίας από τα κόμματα
2. Παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα – Συνάντηση με Τατάρ
3. Νησιά σε… τρικυμία: Δεν έχουν γιατρούς αλλά δεν δίνουν και καταλύματα

Κ.Γιουλέκας: Δεν έχει καμία δουλειά η Τουρκία να αναμειγνύεται στα εσωτερικά της χώρας μας


1. Κ.Γιουλέκας: Δεν έχει καμία δουλειά η Τουρκία να αναμειγνύεται στα εσωτερικά της χώρας μας
2. Κόντρα Γκιουλέκα - Μουζάλα για τη μουσουλμανική μειονότητα

Θεοδωρικάκος, Αχτσιόγλου και Δουδωνής για τη μειονότητα στη Ροδόπη | Ώρα Ελλάδος 12/06/2023 | OPEN TV


Θεοδωρικάκος, Αχτσιόγλου και Δουδωνής για τη μειονότητα στη Ροδόπη | Ώρα Ελλάδος | OPEN TV

Νέα πρόκληση από τον τουρκικό Τύπο που μιλά για «Tούρκους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ» |Σήμερα |12/06/2023


1. Νέα πρόκληση από τον τουρκικό Τύπο που μιλά για «Tούρκους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ»
2. Συνάντηση Ερντογάν με τον ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Επίσκεψη στα κατεχόμενα
3. Τούρκοι αναλυτές:Στα 1000 χλμ. η εμβέλεια του Tayfun-Πήγαν να μας απαντήσουν Έλληνες και Αμερικάνοι
4, Ερντογάν: Με τη βοήθεια του Θεού ανοίξαμε την Αγιά Σοφιά
5. Καιρίδης και Φράγκος για τους τουρκικούς εξοπλισμούς και όσα λέγονται για τις εκλογές στη Ροδόπη
6. Οικονόμου,Τζανακοπουλος,Χριστοδουλάκης κοντράρονται για το θέμα της εκλογικής διαδικασίας στη Ροδόπη

Εκλογές 2023: Σφοδρή αντιπαράθεση για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη


Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Βενιέρης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το ζήτημα που έχει προκύψει στη Ροδόπη και την εμπλοκή του τουρκικού προξενείου στις υποψηφιότητες βουλευτών στις ελληνικές εκλογές.

Ζελένσκι: Είμαστε έτοιμοι για την αντεπίθεση


1. Ζελένσκι: Είμαστε έτοιμοι για την αντεπίθεση
2. Πολιτική δίωξη καταγγέλλει ο Ντόναλντ Τράμπ
3. Σκωτία: Ελεύθερη η πρώην πρωθυπουργός χωρίς απαγγελία κατηγορίας
4. «Σεισμός» στη Βρετανία μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον