Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Όταν η Αθήνα είχε ποτάμι. 20 καρέ ενός άλλου κόσμου

Φωτογραφίες βγαλμένες από μια άλλη εποχή, δείχνουν ένα πρόσωπο της Αθήνας που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν (Pics)
Adtech Ad
Αθήνα, 2016. Ρέματα μπαζωμένα, ρυμοτομία τραγική, πράσινο ανύπαρκτο ή έστω εμφανώς περιορισμένο, γκρίζες πολυκατοικίες, γκρίζα αισθητική με λίγες μονάχα φωτεινές εξαιρέσεις.

AdTech Ad

Ανεβαίνοντας στον Λυκαβηττό, φτάνεις έξω από το θρυλικό του θέατρο. Από εκεί προχωράς λίγο ακόμα και με περπάτημα πέντε λεπτών οδηγείσαι στο πιο ψηλό του σημείο, στο εκκλησάκι που φιγουράρει στην κορυφή, στον ναό του Αγίου Γεωργίου που καθημερινά συγκεντρώνει στο μικρό του προαύλιο, παρέες, ζευγαράκια και τουρίστες.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Θάσο: Κάηκαν σπίτια, τραυματίστηκε πυροσβέστης και εγκλωβίστηκαν βουλευτές(Βίντεο)

Ανεξέλεγκτη καίει από τα ξημερώματα του Σαββάτου η πυρκαγιά στο νησί της Θάσου που ξέσπασε εξαιτίας κεραυνών.
Η φωτιά καίει σε τέσσερα μέτωπα στις περιοχές Ραχώνι, Πρίνος, Αλυκές και Λιμενάρια ενώ έχουν ήδη εκκενωθεί οι οικισμοί Άνω και Κάτω Καζαβήτι καθώς και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.
AdTech Ad
Σημειώνεται ότι κατά την επιχείρηση κατάσβεσης ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναριών. Ο πυροσβέστης στη συνέχεια διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου όπυ διεγνώσθη με συντριπτικό κάταγμα ποδιού και λόγω της κατάστασης του μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο Καβαλάς προκειμένου να χειρουργηθεί.

Κακοκαιρία: Και πέμπτος νεκρός από τη θεομηνία - Θρήνος για τον 30χρονο στο Ξυλόκαστρο(Βίντεο - Φωτο)

Στο «έλεος» της κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα από τα ξημερώματα της Τετάρτης (07/09), με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να αφήνουν πίσω τους πέντε νεκρούς, μια αγνοούμενη και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες.
Ακόμα έναν νεκρό, τον πέμπτο συνολικά, μετράμε από τη θεομηνία που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες... και όλα αυτά Σεπτέμβρη μήνα.

Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για εκεχειρία στη Συρία από τη 12η Σεπτεμβρίου - Έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στη Γενεύη

Θα δημιουργηθεί ένα «κοινό κέντρο» για τον συντονισμό των αεροπορικών πληγμάτων- Κέρι: «Ανοίγει ο δρόμος για την επίτευξη ειρήνης και μιας πολιτικής μετάβασης στη Συρία» - Λαβρόφ: «Εξακολουθεί να υπάρχει δυσπιστία αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα»
Οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσαν αργά το βράδυ ένα σχέδιο για την κήρυξη εκεχειρίας στη Συρία, έπειτα από μια ημέρα μαραθώνιων διαπραγματεύσεων στη Γενεύη.