Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Κινέζοι αρχαιολόγοι: «Οι Έλληνες και επί Μεγάλου Αλεξάνδρου ήρθαν στην Κίνα»


Ότι οι επίγονοι του Μ.Αλεξάνδρου έφτασαν (και αυτοί) στην Κίνα και εξάπλωσαν την Ελληνική επιρροή στην αχανή χώρα αναφέρει η Λι Σιουζέν (Li Xiuzhen), αρχαιολόγος στο Μουσείο του Μαυσωλείου του Αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ, με μεγάλη εμπειρία στις ανασκαφές πεδίου, όπως η έρευνα στη θέση όπου βρέθηκαν οι πήλινοι στρατιώτες του 221 π. Χ.

Παναγία η Μάγαρα: Η σπηλιά στην Πάφρα που έγινε τόπος θυσίας των Ελλήνων του Πόντου


Χαρακτηριστικές στολές ανταρτών της Πάφρας (φωτ.: Αρχείο Γ.Θ. Αντωνιάδη)

Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσιάζει ο Αχιλλέας Ανθεμίδης, οι αντάρτες αλληλοσκοτώθηκαν για τα σώσουν τα γυναικόπαιδα

Γ. Καραμπελιάς: Μπελέρης εναντίον Γεραπετρίτη = 1-0 (βίντεο)


Ο Γιώργος Καραμπελιάς σχολιάζει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Φρέντη Μπελέρη με την Νέα Δημοκρατία για την Ευρωβουλή. Μια επιλογή που πολεμήθηκε από την εθνομηδενιστική πτέρυγα του Μαξίμου, του υπουργείου Εξωτερικών και από μεγάλο μέρος του Τύπου (δεξιού και αριστερού). Μια επιλογή όμως που με, πραγματική έκπληξη, έλαβε αρνητική κριτική και από μέρος του λεγόμενου “πατριωτικού χώρου”.

Ένας θετικός απολογισμός της τριμερούς συμφωνίας κορυφής Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ


Cypriot President Nikos Christodoulides, center, Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis, right, and Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu shake hands after a press conference at the presidential palace in Nicosia, Cyprus, on Monday, Sept. 4, 2023. Israel's prime minister is floating the idea of building infrastructure projects such as a fiber optic cable linking countries in Asia and the Arabian Peninsula with Europe through Israel and Cyprus. (AP Photo/Petros Karadjias, Pool)
VIA ASSOCIATED PRESS

Τα οφέλη για τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή. Γιατί αγωνιά η Τουρκία

Γεώργιος Γκορέζης, Αρθρογράφος
Υποστρατήγος ε.α. - Συγγραφέας - Αρθρογράφος

Ισραηλινή «διπλωματική επίθεση» κατά Ιράν – Καλεί 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις


Το Ισραήλ εξαπέλυσε «διπλωματική επίθεση» κατά του Ιράν την Τρίτη, καλώντας 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις κατά των Φρουρών της Επανάστασης και του πυραυλικού τους προγράμματος.

ΥΠΕΣ: Εάν δεν έχουμε αποτέλεσμα το επόμενο 10ημερο, έρχονται νέα μέτρα


Για την αναστολή της εξέτασης αιτήσεων ασύλου των Σύρων μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργείου Εσωτερικών, Λοΐζος Χατζηβασιλείου.

Θαλάσσια σύνδεση με Ελλάδα: Από αύριο κρατήσεις και αγορές εισιτηρίων


Δημοσιογραφική διάσκεψη διοργάνωσε σήμερα το Υφυπουργείο Ναυτιλίας αναφορικά με την έναρξη της τρίτης περιόδου λειτουργίας της Θαλάσσιας Επιβατικής Σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας.

«Βολή υψηλής ακρίβειας» για τους Έλληνες Snipers: Ολοκληρώνεται η απόκτηση των κορυφαίων τυφεκίων TRG-M10


*Του Κώστα Σαρικά

Στο τελευταίο στάδιο πριν από την απόκτηση του πλέον σύγχρονου τυφεκίου Ελεύθερων Σκοπευτών βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα οι επίλεκτες Μονάδες της Διοίκησης Ειδικού ΠολέμουΣύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr, η αρμόδια για τα εξοπλιστικά Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει στην ανάδειξη της προσωρινής αναδόχου εταιρείας, η οποία θα αναλάβει την προμήθεια  των κορυφαίων παγκοσμίως τυφεκίων TRG-M10 της Φινλανδικής SAKO.

«Απόβαση» Πολωνών βατραχανθρώπων στην Ελλάδα: Εντατικό πρόγραμμα ειδικής εκπαίδευσης με know how από το ουκρανικό μέτωπο και στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσεων


Τα στελέχη ειδικών επιχειρήσεων και οι καλεσμένοι τους θα έχουν την ευκαιρία να συνεκπαιδευτούν σ’ ένα ευρύ πλέγμα ειδικών αντικειμένων. Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL, Αθήνα

Τμήματα ειδικών επιχειρήσεων που έχουν ξεχωριστό ρόλο στο ουκρανικό μέτωπο και που αισθάνονται πάντοτε την απειλή της Ρωσίας, βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας σε ελληνικό έδαφος.

Επίθεση στο Ισραήλ, ΗΝΙΟΧΟΣ και οι νέες δυνατότητες που έχει φέρει το Rafale


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Η απόκρουση της μαζικής επιθέσεως που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ στις 14 Απριλίου, αφενός ανέδειξε την αξία ισχυρής αντιαεροπορικής/ αντιπυραυλικής ασπίδας βασισμένης σε χερσαία πυραυλικά συστήματα, αφετέρου την συνεργατική συμβολή των μαχητικών αεροπλάνων. Καθώς δε οι εικόνες των μαχητικών και από τα συστήματα στοχεύσεως που φέρουν αυτά, δημιουργούν ισχυρότερες εντυπώσεις, δημιουργείται η εντύπωση της ισόρροπης “συμμετοχής” των δύο μερών στην απόκρουση τέτοιων επιθέσεων.

Στη Σχολή Εθνικής Άμυνας ο Δένδιας: Η Ατζέντα 2030 θέτει τα θεμέλια για τη δημιουργία σύγχρονων Ενόπλων Δυνάμεων


Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Σχολή Ενόπλων Δυνάμεων. Photo via X@NikosDendias

Τη Σχολή Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας και στην διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις ασύμμετρες, όπως τις χαρακτήρισε, προκλήσεις της σημερινής εποχής, καθώς και στον σχεδιασμό και υλοποίηση της μεταρρύθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έλληνες: Πίστη σε οικογένεια, Στρατό, ΜΑΥΡΟ σε κόμματα, συνδικαλιστές, ΜΚΟ


Το πρώτο μέρος της, έκτης έκδοσης της μεγάλης δημοσκοπικής έρευνας «Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες», δημοσίευσε η διαΝΕΟσις. Ένα από τα κεφάλαια της έρευνας της διαΝΕΟσις (συγκεκριμένα το 26ο) περιελάμβανε ερώτηση προς τους συμμετέχοντες σχετικά με το πόσο εμπιστεύονται θεσμούς της χώρας. 

Κασσελάκης: Άφησε με το στόμα ανοιχτό τους παπάδες στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής - Ισχυρίστηκε πως στη βάφτισή του, σχηματίστηκε στο νερό ένας Σταυρός από το λάδι


«Αποκαλύψεις» για… την βάφτισή του έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, με τον οποίο συναντήθηκε χθες, Δευτέρα, στις ΗΠΑ.

ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ για τις θέσεις του Έλον Μασκ για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα…


Με ανάρτησή του, ο Έλον Μασκ προκάλεσε σοκ στην Ελλάδα, αναφέροντάς την ως παράδειγμα μιας “από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν πληθυσμιακή κατάρρευση λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων”. 

Η υποψηφιότητα Μπελέρη και το μέλλον των ελληνοαλβανικών σχέσεων


FB

Αλεξία Τασούλη

Οι εισηγήσεις στον πρωθυπουργό, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η στάση του Έντι Ράμα

Φρέντι Μπελέρης: υποψηφιότητα-απάντηση στις προκλήσεις του Ράμα

FB

Χρήστος Μυτιλινιός

Υποψήφιος και με τη βούλα είναι πλέον ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, όπως ανακοινώθηκε, στην εκδήλωση της ΝΔ στο Ωδείο Αθηνών, όπου παρουσιάστηκαν όλοι οι υποψήφιοι.

Έντι Ράμα: Με την Ελλάδα δεν θέλουμε βαλκανικό «σόου με εθνικιστικές ατάκες»


Απρίλιος 16, 2024. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα είπε ότι δεν θέλουν συγκρούσεις ή βαλκανικά σόου με εθνικιστικές προσβολές στην περιοχή, γράφει σήμερα η Gazeta Dita.

Ελλάδα - Τουρκία: Συνάντηση αντιπροσωπειών την Δευτέρα 22/4 στην Αθήνα για τα ΜΟΕ

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Συνάντηση αντιπροσωπειών από Ελλάδα και Τουρκία, με αντικείμενο τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) θα διεξαχθεί στην Αθήνα τη Δευτέρα 22 Απρίλίου.

Το μυστικό όπλο της Ελλάδας που τρέμει η Τουρκία και είναι ο λόγος που θέλει αποστρατικοποίηση των νησιών

Η Ελλάδα μετά τα Ίμια πήρε την απόφαση να μην υπάρξουν ποτέ ξανά νέα Ίμια.

Διονύσης Αντωνέλλος

Με NAVTEX επαναφέρει το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών η Τουρκία


Ειδική αναφορά στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου με λίστα 23 ελληνικών νησιών, ανάμεσά τους  η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κως και το Καστελλόριζο, κάνει νέα τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε τη Δευτέρα.

«Το Ευρωπαϊκό όνειρο για την Τουρκία μετατρέπεται σε εφιάλτη»


Απρίλιος 15, 2024. Ελλάδα

Η συντάκτρια της τουρκικής Ekonomim, Ζεϊνέπ Γκιουρτζαλί δήλωσε ότι οι χώρες της ΕΕ δεν νοιάζονται καν να απορρίψουν την αίτηση ένταξης της Τουρκίας, «κανείς δεν ενδιαφέρεται και τη διαδικασία ένταξης δεν αξίζει ούτε καν να τη «θάψουν»», έγραψε.

Διπλωματική αναδίπλωση από την Ινδία: «Χορεύει» με την Ελλάδα και ανησυχεί την Άγκυρα


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Η Ινδία ενισχύει τις σχέσεις της με χώρες που βρίσκονται σε ανοιχτή διαμάχη με την Τουρκία

Κινείται πάλι για τη Γάζα η Τουρκία, στη σκιά Ιράν-Ισραήλ


Νέα κινητικότητα εμφανίζει η τουρκική διπλωματία μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Επαφές υψηλού επιπέδου δρομολογούνται με Κατάρ και Αίγυπτο. Οι διπλωματικές ενέργειες μετά από διακοπή 1,5 μήνα λόγω αυτοδιοικητικών εκλογών.

Έμπνευση για εκεχειρία η Ολυμπιακή Φλόγα;


Ζωντανά μεταδόθηκε την Τρίτη από τη δημόσια τηλεόραση στη Γαλλία η μυσταγωγική τελετουργία της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην αρχαία Ολυμπία. Μαζί της μπήκαν στα γαλλικά σπίτια οι Ολύμπιοι θεοί- ο Δίας, ο Απόλλωνας, η Ήρα- αλλά κυρίως η έννοια και το πνεύμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, "της σιωπής των όπλων" κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Φίλης στον ΑΝΤ1 για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: «Το Ισραήλ θα απαντήσει με τρόπο οδυνηρό» – Τι είπε για τον ρόλο των ΗΠΑ


«Το Ισραήλ θα απαντήσει με τρόπο οδυνηρό ωστόσο δεν θα δώσει την δυνατότητα στο Ιράν να γενικεύσει την ανάφλεξη» τόνισε ο αναλυτής διεθνών θεμάτων του ΑΝΤ1, Κωνσταντίνος Φίλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

IDF: Όσοι σκοτώθηκαν από τα πλήγματα κατά του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό ήταν τρομοκράτες


Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) δήλωσε σήμερα ότι τα θύματα της επίθεσης της 1ης Απριλίου στο προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό ήταν «τρομοκράτες» που δρούσαν κατά του Ισραήλ.

Επίθεση κατά Ισραήλ: Οι πραγματικοί «στόχοι» της Τεχεράνης

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα κανονικότητα με την αερο-πυραυλική επίθεσή της. Η Τεχεράνη με την επιθετική της κίνηση σκόπευε ξεκάθαρα να αποτρέψει το Ισραήλ από το να βάλει ξανά στο στόχαστρο τις διπλωματικές εγκαταστάσεις του (τοποθεσίες που προηγουμένως θεωρούσε ότι ήταν αρκετά ασφαλείς για να τις χρησιμοποιήσει για στρατιωτικούς σκοπούς, όπως έχει κάνει για πολλά χρόνια σε όλες τις ηπείρους).

CNN: Η Ουάσιγκτον αναμένει απάντηση «περιορισμένης εμβέλειας» από το Ισραήλ


Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν ότι η στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ στα χτυπήματα του Ιράν θα είναι «περιορισμένης εμβέλειας», δήλωσε στο CNN ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης και πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Πανέτοιμη η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ για την επίθεση στο Ιράν -Αυτοί είναι οι πιθανοί στόχοι


Αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, καθώς σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η πολεμική αεροπορία της χώρας για αντίποινα.

Washington Post: Η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν μπορεί να μην είναι στρατιωτική


Απρίλιος 16, 2024. Ελλάδα.

Μια αναφορά της αμερικανικής εφημερίδας «Washington Post» αποκάλυψε ότι η ισραηλινή απάντηση στην πρόσφατη ιρανική επίθεση «μπορεί να μην είναι στρατιωτική», αλλά μάλλον μια σαρωτική κυβερνοεπίθεση.

«Aν μας επιτεθείτε θα υπάρξει εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση»: Το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ, η ένταση παραμένει


Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην ιρανική μαζική επίθεση, και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει - Προπαγανδιστικά βίντεο στο Ιράν 

Νέο μήνυμα Νετανιάχου: «Χτυπάμε τους εχθρούς μας χωρίς έλεος και θα νικήσουμε»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. AP Photo

Νέο μήνυμα έστειλε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου την Τρίτη λίγο πριν τη νέα συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου. «Χτυπάμε τους εχθρούς μας χωρίς έλεος και θα νικήσουμε», τόνισε επισκεπτόμενος κέντρο νεοσύλλεκτων και επισήμανε ότι το Ισραήλ έχει τρεις στόχους στη Γάζα.

Η επίθεση του Ιράν έβγαλε το Ισραήλ από τη διεθνή απομόνωση, σύμφωνα με Γάλλους αναλυτές


Στην κοινή εκτίμηση ότι η επίθεση του Ιράν έβγαλε το Ισραήλ από τη διεθνή απομόνωση καταλήγουν οι περισσότεροι Γάλλοι αναλυτές, χωρίς ωστόσο να κρύβουν τον προβληματισμό τους ως προς την τελική έκβαση της κρίσης.

Τι κρύβεται πίσω από τους μαζικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο


Η Ρωσία προσπαθεί να εξαναγκάσει τους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη τους

Στήνεται… Νυρεμβέργη για το δουλεμπόριο - Ποιες χώρες είναι στο μικροσκόπιο

Γιάννης Παπαδάτος

Η μεγάλη πλειονότητα 70 κρατών-μελών της Αφρικανικής Ενωσης (AU) και της Καραϊβικής Κοινότητας (CARICOM) είναι αποφασισμένη να στήσει ένα διεθνές δικαστήριο τύπου… Νυρεμβέργης ενάντια στα ευρωπαϊκά έθνη που έκαναν δουλεμπόριο σε βάρος των προγόνων τους από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα, ζητώντας υπέρογκες αποζημιώσεις ή διαγραφές χρέους!