Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Του Ιωάννη Ασλανίδη
Από το koukfamily

Το 324 μ.Χ. συγκρούεται ο Κωνσταντίνος με τον Λικίνο στην Χρυσούπολη και την Ανδριανούπολη τον νικά τον συλλαμβάνει, τον εξορίζει και καταλαμβάνει το Βυζάντιο, πόλη παρακμασμένη και μισοκατεστραμένη. Ο Κωνσταντίνος ψάχνει για την θέση της Νέας Ρώμης. Λέγεται για το Βυζάντιο ότι: όταν ο Πέρσης Μεγαβάζος έφθασε στο Βυζάντιο αποκάλεσε τους χαλκηδονίους τυφλούς, αφού δεν είδαν την υπεροχή της θέσεως του Βυζαντίου. Αργότερα στην δεύτερη αποικιακή αποστολή των Μεγαρέων, το Μαντείο των Δελφών χρησμοδότησε «Εγκατασταθείτε στην πόλη των τυφλών». Βέβαια η παράδοση αναφέρει ότι ένα όραμα άνοιξε τα μάτια του Κωνσταντίνου και έτσι στο τέλος του 324 μ.Χ. μ’ ένα ακόντιο στο χέρι χάραξε τα όρια της Νέας Ρώμης, της Κωνσταντίνου – Πόλεως. Η νέα πρωτεύουσα από της ιδρύσεως της άρχισε να στολίζεται με συμβολικά ελληνικά καλλιτεχνήματα που μεταφέρθηκαν εκεί.

Άνοιγμα του Φακέλου της Κύπρου, προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος - "Ήρθε η ώρα να μάθει ο λαός όλη την αλήθεια"

Αθήνα: Το άνοιγμα όλων των φακέλων που αφορούν στη δικτατορία και του Φακέλου της Κύπρου, εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια.

Ο Πάνος Καμμένος μιλούσε κατά τον εορτασμό της επετείου του Κινήματος του Ναυτικού του Μαΐου 1973, στο Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα «Α/Τ ΒΕΛΟΣ», στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παραδόσεως, στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Τσίπρας: Ο τουρισμός είναι ο κεντρικός πυλώνας της οικονομίας της Ελλάδας - Κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πούτιν

Πούτιν: Λύστε το πρόβλημα των θεωρήσεων, για να στείλω 3.000.000 Ρώσους στην Ελλάδα - Στρατηγική επιλογή η ενίσχυση των σχέσεών μας με τη Ρωσία, είπε ο πρωθυπουργός
Για επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας, με αιχμή τις δυνατότητες επενδύσεων σε σειρά τομέων της ελλληνικής οικονομίας, μίλησε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για διαχρονικές σχέσεις των δύο χωρών και για περαιτέρω προσέγγιση των δύο λαών.

Πούτιν: Απειλή για τη Ρωσία η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στη Ρουμανία

Στη Συρία όλος ο κόσμος είδε τις ικανότητές μας είπε ο Ρώσος πρόεδρος και απαριθμώντας το οπλοστάσιό του προειδοποίησε την Ουάσιγκτον με αντίποινα αν κάνουν αντιπυραυλική βάση στην Πολωνία
Προειδοποιήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ να σταματήσουν να τοποθετούν εξελιγμένα οπλικά και πυραυλικά συστήματα κοντά στην επικράτεια της Ρωσίας απηύθυνε ο Βλαντιμίρ Πούτιν από την Αθήνα, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα θεωρεί ότι απειλείται και είναι έτοιμη να λάβει μέτρα.