Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Η ιστορία της Διώρυγας της Κορίνθου

Η Διώρυγα της Κορίνθου υπήρξε ένα κατασκευαστικό όνειρο - πρόκληση που κράτησε 2.300 χρόνια. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η «Άφνειος Κόρινθος» αναδείχθηκε από την αρχαιότητα σε σπουδαίο ναυτικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Η δυσκολία στη μεταφορά των εμπορευμάτων δια ξηράς ώθησε τον Τύραννο της Κορίνθου Περίανδρο να κατασκευάσει τον περίφημο δίολκο, ένα πλακόστρωτο διάδρομο, «ντυμένο» με ξύλα, πάνω στον οποίο γλιστρούσαν τα πλοία της εποχής αλειμμένα με λίπος για να περάσουν τον Ισθμό από τη μια ακτή στην άλλη. Τα πανάκριβα τέλη (διόδια) που καταβάλλονταν στην Κόρινθο ήταν και το πιο σημαντικό έσοδο της πόλης.

Πατρα: Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες σε Ρίον και Ακταίο από τις μέδουσες (Bίντεο - Φωτο)

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει δεκάδες καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης από τον Καστελόκαμπο το Ρίον το Ακταίον και τον Άγιο βασίλειο της Πάτρας, λόγω των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στην τουριστική σεζόν η εμφάνιση μεδουσών στον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό.

Οι καταστηματάρχες πραγματοποίησαν σήμερα συνέλευση στην περιοχή του Ακταίου και αποφάσισαν την προσεχή Δευτέρα να καλέσουν τους φορείς , προκειμένου να τους εκθέσουν το μέγεθος των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στις επιχειρήσεις τους η εμφάνιση των μεδουσών και παράλληλα να ζητήσουν απαλλαγή τους από τα τέλη καθώς ουσιαστικά όπως υποστηρίζουν η σεζόν χάθηκε για αυτούς και οι οικογένειές τους θα πεινάσουν.

Τσαβούσογλου: H Κύπρος κρατάει σε ομηρία την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου και ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησαν εκ νέου από τις Βρυξέλλες την Κυπριακή Δημοκρατία για παρακώλυση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, για μονομερές, όπως το αποκάλεσαν, μπλοκάρισμα των ενταξιακών κεφαλαίων 23 και 24 και για αντιπαραγωγική στάση στη διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα.

Ο Ομέρ Τσελίκ και ο Μελβούτ Τσαβούσογλου βρέθηκαν στις Βρυξέλλες για την διάσκεψη διαλόγου υψηλού πολιτικού επιπέδου στην έδρα της Κομισιόν. Ο διάλογος κράτησε για περίπου δύο ώρες και την πλευρά της ΕΕ εκπροσώπησε η Ύπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι και ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση Επίτροπος Γιοχάνες Χαν.

Οδηγία σοκ: Ψάξτε το Facebook των οφειλετών - Αφορά δύο εκατομμύρια «κόκκινους» δανειολήπτες(Βίντεο)

Η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε. που διαχειρίζεται τα κόκκινα δάνεια, σε ειδική σύσκεψη με στελέχη των εισπρακτικών εταιρειών, παρουσίασε ένα νέο σχέδιο διεκδίκησης των οφειλών - «Ξεχάστε τα τηλέφωνα», είπε, «και ψάξτε στα social media για στοιχεία» - Προβλήθηκε μάλιστα ειδικό βίντεο «πώς γίνεται η δουλειά»
Παγίδα τα social media για τους δανειολήπτες. «Αλλα κόλπα» από τις εισπρακτικές εταιρείες για να αντλήσουν πληροφορίες και να βρουν πού κρύβουν τα λεφτά τους. Το βίντεο με τα «μαγικά» που αποκαλύπτουν την κρυφή ζωή όσων χρωστούν στις τράπεζες.

Πρόκληση από τους Γκρίζους Λύκους: Η Ελλάδα κατέχει παράνομα 15 νησιά του Αιγαίου - Ανιστόρητοι ισχυρισμοί του επικεφαλής του Εθνικιστικού Κόμματος της Τουρκίας

Οι Έλληνες να μη δοκιμάζουν την υπομονή μας είπε ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων της Τουρκίας και ισχυρίσθηκε ότι η στάση της Ελλάδας δεν συμβαδίζει με το δίκαιο της καλής γειτονίας - Ερντογάν: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί επί χρόνια τους S-300
Απειλές προς την Ελλάδα εκτόξευσε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης- δηλαδή των Γκρίζων Λύκων - υποστηρίζοντας αφενός ότι η χώρα μας παραβιάζει το δίκαιο της καλής γειτονίας και αφετέρου ότι η κυριαρχία της Ελλάδας επί δεκαπέντε νησιών του Αιγαίου είναι παράνομη.