Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

Γεωργίου Ἰ.Βιλλιώτη
φιλολόγου-θεολόγου


Από το hellasforce

Ὁ μεγάλος προσωκρατικὸς φιλόσοφος Ἡράκλειτος γιὰ νὰ δηλώσῃ τὴν ἀπεραντοσύνη τῆς ψυχῆς ἐπέλεξε τὴ λέξη λόγος, ἡ ὁποία παραπέμπει στὴ γλῶσσα· «πείρατα ψυχῆς οὐκ ἂν ἐξεύροιο πᾶσαν ἐπιπορευόμενος ὁδόν· οὕτω βαθὺν λόγον ἔχει· ἔστι ψυχῆς λόγος ἑωυτὸν αὔξων [1]», δηλαδὴ τὰ πέρατα τῆς ψυχῆς δὲν μπορεῖς νὰ βρῇς, ὅποιον δρόμο καὶ νὰ πάρῃς· τόσο βαθὺς εἶναι ὁ λόγος· ὑπάρχει λόγος στὴν ψυχὴ ποὺ αὐξάνει τὸν ἑαυτό του. Ἀπὸ πολὺ νωρὶς οἱ Ἕλληνες κατανόησαν τὴν ἄρρηκτη σχέση νόησης καὶ γλώσσας

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Esperanto ως γλώσσα Ανθρωπότητας"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Esperanto ως γλώσσα Ανθρωπότητας". 
Πολυχώρος "Αίτιον", Τζιραίων 10 - Μετρό Ακρόπολη. 
Αθήνα. Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

«Κατοχικό» Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων με ξένη διοίκηση θέλουν οι δανειστές

ΤΟ …ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ - ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΟ

Τα σχέδια για να βάλουν για τα καλά …χέρι στην ελληνική περιουσία παραμένουν προτεραιότητα για τους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ποτάμι στο Νόριλσκ της Ρωσίας έγινε... κόκκινο!

Δείτε φωτογραφία - Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχετίζουν το φαινόμενο με τις εργασίες των εργοστασίων που βρίσκονται στην περιοχή
Μια εντυπωσιακή εικόνα που δείχνει τον ποταμό Daldykan κοντά στη ρωσική πόλη Νοριλσκ να έχει αλλάξει χρώμα κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα το ποτάμι που ρέει ανάμεσα στα δέντρα έγινε ξαφνικά κατακόκκινο προκαλώντας έντονο προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά. Οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε διευκρινήσεις μέχρι στιγμής, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχετίζουν το φαινόμενο με τις εργασίες των εργοστασίων που βρίσκονται στην περιοχή.

«Τα Θρησκευτικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο όψεις και πράξεις μιας συνεχιζόμενης καταστροφής»

Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης & Περιθεωρίου και ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Ξάνθης παρουσιάζουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης, μια εξαιρετική έκθεση με το Βήμα Θρησκειών και Πολιτισμού της Ιεράς Μονής Κύκκου το θέμα της «Τα Θρησκευτικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο όψεις και πράξεις μιας συνεχιζόμενης καταστροφής».

Μέσα στις πινακίδες της υπέροχης έκθεσης που δημιούργησε η Αρχιεπισκοπή Κύπρου με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Χοτζάκογλου, βυζαντινολόγο, διευθυντή του Βήματος Θρησκειών και Πολιτισμών της Ιεράς Μονής Κύκκου, παρουσιάζεται με λόγο και φωτογραφία η συντελούμενη καταστροφή των θρησκευτικών μνημείων στο κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής, βόρειο τμήμα της Κύπρου.