Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Η αρχαία πόλη Ἁλμυρίς στο Δούναβη


Από το mikres-ekdoseis

«Οι άνθρωποι που έχουν επισκεφθεί την Ἁλμυρίδα αισθάνονται μια ισχυρή έλξη για την περιοχή και τα περίχωρά της. Οι θρύλοι σμίγουν με την ιστορική αλήθεια σε αυτήν τη μαγεμένη γη.

Η κοιλάδα με λόφους μεσαίου ύψους στην γύρω περιοχή, οι αλμυρές λίμνες κοντά στο χώρο, σε ένα τοπίο που εκτείνεται μόλις ένα χιλιόμετρο από το Δέλτα του Δούναβη, όλα αυτά αποτελούν συναρπαστικά στοιχεία που αποδεικνύουν τον πλούτο και την ομορφιά της γης στην οποία ζούσαν οι αρχαίοι άνθρωποι», γράφει ο αρχαιολόγος- καθηγητής Mihail Zahariade- Μιχαήλ Ζαχαριάδης, από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του Βουκουρεστίου.

Από τις Βαλτικές Χώρες στη Θράκη

Του Ν. Λυγερού

Οι Βαλτικές Χώρες ήταν για χρόνια υπό σοβιετική κατοχή και κανείς δεν πίστευε στη δεκαετία του ’80 ότι θα μπορούσαν μια μέρα να είναι ελεύθερες, αφού θεωρούσαν ότι η Σοβιετική Ένωση θα ήταν αιώνια. Κι όμως οι Βαλτικές Χώρες όχι μόνο είναι ελεύθερες, αλλά είναι μάλιστα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2004, ενώ χρειάζεται μια δεκαετία για να τελειώσει η διαδικασία της ενταξιακής πορείας. Και αυτό έγινε μέσω μιας απελευθέρωσης δίχως πόλεμο.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η πρόληψη ως άθλος"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Η πρόληψη ως άθλος". 
Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής παρά το Αρχηγείο Αστυνομίας, 
Λευκωσία - Κύπρος. 
Τρίτη 22 Ιουλίου 2014.

Ν. Λυγερός - ΑΟΖ του Ελληνισμού (Βίντεο)



Ν. Λυγερός - ΑΟΖ του Ελληνισμού 
στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ. 
Κύπρος, 18/07/2014

Δελφικά παραγγέλματα: Πλήρης οδηγός ζωής - Η αλήθεια τους απελευθερώνει!(Βίντεο)

Τα Δελφικά αποφθέγματα (147 τον αριθμό) ήταν σύντομες ρήσεις προερχόμενες από τους 7 σοφούς της αρχαιότητας και ήταν χαραγμένα σε διάφορα σημεία στο ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς.

Σκοπός τους ήταν να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν τον άνθρωπο, ώστε να πορευθεί στη ζωή του με ηθική και εντιμότητα και στις λίγες λέξεις τους είχαν συμπυκνώσει όλες τις αρετές και τα ευγενή αισθήματα.

Με επιπλέον 225 εκατ. δολάρια ενισχύουν οι ΗΠΑ την αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ

Εν μέσω της στρατιωτικής σύρραξης στη Λωρίδα της Γάζας, το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε ομόφωνα την παροχή επιπλέον 225 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 167 εκατ. ευρώ) για την ενίσχυση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, του «Σιδηρού Θόλου».

«Με την έγκριση και από τα δύο κόμματα αυτού του μέτρου, στέλνουμε ένα μήνυμα στη Χαμάς ότι οι τρομοκρατικές τακτικές της και οι προσπάθειές της να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό του Ισραήλ δεν θα επιτύχουν» δήλωσε ο Μιτς Μακόνελ, επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

Αρχισε σταδιακά η ανάρτηση στο Taxisnet των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ

Ξεκίνησε σταδιακά η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στην εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9.

Εκεί οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δουν τον ΕΝΦΙΑ που αναλογεί σε κάθε ακίνητο και το συγκεντρωτικό ποσό το οποίο οφείλουν στο πλαίσιο του ενιαίου φόρου.

Τα εκκαθαριστικά, έχουν ημερομηνία βεβαίωσης φόρου Ιουλίου (31/7) και όχι Αυγούστου, που σημαίνει ότι ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε πέντε δόσεις.

ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ !!!(ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Κυριάκου Τόμπρα
Από το kinima-ypervasi
 Η Αργεντινή ούτε χρεοκόπησε, ούτε πρόκειται να χρεοκοπήσει, αφού τα δημοσιονομικά της στοιχεία είναι καλλίτερα ακόμη και από αυτά της Γερμανίας !!!


ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ = 58% !!!
ΕΛΛΕΙΜΜΑ = 3%
ΑΝΕΡΓΙΑ = 7%
ΑΝΑΠΤΥΞΗ = 13% !!!

Πώς τα ΟΥΚ εκκένωσαν την ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη-Σε δύσκολες συνθήκες η επιχείρηση επιβίβασης στη φρεγάτα «Σαλαμίς»

Κινηματογραφική η επιχείρηση με φουσκωτά που πάλεψαν με τεράστια κύματα, ένα ελικόπτερο και την ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών - Ερχονται Πειραιά 77 Ελληνες, 12 Κύπριοι, 78 Κινέζοι και άλλοι 19 ξένοι πολίτες. Υπό δύσκολες συνθήκες έγινε η επιβίβαση, στο λιμάνι της Τρίπολης, των Ελλήνων και ξένων πολιτών, τους οποίους έσπευσε να απομακρύνει από το πεδίο των εμφύλιων μαχών στη Λιβύη, η φρεγάτα του ΠΝ «ΣΑΛΑΜΙΣ».

Γάζα: Η 72ωρη εκεχειρία δεν εφαρμόστηκε ποτέ!-Ισραηλινοί σκότωσαν 62 Παλαιστινίους παρά την ανακωχή

Ο ισραηλινός στρατός πληροφόρησε τα Ηνωμένα Εθνη ότι η ισχύς της εκεχειρίας στη Γάζα έληξε - Επιβεβαιώνει την αιχμαλωσία του Ισραηλινού στρατιώτη η Χαμάς, που υποστηρίζει πως έγινε πριν την εκεχειρία - Διακόπηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο, ωστόσο παλαιστινιακή αντιπροσωπεία μεταβαίνει το Σάββατο στην Αίγυπτο για νέες διαπραγματεύσεις.
Στο κενό έπεσε για μία ακόμα φορά η εκεχειρία που επιτεύχθηκε μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς καθώς δύο ώρες αφότου τέθηκε σε ισχύ -σήμερα το πρωί, στις 08.00 ώρα Ελλάδας- το Τελ Αβίβ άρχισε να βομβαρδίζει θέσεις της Χαμάς απαντώντας, όπως είπε,στα πυρά της παλαιστινιακής οργάνωσης.

ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ ΕΠΙΔΟΞΟ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗ ΤΟΥ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Από το αστυνομικό δελτίο της Σαουδικής Αραβίας.

Και όμως δεν πρόκειται για φάρσα ούτε για ανέκδοτο.Όπως μεταδίδει η (tunistribune 29.07.14) ένας γάιδαρος σκότωσε σαουδάραβα που επειχείρησε να τον σοδομίσει.
Πρόκειται για ένα σείχη σαλαφιστή που βρήκε φρικτό θάνατο από το υποψήφιο θύμα του!

Η αστυνομία της Σ.Αραβίας εντόπισε το πτώμα του την επομένη του επεισοδίου και πιστοποίησε ότι ο σείχης δέχθηκε μια θανατηφόρα κλωτσιά από το αθώο τετράποδο στο πρόσωπο και 3 χτυπήματα στο στήθος από το υπεραμυνόμενο ζωντανό όταν ο σείχης επιχείρησε να το κακοποιήσει σεξουαλικά.

Βρέθηκε το κρασοπότηρο απ' όπου έπιναν ο Περικλής και η παρέα του!

Αγγείο του 5ου αιώνα θεωρείται βέβαιο ότι χρησιμοποιήθηκε από τον έλληνα πολιτικό και στρατηγό, ενώ φέρει και το όνομά του.

Ενα απλό κρασοπότηρο - ένας μελαμβαφής σκύφος - του 5ου αιώνα π.Χ. που βρέθηκε σε έναν φτωχικό τάφο στην Κηφισιά έρχεται να ταράξει τα νερά της αρχαιολογίας, καθώς όχι μόνο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Περικλή, αλλά δεν αποκλείεται να φέρει και την ιδιόχειρη υπογραφή του. Γεγονός που καθιστά το ταπεινό αγγείο ως την πρώτη απτή απόδειξη της καθημερινής ζωής μιας από τις διασημότερες προσωπικότητες της Ιστορίας.
«Είναι ένα σπάνιο εύρημα. Ενα ζωντανό αυθεντικό στοιχείο μιας ιδιωτικής στιγμής» μας λέει η αρχαιολόγος της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Γαλήνη Δασκαλάκη για το αγγείο ύψους μόλις οκτώ εκατοστών που αποκαλύφθηκε στα θεμέλια μιας υπό ανέγερση οικοδομής στην οδό Σπάρτης 18 στην Κηφισιά.

Τι γράφουν τα Τουρκικά σχολικά βιβλία για την Ελλάδα

Τι γράφουν τα Τουρκικά σχολικά βιβλία για την Ελλάδα
Την ιστορία οι μαθητές της Τουρκίας την μαθαίνουν διαφορετικά... Αυτό δεν είναι άλλωστε κάτι καινούργιο.Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) , κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1955 με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.

Διαβάστε τι γράφει:
-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».
-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)
-Σελί δα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».

Διάβασε το!! Θα σου πάρει 20 δευτερόλεπτα για ένα μάθημα ζωής...

Στην αρχαία Αθήνα, μία ημέρα ο Διογένης ο Κυνικός έτρωγε ένα πιάτο φακές καθισμένος στο κατώφλι κάποιου πλούσιου σπιτιού.

Τότε, δεν υπήρχε σ' όλη την αρχαία Αθήνα πιο φτηνό φαγητό από ένα πιάτο φακές.


Δηλαδή, εάν έτρωγες φακές, σήμαινε ότι βρισκόσουν σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας. Πέρασε ένας απεσταλμένος του άρχοντα και του είπε:

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! OI ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ!!!

Μάλλον έχει αντιστραφεί η κατάσταση που περιγράφεται παρακάτω.Κανείς εφησυχασμός.

Ψ Η Φ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε Κ Α Θ Ε Μ Ε Ρ Α
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ (συγγενείς, φίλους, γνωστούς, κλπ.) ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!
 
Οι Σκοπιανοαμερικάνοι πέτυχαν το σκοπό τους!
Το "ΟΧΙ" έχει περάσει πλέον μπροστά & μάλιστα με 24.272ψήφους!!!

Και να σκεφτείς ότι τα Σκόπια έχουν περίπου 4.500.000 πληθυσμό, ενώ η Ελλάδα 11.000.000!!!!

ΤΡΟΜΕΡΗ Διαφήμιση της ΕΛΛΑΔΑΣ απο τον Τομ Χανκς !! Δείτε τι έκανε.... (Βίντεο)


Ο αστέρας του Χολιγουντ έκλεψε την παράσταση και έγινε θέμα συζήτησης.... - Ο ίδιος χαρακτήρισε την εμπειρία του συναρπαστική... Ο Τομ Χανκς, ένας από τους δημοφιλέστερους αμερικανούς χολυγουντιανούς ηθοποιούς με σπουδαίες κινηματογραφικές επιτυχίες στο ενεργητικό του, είναι γνωστό ότι είναι λάτρης της Πάρου και της Αντιπάρου.

 Με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του, απολαμβάνουν κάθε καλοκαίρι τον ήλιο και τη θάλασσα κάνοντας φυσικά τις διακοπές τους στο σπίτι τους στην Αντίπαρο.