Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Υπόδειγμα Νόμου περί ανακήρυξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελληνικής Δημοκρατίας

Του Νίκου Λυγερού

Υπόδειγμα Νόμου περί ανακήρυξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελληνικής Δημοκρατίας

Τίτλος

1. Ο παρών Νόμος δύναται να επονομαστεί Νόμος του 2012 για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

ΞΕΧΑΣΑΝ Τον Ολυμπιακό Ύμνο του Κωστή Παλαμά ενώ το είχαν υποχρέωση

Δείτε τι  ξέχασε (ενώ όφειλε να μην ξεχάσει) η διοργανώτρια αρχή της Ολυμπιάδας που διεξάγεται αυτές της ημέρες στο Λονδίνο.
Οι Βρετανοί γύρισαν την πλάτη στην Ιστορία και στους κανονισμούς. Ο Σερ Πολ Μακάρτνεϊ… αντικατέστησε τον Κωστή Παλαμά.
Στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου δεν έγινε ειδική μνεία στον Ολυμπιακό Ύμνο που συνέθεσε ο Σπύρος Σαμαράς σε ποίηση Κωστή Παλαμά το 1896. Αν’ αυτού, ακούσαμε ροκ τραγουδάκια και τις… οκτάβες του Σερ Πολ Μακάρτνεϊ.
Να υπενθυμίσουμε στους Βρετανούς αλλά και στην Ολυμπιακή Επιτροπή ότι:
Ο Ολυμπιακός Ύμνος είναι μια μουσική σύνθεση που δημιουργήθηκε για τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 από τον Σπύρο Σαμάρα, σε ποίηση του Κωστή Παλαμά.

Περιπτώσεις Β.Παπαχρήστου και Μ.Ρεπούση: Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Η ΔΗΜΑΡ!


Σε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση και κυρίως για το κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ εξελίσσεται η ΔΗΜΑΡ, ειδικά προς την δεξιά πλευρά της ΝΔ, καθώς η υπόθεση Βούλας Παπαχρήστου, αλλά και οι εξτρεμιστικές απόψεις της Μαρίας Ρεπούση περί παύσης του εκκλησιασμού των παιδιών στα σχολεία έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την βασική κυβερνητική συνιστώσα.
Οι συντηρητικοί ψηφοφόροι που έστω "με κρύα καρδιά" ψήφισαν τη ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου βλέπουν το κυβερνητικό κόμμα να μην αντιδρά στην 100% άδικη αποβολή από την Ολυμπιακή Ομάδα της πρωταθλήτριας του τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου κατόπιν της μισαλλόδοξης απαίτησης της ΔΗΜΑΡ. Η αντίστοιχη Γερμανίδα αθλήτρια που αποκάλεσε "ξυπόλητους" τους Έλληνες αθλητές καλύφθηκε πλήρως από την γερμανική Ομοσπονδία υποστηρίζοντας ότι κάποιοι "χάκεψαν" τον λογαριασμό της στο twitter!!!

Αερομαχίες στο Αιγαίο: 37 χρόνια υπεροχής της Πολεμικής Αεροπορίας στον ακήρυκτο πόλεμο

Σχεδόν καθημερινά, ακούμε για τουρκικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εθνικό μας εναέριο χώρο και ότι στη συνέχεια αναχαιτίζονται από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Όμως, κάποιες φορές, αυτό το κλασικό πλέον σενάριο δεν έχει πάντα αίσια κατάληξη για τα μαχητικά αεροσκάφη της γείτονος.
Οι εμπλοκές μεταξύ των μαχητικών αεροσκαφών των δυο χωρών, που τις περισσότερες φορές εξελίσσονται σε σκληρές αερομαχίες, κάποιες φορές τελειώνουν με την πτώση κάποιου μαχητικού.

Σφαλιάρα από ΗΠΑ για ΑΟΖ - "Ξεχάστε μονομερείς ενέργειες - Μιλήστε με Τουρκία"


"Πάγο" βάζουν οι ΗΠΑ στα όποια ελληνικά σχέδια για μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ και επιβεβαιώνουν πλήρως της πληροφορίες που είχε παρουσιάσει το defencenet.gr, για προώθηση της γραμμής συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων με την Τουρκία!
Σε δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον, ουσιαστικά "θάφτηκε" η ΑΟΖ (αλήθεια οι διακηρύξεις Σαμαρά περί "άμεσης ανακήρυξης ΑΟΖ" τι έγιναν;) καθώς ο Αμερικανός αξιωματούχος εμφανίστηκε αντίθετος με οποιαδήποτε "μονομερή ενέργεια" εκ μέρους της Ελλάδος για ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) – θέση που περιλαμβάνεται στο κείμενο αρχών της κυβέρνησης συνεργασίας.

Μουσουλμανικό τέμενος (ξανά;) η Αγία Σοφία Τραπεζούντας


Μουσουλμανικό τέμενος (ξανά;) η Αγία Σοφία Τραπεζούντας

Έκπληξη και ερωτήματα προκαλούν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς με την οποία τάσσεται υπέρ της μετατροπής της ιστορικής βυζαντινής εκκλησίας της Του Θεού Σοφίας της Τραπεζούντος σε μουσουλμανικό τέμενος.
Σε δηλώσεις του επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «τα τεμένη είναι χώροι λατρείας του Θεού.
Το τέμενος της Αγίας Σοφίας έχει μετατραπεί σε μουσείο. Στη δική μας εποχή (σ.σ. επί διακυβέρνησης της γειτονικής χώρα από το κόμμα AKP του πρωθυπουργού Ερντογάν) κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει». «Τα τεμένη», συνέχισε ο κ. Αρίντς, «είναι χώροι λατρείας του Θεού, κανένας νόμος δεν μπορεί χρησιμοποιήσει αυτό (το μνημείο) διαφορετικά, παρεκτός για το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε».

Θρίλερ με την οριστικοποίηση του πακέτου των 11.5 δισ. ευρώ

Θρίλερ με την οριστικοποίηση του πακέτου των 11.5 δισ. ευρώ
Νέα συνάντηση θα έχουν αύριο οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, για να οριστικοποιήσουν το πακέτο των 11.5 δισ. ευρώ, που απ’ότι φαίνεται είναι ακόμα «στον αέρα».
Η κινητικότητα των συνεργατών των πολιτικών αρχηγών τα τελευταία 24ωρα, είναι έντονη, λίγο πριν τη συνάντηση της Δευτέρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 προκειμένου να έχουν τα επιτελεία περισσότερο χρόνο για την επεξεργασία των μέτρων.
Η συνάντηση της Πέμπτης μεταξύ των τριών δεν είχε αποτέλεσμα και έτσι οι συσκέψεις στα υπουργεία είναι συνεχείς. Η τελική λίστα αναμένεται να περιλαμβάνει περιλαμβάνει μέτρα για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ, υγεία και παιδεία.

Καμίνι όλη η χώρα.... Θα βράσουμε στους 40 βαθμούς!


Σε καμίνι έχει μετατραπεί και πάλι σχεδόν όλη η χώρα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου και τις προβλέψεις να μιλάνε ακόμα και για 40άρια τη Δευτέρα.
Ο Ιούλιος φεύγει επιβεβαιώνοντας όλους όσοι μιλάνε για ένα από τα πιο «καυτά» καλοκαίρια των τελευταίων ετών, η ατμόσφαιρα στις πόλεις είναι αποπνικτική και η μόνη ανάσα δροσιάς βρίσκεται στις κοντινές παραλίες και για λιγοστούς – σε σχέση με προηγούμενες χρονιές – στα νησιά.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται υψηλές θερμοκρασίες τουλάχιστον για τις 48 ώρες.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις Χρυσή Αυγή κατά Ρογκ

Από το protothema

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα λεγόμενα του προέδρου της ΔΟΕ, Ζαγκ Ρογκ κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Η Χρυσή Αυγή επισημαίνει ότι «κάθε πολιτισμένος άνθρωπος γελά με τις άθλιες δηλώσεις» , αναφορικά με το σχόλιο του Ρογκ «οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους».

«Οι ανιστόρητοι και αλαζόνες Ευρωπαίοι παράγοντες κάνουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο να γελά με τις άθλιες δηλώσεις τους. Υπό μία έννοια έχει δίκιο ο Ζακ Ρογκ καθώς τα σύγχρονα Olympic Games, των πολυεθνικών και του εμπορίου, δεν έχουν καμία σχέση με το Αθάνατο Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα», υπογραμμίζει η Χρυσή Αυγή.


Απεργούν τη Δευτέρα οι τραπεζικοί υπάλληλοι

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση προχωρά τη Δευτέρα η ΟΤΟΕ μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας απαιτεί την εφαρμογή μίας άλλης πολιτικής, που θα αφορά στη λειτουργία των τραπεζών στις νέες συνθήκες, που διαμορφώνονται στη χώρα μας, η οποία θα επικεντρώνεται:

Αυστηρό μήνυμα από Σόιμπλε - Νέες δηλώσεις Ρέσλερ

«Όχι» σε περαιτέρω παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, λέει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Welt am Sontag» και υποστηρίζει ότι το τρέχον πρόγραμμα έχει ήδη κάνει πολλές.

Εκτιμά ότι το πρόβλημα οφείλεται στην ανεπαρκή εφαρμογή από την πλευρά της Ελλάδας, επικρίνει ωστόσο τις συζητήσεις περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, αλλά απορρίπτει και την ιδέα αναδιάρθρωσης χρέους για τα δάνεια των χωρών της Ευρωζώνης.

Δεύτερος γύρος για τα μέτρα

Την εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 11,7 δισ. ευρώ, θα περιμένουν οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι σχεδιάζουν να παραμείνουν στην Αθήνα για τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Τα εναλλακτικά σενάρια και τα ισοδύναμα μέτρα που επεξεργάζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα επιτελεία των κομμάτων, σε ανοικτή γραμμή με το οικονομικό επιτελείο, θα τεθούν στο τραπέζι της νέας σύσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Το νέο ραντεβού ορίστηκε για τις έξι το απόγευμα της Δευτέρας.

ΠΑΤΡΑ: Κυκλώματα "ξεζουμίζουν" τους μετανάστες πουλώντας τους πλαστά διαβατήρια - Στα 1.500 ευρώ η "ταρίφα" - Αλλεπάλληλες συλλήψεις στο λιμάνι και στα Αεροδρόμια Αράξου και Ακτίου

Εξακολουθούν να «πολιορκούν» τα πολιτικά αεροδρόμια της δυτικής Ελλάδος και το λιμάνι της Πάτρας, αλλοδαποί, προκειμένου να βρουν τον τρόπο για να περάσουν παράνομα σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιούν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, που όμως εντοπίζονται από τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς, οι οποίοι διενεργούν τους ελέγχους στις πύλες εξόδου. Στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτίου, όπως έχει ήδη μεταδώσει το thebest.gr, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αφγανιστάν 26 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση και κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η Παπαχρήστου, το σχόλιό της, ο «αράπης» και ο Αλογοσκούφης…(Βίντεο)

Το σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου για τα …κουνούπια του Δυτικού Νείλου και τους Αφρικανούς της Ελλάδας, κόστισε στην ίδια τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Λίγες ώρες μετά το σάλο που ξέσπασε και τις αντιδράσεις για το ανέκδοτο της Ελληνίδας αθλήτριας, ο αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος, ανακοίνωνε πως η 23χρονη αθλήτρια δεν θα ταξιδέψει για το Λονδίνο, εξαιτίας του ανέκδοτου που ανέβασε στο twitter της. Πλήρωσε ακριβά δηλαδή μια βλακεία της στιγμής.
 Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, σε ομιλία του κάνει ένας άκρως ρατσιστικό σχόλιο.